soran: özellikle neden şu "etiket" yapan ünililerde inançsızlık fazla? kendilerini çok akıllı zannettikleri için mi dini de sorguluyorlar?
cevap: evet.. :D bunu yapıyorum. çok akıllı değilim ama çok biliyorum. namusun nerede olmadığını biliyorum yada inancın burada bu şekilde tartışılması durumunda neler olduğu.. bir kere senin dinin de erkeklerle flört etmen serbest mi ablacım? erkekler sadece sevişmek ister.07 Yorumla
Soran+1 yılserbest değil..ama niyettir önemli olan...
Soran+1 yılne alaka allah rızası
Soran+1 yılallah rızası için sevişme diye bir soru olamaz...soru olmayan bişeye neden cevap vereyim?
Soran+1 yılsoru,soru değilki cevap vereyim...
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Dini açıdan zayıf olmak ayrı , inançsız olmak ayrı .
Senin için karşındaki insanın inancı önemli ise ve çevrende inancı olmayan kişilere denk geliyor isen başka çevrelere takılman gerekiyor .
Kim inanıyor kim inanmıyor çok takılma kendini ve sevdiklerinin inancı daha önemli .00 Yorumla
bu kadar inançsızlaştıkmı? kesinlikle ewet.ama sorun surda bence,cewremde sevgili olarak kimle tanıssam demişsin.niyetim seni eleştirmek değil ama zaten böle bi arayışa girmediğinde ve kendini,düşünceni,etrafındaki insanlara sözlerden çok davranıslarınla anlatabildiğinde,tamda istediğin gibi insanlar çıkacaktır karsına.. sen değil,onlar seni bulacaktır ama karsıdan beklediğin gibi davrandığın sürece...
01 Yorumla
Soran+1 yılyani ben sevgili olalım demiyorum sevgili derken yani ilerde eşim olarak dıştan bakıyorum gayet iyi efendi gibi duruyor böyle konuşmaya başlıyorum dini konuyu ilk önce sorarım genelde de bu tür ben deistim tarzında cevaplar alıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 519 cevap paylaştı. Dini zayif tipler nasil oluyor? Dinimizin verdigi kurarlari kim yapar kim yapmiyor bunu görsel veya sözle bilincek bisey degil bence.
Ve diyelim ki öle...her koyun kendi bacagindan asilacak diye bi söz vardir yani sana karismadiklari sürece sorun nerde?02 Yorumla
Soran+1 yıldeistlerden bahsediyorum...adam açıkça karşımda kurandan alınan bir ayeti kendi kafasına göre yorumluyor yani görsel olarak ben bunu görüyorum yani sizin dediğiniz bazı yobazlar gibi "çamur" atmıyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Şahsen dışarda dine inanan biri taklidi yapıyorum ben. Sırf gereksiz ve saçma tartışmalara girmemek için, esasında dine inanmam. Kimsenin inancına da karışmıyorum, herkes kendi doğrusuna inansın derim.
Bence sende bunu sorgulama, sen inanıyorsan sorun yoktur. Ne güzel işte.06 Yorumla
Soran+1 yılkorku değil ilerde evlilik hayatından bahsediyorum ya offfff...sevgili olarak düşündüğüm kişilerin böyle çıkmasından bahsediyorum allah aşkına nasıl okuyorsunuz soruyu
- +1 yıl
Ben diyorum ki sana dua et sevdiğin kişi sana özünü göstermiş, dine inanıyorum deyip gereklerini yerine getirmeyenler daha beter. Dine inanıyorum diyip farklı amaçlar güden cemaatleri toplulukları hepimiz biliyoruz.
Bırak ateist olsun ne olacak. En azından müslüman akrabalarının yanında müslüman taklidi yapar. İdare edersiniz. Her koyun kendi bacağından asılır, bırak istediğine inansın. Ahiret diye biryer varsa cezasını orda çeker zaten.
Soran+1 yılevet orası doğru..
Bu ülkede yaşayan insanların % 70 nin falan pasif müslüman olduğunu biliyorum.Yani sadece dillerinde müslüman
Müslümanlar kendini kandırmasın çoğu pasif çünkü,
Benim gibi sorgulayarak ve araştırarak tüm dinlerden bağımsız insanlar bu %70 olarak tahmin ettiğim kısmın dışında elbet.Çünkü biliyorlar ve ona göre dinleri terk etmişlerdir.Ve bir çoğuda dinleri terk etmeden önce aktif müslümandır.Turan Dursun gibi mesela.015 Yorumla
Soran+1 yıldeist misin?
- +1 yıl
Sadece bir Yaratıcının varlığına inanıyorum.Dinlerin herhangi birine inanmıyorum.
Bunun adına ister Deist de ister Nonteist de ister Gök tanrı de.
Fazlaca suçlandığımız dinsizsen ahlaksızsınızdır eleştirilerinde şöyle demek isterim.Ahlak felsefesini örnek alırım.Kişisel vijdan ise dinlerden gelmez.İnsanda zaten var olan bir duygudur.
- +1 yıl
Anket yaptım.
1000 tane farklı coğrafyada ve farklı sosyal yaşama ait kişiler üzerinde belli sorular dahilinde yaptığım ankette 700 kadarı bu tanıma uyuyor.
Kadınlar bölümünü,açıkmısın kapalımısn tarzı sorular.Evlilik dışı ilişkide bulundun mu daha önce gibi sorular oluşturuyor.
Erkekler bölümünü,Namaz kılıyormusun?Oruç tutuyormusun?Veya anal sex yaparmısın tarzı sorular.tabikide vazgeçilmez soru.İçki içyormusun?
Aldığım cevaplar bunu doğrular nitelikteydi.Bir miktar yanılma payı olabilir - +1 yıl
aktif müslümanken(ülkenin %99 müslümna ya onun için dedim)
sen de bıraktın
turan dursun gibi dindar olup inançsız olan azdır
müslümanlar arasında
zaten müslümanlığın en önemli noktası da ölene kadar imanını korumandır
turan dursuna yapılacak bir şey yok
diyecek tek şey cehennemde odunu bol olsun(açık kafir onun için cehenemlik diyebiliriz)
Soran+1 yılneyi sorguladın allah aşkına?yaradanın olduğuna inanıyorsun madem onun söylediklerine kafa tutmak nedir? çok mu akıllısın sen?o sorgulamayı sana allah verdi sen almadın ve yaradanın gönderdiklerini sorgulamaya hakkın yok...
felsefe melsefe boş işler anca tepinir durursun yine başladığın noktaya geri dönersin...
ayrıca turan dursun vs gibi adamlar elin parmaklarını geçmez...- +1 yıl
Soran
Kuran ın ve Muhammedin Tanrı tarafından gönderildiğine inanmıyorum.Benim inandığım Tanrı böyle bir kitap yazmaz.Baştan sona çelişkilerle dolu.
Peki ben sana sorayım ilerde bir gün ölünce Tanrı deseki ben size akıl verdim araştırıp soruşturasınız diye,siz ise bir şarlatana ve yazdığı saçma ve çelişkilerle dolu bir kitaba inandınız dese ne cevap vereceksin?
Soran+1 yılçelişkileri söyle nerde çelişki?
Soran+1 yılpeki soru sorayım tanrının var olduğunu nerden biliyosun? belki o da yalan...bizim aklımızda çözebiliriz.
Soran+1 yılişte sen çok aklını kullanan birisin ya bu kadar çok araştırmışsın etmişsin onu da bul bakalım..
bulamayınca tanrıya bağla oh ne ala...kurtuluş yaptığınız her halinizden belli.- +1 yıl
Tanrı inancını dinlerle özdeşleştirme.
En büyük hatalarınızdan biride budur.Fosil bilim ve gen bilim bazı araştırmalar yapmışsada ilk canlının oluşumuna dair herhangi bir kanıt bulamadı.
Ama bu benim herhangi bir dine bağlanmam gerektiği anlamına gelmez.Dediğim gibi dinleri reddetmemdeki en büyük sebep kutsal kitaplkardaki sıradışı çelişkilerdir.Bir Tanrı nın yapamayacağı büyüklükteki çelişkiler.
:)) bazı arkadaşların IQ seviyeleri yine ortaya çıkmış yorum yapacağım diye kendini rezil etmiş dini bilgileri zayıf biri demiş ama millet imanını karıştırmış karıştırsa bile bir insan bir konu hakkında ne kadar bilgisi varsa o kadar çok kalbinde beyninde yer tutar...bir çok insan evet kesinlikle inançları çok zayıf bende buna inanıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılevet ya...resmen beni aaa bu çok inançsız ya dinsiz imansız dermişim gibi yorum yapıyorlar...kendileri söylüyor bana ben dine inanmıyorum şu ayet ne kadar saçmalık diyen bir insanın tartmak bile gereksiz açıkça belli dinsiz inançsız olduğu...sonra bide klişe lafı söylüyorlar "kimseyi bilemezsin kim imanlı kim imansız."
+1 yılBu sorunun cevabı evet, ama bazı arkadaşlar kimin dine önem verdiğini bilemezsin demiş, arkadaşımız belki açık açık "din benim hayatımda önemli bir yere sahip değil" , "din önemsiz" vb yorumlar yapan kişileri kasdediyordur.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet aynen öyle...bana açıkça bunları söyleyen kişilerden bahsediyorum dinin ayetlerini kendi kafalarına göre yorumlayan kişilerden bahsediyorum...herkes yobazlarla eş değerde tutmaya başaldı yorumları okuyunca kimseyi tartmıyorum denilene göre bunu soruyorum.
Sen yanlış kişilerle tanışmışsın. Bu şekilde 3-5 kişi ile tanışıp ve hepsi aynı karakterli cıkıyorsa bunu herkese mal etmemelisin.
04 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum sana silent..
Soran+1 yılmaal etmiyorum zaten sadece soruyorum...yanlış kişileri de okul hayatımda aynı ortamda olduğum kişiler yani yaşadığım bir çevrede.sanalda mı tanışayım?
Soran+1 yılyani o da var
Gizli Üye(36-45)+1 yılvardır düzgün olan..
senin çevre seçmede yada çevrende sorun vardır..
tabiiki şöyle bi gerçek var..
toplum yozlaşıyor..
artı aşk ve para yanyana olma şartı bir arada arama
bulmk için zorlaştırır ama sonuçta bulursun..
toplumun büyük kısmı kendine eş bulabiliyor00 Yorumla
+1 yılEklersen beni uzun uzun muhabbet edebiliriz bu konuda. Benimde dert yandıgım konulardan biri. Bekliyorum.
00 Yorumlawwuu yer yüzü allahin terazileriyle dolmus. kimde din iman var aninda ölcüp tartip karar veriyolar.
senin inancin kac sevgili edinmene izin veriyor?115 Yorumla
Soran+1 yıldeistim diyen biri için teraziye ne gerek?
Soran+1 yılyani ben terazi kullanmıyorum kişinin dediğine göre yorum yapıyorum.
Soran+1 yılben değil tanıştığım kişiler o tarz.ya ateist ya deist.
- +1 yıl
hmm ilginc. müslümanim diyenin imanini hangi terazide ölcüp gercekten müslüman mi degil mi sonucunu cikariyorsun?
ilk yorumum bununla alakaliydi tam olarak. sen inanc zayifligindan bahsetmissin. sen kendi inancini nekadar biliyorsun peki? basin kapali mi mesela? namaz kilar misin? bir kadin ile bir erkegin nikah öncesi birbirlerine yakinlasmasi (öpmek elele tutusmak vs) dini acidan nekadar caizdir (kendi inancinda)
kendi inancinin kitabini bir kez okudun mu?
Soran+1 yılokudum evet biliyorum ama burda allah yok diyen biri var onun inançlı olduğundan bahsedebilir miyiz?ben namazımı kılarım ama öpüşmedim diyemem.
Soran+1 yıliblisten ne farkı var başkaldırma kafa tutma sözkonusu..önemli olan niyettir ıslamda.
- +1 yıl
Müslümanların çoğunun pasif olduğunu yukarıda söylemiştim.
Belki bu sitede erkeklerle konuşmanız bile belki caiz değildir.İslam dinine göre.Cinsellik soru ve cevaplarını düşünemiyorum bile,
Kral çıplak hikayesi gibi bir hali var.Türkiye nin o ondan saklıyor pasif müslüman olduğunu,diğeride bir başkasından,Gerçekleri söyleyemiyorlar eleştirilmekten korktukları için. - +1 yıl
hmm. öpüsürken neye niyet ediyorsun peki? hadi karsindaki bildigin inancsiz onun icin hava hos. peki ya sen?
hic anlamiyorum sizi. daha kendi inanciniza tam anlamiyla iman edememisken '' aa atesit kafir'' ''aa deistmis dinsiz imansiz '' diye hor görmek de bir celiski degil midir? sen inancinin emirlerini tam anlamiyla yerine getiriyormusun ki bir baskasinin dinsizligini veya iman eksikligini sorguluyorsun?
Soran+1 yılöpüştüğümü nerden biliyorsun?
ben birini dıştan sevgili olarak düşünebilirim hareketlerinden işte eğitim hayatının iyi olmasından...ama sevgili olmam sadece düşünürüm.konuşmaya başlarım ve ilk sorularımdan biri de din hakkında ne düşünüyorsun? olur...buna işte o dediğim deistler ateistlerin söylediği cümleler...yani ortada öpüşme yok...uydurmayın.
Soran+1 yıleski çıktığım kişiden bahsediyorum ben orda...onla öpüştüm evet ama o kişi dediğim türden değil onla da başka konu da anlaşmazlığımız oldu ve bitti...işte zaman ilerledikçe gördüğüm şey inançsızlıkların arttığı onu vurgulamak istiyorum aslında.
sen bana demişsin ki deist olan biriyle öpüştün o tür insanla öpüşmem.
+1 yıldini olan da yapar olmayan da.dini bütün insan çıkmak ile alakası olmaz,sadece evleneceği zaman kapına dayanır.seçimlerini iyi yap iyi bir muhasebe ile doğru kararlarını ver.analiz et yap bişiler işte.
00 Yorumlaİmanın kimde olduğunu inan bilemezsin . Ve yargılayamazsın kimseyi dinine çok düşkünsen sevdiğin insana dinini anlatıp ısıtabilirsin onu ki bu daha sevap olur dinimizde zorlama yok ayrımda.
112 Yorumla
Soran+1 yılzorlama yok evet , ama inançsız biriyle beraberde olunamaz dinen günah haramdır.peki çözüm nedir?
Soran+1 yılbaştan yolu gösterirsin baktın ki hala ben allaha inanıyorum ama dinlere inanmıyorum diyosa o kişiyle birlikte olmak haramdır.
Soran+1 yılneden peki ateist olan bi patronun iş yerinden bi mal almak dahi haram?
Soran+1 yılharam ya..git araştır.
Soran+1 yılKadınlarınızı, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! [Bekara 221]
İmanlı kadınların, k�firlerle evli kalmaları helal değildir. [Mümtehine 10]
peki bunlara ne diceksin tubim?
Bence aradığın kişiliği yanlış ortamlarda bulmaya çalışıyorsun..
12 Yorumla- +1 yıl
@Supernova Ben sadece tahmin yürüttüm..kesin böyledir demiyorum..kızın bulundu ortamdan ve arkadaş çevresinden kaynaklandığını zannediyorum.. koca aramak ne kadar caiz onu müftülüğe sorabilirsin.. hangi ortamda ve arkadaş çevresinde araması gerektiğini kendi bulacaktır, soru soran arkadaşın arkadaşlarını tanımıyorum kusura bakma..
+1 yılemin ol, dini açıdan çok kuvvetli tipler zaten sevgili olmaya karşı. bu nedenle olabilir mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılyobazlıktan bahsetmiyorum...
benim eski sevgilim vardı 5 vaktini kılan biriydi yani dini bilgisi de fazlaydı ama yobaz değildi...onunla da başka konuda anlaşamadık bitti.
+1 yılDoğru insan karşınca çıkmamış demek ki.
Sevgili olarak düşünmeden önce şartlarını taşıyıp taşımadığına bakmalısın...00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 501 cevap paylaştı. sorsana hangimiz dini dogru biliyoruz hep kafadan dolma bilgiler milletin dedikleriyle yetiniyoruz hangimiz kitap acıpta okuyoruz
00 Yorumla
+1 yıl:) cagin toplumsal yapisi din ile celisiyor zaten.cikmak tabiri zaten dini olarak dogru degil.sen direk evlen icin rahat etsin.
00 Yorumlaİnanki sevdikten sonra din inançlar vs. bakmıyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılzaten sevgin allah sevgisinin önüne geçtiği anda o kula duyulan aşırı sevgiden şüphe etmeli insan...bir sorun çıkacaktır mutlaka.
Gizli Üye(36-45)+1 yılarkadaş bırak onları doğru düzgün inanan
bir yığın insan var02 Yorumla
Soran+1 yılbiliyo musun özellikle şu "etiket" yapan ünilerde okuyan öğrencilere bak göreceksin ki %80 i inançsız...çevre böyle...
Cevap sahibi+1 yıldini eiğitim almadığından
aklı sadece her şeye yeteceğini zannediyor
sonuçta erkekler içinde zor dıştan bakıp inançlı bir kızı anlamak zor
tek belirti baş örtüsü varsa biraz inançlı gibi algılanır..
Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı. korkma birşey olmaz. ısırmazlar seni 'dini zayıf tipler'
211 Yorumla- +1 yıl
Bastım artıyı.
Soran+1 yıllafı götünüzden anlayın zaten.
- +1 yıl
benden sana kıyak bastım eksiyi
değerimi bil
Soran+1 yılallah aşkına ya soruyu iyice okudun mu? "sevgili" olarak baz alıyorum...yani ilerde eşim olabilecek kısma aldığım kişilerden bahsediyorum...ilerde aynı evde yaşayacağım kişilerden bahsediyorum.arkadaşım olsa bana ne neye innaırsa inansın? ateist arkim de var evet iyiler ama iş evlilik tarafına girince öyle olmuyor.ısırmazlar ama havlarlar !
Soran+1 yılonun konuyla alakası yok..aşağıda tartışılmış bişey vardı birisine sordum...
evet haramdır ama sen bunu anlayamayacağın için açıklamak gerekmiyor.- +1 yıl
bende deistim ama kimseye havladığım falan yok. fikrim sorulursa söylerim. yoksa kimseyi aşşağılamam din için. isteyen dinin istediği şartını istediği kadar yerine getirsin. yeterki bana pek karışmasın. ben zaten ona karışmam. karışmak haddime de düşmez.
yani o senin dediğin 'havlamak' kusura bakma ama sizler içinde geçerli.
Soran+1 yılzaten senle evlenen senin gibi bir insan olur...dinini bilen biri zaten evlenmez...olabilir deistsin bişey diyemem ben
+1 yılbukadar erkekle tanışıp dinleri ile ilgili yorum yapacak kadar tanımışsan.sende zayıf sayılırsın mesele yok.
15 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar derken sence kaç kişiyle çıkmıştır?
Soran+1 yılbirincisi ben ilk önce dini açıdan sorumu sorarım çıkmadan önce yani yıllarımı vermiyorum o konuda tanımak için.ayrıca sende bu kadar erkekle çıkmışsın diye bilmeden yorum yapamazsın.seninde belli nasıl bir çamur atma eğilimin olduğunun.
- +1 yıl
sevgili olarak kiminle tanışsam cümlesi yanış anlaşılıyor demekki.benimkine bennzer yazılarda çıktı ''senin dinin kaç segiliye müsade ediyor'' gibi çamur atma niyetim yok.sadece insanların din anlayışları sormak ve görmekle öğrenilecek kadar dar olmadığını düşünüyorum. bayağı bilgi sahibi olmak lazım.
Soran+1 yılsiz gerçekten şu yorumlara bakıyorum yobaz olarak görüyorsunuz beni ama öyle değilim...
sevgili olarak derken atıyorum karşımda bir kişi var işte eğitim hayyatı mükemmel,tipi güzel,davranışları da pekala...o insanı ben sevgili eş olabilecek bi model olarak canlandırıyorum gözümde ordaki sevgili de kastım bu yani realiteye dökmeden düşüncede...bakıyorum konuşuyorum ilk sorumda din hakkında ne düşünüyosun?olur..aldığım cevaplar da ben deistim işte şu ayet saçma şu ayet çelişkili vs gibi yanıtlar.- +1 yıl
burda haklısınız.din meselesi çok önemlidir.lakin yanlış anlaşılmış .
Demek ki daha benimle tanışmamışsın..!
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır :)))))))))
- Kişilik & Karakter konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılyoo camiler dolu. çatır çatır kurbanlar kesiliyor. sen hangi gezegende yaşıyorsun?
13 Yorumla
Soran+1 yılgenel olarak bahsediyorum...camiler dolu da gençlerin yüzde kaçı camide ona baktın mı?camiyi oluşturanların büyük kısmı yaşlılar...bayram namazını kastediyosun onların bazıları da zoraki gidenler isteyerek değil.
- +1 yıl
nerden biliyorsun zoraki gittiklerini? tek tek röportaj mı yaptın? bu ülkede ani reaksiyon gösterilen yegane konudur din..en önde tartışmaya koşanlar da gençler oluyor.
Soran+1 yılçevremden biliyorum herkes için demiyorum zaten "bazıları" için diyorum...illa bir çomak arıcaksınız yani.
+1 yıldini açıdan zayıf derken?
18 Yorumla
Soran+1 yıldini reddeden yada yaradana inanmayan.
- +1 yıl
uzaklaş o zaman hiç yaklaşma:)
Soran+1 yılatıyorum bi market var ve marketin sahibi ateist..o marketten alışveriş yapmak haram değil midir?ben yanlış mı biliyorum
- +1 yıl
sen adamı almıyorsun ki?o kadar abartmamak lazım.kendi inancı sonuçta.
Soran+1 yıleee madem peki niye yabancıyla evlenmeyin diye yazıyor ayetlerde?osmanlıda da yok muydu hristiyanla ilişkisi olanlar?
- +1 yıl
osmanlı hiç kimsenin dinine karışmamıştır tarihi aç iyi oku.kendi eğemenliği altında ki hiç bir milletin dinine karışmamıştır.sen kalkmıın ateist diye marketten alışveriş yapmam diyorsun.sevgilinde dini özellik aramanı anladım da marketteki adamdan sanane.abartma bence
Soran+1 yılo ayrı bir konu..
benimle tanış..
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler