İyi olanlar bu dünyada kaybetmeye mahkumdur; çünkü iyi insanlar karşısındakini düşünür, karşısındakinin aksine.
iyi insanlar her zaman kaybederler çünkü karşısındakileri asla kırmak istemez, kim olursa olsun. onun tek bir şeyi kazanmaya ihtiyacı vardır: insanları. ama dünya öyle insanlarla dolu ki, kimseyi harcamaktan çekinmeyen.
iyi insanlar yara taşıyamazlar. iyi insanlar çok çabuk affederler ve unuturlar. ve sürekli aynı hatayı yaparlar. aynı yarayı tekrar tekrar alırlar, her seferinde de iyileşir ve unuturlar, aynı yarayı tekrar almak için.
iyi insanlar genelde saftırlar. hep kaybederler. insanları kaybetmemek için. onları hiç umursamayan insanları kaybetmemek için manasızca savaş verirler. sadece insanların onun sırtından daha fazla geçinmesi için. bunu bilseler bile bir şey diyemezler. iyi olduklarından dolayı duyguları kolayca suiistimal edilebilir. insan ilişkilerinde acımasızca gözden çıkartılabilir.
iyi insanlar bu dünyada kaybetmeye mahkumdur... iyiliklerinin karşılığını göremeden hayatlarını kaybedene kadar her şeylerini kaybederler.
Evet iyi insanlar her daim kaybetmeye mahkûmdur. Adeta kaderleridir bu. Kıran üzen değer vermeyen kişiler hep baştacı edilir. Onlar için üzülür insanlar. Onlarla ilgilenir ve onların ilgisini kazanmaya çalışır. Kötülüğün cazibesi midir bu bilinmez. Iyiler herkese itici. Saf mısın derler iyilere. Sana bunu yapana sen nasıl sustun? Benim canım yandı diye onunkini de ben mi yakmalıyım? Yani bana yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmak, hayır bu ben değilim. Kişilere göre kişiliğimi değiştirebiliyorsam ben kimim ve neyim?
İyi insanların kaybetmesini şuna benzetirim, değerlerini değersizlerle anlamlamdırmaya çalışmalarının cezasıdır, bir nevi kaderin sen kendi değerini neden bilmezlere veriyorsunun tokadı.. Şayet içinizden seçtiğiniz iyilikse (her insanda iyilik ve kötülük potansiyeli vardır, kişi hangisini seçiyorsa o olur, yani evet temelde insanlar ikiye ayrılır) , kendinize de azami ölçüde dikkat etmelisiniz çünkü siz narin bir çiçek olmuşsunuzdur artık.. O narin çiçek için su gerek, toprak gerek yani esas doğanız olan çiçekler yurdu gerek.. Kalitenizin farkında olup ona layık davrandığınız bir hayatınız olsun. Varsın size layık biri olmasın, asil yalnızlığınızla sizde ömrünüzü yine çok güzel arkadaşlarla dopdolu geçirebilirsiniz. Çünkü mesela şu da olabilir , eşsiz ve tam bir ruha sahip olduğunuz için belki de ruh eşiniz yoktur:)
Karşındaki senin iyiliğini anlamayacak biriyse kaybedersin, hele bu devirde çok fazla kaybedersin. Kötü insanları yargılarlar ancak genelde onlar kazanır. Bu yüzden iyi olupta kazanman için karşındaki insanında senin gibi iyi biri olması gerek.
Ve iyi insanlar mutlaka bir gun ölur kendini kullandirtmayacak kadar zeki ve her seyin farkinda kimseye guvenmeyen kadar akilli olarak kullerinden dogarlar