23 yaşındayim çalısıyorum. Maasim ayri ev için yeterli. Zaten birikmiş paramda var. Artik kendi evimde yaşamak istiyorum fakat ailem ''kızlar evlenmeden ayrı eve çıkmaz" düsüncesindeler.
Onları nasil ikna edebilirim?
Onları nasil ikna edebilirim?
Onları ikna edemezsin. Türk ailesi onlar. İkna olmazlar. Kaç yaşına gelirsek gelelim ne kadar dürüst olursak olalım o. yuz biz onların gözünde. Git bağır çağır. Kendi kararlarımı verebilirim filan de. 23 yaşındasın asi ol biraz. Bu kadar takma onları
Olucam. Sagol. Yarin evi tutuyorum esyalarimida hazirladim
Aynen ya ayri yasamak icin neden evlenmek gerekiyo ki yani
Tskler 😊
Maaşıda iyiymiş vay be ceo musun sen? maaşıda iyiymiş maaşı 10.000 lira arkadaşlar o kadar çok çok iyi ki maaşı ev kirasını ödemeye yetiyor vay be.
Maasim 3500 yetiyor o yuzden
Anladım güzel ya devlet memurusun ya da öğretmen en iyisi ama kesin bu ikisinden biri bence o zaman olur dediğin çıkılır para yeter.
Mimarim baska bir mimarla ortak calisiyoruz
Hım sanırım kendi işiniz galiba öyle olmasada çalışan olsanız bile mimar olunca daha farklı özel bir bölüm iyi birşey farklı bir durum ondan çok iyi bence.
Aslinda onun işi :) bana maas veriyor :) ilerde bende kendi işimi kurarim insallah
Ama mimarsın sen sonuçta mimarlık okumuşsun yani anladığım kadarıyla öyle değil mi yani normal alman?
:) evet ek iş olunca bazen 4000 i buluyor. Evet mimarlik okudum
Normal yani aslında para iş dışında şu var bazen fikir olarak aile ile olmuyor bende annemle anlaşamıyorum çağa uymuyor kafası fikirleri çok acayip bunalıyorum seni anlıyorum fikren uyum olmayınca olmuyor üstelik kendini kurtarmışsın mimarlık okumak için matematik lazım sen bunları yapmışsın yani.
Matematik en kolay kismi yapı statigi, mimari tasarim derslerinde cok zorlandim.
Haklısın zorlanılmaz mı kolay bir bölüm değil peki özel mi okudun yoksa devlet üniversitesi miydi?
afedersin geç gördüm yazdığını dokuz eylülden mezunum
Ne güzel ben çok şey kaybettim herşeyimi senin adına çok güzel birşeyleri yaşamak ne bilim nasıl diyim iyi bir bölüm okumak okurken yaşamak üniversiteyi sonra iş anlamında güzel şeyler yaşamak ondan ben 30 yaşındayım bende mezun oldum ama hiçbirşeye yaramadı askerliği kısa yapmaktan başka olmayınca olmuyor adaletsizlik haksızlıklar torpiller vs vs.
alacakları paranın kesileceği korkusu "kızlar evlenmeden ayrı evde yaşayamaz" gibi uyduruk bir cümle kullanılır..
Aynen :(
sıkıntı yok.
teşekkür ederim. onlara güven vermen gerekiyor fazlasıyla. ya da işin nedir şehrin nedir söyle çözüm sunayım sna.
Mimarim izmirdeyim. Ev buldum 1+1 kirasida iyi. Yarin gidip evi tutucam
seni tutana aşk olsun ozaman ;) destek alabileceğin bir tanıdığın olsun seninle...
Tesekkur ederim
alakası yok kızlarının ne haltlar yiceğini bildikleri için izin vermşiyolar güvenmedikleri için yoksa hangi aile parasını kıskanır
@scorpion026 senin söylediğinin doğruluk payı senin nezdinde neyse benim söylediğimde aynı orantıdadır.
ailesinin zaten maaşı vardır giderler bellidir kızının maaşıyle ferrari alcak değiller
He he.. Boş boş polemik yapma... @scorpion026
Babam benim verdigim parayla buzdolabi fırın aldi merak etme baya cok para veriyorum
Cevap
35Cevap
Benim ailemde ayni düsüncedeydi
asil sorun ise maddi destegin kesilecek olmasiydi.. Ve el alem ne der düsüncesiydi..
Cok tartismalar oldu bu yüzden
Anlamaya calismadiklari ve uzlasmaya varmadiklari icin
Haber vermeden kendime ev buldum ve tasindim
Doğru düşüncedeler. Bu düşünceyi sakınha yobaz geri kafalı cinsinden anlama. Kız başına ayrı eve çıkman hernekadar makul ve modern gözüksede inan öyle değil. Ayrı eve harcayacağın tutarı biriktirebilirsin. Böylesi en iyisi bundan emin olabilirsin.
Ya zaten ben cok tutumlu biriyim 1 yilda 20 bin tl biriktirdim o kadar sey ustune
Neden ikna etmek zorundasın ki? Sen kendi ayaklarının üstünde durabilen bir kadınsın. Çık git. Gelenek görenek veya törelere uymak zorunda değilsin.
Haklisin. Ama aileme küsmekte istemedim ama son care bu :(
Aileni karşına alıp aşırı ciddi bir şekilde konuşman gerek. Her şeyi tek tek açıklaman gerekiyor. Konuşmanı önceden düşün. Ne konuşacağını filan. Konuşmanın sonunda hala izin vermiyorlarsa sizin izninizi istiyorum çünkü sizinle aramın bozulmasını istemiyorum. İzin vermezseniz de gideceğim tarzı şeyler ekle.
Tesekkur ederim yapicam bunlari
Rica ederim.
O eve başkalarının da gelip gideceğini düşünüyorlar.
Kizlar gelir. Erkek gelmez
Edemezsin nato kafadalar çıksanda binbir yakıştırma yaparlar
@Onraldmir biri hortlatmış canlı yayında önüne düştüğü için olabilir miii
Ailen haklı bence, bir kez daha düşün, yanlış işler yanlış geleceklere uzanır.
Git. Önce bir kızsınlar sonra kıyamaz barışırlar ikna mikna uğraşma olmazlar çünki
izin vermezler anca yatırım için ev alırlar sana. ama orda yaşamana müsade etmezler. elalem ne der korkusu var bizim millette. sanki kerhaneye gtcen
Aynen. Off. Malesef onlara karsi gelmek zorundayim hic istemiyorum ama
onlarda haklı toplumumuz dedikoduya meraklı genlerine işlemiş. kız evi terketti derler ya da kızı evden kovdular kesin bir bkunu yakaladılar derler. derlerde derler kısaca
otur oturdugun yerde sefıl olursun hep masraf emın ol
Olsun. Masraf yapmak istiyorum.
Ev buldum 1+1
edemezsin evleneceksin yaparsan küserler senin seks partisi vereceğini sanıyorlardır :D
bence doğru düşünce ama yinede çok ısrar edersen sonunda ikna olacaklardır.
Özgür bir insan kimseyi dinlememeli akıllı kararlar aldığı sürece.
Ikna etmene yardım ederim ama senden tek isterdim var kabul dersen söylüyorum
İkna etme evlenmeen yapma bunu bence kesinlikle haklılar senin ayrı eve çıkmaman konusunda.
ne diyorsun sen ya. evlenmicem ben istemiyorum evlenmek falan
Ne diyecem sadece gençliğinin etkisiyle böyle düşünüyorsun. Seni yetiştiren insanları ananı babanı çevrenin onun bunun etkisiyle hor görüyorsun. Onlar sayesinde ekonomik gücün var.
Onlar sayesinde ekonomik gucum var? Ben kendi parami kazaniyorum hatta bir cogunu babama veriyorum. Ha babamin parasiyla okudum dogru ama devlet uni kazandim ve merak etme babam bana ne kadar para harcadiysa hepsini öduyorum!
Hayir gencligin etkisi yok. Kimsenin hizmetcisi olmak istemiyorum o yuzden evlenmicem
bence sabırlı olmayı İnsanlara bazen katlanmayı ogren sonuçta anan ve baban onlar. Odeyemezsin ananın babanın senin üstündeki hakkı. Manevi hakkı gectim 1- 2 senede ödenmez kaldıki birazını veriyormussun babana :)
4 yıl surer en fazla. Manevi haklarini odeyemem.
Merak etme tuttum evi ayri eve cikiyorum :) zorla kabullendiler
Yanlış yapıyorsun umarım donersin bu fikrinden
:D haha niye yanliş sen yapamadigin icin kiskanma
Nereden biliyorsun küçük hanım :)
Biliyorum cok belli ediyosun
Kendi evime cikacak param var gucum var. Ama sende hicbiri yok. Ailende izin vermez zaten.
Bu kız bile hayatini yasayacak bem erkek halimle hapsoldum diyorsun
Yok ben tek yaşıyorum Yurtdışındayım yanıldın üzgünüm seni yanılttığım için :)
Hahaha ee sen yalniz yasiyorsunda ben neden yalniz yasayamam onu söyle o zaman
Bende amerikaya tasinmak istiyorum gezdim ama uzun süre kalmayi planliyorum
İyi ya iyi ne halin varsa gör o vakit
Hayır hayiiir kacmak yok. cevap verir misin lütfen?
Sen yalniz yasayabiliyorsun ama ben yaşayamam neden?
Kaçırdın beni şansına küs çok kırıcısın :)
:D haha söyleyecek lafi yok tabi.
Anneni babani birakma haklilar miy miy. Sen sehir degil ülkeyi terketmissin sen kime ögut veriyorsun
Simdi defol. Yazma cevap bile veremeyen aciz sey
:))) ÇOCUKSUN SEN
Sende iki yüzlüsün hem bana ayri eve cikma ailenden ayrilma diyorsum hemde kendin yalniz yasiyorsun ve buna verecek cevabin yok
Ha bu arada çatlada patla rezidans kiraladim esyali haha istedigin kadar kcini yirt
Oturdum evime :D sen anca böyle miy miy et
Bu kadar sinirlenme canım :)
Salak
Aylin ben 1 aydir ev bakiyorum. Hergun her dakika arastirma yaptim anladin mu soruyu sorduktan sonra gelen cevaplardan gaza geldim aileme acikladim
Daha tasinmadim sussun diye dedim.
Onlarında tanıdığı güvendiği bir kız arkadaşınla çıkabilirsin. İtiraz etmezler.
Onları ikna etmeye çalışcana kendini ailenle kalmayı sevmeye ikna etsen
Ailemi seviyorum ama hayir. Artik kendi hayatimi istiyorum
Hataya günaha düşebilirsin korkusu vardır onlarda
bir de yalnız başına bir şey gelebilir diye
O düşüncedeki bir aileyi evlenerek ikna edersin yoksa ikna edemezsin
Hayir. Asla
bir insan ailesini neden istemez ki çok garip
Ailemi seviyorum ama artik kendi mutfagim kendi özel yasam alanim olsun istiyorum.
Kendi ayaklarimin ustunde durmak kendi koltugumu buzdolabimi kullanmak istiyorum.
Büyü oku mezun ol anlarsin.
Oku canim :) ama bitirince konusuruz
şu an onlara maaşını veriyor musun ?
Birazini veriyorum
izin vermezlerse tamamen kes hiç verme.
Cok haklisin. Tamam bunu yapicam sagool
eğer antalyadansan ve ev arkadaşı arıyorsan ben de arıyorum ev.
Yok artik erkekle niye ev arkadasi olayim. Sen beni ne sandin
ne alaka yaa ? erkekle ev arkadaşı olunca ne oluyor sanki ?
Farklı şehirde çalışmalısın yoksa izin vermezler
Beraber ayrı eve çıkalım mi veriririz seksin gözüne
Farklı şehirde iş bularak
Çok mantikli
Kalkıp peşinden gelemezler ya.
Gelebilirler böyle cahil ailem var
O kadar da değil ya.
cıkın ondan sonra erkeklerde yatın sonra tecavüz deyin ok cık sen
Ben kimseyle evlenmicem. Evlenirsemde yabanci olur merak etme
Merak etme bulurum ben :)
Eğer gideceksen onları ikna etmek zorunda değilsin
Evet haklisin
PooLpart kız 23 yaşına gelmiş ömür boyu ailesiyle mi yaşayacak evlat yetiştiriyorsun köle değil
edemezsin bence bekarsan çıkmanda bıraz tuaf :)
Neden?
yanı ne gerek var kı aıleler bu görüşte bayan dır o tek basına yapamaz kımseye güven olmaz kızımızı kandırırlar arkadaş ortamı bozar felan bende denedm izin vermedıler oturdum oturduğum yerdee :D
O sensin ben senin gibi calismayan bir bayan degilim uzgunum
Benım calısmadıgımı nerden çıkardın paramedıc ım ben :)
paramedic ingilizce bir kelime. paramedik demek istedin sanırım. att/hemşire gibi bir şey yani anladım tamam
Ayrı eve çıkan arkadaşlarınla tanışsınlar.
Tanıstilar. hatta çok efendi kızlar. Maşallah dediler
Ee daha ne istiyorlar?
Bende bilmiyorum. Onlara para veriyorum o yuzden sanirim
Çik da kıymetini anla ailenin :)
Ailenin kafasını yaşamak istiyorum.
İkna etme bence haklılar
Hayir degiller. Ve ben ne olursa olsun bu hafta kesin bu isi halledicem esyali ev buldum
Ufff git tut napalım sanki anası babasıyiz birde kafa tutuyor benim kızım olsan değil aynı ev kafanı cikartmazdim senin asi ne olcak :)
onları da götür yanın da :D
Hayir. Yalniz yasamak istiyorum. Ben bu sorumlulugu almak istiyorum. Aileme maasimin bir kismini vermeye devam edicem.
ailenle otur konuş ozaman efendi gibi
benim de canımı sıkmayın burada
evlendin mi ki çıkıyon
evlenmedim evlenmicemde!
ouw shet çok sertti bu büyük konuştun kesin evlenirsin sen
Hayir evlenmicem kimsenin hizmetcisi olmak istemiyorum
evinin prensesi olucaktın. köle aramayan erkeklerde var.
al beni evinde bulunsun
Benimle evlen :D
Evlenmek falan istemiyorum.
Cek kapıyı cık git
e tamam beni 2 evim var bekarım evlenip çıkalım
doğru söylüyorlar.
Evlenerek
Asla asla asla
hakklilar ama
Degiller. Ben evlenmicem cunku hicbir zaman hatta
Hayir. İstemiyorumki. Ben kimseye hizmetci olmak icin okumadim
Evlenince sen yapacaksin butun ev islerini biliyorsun dimi? Kocan elini sürmez yani :))
çıkma
valla zor ne diyim
ailen haklı
hayır değiller. zaten çıkıyorum artık konuştuk anlaştık yarın eve yerleşicem
ne çalışıyorsun
Mimarım
Edemezsin
ikna edemessin.
Evlen benimle
Kafana gire
Çıkabildiniz mi
Otur oturdugun yerde