Çocuk olana kadar annemin ve kayınvalidemin her konuda sözlerini ve isteklerini göz önünde bulundururum. Ama çocuğum olduktan sonra artık tamamen bir aile olacağımızdan haliyle bende artık bir ebeveyn olacağımdan kocam ve çocuğumdan başka kimse ağır basmaz.
Şu annesini eşinden öncelikli tutan erkeklere uyuz oluyorum, bir insan o dengeyi tutturabilmeli tutturamıyorsa zaten evlenmemeli.
Çocuğum olduktan sonra o adam artık benim gözümde kayınvalidemin çocuğu değil benim çocuğumun babası olmuştur. Evime, çocuğuma, bana karışamaz kimse. Ha karışmasına izin veriyorsa da çocuğumuda alır giderim bu kadar net.
Kendi kendime sinirlendim bak yine. :D61 Yorumla- +1 yıl
:):)
En İyi Cevaplar
+1 yılEş ile anne arasında tercih yapılmamalı bir erkek bu tercihi yapmaya zorlanamaz bu vicdansızlık olur ne olursa olsun o onun annesi baş tacı seven sevdiğine bu tercihi yaptiracak kadar vicdansiz olmamali en nihayetinde bir gün bizimde bir erkek evladımiz ve gelinimiz olabilir unutmayin eden bulur evladinizdan bulmamak icin bu vebale girilmemeli
43 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Asıl ben teşekkür ederim :)
bu kıyas doğru bır kıyas degıldır.. ıkısı bırbırıyle çatışacak sevgıler degıl.. bır cocguga sorulan ananımı babanımı cok seversıj sorusu gıbı.. esın yerı ayrıdır annenın yerı ayrıdır.. erkeğe dusen ıksı arasındaki hem sınırı belirlemek hem kopruyu kuranbılmektır.. zaman olur ana görmezden gelınır zaman olur es duymazdan gelınır.. erkek nerede olması gerekıyorsa orda duracak.. kısıyı tercıhe zorlamak bıle erkegın kabahatıdır
33 Yorumla- +1 yıl
Erkek ortada...:)
- +1 yıl
Evet :)
- Kişilik & Karakter konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılAnnem tabiki eşimle ayrılsak bile annem her zaman arkamda olacak bu kızlar içinde böyle eşinizle ayrılınca nereye gidersiniz? Tabiki baba evine yani annenizin yanına haksızmıyım?
31 Yorumla- +1 yıl
İşte bu , çok doğru tesbit yapmışsın eninde sonunda annemizin yanına bir şekilde dönüyoruz :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
Bence dengeyi saglamayi bilmeli insanlar esinide koruyacak annesinide mesela anne sen hicbirsey soyleme karisma onun artik kocasi ya da karisi var ben napicagimi bilirim demesini bilecek taraflar annenin agzina bakip karisi veya kocasinin yanina giderse bu is bitmeye mahkumdur bence
13 Yorumla- +1 yıl
Haklısın valla :)
- +1 yıl
+1 yılAnnem, çünkü başka bir eş olur ama başka bir anne olmaz.
Örnek bir olay var,
Evliliğinin ilk yılı olan bir çift, birlikte bir karar alır ve ilk bir yıl kim gelirse gelsin kapımız çalındığında açmayalım derler.
Erkek tarafının anne babası gelir, kapı uzunca bir müddet çalınır, kimse açmayınca, giderler.
Bir süre sonra kızın anne babası gelir,
Kız dayanamaz gözyaşları içinde kapıyı açıp, anne ve babasına sarılır...
Kızlar vefalıdır...13 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın katılıyorum sana..:)
- +1 yıl
Teşekkür ederim kız olmak bunu gerektirir vefalıyız ;)
- +1 yıl
Çok doğru :)
+1 yılEvlilikte eşim ağır basacak tabii ki. Annemle değil eşimle evlendim ben sonuçta. Eşin yeri ayrı annenin yeri ayrı.
89 Yorumla- +1 yıl
Gzüel düşünce :)
- +1 yıl
Buyuk oranda bu dusunce sekliyle, eğer doğru kisiyle evlenirseniz. Dengeui bulmaniz ve mutluluğu yakalamaniz da çok olasi ;)
- +1 yıl
@miss_sporty Ben evliyim zaten :D
- +1 yıl
Eee o zaman niye sanki değilmiş gibi bir verdiniz? "Evllililikte eşim ağir basacak tabii ki", gibi?
- +1 yıl
@miss_sporty Cümlenin değilmiş gibi gözültüğünü düşünmüyorum. Eşim ağır basıyor ve bende bunu dile getirdim.
- +1 yıl
"Evlilikte eşim ağir basacak tabii ki" "Evlenince ya da evlenirsem le" eş anlamli bence..
@siyah-yaka yaşinizinda 25 olduğunu düşünürsek... - +1 yıl
@miss_sporty Bunun yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Anlama kabiliyeti ile alakalı bir durum. Ayrıca bir şey söylendiğinde herkes aynı anlayacak diye bir kaide yok. Neden benimle bunun tartışmasını yapıyorsunuz ki? Önemli olan söylememde ki niyet değil mi? Sonuçta artık hangi anlamda söylediğimi biliyorsunuz. Ayrıca ben eş anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Evlilikte eş ağır basar diyen birine bekar damgası vurmak ne kadar mantıklı olabilir ki. Sonuçta böyle bir cümleyi bekarda evli de kurabilir. Bunun yanında o cümlemden sonra ki cümlelerimi de baz alsanız iyi olurdu. Annemle değil eşimle evlendim dedim. Geçmiş zaman kullandım. Yani evlendiğimi de belirtmiş oldum.
- +1 yıl
FYanliş anlaşilacak gibi ama... evet 2. satirda sizin dediğiniz gibi olmuş ince ayrintiyi kaçirmişim. Sizinle uğraştiğim filan yok. Anlama kabiliyetimde bir sorun yok.
- +1 yıl
@miss_sporty Zaten anlama kabiliyetiniz de bir sorun olduğunu söylemedim. Sadece herkesin anlama şekli biçimi farklıdır demeye çalıştım.
- Kişilik & Karakter konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılEşiminki çünkü kendi yaşantımda hiç bir bireyin fikirler doğrultusunda etkili olmasını istemem çünkü bu başkasının istediği hayatı yaşamak olur, kararları sadece ben ve eşim alır. ..
610 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyarım
- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Çok çok güzel ve kişilikli bir cevap. +++
- +1 yıl
@miss_sporty teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim @İnce_Memed... bir erkeğin olgunlaştiğinin ve eşine ve yuvasina sahip çikip herşeyle iyi ya da kotu mucadele edebileceğinin bir göstergesidir bana göre verdiğiniz cevap. İş olsun diye yazmadim yorumumu.. Erkek sağlam ve güçlü kişilikli olmali ilk önce, yakişiklilik, boy, pos, para, mal mülk bana göre fasa fiso, gerçekte asil rol oynayan tek şey vardir bir evliliği götüren iki kişinin bu sorumluluğu almaya hazir olmasi ve sevgi, saygilari. Gerisi teferruat.
- +1 yıl
@miss_sporty elbete bir yaşam kurmak için bunlar gerekli, güzel başlangıçlar kadar devamlılıklarda önemli dürüst anlayışlı kişilik sahibi olmalı insan, ilişkide denge çok önemli ama malesef insanlar bunu unutuyorlar, maddi olarak hayatı kolaylaştırabileceklerine inananlar manevi duyguların eksikliğini unutuyorlar , bütünüyle erkek ve kadın evlilikte birbirlerinin eksiklerini tamamlar sevginin bir bütün olabilme durumuda bunu gösterir, evlilik gerçekte bir inanç mesesi olarak bakıyorum , sevgide savaşmak vardır duyguların savaşı vereceginiz mücadeleci güçünüz hayatınızda kalıcı bir yol çizecektir, ve bu yolda doğru insanlarla yürünür
- +1 yıl
Kesinlikle cok doğru
- +1 yıl
@miss_sporty :) :) umarım sizin içinde her şey olumlu olur...
- +1 yıl
Umarim @İnce_Memed, çok teşekkürler.
- +1 yıl
@miss_sporty rica ederim :)
İki kişi evlenmişler kendi hayatlarıyla ilgili kararları kendileri verebilecek olgunlukta dırlar bence aileler anneler babalar işin içine fazla karısmamalı annenin yeri ayrı eşinin yeri ayrıdır bu dengeyi iyi korursan tercih yapmak zorunda kalmazsın. Evlilik içerisindeki her problemi ailelere yansıtırsan sorunlar daha büyür ve huzursuzluk kacınılmaz olur bunu yapamayan da bence hiç evlenmesin
21 Yorumla- +1 yıl
Evet çok doğru :)
Kişilik & Karakter konusunda 913 cevap paylaştı. Anamın evinde annem tabi.
Eşim de bizim evde.
Mesela sorar ben mi iyi annen mi iyi... Yemek yapıyor derim. Sen :).
Annem sorar ben mi iyi yoksa eşinmi iyi yemek yapıyor. Derim Sen tabiki anacım :).
İşten yorgun gelipte bunlarla uğraşan beylere Allah sabır versin !!!10 Yorumla
+1 yılAnnem annemdir eşim eşim. Aralarında kalmam bayan olarak damat kayınavlide kavgası pek görmedim :)
41 Yorumla- +1 yıl
+1 yılEşimle %100 lük bir anlayiş ve uyum içinde olmayi ve aileleride bu düzlem. doğrultusunda idare etmeyi isterim.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru, teşekkürler :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılel kızı için öz annemi üzemem anneme değil kuzu köpek olurum (nokta)
https://eudaimonismpalace.wordpress.com/11 Yorumla- +1 yıl
Vayy bravo :)
+1 yılıkısnın arasındakı dengeyı saglaması lazım erkek adamın... ozaman hayırlı bır es olur ıkısınden bırıne fazla tavız vermek dengeyı bpozar
41 Yorumla- +1 yıl
Haklısın tabiki :)
Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Eşim, annem ayrı eşim ayrı ben annemle evli değilimki mecburen ağır basan eşim olur , annelerin yeri apayrı..
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın :)
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Aşk evliliği olursa eş, mantık evliliği olursa anne
13 Yorumla- +1 yıl
Vayy çözüme bakın kurnazca..:)
- +1 yıl
Cok dominant ve baskin karakterde bir anneniz varsa aşk evliliğinde de onun siz sahibi olmasi çok olasi. Verdiğiniz cevaptan bunu anladim.
+1 yılikisinin de yeri ayri. esimin annemle arami bozmasina annemin de esimle arasini bozmasina izin vermezdim
12 Yorumla- +1 yıl
Ortadasın her zaman yani..:)
- +1 yıl
en mantiklisi😄
Ne konuda bir tercih yapmamız gerekiyor, anlayamadım ama herhangi bir gerginlik durumu kast ediliyorsa ortayı bulmayı tercih ederim, taraf olmayı değil.
20 Yorumla
+1 yılKonuya bağlı ayrıca anne ve eş bir tutulamaz, tercih yapılamaz. Evlendikten sonra eşim bir konuda onay vermiyorsa, onu dinlerim. Evlilik sonrası herşey farklı oluyor bence...
10 YorumlaAnne nin yeri baska ama esimle aramdaki. meselelerde annemi. pek. karistirmam
11 Yorumla- +1 yıl
Hımmm :)
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHic bir zaman anneci olmadim ki babam agir basar 😂
31 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah :)
Eşim ama yengeç burcuyum.. Zaman zaman girerim koynuna annemin hala..
13 Yorumla- +1 yıl
İkisinin yeri çok ayrı tabiki :)
- +1 yıl
35 yaşinizda mi? Biraz abartili değil mi sizce?
ikisinin yeri ayrıdır. herkes yerini bilecek... kimse kimsenin yerine geçemez üstüne çıkamaz biri eş biri ana..
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAllah hoc bir zaman taraf tutturmasin o ortamın oluşmasını da nasip etmesin
21 Yorumla- +1 yıl
Amin , çok zor bir seçim olur..
+1 yılAnnem şımarık bir insan degildir bana saygısı oldugu için eşimle arama girmez. Bunun için böyle bir sorun yaşamam
20 Yorumla
+1 yılEşim benim herşeyim, hayatım, hayatımın geri kalan kısmı. annem de canım, herşeyim. Evlendikten sonra annem karışmaz ki. Eşime saygısı var.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 690 cevap paylaştı. tercih mi? tercihlik bir durum olmasına müsade etmem...
ama ne olursa olsun annem herşeyin ve herkesin önündedir.10 Yorumlaevlenince çok uzak bir ülkeye yerleşicem kimse rahatsiz etmesin bizi
24 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah annenden kaçmak için mi?
- +1 yıl
iyide uzak bir ülkeye dedin ayrıca kimse rahatsızz etmesi dedin?
ailem herşeyden önde gelir. önce onların fikirleri. sonra benim ve eşimin fikirleri,
11 Yorumla- +1 yıl
saygı duydum :)
+1 yılHangisi neden ağır bassın ki?
Mesela eşim bana ayakkabı al dese annem hayır alma mı diyecek?
Nasıl bir anlaşmazlık çıkabilir?14 Yorumla- +1 yıl
Diyenler de var... bunlar bilinen ve duyulan olaylar ne yazik ki... eşini opmesini, işe giderken kapida uğurlamasini, işlerini bitirip eşinin yanina oturmasini dahi çekemeyen, erkek anneleri var. Hatta oğlunun ve gelininin yan yana uyumasini, hazmedemeyen...
Ve maalesef bu tur dusuncelerle buyutulduğu için, eşini koruyup sahiplenmek yerine annesine uyup onunla bir olup karisina kotu davranan vr döven erkekler.. - +1 yıl
@miss_sporty ben kendi annem adına konuşayım bu kadar gaddar değildir. böyle kadınların tedavi edilmesi lazım bence... böyle bir şey olursa da tabi ki eşimi savunurum o benim canımdır
- +1 yıl
Teşekkür ederim yorumumu onemseyip cevap verdiğiniz için... ayrica duşunce şekliniz için.
- +1 yıl
@miss_sporty sizin gibi güzel insanları her zaman önemserim :) yaşınız 40 mı cidden
+1 yılEşim isterse kapanırım ama annem isterse kapanmam. Eşim bebeğim ağır basar.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 520 cevap paylaştı. eşiniz sizi kendisi ile anneniz ya da aileniz arasında bırakıyorsa zaten temeli çürük binada oturuyorsunuz demektir.
10 YorumlaNe denirse densin? Adam, karının koynuna girince hanım köylü olur. Değişmez bu! Dıştan annesini tutsa bile içinden hep karısına meyillidir. :D
20 YorumlaAnnemle iyianlaşmam. O yüzden eşim.
Eşim daha mantıklı bir insan bir de.20 Yorumla
+1 yıl2 tarafta dengede olur ki annemin zorluk çıkaracağını düşünmüyorum zaten nefret eder öyle evlendikten sonra anne dibinde dolaşan evlattan :D Sıkıntı çekmem
20 Yorumla
+1 yılBen evlendikten sonra annem ağır basmaz evliliğimde. Ve annem asla karışmaz biliyorum. Evleneceğim kişi de annesini karıştıramaz evlendik ve bitti artık biz varız anneler değil. Ana kuzusu olmasın kırdırmasın kafasını :D
10 Yorumlaikisini aynı kefeye koymam ki biri agır bassın. ikisininde yeri başkadır
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bencede :)
Kişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Es diye birini seçmiş isem ikiside aynı olur ama eş aileme saygısızlık yapıyorsa bir kalemde silerim
10 YorumlaAnne ile eşin yeri yeri her zaman ayrı olmalıdır yeni evlenen ciftin de aile ile beraber kalmasını asla tercih etmem
10 Yorumla
+1 yılannenin yeri ayrıdır eşinin yeri , her hangi bir ayrım yapılamaz ikiside ailen sonuçta
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı. annesını bana tercıh eden adamla 1 sanıye bıle gecırmem
10 Yorumla
+1 yılAyırt edemem biri beni büyüten diğeri benimle büyüyecek olan ikiside vazgeçilmez..
20 Yorumlaannem ben ve eşim arasında tercih yaptırtmaz direkt önce eşin der öyle bir annem var benim :/
21 Yorumla- +1 yıl
Şansli azinliktasiniz yani... bende öyle bir aileye sahipt ama ya karsi taraf ayni olgunluğa ve yumuşak hoşgörülü karaktere sahip degilse...
+1 yılAnnem yanimda olunca annemi tutar
Eşim olunca eşimi tutarim
Ikisi olunca kacarim :D12 Yorumla- +1 yıl
Alemsn :)
- +1 yıl
ortada Kalmaktan iyidir :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse ağır falan basamaz çekerim ayaklarının altındaki halıyı.. ssen dimdik durduktan sonra seni kimse etkileyemez sen etkilersin.
10 Yorumla
+1 yılAnnemle zaten pek görüsmüyorum o yüzden esim daha agir basar
10 Yorumla
+1 yılİkisinin yeri de ayrıdır.. Karşılaştırmak saçma bence.
10 Yorumla
+1 yıltercih yapmamı isteyen ne annem olur nede eşim. bunu isteyenden uzaklaşırım
10 YorumlaNe yardan geçerim nede doğurandan ANNEM ile EŞİM Benim bir bütünüm olur
10 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra tabiki eşimi tercih ederim. Yeni aile kurmuşsun kendi ailene bakıcaksın.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkendi görüşlerim ağır basar annem ya da eşim haklı diyemi bakmaz durumu analiz eder ve ona göre karar veririm.
karakteri gelişmemiş insanlar anne eş tarafı tutumaya devam ertsin.10 Yorumla
+1 yılAnanımı daha cok seviyosun babanımı sorusu gibi çok sacma.
14 Yorumla- +1 yıl
Hiçte değil... gayet güzel ve mantikli bir soru.
- +1 yıl
@miss_sporty Deilll herkezin yeri ayridir boyle bir secim yoktur annenin yerini hicbir kadin alamaz ama hicbir erkek icin hemde
- +1 yıl
Annenizle bir yaşami sonuna kadar geçireme ve aile kuramazsiniz ama. Bir eşle bunlara sahip olabilirsiniz...
Demem o ki, annenizi zamani geldiimde belki 2. planda tutmayi becerebilmelisiniz..
Tabii hayat sizin bu sizin vereceğiniz bir karar. - +1 yıl
Ben hicbir kiz icin annemi atmamda üzmemde haksizsa haksizsin derim ama anneme saygi duycak bir dedigini iki etmicek ki aynisini bende onun anasina babasina yapim ha yok diyosa kendi bilir
Nasıl bir mantık ki bu iki farklı insan için tercih yapalım. Anne annedir eşin Eş.. Yani saçmalamamakta fayda var :)
02 Yorumla- +1 yıl
Orası doğru ama hiç yapan yok mu örnekleri çok insanoğlu bu beş parmağın beşi bir mi sonuçta?
- Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılEşiniz ile anneniz arasındaki tercihmi? Bu nasıl bir saçma sorudur...
Anne Annedir
Eş Eşdir
Tercih misyonu aynı olan şeyler arasında yapılır...10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. İkiside diğeri ne tercih edilemez ki neden tercih yapılması gereksin ki önemli olan dengede tutabilmektir
10 Yorumlaya ne bileyim eşten vazgeçme olmuyor pek annemdir affeder mantığından dolayı
10 Yorumla
+1 yılErkekler analarından vazgeçmez gecmemeli benimde oğlum var paralarım 😁😂
10 Yorumla
+1 yılAnnemin hakkı ödenmez o ayrı bir şey ancak bu eşimin de hayat arkadaşım olacağı gerçeğini değiştirmez. dengede tutmak lazım bu durumu
10 YorumlaAna başa tac imiş her derde ilac imiş bir evlat pir de olsa anaya muhtaç imiş
10 YorumlaUğruna Ölünecek Tek Bir Kadın Tanıdım Onu Mutlu Etmek İçin Ona '' ANNE '' Demem Yetiyordu
20 Yorumla
+1 yılsanırım annemi derdim sonucta digeri el kızı ^_^ana gibi yar olmaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılduruma göre degişir. ama eşim daha agırlık kazanır.
20 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. ıkısıne de cok bırbırınden çok severmıs gıbı yaparım ıkısını de cok severım ((:
10 Yorumla
+1 yılKimse vazgeçilmez değil.
Anneler bile.
Sadece herkes haddini bilsin.
Bu yeterli...10 Yorumla- Devamını Gör (97)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar