Kolay affeder misiniz, yoksa size yapılanı unutmaz defterden siler misiniz?
Sizin affetme ölçütünüz nedir?

“Bir kişiyi, AFFETMEDİĞİNİZDE,
O kişiyi adeta sırtınızda kendinizle birlikte taşıyor gibi olursunuz.
Bu, AĞIR bir YÜKtür.
Ancak o kişiyi, AFFETTİĞİNİZDE
onu sırtınızdan atar ve hayatınıza rahatça devam edebilirsiniz.
Artık sizi aşağıya çekemez, çok daha ÖZGÜR bir insan olursunuz.”
Umulur ki Allah bunları affeder. Allah affedicidir, bağışlayıcıdır. (Nisa Suresi, 99)
Beni ve bizi yaradan Rabbimiz tüm günahlarımıza, hatalarımıza ve küfürlerimize rağmen bizi affediyorsa onun yarattığı aciz bir kulu olarak ben kimim ki affeden olmayayım.
Kocaman kocaman teşekkür ederim. ☺
Kocamaan kocamaan rica ederim 😃
Aslında kolay affeden biri olmadım hiç olqmadım daha doğrusu.. Miraz soğuk kanlı davranırım bu durumlarda. Bildiğim bir kitapı tekrar okumak istemem şahsen yeni kitaplar alırım ve onları okurum. Anlıcağın bir kere hata yapan tekrar yapar. Ve ben bu yüzden affetmeyi sevmiyorum..
Ya ben gerizekalıyım yemin ederim öyleyim. Yapılanları affetmeme gerek kalmadan bildiğin unuturum
Harbi gerizekalıymışsın
Cevap
42Cevap
Çok irrite eden biriyse Voo Doo Büyüsü yaparım, Ömür boyu yüzü gülmez.😉
Voo Doo ' da nedir? 😃
👤💬💘😈💃🌀👉🚶🔪🎶🚬😇
Pekâla 😃
Çok zor affederim hatta hiç affetmem. Burnu sürtsün diye de elimden geleni ardına koymam
Pekâla gençler aklımda olsun bu 😉
Asıl sen soruma cevap vererek beni mutlu ettin 😊
Affetmek Erdemliktir her ne olursa olsun affedilebilir bir insana kin beslemek iyi bir şey değil hatası büyük bir seyse birkaç gun hatası anlaması beklenilebilir
Hata yapan kişi bundan gerçekten pişman ve üzgünse, bu hatayı sık tekrarlamamışsa, sonuçlarına hazırsa... O zaman büyük olasılıkla affedici olurum.
kolay affetmem ama affederim. ama eskisi gibi olamam. unutamam cunku. iyi bisey mi bu kotu bisey mi henuz anlayabilmis degilim.
Affetmeden bir adım ileri gidemez insan demişler de affedip affetmemek benim için manasız. Bir insanı kendime o kadar yakınlaştırmam.
Benim en kötü özelliğim, bana ne yapılırsa yapılsın, affedebilmem. ama bu kadarda değil, unutmuyorum :D o bana hatayı yaptıkdan sonra onu bir köşeye yazıyorum. yine samimi, sohbetli geçeriz. ama bana yaptığı yanlışı asla unutmam :D
bilmiyorum bazen kolay bazen zor affediyorum ruh halimle alakali saniyorum ki bu durum
O kelimeyi hiç sevmiyorum..
'' Seni affediyorum... '' filan kendimi karşımdakinden daha büyük görüyormuşum gibi bir his veriyor bana.
Sırtımı ya dönmem ya da tam dönerim.
Allaha havale ederim fakat asla o insanla iyi bir gelecek goremem yaptigi hataya bagli..
ufak tefek şeylerde pek takmam ama ciddi hataları şayet bile bile yapılmışsa affetmem
Aff etmek erdemlik olsada neden ve ne için affetmek gerektiğide önemli! Her hata affedilemez bazı hatalarda geri dönmemek üzere kayıplar olabilir...
Bana her türlü kötülüğü yapan insanı affettim Özür dilemeden benimle konuşmadan onun haberi olmadan affettim hatta onun için dua bile ediyorum umarım cennete gider..
ben genelde affetmem gereken bi' pozisyonda bırakmam karşımdakini, her ne kadar kendisi bunu haketmiş olsa bile :/ şimdi soruya dönecek olursak, demek ki çok zor affederim ya da hiç affedemem..
eğer o içten üzülüyorsa. beni yine istiyorsa. daha yapmayacağına söz verirse ölümüne onunlayım
Katiliyorum
Vicdanımla savaşmam, kolay affederim.
Kin gütmek; acizlerin işi.
Bana yapılan kötülüğe söylenen söze bağlı sevgim cok gucludur ama nefretim ondan daha güçlü birini sildiysem dünyaları ayağıma serse affetmem..
Her Şeyi En Başında Konuşur Baştan Uyarırım Duruma Göre 1 Nadir Olarak 2'nci Hatasında Basarım Tekmeyi.
silerim affetme ölçütlerim keskindir eğer affedilmeyecek hareket varsa asla affetmem ki bu hareketlerde öyle kolay şeyler değildir zaten
Kolay kolay kırılmam, kırıldığım anda hayatımın o kısmı bitmiştir benim için.. Hafızamdan silerim.
Duruma kişiye şahsa bağlı. An gelir çat diye silerim sildiğimle kalır. Dönüşü yoktur.
İleri derecede amma o samimi pismanlığı görmem gerek
Problemi cözemedin yerde uzatmayacaksın tatsız biten durumların telafisi yok...
Yapılan şeye bağlı olarak değişir. şu an sildiğim 4 kişi var onları asla affetmicem mesela.. Onun dışında herkesi bir şekilde affetmişimdir.
Eğer effedilecek kişi ile çok yakınsam zor affederim sıradan bir arkadaşsa zaten yaptıkları şeylerden etkilenmem tınmam yani
Affetmeyecegim kadar buyuk hata yapacak insanlari dost edinmem..
evet , affetmemiz lazım .
Ama çok ağır şeylerse yine affederim ama konuşmam.
Kolay affederim. Ama tabiik ki bir çizgim var çizgi aşılırsa da asla affetmem.
İhanet dışında kolay affederim ancak yapılanı da asla unutmam. Kafamdan, hiç olmamış gibi silip atamam. Atabilende olduğunu çok sanmıyorum.
çok ağır birşey yapmasa üzerinden 1-2 gün geçtikten sonra tebessüm etse affediorm ben hemen
Ya Ben ilk cok kiziyorum ama sonra kin tutamiyorum saman alevi gibi
Genelde kolay affederim ama yanlışı büyükse konuşmam
Anlık affederim. İçimde öfkemi büyütürüm. Çok kinciyim.
Harbi gerizekalıymışsın
Pardon , gerizekalı?
Pardon sana dil di eig'e yorum atmıştım
Amam , öyle olsun bakalım.
Tamam yani 😃
Ya ben yaşanan olaya bakarım. Ama sildim mi tam silebilen bir insanım ben.
Affederim ama unutmam.
Ankarada oldugun icin takip ettim @pnraltan
değer verdiğim biriyse özür bile dilerim
seviyosam direncim çabuk kırılıyo malesef
Hemencecik affedenlerdenim.
Affederim. Seviyosam ne gurur yapıcam hayat kısa
Kolay affederim ancak asla unutmam
Affederim ama unutmam.
Hayır genelde süründürüyorum biraz.
Hiç bir zaman yapılanları unutmam.
söze katılmıyorum bazı şeyler var ki affedilemiyor
ben kimseyi affetmem..
Kolay affederim. Ama samimi olamam
karşımdakine göre değişir
Afetmis gibi yaparim ama affetmem
Kimseye affım yok... Allah affetsin
Affederim ne olursa olsun unutmam ama
Evet affederim ama hataya bağlı
Affederim ama asla unutmam.
Affetmem affedersem bida yapar
Beni ne kadar uzdugune bagli
Affederim, ama bana yapılanı asla unutmam.
Eskidendi..
Simdi asla
Duruma bağlı.
çok kolay affederim
Kin tutmam ama yapılanı unutmam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar