cok garip bisey degilmi? sanki gercekten cin girmis yada seytan girmis icine,..
ben anlamadim valla
bu konuşulacaksa parapsikoloji veya metafizikten uzun uzun konuşmak gerekir.çok derin bir konu.o kızın psikolojik bir sorunu da olabilir ki bence bu büyük bir ihtimal.yani her ezan okunduğunda bu varlık onu delirtiyor mu yoksa o anda ezan sesi zihninde birşey tetikledi de ona mı patladı?.veyahut astral bir varlık tarafından rahatsız da edilmiş olabilir.ya da şeytan taifesinden bir varlık kendisine musallat olmuştur.büyük ihitmal bu üçünden biridir.gene de başka birşey de olabilir.
sonuçta metafiziksel uygulamalar yapan "yapmış diyelim bu aralar dinlenme halindeyim" birisiyim saçma gelmesine geldi pek karşılaşılan bir durum değil benim veya bizim açımızdan.
şeytan girmiş lafından konuşacaksak söylemeliyim ki öyle şeytan içine girip vucut falan kontrol etmiyor.en şiddetli vakalarda şeytan taifesinden bir varlık musallat olur insan ile varlığın enerjileri zamanla uyuma girer ve bu varlığın düşünceleri insanın beyninde yankı bulur.bunun sonucunda insan kendi rızası dahilinde "psikolojik sorunlar yaşamadığı sürece" varlığın düşüncelerinden yansıma bulanlardan istediğini yapar istemediğini yapmaz.psikolojik sorunları varsa zaten bu işlerde biraz uzmanlaşmış bir insan bile zihnine girip davranışlarında bir nebze kontrol sağlayabilir.
hmm anladim..tesekkurler...bence kizin psikolojik sorunlari var heralde..
hm ola bilri ama sanmiyorum cocuk kendisi anlatmis..cildirmis kiz resmen odaya kaptmislar...bence psikolojik...
Şeytan insana zorla yaptırım gücüne sahip midir?
Kur-an-ı Kerim'deki, "Şeytanın hilesi çok zayıftır" ayeti, şeytanın hile ve tuzaklarının zayıflığına dikkat çeker (Nisa suresi, 76) . Pek çok ayet de şeytanın insanlar üzerinde bir yaptırım gücü (sultası) olmadığını bildirir. (Mesela, İbrahim suresi, 22, Hicr suresi, 42; Nahl suresi, 99; İsra suresi, 65; Sebe suresi, 21) Bu durum, insanın sorumluluğu açısından son derece önemlidir. Eğer şeytan, böyle bir güce sahip olsaydı, o zaman insanlar "Ya Rabbi, sen bize şeytanı musallat ettin. O da bizim irademizi elimizden aldı. Bize bu günahları zorla yaptırdı..." şeklinde Allah'ın huzurunda özür beyan ederlerdi. Halbuki, şeytanın yaptığı sadece vesvese vermekten, çirkinlikleri, günahları güzel göstermekten ibarettir. İnsan, isterse bu vesveseye uyar, günahkar olur; isterse uymaz, Allah katında derece kazanır.
tesekkurler...ise yaradi bu yorum:)
Hepimizin içinde zaten şeytan vardır, özel bir giriş yapmasına gerek yok ;) Eğer günah işliyorsak, durduk yere korkuyorsak, içimizden bağırıp çağırmak geçiyorsa, öfkeliysek, içki içiyorsak, kumar oynuyorsak vs şeytan içimizde alem yapıyor demektir. Bu böyle birşeydir. Gerisi fantastik... Ama cinler şeytanlar vardır, ancak "Şeytan" filmindeki gibi sıradışı bir olaya neden olmazlar. Onlar sadece vesveseye neden olurlar.. Korkutup hoflandırır, huzursuz eder... Cinlerden insan kılığına girenler de vardır. Bu gerçek. Ama nasıl göründükleri konusunda bir fikrim yok. Belki de çıkmıştır karşımıza. O yüzden dua ve kalben huzur çok önemli. Çünkü biz kafamıza taktıkça ve dikkate aldıkça güçlü olurlar, ve onlar kendi elleriyle zarara uğratamazlar, eğer onların sözünü dinlersek, biz kendi kendimizi zarara uğratırız... Bu böyle bir şey... ;)
bana da buna benzemesede acayip bişey olmuştu.hayatınızın uyanıkken bir kaç dakikasını hatırlamadığınız oldu mu.bir yılbaşı kutlamasında herkesin hediyelerini verdiği bir sırada ben hediyemi verirken bir tek yerimden kaltığımı hatırlıyorum sonra bide herkesin bana güldüğünü aradan 1-2 dakika geçmiş .arkadaşıma bir şaka yapmışım ama ne yaptım nasıl yaptım bilmiyorum.böyle bişey mümkün olabilir .sonuçta bilinmezliklerle dolu bir konu kimse kesin bir yargıya varamıyor
aynen ...tsk
Cevap
22Cevap
Sana bir hikaye anlatım, dalga gecmiş gibi algılama, Bir zamanlar x erkek x bayan varmiş, durmadan sex yaparlarmiş, Allahım şeytana uydum falan, Bir olmuş, iki olmuş, üç olmuş şeytan artık dayanamamiş, x erkege gelmiş demiş sk sk üstüme at demiş yeter artık demiş.
Birde bunu şöyle yorumlayabiliriz, Yüce Rabbimiz İnsanlar Ölümlerde Direk Allaha Şirk Koşmasınlar Diye, Azrail Meleğini Yaratmiş, Veya İnsanların Ölümünü Kazalarla, Hastalıklarl Süslemişki, Birisi Yakını Öldügünde Bak işte kanserdi Rahmetlik, Bak İşte Kaza Geçirdi, Azrail genç yaşta Aldı canını gibi yorumlarla karşilaşmişindir. Yani Yüce Yaratıcımız Bir Perde Koymuş İnsanlar Ona Şirk Koşmasın Diye, Şeytanda Bir Perde Vesiledir, Günahlara Açilan Yolda, Lanetlere Giden Kapının Anahtarıdır. Rabbim Cümlemizi Korusun.
Bu konuların Üstüne Bu Kadar Düşme Derim Arkadasım..
Cin musallat olabiliyor ve bunların kafir olanları çok tehlikeli. İstemeden onları rahatsız etsen bile seni rahat bırakmazlar. Cinlerin mahkemeye çıkardığı ve ölüm cezasına çarptırdığı birini tanıyorum. Adam 2 hafta sonra öldü gerçekten de. Şakası yok bu işlerin.
hmm ilginc
ben vermedim valla:)
Hurafe bunlar ya inanmayın valla. hele baküde yaşanan olay yok fareye dönüşen kız bilmemne. allah'a inanan biri bunlara inanmaz bence, ezan sesi ne biliyim insana huzur verir..
genelde içine şeytan girme şu durumlar için söylenir, hani sıkıntılı , gergin, endişeli..
bu gibi durumları tasvir etmek için vesveseli mi ne derlerdi onun gibi bir şeydir en fazla. ötesinin olabileceğine inanmıyorum, şehir efsaneleri..
bende inanmiyorum zaten..nasi boyle bisey oldu diye...ama boyle bi soz var sizdede zaten..ondan neden boyle diyolar anlamiorum..yorum icin tsk
Olaya din boyutunda bakarsak insan içine şeytan falan girmez..o ancak holywood filmlerinde olur..ancak üç harfliler insan suretinde görünebilir diye biliyorum..ancak şeytanında ezan okunan duyulan yerde bulunamadığını kaçtığını biliyoruz. bu surum ancak üç harflilerle açıklanabilir.onlar insanlarla etkileşime geçebilirler.iyileride vardır kötüleri de..aynı insanlar gibi. daha derin açıklamalar için ilgili kaynaklardan bilgi edinilebilir.
ewet girer... ama senin dediğin gibi değil
besmelesiz bişey yiyip içtiğinde mesela. Allahın adının anılmadığı yerde şeytan vardır.
Arkadaşım bu konuyu şöyle izah edebiliriz. Mantıklı düşünülürse abartı saçmalık tamamiyle yanlış yönlendirme alakasiz şeyler v. s tabi herşeyi Allah bilir nacizane ama bu mantıkla kavraya bilirizde.
Insanin icine Seytan girer! Elem ve izdirap verir. Her Insanda ayri seyler zuhur eder.
Icine Seytan girenlerde en büyük belirti korkularidir. Mesela Günesten veya Geceden korkarlar.
Yahut uzun mesafeden veya Sakali insanlardan korkarlar.
falan falan... Bu vardir. Bizzat tanik oldum. Arastirdim ettim. Cok rastlanan birsey bu.
Fakat gizli kaliyor hep. Nicin bilmiyorum.
Evet bu gerçek bir şey ve ben şahit oldum. Eski çalıştığım yerde bir adam vardı. Bazen böyle bizden kopup giderdi. Yarım saat sonra kendine gelirdi. Sonra bir gün adma anlattı. Adam onlardan biriyle evliymiş ve hatta çocuğu varmış.
cok komik
Komiklikle ne alaka gerçek olmuş bir şey bu.
Sen kendini şeytan yerine koy. Bir insanın içine girer miydin?
seytan olmak lazim bunu bilmem icin...hayir
Şeytan değil ama cin girebiliyor link
şeytan değil ama cin girebiliyor.insan kılığına da hayvan kılığına da girebiliyor.hatta sana aşık olup musallat dahi olabiliyor.o yüzden böyle şeyleri fazla kurcalamamk lazım.adını çok söylememek gerekli birde.
valla yaa gecenin 12 si olmus:)
sen inanmıyorsun ama böyle bir olay var gerçekten de var yani araştırmasını yap görürsün istanbulda ve ankaradaki tarih müzelerine git orada dinler tarihi bölümünde araştır görürsün
sen simdi dalga mi geciyorsun?gercekten anlamiyorum sizin bazi cumlelerinizi
hmm ol bilir...peki
aynen katiliyorum bak buna...aam acaba o kiza ne oldu..merak ediyorum cok ya
heralde..bilmiyorum bende
bence evet girer yani gunah oaln seyleri aslinda yapmak isdemyibde yapdgfimz seyleri bazen o yapdrrir bizeee((
yapiyosun yapiyosun bana niye suç atıyosun der sonra şeytan :D
Eskiden buna inananlar epilepsi hastalarına yapmadıklarını bırakmamışlardır
ben inaniyorum demedim...neden boyle bi soz var onu ogrenmek istiyorum
"Baküde yasanan bi olayi anlatmak istiyorum..bana da arkadasim anlatti..bu yakinlarda olmus.tanidiklari onunda...iki sevgili eve gitmisler..neyse bunlar oturmuslar sora opusmeye baslamisalr falan..ve ezan okunmaya baslamis"
fake olduğunu çok belli. büyükler, çocukları öpüşmesin diye uydurmuş.
ya ne buyugu..cocuk kendisi anlatmis sevgili tanidik bi kiz ztn ama bende boyle bis var falan demiyorum sadece niye boyle bi soz var onu merak ediyorum..genelde bu soz duyulur yani
bencede
insan sorumluluğunu almak istemediği şeylerde topu şeytana atıyormuş gibi gelir bana.
Zihnimizi her türlü oyunu oynabiliyor. Ayırtetme yetimizi kaybettiğimizde şeytandan bile beter olabiliyoruz...
öncelikle insanın ilk şeytanı nefistir.insanın içerisine şeytanın yardımcıları olan bazı cinler vardır.onlar girebilir.bunlar ilmen gerçektir.
Hurafe.
Şeytan insanın içine girmez sadece aklını bulandırbilir İslama göre.
şeytana gerek yok artık insanlarımızın zihniyeti şeytan bilgilerle dolu.
:)) o bir şey mi ya insan insanın bile içine giriyor şeytan girmiş çok mu :)) bu arada şeytan bir cindir ve cinler insanları kontrol edebilirler :))
o değil sen Anneliese Michel hikayesini oku bence.
Abi şeytanda melekde biziz :D
Dünyada yaşananlara baksana sence şeytana ihtiyac var mı :D
Allah şeytanı bizim şerrimizden korusun
Insanın içine insan girer :D ama şeytan girmez sadece vesvese verir.
tabi girer yani giren genelde cin olur e oda şeytan sayılır bi nebze
KIZ TAM BİR OROSPUYMUŞ ZATEN KIZDA NAMUS OLSA ERKEKLE ÖPÜŞMEZDİ ALLAH BELASINI VERSİN O KIZIN
bence var
Insanın içine neler girer yeterki insan istesin .
olabillir dee bir bilgim yokk
şeytan insanın içinden hiç çıkmıyoki :ı
şu an bıle durtuyorsun ıçıne gırmedıği ne malum..?
tabikide evtt cook
böyle çok hikaye var
hayır dedim
sanmıyorum
evet diyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar