Sevmek, gönülden gelir. Bencilce egodan benlikten değil. özü budur. Bu nedenle tam tealimiyetle gönülden sonsuza dek sevmeyi başarmalı insan. Sevmek aslında gönlümüzde can bulan melekvari bir mutlak güzelliği karşımızda kısmen da olsa bulanilmektir. Özünde insan bu sayede sever. Kainattaki her şeyin özü içimizdedir. Dışardaki yansıması ile içimizdekini aydınlatır farkına varır ve severiz. Ben sürekli sonsuza kadar bağlandığım dostluklar ia can verdim. Sevgili bilemeden herkesi gönülden sevmek güdüsü nde olunca insanca sevemedim. Bu sayede sonsuz sevgiyi yani gönlün hakikatini aradım. Akılalmaz değil mi?
113 Yorumla- +1 yıl
Ama zor. Çünkü her canlı sevgşye muhtaçtır. Bencilce seversen kolayca bencil sevgiler bulursun. Ama gönülden sevince gönüller pek keşfedilmemiş olduğundan gönül yolundaki korkularla cevap buluyorsun. daha bir yalnız kalıyorsun. Belkş bu sayede saf kalmak mümkün. Ya zorluklara rağmen ilerliyorsun ya da pes ediyorsun. Öyle ki çalıştığım kalabalık ortamda herkese sapıkça yaklaşan cinael unsurlarla laf eden espri yapan birilerine sarılıp sevgi sunanlar senin 2m uzağından kaçarak geçiyorlar. Lakin bir sonuca vardım. Nasıl ki gönlğ olduğu gibi değil hayalvari tasvirler ile benzeterek algılayabilirsek gönülden sevdiğimizde de aslında içimizdeki o algıyı sever ama o algının özünü taşıdığı için de o gönğl sahibine değer ve sevgi ile özlem duyarsınız. Şefkat duyarsınız.. bir de övgü ve takdir beklersiniz...
Zor olan bir şey de hrm gönülden hrm bencilce/insanca sevmek esasında mükemmel değildir. Karıştırınca saflık bozulr. Saf gönülden tam tealimiyelitle seversen artık sahiplenemezsin. - +1 yıl
Sevgş sonsuzluktur. Sahiplenmezsin çünkü mutlak bir güven ve teslimiyet vardır. oysa ki tek taraflı gönülden sevince ama gönül sahibi insanca/kötü anlarsa için kirleniyor korku doluyor. Ne yapmalı. Herkesi gönülden seviyorsun artık insanca sevemediğin için ama hep uzaklaşılıyor yalnız kalıyorsun. Karşılıksız gönülden sevmek güzel ama esasında güneş misali gönlüyle her daim ışık saçtığı için güzel. Dostça. Uzakta dahi olsa. Ama kötü bilinmek. Zor olan insanoğlunun gönlünün gördüğü güzellikleri kendisinin korkuyla karşılayıp dışlaması. Yani ordaki sahiplenmek kavramı aslında sahipkenmeye gerek olmadığıdır. Sen hayatı gönülden seversin. O da. Gönüller bir olunca hayatın parçası olarak birbirinizi sevmiş olursunuz. Ama sahip çıkıp gönlündeki tebessümü kim korur. Gönüller bir dir. Çünkü aynı tohumdan türer hayatın anlam ve hakikatini, ruhunu taşır.
- +1 yıl
Sevmek diye bişey yoktur aslında. Sevgi sonsuz/kusursuzluktur. Sonsuz bir düzenin içindeyiz. Ve bu düzenin içinde bir çiçek gibi anlamımızı yaşarsak ve hayatı bütün olarak seversek bir başka güzelliği de o bütünün parçası olarak görür doğal olarak bir manada birleşiriz. Bu denli derin bir felsefe gibi görünse de işin özü aksine tam bir düşüncesizlik ve saflıkla gönül ışığına engel olmadan içimizden çıkmasına müsade etmektir.
- +1 yıl
Hoşgörün :) sizi seviyorum... Doğru olabilir mi?
Tanımıyorum bilmiyorum. Olabilir. Çünkü sevgi bencillik hali değil taşkınlık halidir. Mısırı tavaya yığınla koyunca patlayan mısırın taşması gibi :). Ama bırak bunu ifade etmeyi bir bayana çiçek vermekten bile korkuyon. 2 erkek arkadaşın kız arkadaşıyla ve bir de bayan arkadaşı gezmeye çıktığımızda 3 buket yapıp vermiştim hepsine. Neler gelmez ki insanın başına :) - +1 yıl
Anlatamadım. Sizi sevmem için sizin sevilesi olmanız gerekmez. bir güneş olsam siz de beni gören (muhabbetimi okuyan) ve bana bakan (cevap yazan) yani aslında arayan= ısınan aydınlanansınız. Şu halde ışığım size ulaşır.
Anlayın lütfen doğal olan sevmek halinin kendidir. Gönül budur. Siz de beni seviyorsunuz. gönül olarak. Bu anladığınız sevgi değil. Ne demek istiyor diye bakın. Gül bahçesinde her bir gül kainatla sevgi halindedir. Sevgiyi düşünüp birbiriule muhabbet eden bir. Çiçek "ben seni de seviyorum " deyince insanca bencilce sahiplenesi demek değil. Doğaya hayata haykırdığı seviyor olma hali ışık ona da vurur da farkında değildir. Gönül her şeyi sonsuz uzaktan bilir sever. Yanlış anlamayın lütfen. Olur mu?
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı. hala sokaklarda ayak izlerim ((:
13 Yorumla
+1 yılZarar bence. Bu saatten sonra en fazla kariyeri merkeze koyarim. Aşk olmasin demiyorum tabiki ama uğruna aklimi kaybetmem.
Bianda olsun, hayatima girsin. Mutlu mesut hayatimiza beraber devam edelim. Artik gözümde basit, öylesine birrşey11 Yorumla
Gerçekten Seversem Gerçektenn Severimmm :D deli manyak piskopat her türlüü bunu 1 kere yaşadım bidahada yaşıcağıma inanıorm :D
27 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılBen hiç böyle bir ruh görmedim. Ama hikayelerini çok duydum. Kim bir kzı için dağ deler..:)) Kim bir erkek için dag deler ya da..))) Bu tür söylemler şarkı olmaktan öteye gitmez. Çünkü bir insan ancak kendini sever.. Başkaı için sevgide sınırlı olacagını iddia ediyorum..
13 Yorumla- +1 yıl
O zaman bizim ruhumuzda bencilllik var
ben hala çocuğun cevap vermesini bekliyorum karikatürde :D
Evet çünkü sevginin tartışılmaz gerçeğini hiç bir zaman görmezden gelmedim. Aklımı yitirmem ama :)13 YorumlaBeden yemeğe ruh ise sevgiye muhtaçtır, beden açlıktan ölür, ruh sevgisizlikten ölür , her ikiside bir bütündür,
11 Yorumlasevmek sevilmek kelebek gök kuşağı çiçekler böcekler...
bunlar aşk lobisinin uydurmaları yok böyle bişeyyyyyy19 Yorumla- +1 yıl
img.reitix.com/.../...e-4149-8c79-be331d79d155.jpg
bak hep bundan kaybediyorum :) - +1 yıl
igdirhaftayabakis.com/.../20130924__2842981220.jpg
bide bu var ne sağlığı gömün beni :)
- Kişilik & Karakter konusunda 719 cevap paylaştı.
+1 yılHayatima biri girince ben hayatimdan cikiyorum 😂😂 o kadar deli divane anla işte 😂😂
17 Yorumla- +1 yıl
Herkes biraZ Delidir ama benim ki artik zıvanadan cikti 😂😂😂
- +1 yıl
Malesef elimde degil asiri saflik var hemen baglaniyorum 😂😂😂
- +1 yıl
Dikkat etmeler neye yarar akil basta olmadiktan sonra😂
+1 yılHiç Sevmedim Sevipte Aklını Yitiren Zavallıları Çok Gördüm.
14 Yorumla- +1 yıl
Akıl ile gönül arasındaki bağı kurabilse gönül değerleriyle bakıp aklıyla algılamasa bu acı olmaz. İşte zavallı oluyor insan. Bence zavallının anlamı farklı ama burdakinden. Çok sevip çok değer veriyoradeta sonsuz bir bağ kurup sevgimizle anlam kazanıp sevilmeyince o anlamla kendimizi de kaybediyoruz. bence gereken SEVDİKLERİMİZE AŞIRI DEĞER VE SEVGİ VERMEK DEĞİL, SEVGİMİZE SONSUZ DEĞER VERMEK GEREK. yani gönülden sevmek gerek. O vakit kaybeden de karşıdaki olur acı çeken de olsa olsa karşıdaki olur her adımda seven olatak güçleniriz.
- +1 yıl
+1 yılyoksa, karşılık bulamamayı, kaybetmeyi göze alamayacak kadar bencil misin?
11 Yorumla
+1 yılMüslüm baba söylrmiyormuydu bunu yahu ;) hangimiz düşmedik kara sevdaya hangimiz sevmedik çılgınlar gibi
17 Yorumla- +1 yıl
seviyom la ben bu şarkıyı ama <:))) dur dinleyeyim sabah sabah :))
- +1 yıl
vazgeçtim ya ce karaca açtım ben :))
- +1 yıl
teşekkürlerr
Piskopat olurum gözüm başka bisi görmez herşeyi yapabilecek delilik var bnde 😂😂
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. bir aşk uğruna kendimi kaybedecek kadar aptal olmadım.
11 YorumlaSevince aklımı yitirecek kadar akılsız değilim açıkcası. Severim mantıklı severim.
110 Yorumla
+1 yılbikere aklımı yitirdim bana ders oldu artk kendime sahip çıkmasını çok iyi biliyorum :)
17 Yorumla- +1 yıl
evet sağlık ama bu seferde sevmenin ne demek olduğunu unutuyorsun
- +1 yıl
böyle bir denge söz konusu bile değil
- +1 yıl
aksine erkek le kadın arasında arkadaslık , kanka filan kesinlikle olmaz bir yerde mutlaka ya aşk ya kıskanclık ya da sevgi oluşur yani bu yönden herhangi bir şekilde denge kuranıda görmedim kurdum diyende yalan söyler adım gb eminim bir yerde bozulur
+1 yılMalesef arasira aklimizi koltuk altinda alip dolaniyoruz
10 Yorumla
+1 yılAşık olmak delilik zaten 😊
11 Yorumla
+1 yılKontrolü asla kaybetmem. Dengeli severim
11 Yorumla
+1 yılaklını yitiren degil akıl bırakmayanım:D
11 Yorumla
+1 yılKimseyi öyle sevmedim
12 Yorumla- +1 yıl
Bencede 👍
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Çok garip insanlarız.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldeliyim ben. kanatlarım var ruhumda :D
111 Yorumla- +1 yıl
🤔...
- +1 yıl
Nokta nokta nokta 🤔
- +1 yıl
👻👻👻👻👀.
- +1 yıl
🤕🤕🤕🤕🤒
- +1 yıl
♠️♠️♠️♠️♠️
- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAkıl gelip gidiyor bende sanırım gel git akıllıyım
11 Yorumla
+1 yılakıl yitirmeye ne gerek var hrgün sev ölümüğne sev
10 Yorumla
+1 yılO eski halimden eser yok şimdi
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılEvet
114 Yorumla- +1 yıl
Seviyorsun karşılık görmüyorsun, kötü olunuyor seven. Sevilen sevildiğinin değerini bilmiyor. Akıl mı kalıyor buna?
- +1 yıl
Doğrusunu da bulamıyoruz maalesef.
- +1 yıl
Sen umutlu musun? Sen nasıl seviyorsun ki?
- +1 yıl
Boşuna aşkın gözü kördür demiyorlar. Sen de ne kadar aşık olursan o kadar yaralanabilirsin.
- +1 yıl
Senin nasıl aşk yaşadığını merak ettim gerçekte.
- +1 yıl
Bence de anlatmak yetmiyor bazen. Yaşarken farklı ayrı olabiliyor. De ben eski deneyiminden sordum.
- +1 yıl
Peki..
Gizli Üye(36-45)+1 yılAha ayni ben
11 Yorumla
+1 yılhayır
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt