Neden ateist, agnostik, deist veya teist oldunuz? Söyleyin bir bildiğiniz varsa bizde oluruz belkı bizim başımız kel mi :D
Cevabın nedir?
+1 yılşimdi müslüman arkadaşlar eksileri gircekler ama başlıyayım ben
mesela şöyle oluyor müslümanlıkta şöyle birşey var çok düşünme deli olursun yok öyle birşey kaaarşim bu geçiştirmedir. bizi Allah yarattı peki Allah'ı kim yarattı? onu yaratan yoktur abe abi milyarlarca yıl bir işi olmalı amacı olmalı eğer varsa günah olmasın ama insan alıkoyamıyor kendisini. Kadınlara eşitlik diye birşey yok mesela onuda geçtim bi yerdende inanıyorum kızların öldürüldüğü bir cahiliyette biri çıkıyor bi namaz koyuyor ve abdest inceliyoruz abdest ne kadar yararlı kulaklarını parmak aralarını dirseklerini heryerini temizliyor şimdi ki teknolojide bile bu kadar iyi düşünülemez bence mesela namaz rüku yapıp tekar ayağıya kalkmak filan tüm vücut fonksiyonlarını çalıştırıyor tamam mantıklı ama biz diyoruz ki Allah var aa Allah yok dedi kafir işte hristiyanların ki putperestlerin ki saçma peki bakın tarihe milyonlarca insanda farklı görüşte mısırlılarda kendilerini kapatıyorlarmış yunanlılar dağlara çıkıyorlarmış evlatlarından vazgeçiyorlarmış onlardada bizdeki iman var hatta daha fazlası peki onların ki yanlış diğerlerinin kide yanlış hepsi yanlış müslümanlık mı doğru ? kısmen ben birşeyin bizi var ettiğine inanıyorum ama tam olarak Allah mı günah yazılmasın pek değil he gelgelelim inanmıyorum ama korkum var içimde yinede yatmadan önce tüm duaları okurum :D24 Yorumla- +1 yıl
bunun bi adı varsa biz o'yuz işte :D
- +1 yıl
@strnam1 Benim de aşağı yukarı böyle birşey😅hem dinlerin bir çok yönü saçma, hem de doğru geliyor ama diyorumki neden müslüman olmam lazım ben cennet diye bir yere gitmek istemiyorum belki. Ya cennete gideceksin yoksa cehennemde sonsuza kadar yanacaksın diyor İslam. Bir yandan senin dinin sana benim dinim bana diyor, bir yandan inanmayanlar için varlıkların en aşağılıkları diyor, insanlat din seçmekte özgürdür diyor müslüman anne babadan doğan insanlar için dinden ayrılmayı yasaklıyor ve Kur'an Hz. Muhammed öldükten yıllar sonra basılmış bir de ilk kopya da değil vs. vs. çok kez dedim Rabbim eğer sen varsan ve İslam doğruysa hidayetine sığınıyorum. Eğer doğru ise beni İslama ısındır ama her yaptığım tarafsız araştırmada (hem islami, hem agnostik sitelerden) daha da uzaklaşıyorum dinden. Cehennem korkusundan da bırakamıyorum dini ama şunu söyleyebilirim deist ve agnostik bir inanış içindeyim şu an. Allah sonumuzu hayır etsin😅
En İyi Cevaplar
beni din ile çatışmaya götürecek çeşitli şahsi meselelerim vardı. ayrıca elbette yaptığım çeşitli gözlemlerde vardı. sonuçta din ile çatışmaya başlayınca din ile daha çok meşgul olmaya başlıyorsunuz. tonla araştırma yaptım, tartışmaya girdim, 2 yıl kadar sürdü. sonuçta dinsizim. ailemde kabul etti, beni tanıyan bu yönümü bilen herkeste kabul etti beni. bir kaç kişi beni sadece ve sadece dinsizim diye hayatından çıkardı. onlarda benim için önemli olmayan kişilerdi. mutluyum huzurluyum.
dini araştırmak için genellikle onunla çatışmaya girmiş olmak gerekiyor. sıradan bir müslüman da din ile çatışmaya girmemek için güdülenmiş çözümlere sahip.
önemli olan hepimizin bir orta yol bulup mutlu mutlu yaşaması. kim dini sorguluyor kim sorgulamıyor benim için önemli değil. insani davranışları olsun yeter.10 Yorumla
din sorumluluğunu almaktan kaçınan , bunu yaşamaya anlamaya cesareti olmayanlar buna verecek cevabı olmayanlar içinde bulundukları durumdan kaçabilmek için kendilerinin ateist olduğunu idia ediyorlar . ama herhangi birşeyden ödleri kopunca ağızlarından Allah çıkıyor :) bir ateisti korkutup test edebilirsiniz :) böh desen Allaha sığınır ama inandığını inkar eder
813 Yorumla- +1 yıl
gecen gun caminin yanindan gecerken Bin Ladene benzeyen birini gordum, korkudan icimden Allahu Ekber demek geldi. :)
- +1 yıl
önce güldüm sonra bastım eksiyi!
- +1 yıl
sacmalik. her ne kadar sacmalik olsa da, inanc sistemlerinin emir ve yasaklarini taraftarlarina baskilayabilmesi icin cehennem, aci, ocu vb. gibi konseptleri savunma sistemi olarak kullanmasi, bu dusunce tarzini anlasilabilir kiliyor. ama hala sacmalik.
daha buyuk bir sacmaliga ornek vermek gerekirse, dunyadaki tum dinlerin taraftarlarini olumden sonraki yasama hazirlayip, var olan yegane yasamlarini tehdit ve vaat ile sekillendirmesini farketmemek, evet.
var olan hayatinin tadini cikar, olumden sonraki hiclik, hic birseyi degistiremez. akilli yasam formlarinin bu gercekten kacarak koca bir hayati heba etmesi sadece rahatlik amaclidir ve 'bilgisizlik mutluluktur' sozu, buna benzer felsefi bir tartismanin sonucundan esinlenilerek soylenmistir.
evrene bosunalik hakim oldugundan beri, intihar etmen, sacmalamaya kiyasla, daha uretken bir davranis olur.. tabi uretken olmak istiyorsan.
deistim. tanrı bir el ise ben onun parmağıyım.. bir tanrı bir yaratıcı var evet ancak insanları özgür bırakan ve eğriyi doğruyu kendi vicdanlarıyla bulmalarını isteyen bir tanrı varlığını kabul ediyorum.. yaratıcının bana ulaşması için kitaplara ihtiyacım yok..
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
21Cevap
biseye inanmak için bile birilerinin fikirlerine ihtiyacın varsa sen inanma biseye bosver.
Buraya yazıp yazılanları anlıyosan demekki okuyup anlayabiliyosun. O zaman git arastır kendi doğrunu kendin bul. Sana dayatılanlara değil beyninin kabul ettiklerine inan. Ben öyle yaptım deistim ve mutluyum.22 YorumlaAgnostizm benim icinde bulundugum bi inanc sekli. Kim ne derse desin, hepimiz bize gosterilen ve sunulani yasiyoruz. Gidisatimizin yonu karanlik. Almis basini bir bilinmezlik, oylece gidiyoruz. Rotamiz sifiri tuketiyor. Supeer, devam.
62 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 470 cevap paylaştı. dayıoğlu şimcik şöyle oluyor. kafaya takmıyosun o öyleydi bu böyleydi şu günah mı bu değil mi diye. mantık ve anlayış çerçevesinde ben bunu birisine yapıyorum ama benim başıma gelirse üzülürmüyüm kızarmıyım diye düşünüyorun ona göre davranıyosun. hiç bişeyi sıkıntı stres yapmıyosun al sana agnostik anlayış. yanacaksak gidince görürüz.
10 Yorumlaannesi babası allah'a inanıyor dine inanıyorsa onlardan dogan cocuk nasıl oluyorda ateist oluyor anlamıyorum.. babası hiçmi dinden kitapdan Allah'tan bahsetmiyor.. cok tuaf..
31 Yorumla
+1 yılasil mesele toplam yasi egitim yillarimiza dahi denk gelmeyen ergenlerin hatta ve hatta evde orgu oren ilkokul terk kizlarin veya nette abuk sabuk kiz tavlama pesinde olan kamillerin bi b*k bilmeden sirf entel dantel takilip karsi cinse hava atmak icin islama laf atarak ateistlik yapmaya calismalari ne kadar komik
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 555 cevap paylaştı. Elhamdülillah Müslümanım. öyle şeyleri merak etmedim
50 Yorumla
+1 yılbir ornek vereyim, "İftar; Orucun sona erdiği vakit olan güneşin battığı ve akşam namazının vaktinin girdiği zamana denir." mesela Alaskada 6 ay gunduz 6 ay gece yasandigindan burada oruc tutmak imkansizdir, yani sevgili Peygamberimiz sadece Mekke-Medinedeki vakte gore Ramazan ayini uydurmus. PEYGAMBER EFENDIMIZIN BAZI ULKELERDE HIC HAVANIN KARARMADIGINI BILMEMESI NE KADAR GARIP :d
110 Yorumla- +1 yıl
sadece bilgisizsin diyorum. hehe acik buldun gol oldu di mi :))
- +1 yıl
bu sadece 1 ornekti, bunun gibi bir cok ornek var. Mademki bilgilisin o zaman sen cevap ver.. ne olacak bu ALASKA'NIN durumu? :D
- +1 yıl
Arkadaşım kuzey kutbunda yaşayanlar kendi ülkelerine en yakın müslüman ülkeye göre iftar sahur belirler ramazanda sen hangi islam ilmihaliine baktında yorum yaptın gerçekten araştırmadan gelmeyin komik oluyor şahsen norveç gibi 6 ay gündüzün yaşandığı bir ülkede oruç tutan bir sürü müslüman var. Azıcık araştır gel
- +1 yıl
en yakin ulkenin saat ayarlarina gore olacak da sanane ki bundan :D sen sadece acik bulmaya calisiyorsun o zaman iyi arastirmalisin adam gibi gol at..
- +1 yıl
kusura bakma ama peygamber dedigin 100% hatasiz olmali, mademki bir acik bulduk golu de takariz boyle :)
- +1 yıl
Tebrikler 100 puan kazandiniz :D ahahahah
- +1 yıl
@nerdenanlarsanorana Riza gosteren degil, yasasin ariza cikaran kadinlar. Peygamber efendimiz bu resmi gorse kemikleri sizlayacak.
- +1 yıl
Najsshshsh adam mekkede yasiyor oranin saatiyle iftari belirliyecek elbet ahshsh aslinda bu dinin ne kadar sacma oldugunu gosteriyor allah dunyayi yaratmis eger islam gercek ss inan bana yasayan bir musluman istedigi yerde oruc tutup iftar yapa bilirdii offf beyninizi yikamislar sizin
+1 yılarkadaş ard arda gelen benzer üçüncü soru :)
hayırdır inş.71 Yorumla
+1 yılşu an kesin inanıyorum ya da kesin inanmıyorum diyemem. tanrının varlığına inanıyorum ama islamiyetin yamuk tarafları var beni iten. dar beyinli insanlar oldukça da islamiyetten daha da uzaklaşıyorum.
1010 Yorumla- +1 yıl
türban gibi bekaret gibi ahlak kuralları gibi... insanlara yaptırımlar uygulayıp kendilerinin müslüman olduğu için yüce olduğunu düşünen kibirli yobaz takımı benden uzak olsun mesela.
- +1 yıl
ahlak kuralı var dinle içiçe ahlak kuralı var dinden bağımsız. babama oral yapacak değilim ama onun yanında nasıl oturup kalkacağm da benmle onun arasındadır ya da kuzenlermleyken. siz kuzenlerin evliliğine de normal bakıyordunuz değil mi. asıl çarpıklık bu işte. sen beraber büyü sonra da evlen...
- +1 yıl
kimin yanlış kimin doğru düşündüğünü bilemeyiz dimi. bir cevabıma bile başladı saldırılar bu böyle oldukça müslüman takım karşıt görüşe empoze etmeye çalıştıkça fikirlerini bu iş yürümez.
- +1 yıl
niphredil3 çok haklısın, Müslümanlar malesefe, kendi düşüncesi dışında olanları yok etmeye meğilliler, burada cevapla olur, yüzü yüzü gelince başka şekilde... Bunların kendi düşüncelerinden başka kimsenin düşüncesine saygısı yok...
Ama bilmiyorlar ki 1 erkek ile 4 kadının evli olmasının sapıklık olacağını... - +1 yıl
kapasite meselesi. din bazılarının ufkunu açıyor bazılarınınsa beynine ağlar örüyor. mevlana gibi yunus emre gibilere her zaman saygımız vardır ama bu devirde hiçkimse tam olarak müslüman değil zaten.
+1 yılSorguladim, arastirdim, 1500 yillik kitaplara degil bir kutuphaneye inandim ben.
66 Yorumla- +1 yıl
Wikipedia, beynim(kitap degil benim beynim yani), Stephen Hawking'in tum eserleri, Richard Dawkins, ve Facebook sayfalari (Karikateist, sorgulayan, Evrim Agaci vs.), zaten inancsiz dogmus bir insanim ben de digerleri gibi, bana dine inanma degil dinimi secme sansim tanindi, benim icin buyuk bir ayricalikti bu :) Facebook sayfalarindan once ateisttim zaten ama o sayfalar Ateizm mantigini daha guzel kanitlarla sunabiliyor
- +1 yıl
O soyledigim adamlar fizik kitaplarini yeniden yazdirdilar soran, az arastir beynin calismaya baslar. facebook sayfalarini begenmeden once zaten ateisttim flipflop yaptigim yorumu iyi oku :)
- +1 yıl
oha biri özürlü biri akıl hastası dedi resmen çarpılırsın oğlum sen :D
Müslümanlar saklanıyor mu ? Bu soruya cevap verenlerin çoğu inançsız hani nerde müslümanlar?
Not: Fransa halkının %50 sinin ateist olmasıyla dünyadaki en inançsız ülkedir zira çoğu ülke tarafındanda saygınlığını kaybetmiştir.
İslam dinine göre cehennemin en alt tabakalarından birinde ateistler ebedi olacaktır. Çünkü onlar akılları olduğu halde düşünmekten en aciz kişilerdir.26 Yorumla- +1 yıl
kim soyledi? Peygamber efendimiz mi? :) yoksa Tayyip mi uydurdu bunu?
- +1 yıl
mesela savas esirlerine tecavuz etmek' de serbestir bizim dinimizde. tecavuzu savunan bir din, ilginc degil mi? :)
- +1 yıl
kuranda ayetler var, keske biraz okusan :)
- +1 yıl
müslümanlar eksi vermekle meşguller şu an
+1 yıllen ard arda gelen 3 üncü soru
galiba toplu olarak dinden çıkacak millet :D töbe töbe ya
yakında ayin düzenlenip burda katılır mısınız diye soracaklar töbe ya :D20 Yorumla- 51 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılfelsefe okudum- karl marx 'ın komünist manifestosunu okudum- din kitaplarının Türkçe hallerini okudum İncil-tevrat-kuran ki bunları babam sayesinde okudum babam Hacettepe felsefe bölümü mezunu okudum ve neye inanacağımı kendim seçtim ateizm...
41 YorumlaAteistler deistle agnostikler kendinizi hic yormayin onlara gore biz sadece rahat yasmak isteodgimiz icin bunu yapiyoruz ibadet etmek istemediyimiz ve moda diyeeee... bow verin bunlarla ugrasilmaz
00 Yorumla
+1 yılBenim dinime hareket etmediği sürece,ister satanist,ister ateist olsun hepsine saygı gösteririm.
42 Yorumla- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
++++1
Yaşım ilerledikçe, bilgim arttıkça inançlarım azaldı. Oku öğren mantığına uyanı kabul et.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdi vercegim cevap soruna değil cevap yazanlara.Kimin neye inandığı sorgulamak sizin işiniz değil.o size niye şu dine inanıosunuz diğe sormuyor ve bu aptallıkta değildir
Dipnot:Müslümanım.30 YorumlaKardeş bişi diyimmi, huzur şakirtlikte
1810 Yorumla- +1 yıl
artıladım mübarek
- +1 yıl
Birde kutsal feto hoca efendi yoluna girdin mi tamam :))
- +1 yıl
şlksdlşaksdşl aynen la :D
- +1 yıl
vaaay aşilkfşiakfaşf
- +1 yıl
bunun üstüne bi çay içilir
doldur şakirt çay doldur - +1 yıl
bize maklıbe yap korgoyla yolla <33 :D
- +1 yıl
en iyi cevabını almışlar ya la :(
kurandaki çelişklileri, mantık hatalarını, muhammetin cinsel hayatını, nasıl müslüman olduğumuzu falan araştır. tembellik inananların işi :)
31 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılTanrı kavramının insanın içinde saklı olduğunu görünce oluyorsun işte...
00 Yorumla
+1 yılAteistim çünkü çok mantıklı bir bireyim ve Felsefeyi çok severim diyer ki dinler çok saçma üstelik.
00 YorumlaEvet bro söylesinler Müslümanlığa göre ne gibi artı eksileri varmıs.bizde bilelim
10 Yorumla
+1 yıltatlı su atayistiyim arada allam falan diyorum sanırım içten içe ona inanıyorum.
bunu da ban allah söyletmiş olabilir. muah.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar zoru sevmedıklerı için olurlar böyle şeyleri ama ateist olursan hayatının en aptalca davranısını yapmıs olursun bence.
30 Yorumla
+1 yıl
Din kitaplarını okuyup anlayana ATEİST anlamayana DİNDAR denir..824 Yorumla- +1 yıl
böyle hakaret edenlerde biz ayrı hakaretler ediyoruz
saygı istiyorsan saygı duymayı öğreneceksin - +1 yıl
Nikola Tesla'ya ait bir söz..Çok severim..Saygısızlıkta göremiyorum
- +1 yıl
+1 güzel yorumdu
- +1 yıl
@sevdalibestekar o sana oyle dedi diye oyle degilsin sen anladigini iddia ediyorsan anlamissindir sanane ondan bundan. herkes kendine gore bir dogru olusturabilir bunun sana uymasi gerekmez
- +1 yıl
@nerdenanlarsanorana :) Boşver..Evrensel bir sözü bile şahsına yapılmış hakaret algılamak başlı başına bir meziyet zaten :)
- +1 yıl
evrensel soz olduguna katilmadim bak simdi senin benim gibi birinin soyledigi bir soz sadece :D
- +1 yıl
Yok ya Tesla'ya ait
- +1 yıl
@ seyyah26 tamam,bende sana göre anlamamış oluyorum :) sende bana göre anlamamış oluyorsun :D
- +1 yıl
kapismayin mantikli dusunun sakin olun :D
- +1 yıl
: D peff ya birdaha kendimi gizleyip yazacam zaten
- +1 yıl
@seyyah26 verdiğin cevap bile racon keser gibi..Merak etme sen :)
- +1 yıl
Edisonun kuklasımı olmuştur,edison kazık mı atmıştır tartışılır..edison patentli bir çok şey Tesla'ya ait diye yaygın bir görüş var..Araştır derim ayrıca dikkat edersen en azılı ateistler dindar aileler yada bizzat dinle ilgilenenlerden çıkıyor..Türkiyenin bana göre din adına İlhan Arsel'den bile daha büyük değeri Turan Dursun..Emekli imam ve müftüydü..Bizzat arapçadan tesfirler yapacak kadar kuranı ezbere bilen biriydi..İlginç değilmi mathesis..Bu örnek sözü doğruluyor..
- +1 yıl
Tesla onun kölesiydi evet...Teslanın yaptığı bir çok buluş Edison adı altında geçiyor neden peki? Çünkü kendisini tanıtamadı, çünkü aklını kullanamadı..Zekiydi ama akıllı değildi Tesla...
Dindar aileler veya başka bir aile bu önemli değil şahsen..Önemli olan baskıdır. Sonuç olarak bazı konularda insanın üzerine yapılan doğrudan veya dolaylı baskılar bazı yollara iter insanları Tesla içinde öyle olduğunu düşünüyorum çünkü babası papazdı ve oğlunun hep papaz olmasını istemiş bir adamdı. - +1 yıl
Devrinin büyük bir din adamı o yüzden..Yaşar Nuri Öztürk mesela bana göre dünyada yaşayan en büyük İslam alimi ( Uçuk değil bana göre ) Düşünsene onun Ateist olduğunu açıklamasını...Böyle bir şey işte..
- +1 yıl
Benim ailem kuran kursuna gitmek istediğimde ( Çocukken ve özentiden ) karşı çıkmıştı..Aydın insanlardır..Ben neden böyle oldum..baskı'nın b'si yoktu..Neyse ya uzun konu sıkmayım seni işin içinden çıkamaz sabaha kadar yazışırız..:)
- +1 yıl
Yaşar Nuri zaten kendi kafasına göre din yazan bir adam ben onu İslam alimi olarak almıyorum. :))
Şimdi bu da bence çok uçuk bir şey..Senin ailen seni Kur'an Kursuna gitmek istediğinde karşı çıkıyorsa onlar aydın değil yobazdır. :)) Sonuçta bu da bir baskı, bu bir özgürlüğü kısıtlama ve göndermenin doğru olduğunu düşünmeleri yobazlıktır. Sadece teistler yobaz olur diye bir kural yok bana göre. - +1 yıl
Haklısın bir şekilde yobazlık olabilir,Ama daha ön planda tuttuğun değerlere sarılıp ( Aydın bir Cumhuriyet çocuğu olmasını istemek ) çocuğunu ona göre şekillendirmek istemek yobazlık olmasa gerek..Yaşar Nuri inan olağanüstü bir değer..Onu anlamanı dilerim..Normalde gerçek islamı anlatıp insanları dine yaklaştırdığı için sevmemem lazım,yani benim sevmemem senin sevmen lazımken tam tersi durum var :) .../ Okuduğun kitap bittimi,hıristiyanlık üzerine..ve ne anladın merak ettim :)
DEİSTİM tanrıyı inkar etmiyorum ama din mantığınıda anlıyamıyorm
00 Yorumla
+1 yılsen de ateist olursan ibret alıp müslüman olmaktan korkuyorum. iyisin güzelsin böyle kasma yorma.
37 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
bu kalitede adama anca bu kalitede cevap yakışır bebişim.
- +1 yıl
ı-ıh kendinle karıştırma. cıssss..
+1 yıltek tanrılı dine inanan herkes teisttir iyide sen neye inanıyosun ?
00 Yorumla
+1 yılEvet başın kel nickini değiş kelheylan yap daha çarpıcı olur.
:)43 Yorumla- +1 yıl
ne güzel içinden etme dışından et benim gibi.o.ç.
Gizli Üye(18-24)+1 yılGeçekden çok yoruldum sorgulamakdan aramakdan bu agnostik kafadan kurtulamadim harbi musluman oldugum gunler aklima geliyor ağliyorum herkedildim😔 ruhum bozuk şuphe imanin baş duşmanidir
00 YorumlaÖzentilikten ateist oldum. Çok kuğulum çok.
89 Yorumla- +1 yıl
ben namazin verdigi huzuru hicbirinde bulamadim :D bende cok kuul um :D
- +1 yıl
esprim ve misyonerlik hehe tamam :D
Nedenlerim çok..Hangisini yazsam bilemedim.
23 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. şamanist ol bari olacaksan :)
00 Yorumla2.hissimi böyle dedi böyle kararlaştırdık
20 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ateist, Agnostik, Deist, Teist vb. Bunlara Bir Sorum var?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler