"Yalancı yalancı sana kimse inanmaz sözüne kimse kanmaz" Yalan denince aklımda ilk canlanan şey bu oldu nedense :) küçüklüğümde ne tür bir travma geçirdiysem artik :D Yalan ilişkileri yıpratıp insanların kalitesini düşürebilecek kadar tehlikeli bir şeydir. Kimisi yalanı söylerken ateşle oynadığının farkında bile olmadan su gibi söyler. Bir gün yakalanınca da elindeki her şeyi kaybeder. Yalan söylenilen kişi çoğunlukla bunu hazmedemez ve ilişkiler bir anda bitirverir. -Peki sizin yalana karşı tutumunuz nedir? Herşey affedilebilir bana göre, ancak yalan bikere araya girdimi affetmek aradan çıkar. (Istisnalar hariç) #Yalancı#Aldanmak#YalanlarlaBezenmişilişkiler#Bıyıklı
Bir yalan bin doğruyu sorgulatır! Sizin yalana karşı tutumunuz ne?
“... yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir...” ... Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Anlıyor musun?”
kucuk cocuklar enteresan yalanlar soyler ya bazen. hayal dunyalarindan cikiveren hani. Ben karsimda her ne konuda olursa olsun yalan soyleyenleri yasina bakmaksizin o kucuk hayalci afacanlar gibi goruyor, gulumsuyorum. İnsani utandirmak en buyuk ceza. O yuzden gercekten hak etmedigi surece yuzlerine vurmamayi tercih ediyorum yalanlarini.
Yalan konusunda cok masum ve mukemmel anlatimi olan "the invention of lying" (yalanin icadi) filmini izlemenizi tavsiye ederim
Bana yalan söylenmesinden hoşlanmam er geç ortaya çıkıyor çünkü. Kaç tane yalan söylediği değil yalan söylemiş olması o kişiye olan güveni kırar ve eskisi gibi olmaz.
yalan kötü bir şey ama ne yazık ki günümüz yalandan ibaret oldu artık ister istemez bazen kabulleniyoruz. Umarım daha düzelir. Tabi kide yalanı sevmem.
Yani herkes hata yapar, yalan söyler. Şimdi hepsi diyor ben yalandan nefret ederim bilmem ne abi sizde yalan söylediniz elbet, iyi ya da kötü. O yüzden önemli olan söylediği yalanın farkına varıp bir daha söylememek. Aslında söylemese daha iyi olur ama işte insanoğlu şeytana kanmadan duramıyor bazen. Benim için affedilmemesi gereken tek hata aldatılmaktır.
kişiye göre değişir tabi insan var yalan söyler yakaladın mı takmazsın değeri düşer gözünde ama insan var yalan söyler hazmedemezsin çok değerlidir deliye dönersin
Bende yalandan nefret ederim ama bazen insanların söylemek zorunda olduğu zamanlar olduğunu gördüm. O kişiye tekrar güvenmek hayal gibi bişey evet ama affetmek yalanın sebebine ve büyüklüğüne göre değişebilir.
Evet hatta bazı kişiler yalanlarını örtmek için renkleri kullanıyor. Neymiş efendim beyaz yalanmış pembeymiş vs. bana göre yalanın rengi ve şekli yoktur.
En İyi Cevaplar