Tatlı psikologumun dediği '' gelecek korkun var bu senı obsesıf yapıyor o boyuttasın vs vs sonuç depresyondasın ''
translate asşlkdaskdas
nasıl aşılır bu ya
translate asşlkdaskdas
nasıl aşılır bu ya
İnsan bilmediğinden daima korkmuştur. Sanırım mücadele etmekten korkan başarısız olma ihtimalinde bile kendini hayallerde dünyayı ve geleceğini, herşeyi düzelten bir kahraman olarak yaşıyorsun, buda sana kolay geliyor ama hayaller güzrldir sadece gerçekleştirebileceklerini kurmaya çalış iyi bir dostun varsa sırtını sıvazlayıp "dostum geçer" derse kaygıların geçer. Geleceği bilemezsin ama bilmeye çalışmayarak olacakları kendinin belirleyeceğin ve belirleyemeyeceğin durumlarıyla süprizleri kabullenirsen sorun azalır diye tahmin ediyorum.
Zarar vericekler. Sen bu zararı kısıtlı tutarak küçük zararlarla hüçlenecek olgunlaşacaksın. küçük mirop korkup vücuduna almayan titiz insanlar daha çok hasta olur. Bir dene akşamları karanlıkta gözünü kapatıp kendine dışardan bakmaya nasıl göründüğünü görmeye o anda bütün zamanınn o anda büyüdüğünü hissetmeye çalış.
malum saatler geriye alıncaktı ama alınmadı.. fakat benim telefonum otomatik almış geriye. bense üşengeçliğimden düzeltmedim 1-2 hafta bekliycem. yani bu süre boyunca 1 saat geride yaşıycam hayatı. geçmişe takılı kaldım anlayacağın düşün bendeki gelecek korkusunu!
şaka bir yana gelecek korkusu konusunda yapman gereken şey şu bende gidiyorum psikoloğa. önce küçük hedefler koy onların gerçekleştiğini gördükçe moralin ve özgüvenin artıcak. sonrasında daha büyük hedeflere yöneliceksin. oturup en mantıklı gelen yolu seçiceksin. şu an yaptığın şey şu ilerde ne olacam ne yapacam vs.. vs.. bunlar zamanla hayatındaki ve çevrendeki etkilerle değişecek daha yaşın erken. ama dediğim gibi ileriyi düşünme şimdilik (dicem ama düşünüceksin) ufak hedefler koyduğun zaman bu hedeflere odaklandığın için çok ilerisinide kafaya takmamaya başlıcaksın.
olumlu olumsuz ol olmak olum olumtrak ne diyon olum!!!
anı yaşaa
Cevap
6Cevap
"Tatlı psikoloğum" kelimeleriyle nasıl bir ruh hastası olduğunu bize gösterdin :D
kafayı çizen buraya geliyor sanırım
evet emin olduk
Neyin geleceginden korkuyosun?
Ornek verebilir misin
Huzur mu istiyosun? Yani o huzur sana her seyin degersiz ve kiymetsiz oldugunu gostersin seni rahatlatsin
Allahi an. Huzuru butun hucrelerinde hissedeceksin insaallah. Cunku ;
Kalpler ancak Allahi zikretmekle mutmâin olur (ra'd 28)
Dua kalpten gelir. Ezbere duayi sonra yaparsin. Tamam yeri geldi mi basta Peygamber Efendimiz olmak uzere buyuk sahsiyetleri taklit edersin ama en guzeli icinden geleni Allaha dokmendir. Dua , Allah ile konusmaktir. En guzel duâ , namazdir.
Ne gibi sorunlarin var
neyi kaygı ediyorsun kendine
şakalaka bende de vardı aştım
bilmem ki korkma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar