Peki bu "rengarenk" yalan cümbüşünden birini kim kullansa hayatınızda daha affedici olursunuz?

Yalanin renkleri sadece algilarinizda tahammül edebilme dereceleridir... ben ne kadar yalansiz isem karsimdaki kim olursa olsun o kadar yalansiz olmali diyorum cogu zaman ama şöyle bir düşününce niyetin de ne kadar önemli olduguna bakabilmeli ve yalani neden soyleyebildigine... mesela ben her ne kadar dürüst olmak icin elimden geleni yapsamda israra karsi o ağır basan kirmama durumu adina yalan soylemisimdir... o anlar oyle anlar ki soyleme ve soylememe durunlarinin vicdani rahatsizligi getirdiği anlardir maalesef... ama elbette ki bu hakli gorulecek bir surum degildir ne olursa olsn insan kendisine saygisi adina yalan soylmemeye kararlilik göstermeli..
Bende şu çok var mesela bir yalan yuzunden gecmisteki heerbiseyi sorgularim butun verileri corba ederim falan arkadaşlarım bu huyuma kizar. Şunu yapma kendine sacmaliyosun derler.
Bu bendeki inanç mı bilmiyorum. Dogru mu yoksa onlar mi hakli bunu da bilmiyorum.
Arkadaslarim kendime eziyet ettigim noktasinda hakli olabilirler belki ama bence herseyi bir gozden gecirmekte hakliyim.
Açıkçası sorgulayıp sorgulamamak size kalmış.
Sorgulayınca karşılaşacaklarınız sizi daha doğruları bulmaya sevk ediyorsa ve huzursuz etmiyorsa çok da problem değil galiba...
Genelde işin içinden çıkılmaz bir hal aliyor.
Hakikati bulamiyorum. Ama çok sonradan da olsa sorgulamakta hakli ciktigim bir olay da var. Yani genel toplamda o kişi yalan oldu. Tüm dogrulari silindi.
Cevabim 1 yanlış tüm doğrulari götürüyor.
Bu cevap sorgulamanızdan belli kesinlikle. Gayet açık ve net oldu, teşekkürler...
Yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim 😄 ben tesekkür ederiiimm ☺
Evet biraz uğraştırmayayım sizi;ama sonuna gelmişsiniz, rica ederim... 😄
Yalanın iyisi olmaz bence yalan yalandır. Affedici 1 kez şans verirsinde sonuç benimi için orda yazan söze dönüyor bin kere sorgularım.
İstesen de istemesen de sorgulamaya başlıyorsun galiba...
Benim yaptığım sınavda bir yalan, bütün doğruları götürür.
Bazen toptan temizlik daha faydalı tabi...
Hoş görünce olacaktı sanırım?
Eyvallah😄
Cevap
10Cevap
Bu konuda fazla hassasım sanırım. O yanlış gururumu incittiyse benim için o şahıs bitmiştir. Gururuma dokunmadıysa belki ikinci bir şans verebilirim. Çok da koymaz açıkçası karşıdakinin bana yanlış yapması☺
Kendimi biliyorum ben söyleyen düşünsün demenin bir yolu da bu sanırım😊
Eh ama güzel anlatmışsınız siz de😊
Empati tuşu basmıyordur anlamayanların😊
4 dakika önce sevmeye başlamıştım ben de bu tabiri😊
Tabiki :)
İnanmak en büyük zenginliktir ilişkilerde. Dost, sevgili, arkadaş vs. İnancımı kaybedersem o insanlar aramda bir ilişki olmaz. Tüm doğruların katliamını yapmış olur.
İdam sehpası gibi yalan...
Üstelik son arzunu bile sormasına gerek yok yalan söyledikten sonra.
Çoktan tekme vurulmuştur sehpaya...
Aynen öyle. ..
Ve bir filmin sonu, eyvallah...
Cok yalan affettim.. ama geri dönüşte sorgulama dan başka birsey olmadı. ilerlemedi. Güven gitti mi bitmiştir. zorlasada insan olmuyor
Bazen zamanında bırakmak gerek bazı şeyleri...
Merhametli olmak iyi bir şey;ama bazen keskin çizgiler çekmek gerekiyor...
Herkesin bir yalan hakkı var hayatımda. Sonrası hiç olmaz çünkü asla aynı değeri vermem
Ya sen aynı zamanda hiç yalan söylemezsin anlamı taşıyor bu...
Yalan söylemiyorum diyen insan yalancıdır zaten. Ama hayatımdaki insana ve aileme doğru ya da yanlış ne yaparsam yapayım asla yalan söylemem
Bu daha açıklayıcı oldu, eyvallah...
Bu söz çok doğru güven birkere yıkıldı mı birdaha yerine gelmiyor
Yalan da güveni yıkıyor tabi...
Anladım, eyvallah...
Yalan soyleyen bir insan helede bu güvendiğim insansa benim icin bitmistir artik ne dese hep kendi kendime düşünürüm
Bazen hepsini bazen hiç birini. Yalana ve inanmasına bağlı.
kimin sölediğine bağlı bazı insanların kredisi var hayatımda
Çok umursamadıgım biri yalan söylerse daha kolay affederim
Yalan soyleyenin çocuğu olmaz 😄
Mazallah beddua gibi 😄
bir yalan benide onu da götürür:)
Toptan temizlik...
İki yalan kendini götürür
Nötürlüyor yani...
bazen bir yalan tüm doğruları götürür
Götürmesini durumlarda var galiba.
şu söyleyeyim iki küs olan kişi barıştırmak için yalan söylemek yine birazda olsa tolere edilebilir ama hayatını ilgilendiren bir yalan tüm doğruları götürür
şunu
Bu daha net bir bakış açısı oldu, teşekkürler...
rica ederim
Direk sınavı iptal, geçersiz..
Bir yalan benim için herşeyi götürür.
0'cı hocalar misali...
yalana tahammülüm yok.
Eyvallah...
bir yalan bütün doğruları götürür.
Beyaz yalanı kullansa pek sorun olmaz.
bir yalan da tum guven yıkılır
bır yalan butun dogruları goturuyor maalesef
Bir yalan bütün dogrulari götürüyor hayatta
Bir yalan tüm doğruları götürüyor.