her insan biraz egoist degildir bazilari kendi menfaatlerini herkesin ve her seyin üzerinde tutar bazilari ise kendisini sever, ve haklarini savunur digerlerinin de haklariyla birlikte...
bir insanin kendisini düsünüp sevmesi ise egoistlik degildir kisacasi
Vallahi bana biri ters düşmediği sürece hic bir zaman ego yapmam ve tam tersine alcak gönüllüyümdür ama hakedene cünkü herkes aynı değeri hakermiyor bu dünyada kimseye ederinden fazla değer vermem yani hakedene canım feda haketmeyene elvada
Evet. İnsan "süperego" psikolojisi ile incelenen bir varlıktır. Bunu kontrol mekanizması geliştirilirse egoist vasfından uzak bir kişilik ortaya çıkar.
egoist olmak kötü olmamıştır hiç bir zaman. benim düşüncelerim benim isteklerimdir ego. bu herkesin hakkıdır. insanın kendini düşünmesi değil kendi düşüncesidir aslında.
Ego dediğimi şey insanın benliğinin farkında olmasıdır ve psikolojide seviyelere ayrılarak incelenmiş Eşyanın tabiatı gereği her insanda ego vardır tabiki üst basamaklara çıkmamak önemli olan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet insanız ne kadar uzak durmaya çalışsak belki hiç yansıtmasak da dışarı ego vardır önemli olan derecesidir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok benim açımdan doğru değil kendimi hiç bir konuda beğenmem özeleştirinin bokunu çıkardığım zamanlar var. Galiba ben eziğim
En İyi Cevaplar