Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Sormak: bilmektir
Bilmediğin bir şeyi sormazsın
öyleyse soru sormak, bilmek için sorulur
bilmediğin bir şey hakkında yorum yapamazsın
bilmediğin bir şey hakkında seçim yapamazsın
''müslüman hristiyan yahudiler kısaca teistler" bu şahıslar sürekli ateiste sorular sorar, evren veya evrim ile ilgili, sorduğun şeyi öğrenmek amaçlı soruyorsun, ama bilmediğin bir şey hakkında çoktan seçim yapmış müslüman olmuşsun? burada ki cehaletini nasıl görmezden gelebilirim?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılÇok basittir aslında şimdi ateisler derler ki "Allah (haşa) yok" bunlara sadece şu soruyu soracaksın "Madem allah yok hani nerde görmüyom diyon, o zaman aklını da görmüyon ama aklım var diyon onu da göstersene" İşte bu kadar basittir. ve bütün ateisler kaçacak delik ararlar bu soru sayesinde..
08 Yorumla- +1 yıl
Bizler için mantıklı olabilir ama onlar için senin yazdıkların hiç bir şey
- +1 yıl
tanrının varlığına dair kesin bir kanıt var mı? yok. peki akıl nedir? doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, faydalıyı zararlıdan ayırmaya yarayan kuvvet, ölçü aletidir. İnsanda akıl denilen şey aslında beynin ta kendisidir. Beynin gelişmiş olanına insanlar akıl demiştir o kadar basit. Adaptasyon doğaya uyum sağlayarak canlıların hayatta kalma olasılığını arttırmaya çalışarak kendini geliştirmesidir. Ayrıca şöyle bir durum var ki ben bir ateist olarak görmediğim şeye inanmam düşüncesine hiç katılmadım. sorduğun soruda tamamen mantıksız.
- +1 yıl
şunu söylemeliyimki bu baya tartışılır bir konu ve tanrının varlığının ya da yokluğunun delilleri beni pekte ilgilendirmiyor. saçma buluyorum mantıksız geliyor bana sense mantıklı diyorsun bu kişiden kişiye değişir herkes aynı fikirde olmak zorunda değil ben kimseye görüşümü kabul ettirtmeye ya da zorlamayı doğru bulmuyorum yapmıyorumda herkes özgür bu konuda önemli olan kimsenin birbirinin özgürlüğüne zarar vermemesi insanlar istediği şekilde yaşayabilir ve düşünebilirlerde.
- +1 yıl
Peki her şey tesafüdmü? Bu düzen tesadüf olabilirmi?
- +1 yıl
benim inandığım tek şey evrenin varlığı açıkcası diğer konular beni pek ilgilendirmiyor. ve dünya üzerinde de binlerce din varken seninkinden nasıl bu kadar emin olabildiğini anlayamadım. ama neyse sonuçta olaya farklı taraflardan baktığımız için birbirimizi anlamamız biraz saçma olur ben sadece fikrimi söyledim.
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBilmedikleri bir şey değil araştırıp kanaat getirdikleri şey hakkında seçim yaptılar. Sen bilmediğin şeye inandığın kadar saçma olamaz emin ol.
24 Yorumla- +1 yıl
Bana önyargılı diyen adam ateistlerin ve deistlerin bilmediği birşey için seçim yaptıklarını ileri sürüyor. Kendinle çelişiyorsun. :D
- +1 yıl
Tabi cağnım tüm ateistler deistler cahil bir sen akıllısın :D Rezil ahjs
+1 yılİronik olan, ateistler dinleri teistlerden çok daha iyi biliyor. Zaten bildikleri için ateist oluyorlar. Saçma olmuş soru.
12 Yorumla- +1 yıl
Çelişkiyi sizlerin de anlayabilmeniz için soruyoruz. Bir umut, belki çelişkiyi görürsünüz diye. Fakat bu pek mümkün değil, şu tür bir kabukta yaşayan sizler için.
Anlatabildim mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılAteist olmak için sebep gerekmez. Herkes Ateist doğar. Bir şey yoksa yoktur. İnanmak için varlığa ikna olmak gerek.
337 Yorumla- +1 yıl
hiçkimse ateist doğmaz, rab olan Allah'ın varlığını onlar bilirler ama hatırlamazlar, hiçkimse hatırlamaz, platon dediği gibi veya aristo, beyinde ki bazı önceki evrede yaşanılmış olanlar, bizi bu dünyada bir eyleme iter, daha önce yapmış hissi veya anlama hissi uyandırır, der. Dolayısı ile kimse ateist doğmaz, seçimleriyle olabilir,
- +1 yıl
Herkes inançsız doğar.
Bu basit gerçeği kabul ettiğinde gel, o zaman mantıklı bir muhabbet çevirebiliriz. - +1 yıl
Bu bana göre böyle değil. Herkese göre böyle. En basit örneği de, insanların %95'inin ailesinin öğrettiği dine tapması.
- +1 yıl
İsviçre'de doğsan Hristiyan olacaktın işte, çok da kasma.
- +1 yıl
Hangi şehir orası
- +1 yıl
Antalya deseydin sövecektim.
Sonuç olarak sana yakın çevrenin öğrettiği inanca sahipsin. Gördüğünü taklit ediyorsun. Başka tpraklarda büyüsen ruh göçüne inanan tıknaz ve çekik gözlü bir genç olarak hayatını sürdürebilirdin. - +1 yıl
En güzelini yapmışsın, önemli olan körü körüne bağlanmamak.
- +1 yıl
Bütün ayetlerin mealini okudun ve seni ikna etti mi
- +1 yıl
Arapçam yok, elbette mealini okudum. Tatminden çok bir çok şey mantıklı geldi, şöyle ki o ayetlerde olanlar, bazıları o dönem için o dönemin problemi olduğu için indirildi mesela çok evlilik, o dönemde tek arap yarım adasında değil dünya genelinde kadınlarla çok evlilik vardı, hatırla Sezardan önce bir komutan vardı Roma da, marcus licinius crassus, bu adamın kaç eşi vardı, bir eşi vardı ama bir sürü kadın kölesi vardı, dolayısı ile islam da bu konuda bir sınırlama getirdi ve bu rakam en fazla 3 olarak geldi, birçok ayet var mantıksal olarak zihnimde oturttuğum ha eğer sormak istiyorsan bunları bana, belki öğrenmek için bile değil sadece çelişkiyi sormak anlamında, sorabilirsin belki bende tuhaf bulurum
- +1 yıl
Ben zaten kararımı verdim. Sen kendin ikna olduysan inan tabii
- +1 yıl
Kurallar ve ayetler lüzumsuz. Doğamızla çelişiyor. Mantık hatası içeriyor ve kusursuz tanrı tarafından yazıldığı iddia edilen bir şeyde kusursuzluk ararım.
- +1 yıl
her şehrin, bir kurum tarafından kuralları var, kurallar-insanı iyi yapıyor, istemesende bu yönde eğriltiyor kurallar olmadan olan bir hayat, kan ve kaostan başka bir şey değil, şehirlerin kurallar koyması mantıklı olup, ilahi bir kitaptan gelip tüm dünyaya hükmedecek ''ahlak ve erdem'' kurallarının neresi mantıksız olabilir ki?
- +1 yıl
Kurallara karşı değilim.
Belki o dönem için çok mantıklı olabilir çünkü o dönemin söz sahibi insanları tarafından yazıldı.
Şimdilerde iş görecek kadar modern değil. İleri görüşlülük de bir yere kadar. - +1 yıl
Gayrimüslimleri dost edinmeyin, af dileyip vergi verene kadar savaşın tarzında ayetler var. O zamanın vahşi insanlığı bunu kabullenebilir ama artık daha barışçıl bir dünyadayız.
- +1 yıl
şu an diyelim ki, sen bir peygambersin bugün sana bir vahiy indi Allah tarafından kitap geldi, o dönemki gibi de değil ha, yazılı bir şey cebrail kendiliğinden söylüyor kitapta yazılı oluyor, israiloğulları için bir yazı çıkıyor, işte amerikanlar kan döküyor onlar için yazı cıkıyor her gün ayrı bir ayet iniyor sana her ayrı ayet... bu dönem sorunları ile ilgili Allahtan bir de erdem ve ahlak konuları da var tabi 200 yıl sonra senin bu dinin geçersiz mi olacak? sırf 200 yıl sonra bu donemdekı amerikanlar kalmadığı için? elbette hayır
- +1 yıl
Senin verdiğin örnek, benim defo olarak belirttiğim detayla örtüşmüyor. Sen farklı bir konudan söz ediyorsun. Şu an hala milyarlarca gayrimüslim var ve kitabın onlara cihat ilan etmeyi emrediyor.
Kusursuz tanrının yazdığı kitap her dönemi kapsıyor olmalı. - +1 yıl
Biliyorum
- +1 yıl
Filistin yıllardır Yahudiler tarafından işgal altında ve psikolojik-fiziksel işkence görüyorlar. İsrail'e savaş açmak lazımdır İslam inancınca göre. Teoride bu.
Pratikte, İsrail tek başına 8 İslam devletini kıçının üstüne bir haftada oturttuğu için kimse cesaret edemiyor. - +1 yıl
Bravo sana koca yürekli Müslüman
- +1 yıl
Ne alaka olm
- +1 yıl
Koyun diye araştırmadan önündeki takip eden, şahsi fikri olmayan ve daima başkalarının fikirlerinin peşinden gidenlere denir
- +1 yıl
Bodrum'a yazın geleceğim, konuşuruz bunları
kendimizi inanmadigimiz bir şeyi kanıtlamak zorunda hissetmemiz saçma olurdu bir şeyi kanitlamasi gereken sizlersiniz bugün mitoloji dediğimiz eski toplunlardaki tanrılar nasıl efsaneyse şu an inandığınız tanrida onlar kadar efsane
09 Yorumla- +1 yıl
şöyle ki yunanistan gerçekten biz müslümanlar, yahudiler veya hristiyanlara göre bile olsun çok fazla tanrılar kavramı vardı aynı sekılde antık roma da da, yunanlılarda inanmamanın cezası ÖLÜM, idi ki sokratesi bunu bahane ederek öldürdüler. dolayısı ile inanmak özgür değildin kesin bir suretle yapma zorunluluğun vardı ki islamda böyle bir şey yok, diyeceksin kanıtla? HZ muhammed kimseyi kılıc zoruyla islama davet etmedi, kendisine saldırılanlara savunma ile, o sadece dinini yaymak ama bunu inanç ile yapmak kılıç ile değil, ama yunanıstanda dogmalarla bunu ogrerıyorlardı
Diğer konusunda 302 cevap paylaştı. Kardeşim Müslümanım ama beni bile tatmin etmedi anlattiklarin 😂 sormak bilmekse bildiğimiz biseyi neden soralim 😂
01 Yorumlaİnsanlar zaten ateist doğuyor. Sonradan inanma ihtiyacı , aile , çevresel faktörler sebebiyle deist ya da teist oluyor.
012 Yorumla- +1 yıl
hiçkimse ateist doğmaz, rab olan Allah'ın varlığını onlar bilirler ama hatırlamazlar, hiçkimse hatırlamaz, platon dediği gibi veya aristo, beyinde ki bazı önceki evrede yaşanılmış olanlar, bizi bu dünyada bir eyleme iter, daha önce yapmış hissi veya anlama hissi uyandırır, der. Dolayısı ile kimse ateist doğmaz, seçimleriyle olabilir,
- +1 yıl
2 defadır bana zorluk çıkarıyorsn, keyfin bilir bende sana zorluk çıkarmayacğaım o halde trip ve gereksiz söylemlerini çekmek zorunda değilim. özele davet ettim burada yaz diyorsun, inancını soruyorum ona göre cümlem şekillendireceğim diyorum yokuşa çıkıyorsun, iyi o halde yolun açık olsun
+1 yılTanrının varligini terim olarak ortaya atan bizler yani inanclilariz, ateistler değil ki?
sen bastan kaybediyosun 😂01 Yorumla
+1 yılTamam ben sana soru sormuyorum bilmek istemiyorum onlara da söyliyim sormasınlar
01 Yorumla- Diğer konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılgüzel yorum tebrik ederim :)
10 Yorumla
+1 yılSormak nasıl bilmektir ya😂 baştan sçmalmışssın.
211 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı soru sor ne iddia ettiğimi gorursun.
- +1 yıl
Soru nedir diye sormadım okuduğunu anlamasını öğren. Bilmediğin birşey soramazssın yazıp soru nediri açıklarkende bir şey oğreenmek için .. Yazman ayrı saçmalık içindeki çelişki çoz ondan sonra soru sor.
- +1 yıl
Anlatamıyorsun neyine takılacam? Sorduğun soruda mantık bile yok.
- +1 yıl
Onlar anladımı acaba yarsı Müslümanım yazmış. Ayrıca anlamıyorsun ne ya sormak bilmektir ne onu açıklasana ondan sonra da soru bilmedğin şeyi öğrenmek yazdın sonra bunu açıkla saçma sapan soru sormuşsun anlamıyorsun diyor. Sen sıru sorma.
- +1 yıl
Bittimi
tez dediğin bu muydu :D
126 Yorumla- +1 yıl
peki sen bir şeyi nasıl bilirsin... nasıl bir şey keşfedilir... bilmediğin şeyleri yorumlamazsan nasıl bilebilirsin... bildiğin şeyleri yorumlamanın sana ne gibi bir katkısı olabilir... bir şey öğrenmek veya bulmak istiyorsan bir merak sarar seni önce bu ne olabilir dersin bilmezsin bilmek istersin sonra oturup düşünmeye başlarsın soru sorarsın hem kendine hem çevrendekilere ve eğer inat eder yılmaz ve sabırlı olursan o cevabı bulursun çünkü cevap sorularda bir yerlerdedir...
- +1 yıl
dediğinin aksini iddia hiçbir zaman etmedim sitemim şu, karşımdaki varlık Ateist, veya diğer sıfatlarla karşıma gelip soru soruyor, seçimini çoktan yapmış kişi, ama şu çelişki var, Müslümanlık ile ilgili sorular yöneltiyor, iyi ama sen soruyorsan bilmek içindir, tezatlık ve çelişkileri en aza indirmek içindir, bu mantıklıdır ama sen bunu yaparken bilmediğin için yapıyorsun, bilmediğin bir şeyi, reddediyorsun, öğrendikten sonra reddetmek mantıklıyken? soruların bitti anda başlar seçimler?
- +1 yıl
benimde sana sitemim şu o sorduğun sorun...'Ateist, deist, agnostik, apateist, hepinizi çürütecek bir tezim var?' senin o anlattığın insanlardan bir farkın olmadığını gösteriyor ki sende ateistliği deistliği baştan reddediyorsun tartışmayı değil saldırıyı seçiyorsun... şimdi soruyorum... sende o eleştirdiğin insanlar gibi düşünmedin mi...
- +1 yıl
çok tuhaf değil aslında... seni ikna etmek için soruyolar sende bu sorunu onları ikna etmek için sordun... sorun şu sennle karşıt fikirde diye senin düşmanın değildir... tartışmak istemek aslında karşındakinin zekasını sınamak ölçmek hatta belki bir şey öğrenmek içindir... insan az biraz bir şey paylaşamıcağı insanla tartışmaz... sana soru sordu hatta dalga geçti diye insanlara kızma... bunu yapmasının başka nedeni de vardır...
- Diğer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılElhamdülillah müslümanım
10 Yorumla
+1 yılusta sen ciddi misin ya?
04 Yorumla- +1 yıl
Bak onlar zaten seçimini yapmış ve diğer dinler hakkında da bilgi sahibi insanlar. sordukları sorular o dinin düşüncelerini çürütmek için o insanı körü körüne inanmaya değil sorgulamaya sevk etmek için soru soruyorlar. yoksa cevaplarını da kendilerine göre de dine göre de biliyorlar. bilgi almak değil amaçları.
- +1 yıl
yazdım da cevap gelmedi
Hayır anlamak istedikleri neden Müslüman oldugun.
08 Yorumla
+1 yılElhamdulillah muslumak cok sukur Allahima
10 YorumlaBen satanizim bizi çürümüyoz değil mi
03 Yorumlaben ateistim
04 Yorumla
+1 yılsaçmalamışsın kanks
23 Yorumla- +1 yıl
onlar zaten öyle bişeyin saçma olduğunu sordukları sorularla anlatmaya çalışırlar ki genellikle cevabı da alamazlar karşı taraftan
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha :o Allah varmış
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSubhaneke Allah varmış dinimiz amin yarebbim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler