seçimi yapan sensin niye kaderi suçlayacaksın ki :) suçlasanda bu sana ne kazandırır sadece kendini kandırmış olursun. suçu kadere atıp bir kenara çekilerek insan hiçbirşey elde edemez yaptığın hatanın farkında olacaksınki bir daha o hatayı yapmayasın.
Kardesim ben kadere inanirim ve kararim yanlis dahi olsa rabbime sukrederim hata yaptiysam bile hakkimda hayirli olan buymus derim ve su ayeti kerimeyi her zaman hatirlarim ( sizin hayir bildinizde bir ser, ser bildinizde bir hayir vardir hakkinizda yalniz bunu siz bilmezsiniz )
Ben kimseye suç atmam, bir seçim yaptıysam kararı kendim verdiysem tadını da çıkarırım cefasını da çekerim. Muhakeme becerim tavan yapmış elbette ama bazen sınırlı kalabiliyor yetenekler onlar da tecrübe oluyor.
Kaldı ki yaptığımız yanlışlar ve akabinde çektiklerimiz, bizi olgunlaştırır ve bizi daha güçlü birer insan haline getirir. Tabi ki pes etmemek şartıyla.
Kendimi suçlarım kaderle ne alaka tercihleri biz yapıyoruz, hatta suçlamaktan ziyade yaptıgım yalnışların farkına varıp çözüm üretmeye çalışırım, ders çıkarırım...
Cok yanlis secimler yaptim ve hala akillanmadim da ama kaderi degil kendimi sucladim kader sadece onlari karsimiza cikariyor tercih edip etmemek bizim elimizde her insan kendi kaderini kendi cizer..
Kaderim benim elimdedir onu ben değiştiririm. Yaptığım hatalarda kendimi sorumlu tutarım ama kendimi suçlamam sonuçta hepimiz insanız ve elimizde olmadan yanılgı içerisine düşebiliriz.
En İyi Cevaplar