Annem kapali ama etrafin zoruyla kapanmis oyle sal falan degil normal esarpla kapali ve turban seklinde degil cenenin altindan dugum atarlar ya eski bir bas kapama seki yani.. Neyse ben kapanma karari aldim Allah rizasi icin yapicam bunu ama annem o uzun eteklilerden gicik oluyorum kapanamazsin hayati i gencligini yasa cok yasli gorunuyosun oyle dedi bugun basimi kapatip karsisina gecince. bir daha duymuycam kapanma kelimesini dedi. Herkesin ailesi tesvik eder benim annem oylesine kapali olduu icin reddediyo evin icinde acik basi ve kapandigina cok pisman ve benide etkiliyo. Gencligimi yasiycakmisim 19 yasindayim ama ben guzelligimi gostermek istemiyorum dedim anneme annemde kapalilara daha cok bakiyolar kapat bu konuyu dedi. Cok sinirlendim annnemi nasil ikna edicem nasil soyler misiniz? Sevgilim bile kapanmami isterken annem nasil bunu der cok moralim bozuk?
Cevabın nedir?
+1 yılTesettür, kadının erkeğe bir mesajıdır.
“Ey erkek, ben bir kadınım, benimle iletişim/ilişki kur.
Ama iletişimi/ilişkiyi cinsiyetim üzerine kurma.
İletişimi/İlişkiyi şahsiyetim/kişiliğim üzerine kur.”
Eskiden binek hayvanlar köle insanlardan daha değerli olduğu için böceklerden korunmaları için hayvanların üstü kumaş giysiler ile kapatılırdı ancak köle insana kıyafet verilmezdi.
Çıplaklık aslında köleliğin işaretidir.
İş dünyasına bakınca görüyoruz ki çok zengin oldukları için istedikleri gibi çıplak giyinebilecek kadınlar da ciddiye alınmak için çok ciddi gösteren her yeri kapalı kıyafetler giymektedir.
Askerler ve polisler de sıkı giyinmektedir.
Giyinik olmayanlar dikkate alınmıyor.
Bir işyerindeki patron dahi çalışanları tarafından ciddiye alınmak istediğinde sıkı sıkı giyinmektedir.
Sıkı giyinmek illa ki şarttır diyemeyiz ancak hayatın içinde dengenin yakalanması giyinmeyi ölçülü şekilde yapmak ile olur.
Tesettür kişinin ahlaklı olması için değil, ahlaksız kişilerin bahanesini ortadan kaldırmak içindir.
Tesettür, kötü niyetli kadın/erkek şeytanlardan kurtulmak içindir.
Müslüman olmayanlar bile tesettürü korunma amaçlı kullanır.
Toplumun zararı engellendikçe toplum değiştikçe tesettüre ihtiyaç kalmaz ancak bu dünyada biraz zor.
Cennette kötü niyetliler olmadığı için tesettüre orada gerek olmuyor.
Tesettürü müslüman olmayanlar da kullanmalıdır.
Tesettür sadece saçını kapatmak değildir.
Saçın dışındaki bir yerleri de kapatmak tesettürdür.
Erkek de tesettürüne dikkat eder ki toplumda ciddiye alınsın.
Tesettür, her istediğin kıyafeti giymemektir.
Aslında başkaları da bizim göz zevkimiz için kendilerine çeki düzen verir.
Tesettür, karşılıklı olarak birbirine taviz vermektir.
Sadece sen her istediğini giymeyerek taviz vermiyorsun ki diğerleri de senin sevmediğin şeyi giymeyerek taviz veriyor.
Toplumda yaşarken birbirimiz için tavizler vermeliyiz.
En doğrusunu Allah bilir.514 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler :)
- +1 yıl
Ben de teşekkür ederim.
Daha detaylı bilgi için Kur'an'a müracaat etmeni tavsiye ederim.
Ayrıca Düşünen Kalp isimli facebook hesabımın duvarı herkese açıktır ve oradan da bazı ayetleri ve konuları okuyabilirsin.
Selametle kal.
Soran+1 yılAllah razi olsun
- +1 yıl
Allah senden de razı olsun yani seni de sevsin.
Allah'ı seven insanlarla seni karşılaştırsın.
Soran+1 yılAmin
- +1 yıl
@Spera
Ne sorduğun anlaşılmadı. - +1 yıl
@Spera
Hiçbirimiz tam değiliz ve eksiklerimiz var.
Baş örtülse bol giyilse dahi kalpteki dedikodu atılmıyor olabiliyor.
İçki içmek sigara kullanmak ile ilgili zararlarının yararlarından fazla olduğunu bilmesine rağmen kullanıyor olması gibi.
Bu nedenle ayette sarhoşken kılmayın diyor ve sarhoşluk bitince kılın diyor.
Yani ben içen insanın namazı kılmamasını yanlış bulurum.
Bir kötülük yapınca diğer kötülükleri de yapmak zorunda hissetmemeli.
Başörtüsü ile kişi diğer yerlerini de kapatmaya çalışır.
Başörtüsü kişinin daha dikkatli olmasına neden olur.
Başörtüsü olmayınca bu demek değil ki her yerini açsın.
Allah, tavkaya bakar.
Başörtüsü olan kişi belki tavkvalı değildir ve yaptıkları onu cehenneme götürür.
Belki günahkar olan başı açık kişi tavkbalıdır ve cennete gider.
Takvanın kimde olduğunu bilemeyiz.
Günah işleyenleri dahi kınamaya yetkimiz yoktur. - +1 yıl
@Spera
Ayetlerde bazı soruların cevaplarının bilerek net verilmediğini çünkü insanların bu sorularla sınandığı yazmaktadır.
Bakalım bu soruların cevapları nedeniyle insanlar birbirlerine zarar verecek mi?
Bakalım insanlar kendilerini Allah yerine koyacak mı?
Bu nedenle başörtüsü ile ilgili iki farklı görüş var.
Bir görüşe göre başörtüsü saçı kapatmak içindir.
Diğer görüşe göre ise baştan ayağa kadar bir örtü ile kişinin kendisini kapatması anlamında olup, vücudun örtülmesi demektir.
Sen, istediğin görüşe uyarsın çünkü sen robot değilsin ve bulunduğun topluma göre kendi hayatını ayarlama hakkına sahipsin.
Kur'an'ı bir milyon insan okuduğu zaman bir milyon görüş dahi oluşabilir ve bunda bir sakınca yoktur.
İnsanlar anladıkları kadarından sorumludur.
Önemli olan kötü niyetli olmamaktır. - +1 yıl
@Spera
Namaz, günde bir saat; ahlaklı olmak ise günde yirmi dört saat.
Tüm ibadetler ve giyimler aslında kişinin ahlaklı olabilmesi içindir.
Ahlakı anlatan bir dini ahlaktan soyutlayıp şekle hapsetmemeli.
Kişinin dış görünüşü ikincil planda olduğu halde o dış görünüşü birincil plana almak yanlış olur.
Elbette ki kişi kalbindeki/aklındaki her isteği yapmaz çünkü içimizden her zaman iyi istekler çıkmaz.
Akıl ve kalp birlikte karar vermeli ve asla kendimizden ümidi kesmemeliyiz.
Selametle.
En İyi Cevaplar
benim bir tane bayan arkadasım vardı barlarda gezer tozardı eğlence nerde o orda ailesi ise zengin kızından istediği hiç bir seyi eksik etmeyenlerdi fakat ailesini geçtim sulalesinde kapalı bayanı bırak namaz kılan bile yoktuu birgun onu gordum bir baktım kapanmış once cokk sasırdımm sonra sordum bu halin ne kapanmak istedim ve kapandım ve bunun doğru olduguna inanıyordum bu zmna kadar cok boş yaşamısım dedi ve ben orada bu kızın sözlerini duyunca içimden ağlamak geldi ve kendi benliğimden utandım biz zevk için neler yapmaya calısırken o tam tersini yaptı Ayrıca cook cokk güzel bir kızdı ve onu ole gorunce insan bir hoş oluyor bana göre gercek iman sahibi gercek dindar insan oydu tovbe etti ve hayat yoluna bam başka bir insan olarak devam ediyor Allah onun her daim kalbine göre olanı versin bu hayatta onun gibi bir kızı gordum yaaa...
10 Yorumla
+1 yıl19 yaşında genç bir kızsın böyle bir iradeye sahip olup kapanmak istemen çok güzel. Mesela yaşıtız ama ben hiç kapanmak istemiyorum yani içimde yok ve bana yakışmıyor tabii nefsim bana bunları düşündürüyor. Neyse yani senin annen böyle söylemesine rağmen sen hala kapanmayı istiyorsan nefsinin çok önüne geçmiş bir genç kızsın maşallah, tebrik ederim. Annene 19 yaşında olduğunu ve kararlarını alabilecek yaşta olduğunu, aynanın karşısına geçip kendine baktığını ve bunu istediğini söyle. Ve annene kapanmanın dindeki yerini biraz hatırlat. Eğer hala hayır diyip ısrar ederse birgün annenle bir yere giderken odana gir hazırlan ama kapan tabii annen zorla çıkartacak değil ya mecburen razı gelicektir. Zaten 1 kere öyle cıkarsan bır daha bırsey dıyemez hayırlı ugurlu olsun :)
20 Yorumla
Annen de bir taraftan haklı , zorla kapanmış ve bunun geri dönüşü yok sende çok gençsin ileride pişman olup sevap için yaptığını günaha çevirmeni istemiyor. Annenle bu konuyu detaylı konuş, neden istemediğini ve senin neden istediğini.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
19Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 435 cevap paylaştı. hmm annen biraz abartmis sanirim annen ne icin kapandini unutmus maden zorlukla kapanmis o halde ALLAH icin devam kapali kalsin sanada gelince abim kalbinden ne geliyorsa onu yap annen sanirim dinimizi tam arastirmamis ikna etmek icinse kurani acip bir ookusun ya da nur süresini bir okusun.
15 Yorumla
Soran+1 yılBen kuran okuyorum kuranda yazmiyo oyle bise kalbin temiz olsun dedi
Soran+1 yılSinirliydi buun birseye sanirim o yuzden bu kadar sacmaladi :(
- +1 yıl
sanirim annen dogru okumamis abim bak buna
galeri2.uludagsozluk.com/.../...31-ayet_444091.jpg
iyide kötü olani ne sen ALLAH rizasi icin kapanmak isterken? senle gurur duyunca yerde neden öyle tepki veriyor onu anlamis degilim.
Soran+1 yılAynen oyle dedim baska kizlara anneleri kapan der sende bana ne isin var diyosun dedim kapat bu konuyu duymuycam bir daha dedi.
+1 yıl“Ateş ehlinden /Cehennem halkından iki sınıf var ki henüz görmedim: Biri; yanlarında inek/sığır kuyruğuna benzeyen sopalar/joplar bulunan, onlarla insanları döven bir topluluk. Diğeri ise; giyindiği halde açık olan (teni gösteren ince elbise giyinen veya bedenlerinin bir tarafı tamamen açık olan), erkeklere olan meyillerini yansıtan/veya omuzlarını sallayarak, çalımlı (kötü kadınların yürüyüşüyle) yürüyen, başları bir tarafa meyleden develerin hörgücü gibi olan kadınlar. Bu kadınlar cennete giremez ve –kokusu şu kadar/çok uzak mesafeden alınabilen- cennetin kokusunu dahi koklayamazlar.” (Müslim, Libas, 125) annene bu hadisi bizzat okut
10 Yorumla
+1 yılHayaT senin bence anneni hic dinleme gelip zorla Seni soyacak değil ya bir süre sonra alisacak ailelerimiz hiçbir zaman isteklerimize göre hareket etmediler tabi istisnalar hariç sen bence şimdi kapan çok güzel bir davranış
23 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim. Ben o renkili uzun etekleri o sallari cok seviyorum kapalilarin giydigi bence aciklardan cok daha guzel oluyorlar hanim oluyorlar temiz gorunuyorlar ben ozeniyorum etrafimda oylelerini gorunce. En yakin arkadasimda kapali annem eve alma o cuppeli kizi diyo yani sinir krizi geciricem cok fena :(
- +1 yıl
Seni annnene karşı kiskirtmiyorum sakin öyle anlama lütfen ama bu yaşlarda ailelerimiz hep kendi kararlarına göre yasamamizi istiyorlar haksızmiyim gerçekten allah rızası için yapacam diyorsan bence kimseyi dinleme lütfen beni dinle kapan çok daha huzurlu ve mutlu olacaksin annene gelince zamanlà alisacaktir 😉
Soran+1 yılInsallah. Sagolun
+1 yılNe olursa olsun kapan kardesim. Annenle konus ben boyle istiyorum de ama sakin yalnis birsey soyleme annene Allahin istedigi birsey babanla konus oda annele konus Allah yardim eder insalllah kapanirsin
10 YorumlaBen bu insanları gerçekten de anlayamıyorum madem istemiyor kendisi niye kapalı? Zorla nasıl kapatırlar :/ Kapalı olmasa bile sana karışmaya hakkı yok bu konuda
12 Yorumla
Soran+1 yılBende oyle dedim kapanmayi sevmiyorsan ac basindakini dedim.
+1 yılEğer sen bir daha açılmıcaksan kapan.
Bende bir ara gaza gelip anneeeğğğ kapancam ben yaağğğ dedm annem bana izin vermedi sen açılırsın daha günah dedi.20 Yorumla
+1 yılBence kararından vazgeçme. Dinimizde yaşlılar kapansin denmiyor bu Allah ın emri sonuçta Müslüman olan her kadının yapması gereken bişey ki sen bunu bu kadar istiyosan kesinlikle kararından vazgeçme
10 Yorumlasenin kendi kararın canım açıklık kapalılık insanın tercihi bunu hiç kimse zorla kapattırılmaz ya da açtıramaz sen doğru bildiğini yap artık annen de kabullenir zamanla
10 Yorumlaona sorma reşit insansın kendin kararını kendin verebilirsin karşı çıksada sen istiyosan kapan sonuçta kötü bişey yapmıyosun sana bu konuda engel olamaz
20 Yorumla
+1 yılbir yanda Allah'ın emri, bir yanda annenin lafları. tercih senin.
15 Yorumla- +1 yıl
mesaja gelebilir misin bir şey sormak istiyorum.
Soran+1 yılBana mi ?
- +1 yıl
evet sana.
Soran+1 yılBurdan soylesen olmaz mi ne konuda birsey soracaksin?
- +1 yıl
özelden sormam daha doğru olur.
Kapanma be o ne öyle. Helal olsun kadına valla. Benim de kızım öyle salak saçma laflar etse ben de öyle tepki veririm. Millet kızını döve döve kapatıyor daha ne istiyorsun * ?
00 YorumlaAnnen seni cehennemden kurtarmayacak yerinden olsam dinlemezdim
10 Yorumla
+1 yılAllah'in emri bu daa annenin ne dediğinin ne önemi var
10 YorumlaIstersen kpanirsin ama annelr herseyin iyisini bilir
10 Yorumla
+1 yılAllahın emri için kulun onayı lazım değil . Bu annen bile olsa
20 YorumlaAllahın emrini anne sözüyle çiğneyemezsin. Bu yüzden anne de bu şekilde söyle.
20 YorumlaGencligini yasa gunah isle sonra yaslan omrunun sonuna geldiginde anla ondan sonra kapan. Oldumu simdiii. Annen aynen boyle soyle olum ne zaman gelir bilemesinn
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHayat senin. Kapanmak istiyorsan dinleme anneni. Veya baban olumlu ise bu konuya onunla konuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkapan bence madem ıcınden gelıyor Allahla senin aranda kımseyı karıstırma ama acılmayacaksan kapan
10 Yorumla
+1 yılKapanmak istemenin sebebi sevgilin mi?
14 Yorumla
Soran+1 yılHayir daha oncedende dusunuyordum ama sevgilim diyince daha sicak bakmaya basladim
- +1 yıl
Sırf onun baskısıyla kapanma lütfen. Tamam belki özel günlerinizde sevdiği rengi vb. giy ama bu bir yaşam tarzı ve kimse senin yaşam tarzına karışamaz.
Soran+1 yılYok baski yapmior secim senin diyor. Kapanmak daha rahat yasamak bence
- +1 yıl
Tabi istediğinize inanırsınız ve istediğiniz gibi yaşarsınız. Umarım mutlu olursunuz ama lütfen bu konular hakkında güvenilir ve temel kaynaklardan bilgi edinin.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılannenin kafası iyi galiba
11 Yorumla
Soran+1 yılBugun sinirliydi biseye sanirim o yzden
senin kapanmani nicin istemiyor peki
15 Yorumla
Soran+1 yılGicik oluyormus uzun eteklilere yasli gozukurmusum hayatimi yasamaliymisim
Soran+1 yılEvet...
- +1 yıl
İnsan başını kapatınca veya namaz kılmaya başlayınca ya tepki almaz sanır ya da yakınlarından tepki görmez sanır ama hiç beklemediği kişiler tepki gösterir ve hakaret etmeye başlar.
- +1 yıl
Sportif kapalı giysileri de var araştırmaya BAkıyor omuz askılı uzun etekler mesela Bahçıvan Tarzı ya da pembe turkuaz başörtüler ooo
Evlendiğinde kapan en kötü.
10 YorumlaAnnende bir degisikmis.
20 Yorumla
+1 yılArtık nasıl bir düşünce içindeyse
10 Yorumla
+1 yılKapanabilirsin, özgürsün kimse karışamaz
10 Yorumla
+1 yılAnnen haklı. Hemde sonuna kadar.
00 Yorumla
+1 yılkapanmak istiyorum de noktayı koy
10 Yorumlaannen kesin aldatmıstır bu kadar net söylüyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem aldatmadi aldatildi
Soran+1 yılBabamla ayrilar
bu da bir gerçek kapalılara daha çok bakıyorlar
10 Yorumla
+1 yılYuhhh
10 YorumlaÜzücü :(
10 YorumlaAnneni dinlesene salak, ne o kapanmak öyle?
11 Yorumla- +1 yıl
beyin terk.
+1 yılKapansan döver mi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılannen haklı kapalılar daha çok tepki çekiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnen haklı, kapanma
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kapanicam ama annem izin vermiyor? Hemde kapali olduu halde?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne