Kendime nasıl saygı duyarım?

hrkes güzel bir kız olduğumu söylüyor. Ben de kendimi önceden öyle görürdüm. Ama son 1 senedir kendimi hiç sevmiyorum. Değer vermiyorum. Kendime saygım hiç mi hiç yok kalmadı. Başkalarına bağımlı yaşıyorum resmen. Yalnızlık korkum var. Herkese iyi olmak istiyorum ama sonunda hep yalnız kalıyorum. Hep korkuyorum insanlardan okula bile gidesim gelmiyo hal böyle olunca insanlar da bunu anlıyolar tabi ve bana ona göre davranıyolar. Ben cok üzülüyorum. Ailem arkadaşlarım kimse bana saygı duymuyo bana yardım edin lütfen napmalıyım. İnsan nasıl kendine saygı duyar. Düşünmekten kafayı yicem. Aklım hep başka yerlerde. Önceden heryere dalan herkesi herşeyi seven bir insandım. şu an sadece herşeyden korkan biri oldum. Kendimi önemsemiyorum. 4 kardeşiz en küçüğüm kavgalı bir ailem vardı. Annem babam kardeşlerim tarafından hep bastırıldım. Kardeşlerim böyle değil. Yarın dersim var ve ben yine acaba gitmesem mi diye düşünüyorum. Halbuki kimse benden fazla değil biliyorum. Bana yardım edin Allah rızası için acıtasyon yapmıyorum sadece beynimi yemek üzereyim. Eminim aranızda bilgili ve tecrübeli insanlar coktur.
Kendime nasıl saygı duyarım?