Kimi insan özür dilemeyi sevmez kimi insan özür diler hemde bolca..
özür dilerim kırdım özür dilerim yanlış anladın gibi vs vs
peki özür dilemek haksız oldugumuzamı işarettir yoksa özür diledigimiz kişiye deger verdigimizemi işarettir?

Ünlü düşünür söylemiş zaten, kendinden önce başkasını düşünebiliyorsan ve bu kişi ömrünü paylaştığın insan ise, dilediğin özürün hiç bir ağırlığı ya da gocunma duygusu olmaz. Özür dilemeyi alışkanlık haline getirmemek gerekir, bilakis kadın/erkek fark etmez, sürekli özür dileyen insana karşı hükmetme duygusu besler, aşırı özür dileyecek davranışlar sergilemekte, gereksiz yere özür dilemekte, özür dilemek için özür dilemekte iyi değildir, kalıcı hasarlar verir ilişkinize.
Saçma bir davranış olarak gelir bana.
Özür dilemek yerine telafi etmek için bir şey yapmalı insan.
Telafiyi söze yıkmak kendine ve karşındakine saygısızlıktır.
Karşıdakine değer verdiğinizi gösterir, hatalı değilken bile özür dilediğim oldu. Bazılarına değmezmiş dedim bazılarına değdi ama eskisi kadar değil.
Çok şükür ki nefsimi kimseden değerli tutmadım hiç 😊
https://i.hizliresim.com/aMv692.jpg 😉
Cevap
12Cevap
Özür dilemek bir erdemdir ve karşındaki insana en başta bir birey olarak saygı duyduğunu gösterir.
Yoksa kişiyi tanıyıp değer vermekle bir alakası yoktur temelde.
Kişi kendi hatasını kabul etmiştir ve karşısındaki kişiden özür dileyerek hem kendine hem de karşısındakine saygı göstermiştir özetle...
Hatalı olsamda olmasamda özür dilerim ne haksız olduğumu kabullenir nede değer vermekle alakası vardır. Aslında özür dilemek yüceliktendir. Neden diye sorarsan karşındaki özür dilemeyi bekleyen insan demekki bir yerde hata yaptıki senin özür dileyecek birşey yapmana sebep oldu.
Ben haksızsam karşımda Rte olsa bile özür dilerim kişi farketmez, haklıysam da canımda çok sevdiğimi Peygamberim olsa karşımdaki yine de özür dilemem.
her şeyi bir şeye bağlayamayız belki sadece kullandığı bir insandır ve çıkarları doğrultusunda özür diler
o yerine göre değişir haklıyken özür dilediysen karşındaki insanı kaybetmek istemiyorsundur.
Aynen ondan yoksa değer vermediğim insandan özür dilemem
hayır muhabbetten sıkılınca bir an önce sussun diye özür dilerim
Hiç gocunmam özür dilerim. Hayatımda teşekkürüde özrüde bol bol kullanırım
Bu Adam yine doğru söylüyor.
Aynen ben de o görüşteyim vallahi
İşte bu benim sözüm , katılıyorum :)
Özür felan dilemem artık
Bende öyle dusunuyorum kanks
Sigmund doğru demiş
çok doğru bir söz
İkisinide gosterir
Aynen öyle