Mutlu insanlar melodiye, mutsuz insanlar ise sözlere dikkat ederek müzik dinlermiş.
Peki siz melodiye mi, sözlere mi dikkat edersiniz?
Peki siz melodiye mi, sözlere mi dikkat edersiniz?
Her sabah bir şarkı ya da türkü geliyor aklıma uyanır uyanmaz. Bazen ard arda aynı şarkıya uyanırım, bazen farklısına. Ama içindeki duygu hep aynıdır, benim duygumdur, beni yansıtır. Bu gün de (bir arkadaşım vesile oldu) bu şarkıyla başladım güne. Film çok güzel filmdi, türkü zaten güzel. Derdi olmayanın dertleneceği türden.
Sabah ofise gelir gelmez, kahvaltı esnasında hemen açar dinlerim. Sonra bir daha, sonra bir daha... Eve gidince dinlerim, gece yatmadan önce... Sabah uyanırım bir başkası çalmıştır kapımı, o günümde onunla geçer.
İnsanın bazı duygusal haline merhem mi olur, yoksa yaraları daha mı çok kanatır bu durum bilemem ama, güzel şeyler anlatır hepsi. Aradığını verir bazen, "işte bu benim şarkım" dersin. Bazen de kızarsın, "yoksa gerçekten de böyle mi" dersin. Bu durum bir kısır döngü gibi böyle devam eder.
Bir bakmışsın hüngür hüngür ağlıyorsun bir şarkıda, bir bakmışsın umutlanıyorsun bir diğerinde...
Zeki Müren ne de doğru söylemiş; "ah bu şarkıların gözü kör olsun"...
Sabah diline dolanan şarkının gün boyu dilinden düşmemesi olayı gerçekten çok tuhaf. Şarkılar iyi ki var. ya da vazgeçtim gözü kör olsun :/
İkisinin uyumu ve icra edenin içtenliği ve özgünlüğü.. Ve mutlak suretle protest bir tavrı olması..
Özgün Müzik seviyoruz galiba?
Seviyorum icra ediyorum kendimce.. Salt özgün bakış açısı değil.. Tarihsel protest yanı olması da kafi olabilir.. Müzik eğlenmek veya zaman geçirmekten daha etkin bir mücadele aracı bence.. O yüzden bir şey anlatıyor olmalı.. İnsanı sevk ediyor olmalı.. İnsanı fiziken değil ruhen kışkırtmalı..
Icra ediyorsunuz demek dinlemek isterdim. Her sese uygun değil zira protest müzik.
Baya şarkı varmış :) ama şu an dinleyemiyorum ne yazık ki. Tarayıcım video açmıyor. Ama ilk fırsatta dinleyip, yorum bırakicam :)
Ilk muzik ilgimi ceker. Begenirsem bir 10. Dinleyisinde falan sozleri dusunmeye baslarim. O derece sonra sozlere odaklanabilirim. Ama askim maskim dandik dandik sozler varsa aninda farkederim ve muzigini sevsem de dinleyemem.
Müzige...
Ruhumu dinlendir...
Sözlerin pek bir onemi kalmıyor..
Cevap
34Cevap
İki de bir tutup da pencereye,
Dönüp dönüp bakma artık gönlüm.
Bir şarkıda bu söz geçiyor ve beni mahvediyor.
Yüreğine dokunduğu içindir.
Ben hangi müzik olursa olsun, önce melodisini dinler, dikkat ederim.
Kulağıma hoş geliyor mu,
yüreğimi okşuyor mu?
Ondan sonra sözleri ilgilendirir beni...
Yabancı müzikleri dinleyip hoşumuza gitmesinin sebebi de o değil mi?
Önce kalbine sonra tenine, bildirim yağsın, topuuuk..
Ten, kalp, topuk anlamadım :/
Son zamanlarda yapilan sarkilarin sozlerinde anormal mantiksiz ifadeler oldugundan melodileri bile sozlere uymuyor. Bu yuzden "keçinin olmadigi yerde aburahman celebi" diyorum :((
Haklısın. Nerde o eski duygu yüklü şarkılar.
tamamen ritm ezgi ahenk zaten tek dinleyişte beynime yazılır hatta notalarını ve gitarda nasıl çalınacagını düşünür çıkarırım sözleride bir iki dinleyişte ezberlerim ister istemez ama hiç manasını düşünmem ancak çok fazla bunalıma girersem bikaçı aklıma gelir vay ben bunlarımı söylemiş derim
İkisinede.. Üzgün olduğumda sözleri manakı olan şarkılar dinlerim.. Ağlamalık 😄
Bir insan ağlayacağını bile bile niye bu tarz şarkılar dinler ki :D
Hayır zaten ağlıcam.. Şarkıda bana destek versin diye 😄😄 daha iyi ağlıyim 😂
Tabi ağlamak için destek şart :D
Tabii 😄😄😂😂
yann tiersen sormuslar sarkilarinda neden muzik yok o da demis ki
ne onemi var , melodiyle kalplere dokunuyorken sozlere gerek var mi
Vayy aldım cevabımı.
Once sözlere
Sonra müziğe
Ama ben mutlu bir bireyim bunda bir tezatlık var
Sen mutlu ol yeterki. Soruyu değiştiririz gerekirse.
Sorun degil ben her türlü mutlu olmayı beceririm 😃
www.kizlarsoruyor.com/.../a22603-mutluluk-sana-senden-daha-yakin
Ben şarkının melodik yapısına dikkat ediyorum daha çok
bazen sözler bazen melodiler dikkatimi çekiyor..
ruh halimle alakalı sanırım
Müzik beni çeker.
Ama dımtıslı diye de; içi boş, anlamsız sözleri olan bir şarkıyı dinlemem.
genelde Müzikten melodide önemlidr Sözlerde ama ben genelde sözlerde takılıp şarkıları severim
Ben melodiyle dikkat ederim. Melodi kötüyse (özellikle son zamanlarda Yapılan elektronik müzik saçmalığı) sözleri aklımda kalmaz ama iyi bir melodinin her zaman sözleri de anlamlıdır
Slow parçalarda söze, hareketli parçalarda müziğe dikkat ederim
Sözlere dikkat ederim mutluz oldugum bir kez daha kanitlandi böylece 😒
C hepsi. Sözler önemlidir benim için yani şarkı anlamlı olmalı. miş miş miş falan olmasın :D Ama müzik de aynı şekilde kulağa hoş gelmeli.
Vay anasını bunca yıl mutsuzluktan mi şarkı sözlerini farkında olmayarak ezberledim...
İstemsiz olarak sözler. Ama müziği beğenmezsem dinlemem kısaca biraz söz biraz müzik diyelim bitirelim.
Melodi fakat mutlu veya mutsuz olmamdan kaybaklanmıyor.
Sözler tabiki hayatin gerceklerini anlatir ve kendinj bulursun
tamamen ruh haline bağlı, ayrıca muzikle ugrastıgım icin ikisine de onem veririm
Genelde müzik ve sözlerine vede sese dikkat ederim
O zaman hem mutlu hem mutsuzsun?
Evet hiç bir birine uymuyorum
Hayırlısı olsun ne diyim :/
Sağolasın :/
Sözlerine dikkat ederim.
Alt yaısına Dicem anlamıcan :S
Niye anlamiycakmisim :/
ajdar dinlemiyorsun heralde
Sen dinliyorsun heralde
Ooo bayılırım idolüm 😂
her ikisi uyumlu olmasi lazim...