Merhaba, yalnızlığın bir tercih olduğuna inanıyorum çünkü insan yalnız kalmak istediği için yalnız kalır veya fikirleri, prensipleri vardır ve buna uyan insan yoktur. Onların aklı başka yerdedir ve o yüzden prensipleri olan insan da kendi kabuğuna çekilir ve sadece onu anlayan kişiler olursa onlarla tanışır yani onun için arkadaşlık kurmak ekstradır. Olsa da olur olmasa da olur tarzında. Onun dışında kendi kendine vakit geçirip hoşlandığı şeyleri yapar veya düşüncesini destekleyen, onu geliştiren şeyleri izler veya onlarla vakit geçirir. Kısacası kendi içine döndüğü için aslında bilgi ve birikim olarak normal bir insandan daha fazla kendine yatırım yapma olanağı bulur. He rşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Bir zamanlar kaderim olduğuna inanmıştım, sonra seçimim olduğunu düşünüyorum. Artık yanlızlığın iyi bir şey olduğuna inanmıyorum. Tabi ki insan kendiyle vakit geçirecektir ama doğası gereği insan pek de izole yaşayamaz. Yanlızlık edebiyatı yapmak fazla depresif geliyor
Yanlışlık kaderde olur ya da seçimde önemli olan insanın huyu ve çabası mesela biri vardır arkadaş çevresi çoktur konuşmayi yeni ortamlara girmeyi sever kimisinde hiç konusmaz çalışır konuşmaz bu huyla alakalı birazda seçim çünkü bazı insanlar sorunlar yaşıyor ve bu yüzden yanlizligi seçip huzur buluyor şahsen bende yanlızım önceden deildim bukadar ama ben seçtim mutlumuyum biraz pişmanım ama böyle daha iyi 👍
Yalnızlık eğer yaşanan şeylerden dolayı tercih edilmemişse bahanedir bence. Yalnız olmak insanın yaradılışına ters fakat bazen yaşanan şeyler insanların varlığını sorgulatabiliyor ve uzaklaştırıyor. Eğer tam tersi bir durum varsa marifetmiş gibi "yalnızlık bence çok iyi yeaa" demek aptalca. İnsanlarla bir derdi yoksa/olmamışsa bile isteye yalnızlığı tercih eden biri net enayidir çünkü diğer bir durumda keyfi değil zorunluluktan yalnızlık tercih ediliyor ve buna alışılıyor.
Haklisin cok istedim aslinda cabuk ortama ayak uyudururum egolu deilim ama okul hayatim boyunca zorbalik gördüm okulda cok döverdiler ya hele ilk okulda zaten liseyi aciga aldim onlar yuzunden sonrada zaten arkadas cevrem olmadigi için hep tek takıldım işe girdim 3 ay kadar calistim 18 dolsun yine girecem ama 3 ay boyunca 4 farkli yer degistirmeme ragmen kizlarla anlasamiyorum erkeklerle süper anlasiyorum sanırım kızlarin egosu cok fazla ya bana uymuyor kafa yapima ters mesela cok isterdim arkadaslarimin iyide kotude yaninda olayim çabalardimda kuzen desen akraba desen hep menfaat onlarda cok kullandi iyi niyetimi bende en son bosverdim yanlizlik iyi geliyor sence sorun bende mi nerde yanlis yapiyorum? Bu arada ortaokulu 3 farkli ortaokulds okudum her okuldada dışlandim.
Önce biraz kendinle ilgili öz eleştiri yapman gerek bence. Dışlanmanın sebebi tam olarak nedir bunu sor kendine derim. Elbette birilerinin durduk yere seni dışlamasının bence bir önemi yok hatta bu onların karaktersizliği. Fakat ortada bir sebep varsa bunu bulman gerekir. Örneğin kızlara karşı tutumun, tavrın nedir bu önemli. Mesela bir erkek olarak bana karşı başka bir erkeğin saçma sapan davranması sözlü ya da fiziksel kavgaya kadar gidebilir. Yani belki kendinde çeki-düzen vermen gereken bir şeyler olabilir.
Yani mesela soyle anlatayim kuzenim hani bi söz var yedir beni öveyim seni öyle bende sevmiyorum menfaatçi insanlari ortaokuldada mesela ögle araları para toplayıp ortak alip yenirdi grub grub olurdu eger para verirsem iyiydim ama yine yedirmezdiler mesela diğer okulum ordada etkinlik fazla olan bi okuldu ailemin maddi durumu o kadar iyi deildi cogu seye katilmayinca illa dışlaniyosun her neyse orayi gectim oz elestiri yapiyorum tabiki benim hatam ya hep ya hiç olmasini istemem ya en iyi arkadas olalim ya da olmiyalom iki yabanci gibi arada gordukmu sohbet etmek bana olmuyor yani bana 1 adim atana ben 5 adım atardim ha mesela erkeklerlede neden iyi anlasiyorum erkekler òn yargili değil samimi mesela garsonluk yaptim şefle kimse anlasamazdi çalıştığım yerde ama ben anlasirdim bilmiyorum neden böyle
Arkadaşlıklar bir anda kurulmaz zaten. O yüzden insanlara biraz fırsat tanıman gerekir bir anda fevri kararlar veriyor olman insanların hakkındaki görüşünü şekillendirir tabii. Hele kadınlar kadar drtaylı düşünen ince eleyip sık dokuyan bir cinsiyetse konu daha da farklılaşır. Erkekler zaten belli biz istemsiz herkesle iyi anlaşırız genelde. Bence iletişim kurmayı ve şans vermeyi denemelisin.
şöyle diyeyim mesela alt komsunun torunlari ayni yastayiz onlar 4 aydir burdalar normalde ayse teyze tekti bende evine gider temizligini yapardim tek olunca kalorifer yakmaz soba yakardi kovasini doldurur dokerdim neyse bunlarin geldiğinden haberim yok ayse teyzeye indim kizlar acti kapiyi bende merhaba kimsin dedi ayse teyze yokmu dedim icerde dedim neyse kizlar bisey yapmiyolarmis zaten yine doktum hazirladim kovasini her neyse özlem ben dedim elimi uzattim hic oralari olmadan icerden gittim elim havada kaldi sinir oldum ya hani mesela ben genelde 17-25 yas arasiyla anlasamiyorum mesela karsi komsumuz var cokda iyi anlasiriz hani yaşıtlarım bana cok egolu geliyor ya ilk adimi atmama ragmen😂
İlginçmiş. Yani bazen bazıları böyle saçma sapan davranabiliyor illa ki sana da debk gelmiş olabilir bir ihtimal. Tanışmak için elini uzatan birinin elini sıkmamak cidden öküzlüğün alâsı.
Hem kendi seçimimizdir zirâ insanlara uzak, kabuğumuza çekilmiş bir halde yaşam sürmekte olabiliriz. Hem de kaderdir zirâ içten içe sosyalleşmek istediğimiz ve gereğini de yerine getirdiğimiz halde kendimizi dışlanmış bir halde bulabiliriz.