Klavye başına geçtikten sonra maskelerini çıkartıyorlar, gerçek yüzlerini burada gösteriyorlar.. Asıl karakterleri burada ortaya çıkıyor..
Cevabın nedir?
+1 yılKierkegaard şöyle der: "Herkesin maskesini çıkarıp atmak zorunda kalacağı bir geceyarısı vaktinin geleceğini bilmiyor musun?"
O geceyarısı vakti benim için insanların sanala girdikleri her andır. Onlar işten geldikten sonra makyajlarını silip bilgisayarın başına kurulduklarında, bürünecekleri karakterlere ya da sahiden oldukları karakterlere soyunacakları zaman, mimiklerini oynatma gereği göstermeksizin, baş başa kaldıkları salt halleri kendini gösterdiğinde, işledikleri suçları da, işleyecekleri bürünmüşlükleri de aynı yalınlıkla cümlelerine geçirecek kişilere dönüşeceklerdir. Yanlarında kimsenin olmayışına bağlı dertsizlikleri onları esas cümlelerine kaydıracak, takınacakları tavırlar da kendilerini ifade edecek.
Dış dünya insan sentezciliği için bir yanılsama, ortaya çıkan asıl kimlikler insanın kendince olduğu zaman aralıklarınca belli daima. Onu sıkıştırmayan gürültüden yalıtılmış odanın içindeki gevşemiş zihin. Plansız, maskesiz, eve toplandıktan sonra yatağın kenarına atılmış sahte kılıklar, apansız, kişiyi yansıtmayan roller, toplum kalıplarınca şekillenmiş mecburi edim çeşitleri; bunların hiçbiri yok insan yalnızken. Sadece sen varsın, ve karşında telaşsızca konuşabileceğin, zamansız bir klavye. Kendi evine çekilmiş başka bir insanın artık o kadar önemli sayılmayan, üzerinde hassasça düşünülmesi gerekmeyen, pür dikkatle konuşma gereği taşımayan diyalogları, kaybolmuş bir silüet, heyecanlandırmayan bir robotik zihni gibi sanki.
Emojiler hakkımızda dehşet renkler fısıldıyor; dil bilgisi kişide bir mahkeme salonundaki yargıç gibi kalıyor. Özellikle imlâ kuralları, ah, bunlar ölü prensin mücevherleri sanki. İmlâ kurallarından bir kişinin günlük hayatta karmaşık mı yoksa yalın mı konuştuğunu çıkarabilirsiniz örneğin. Neden mi? Çünkü imlânın da bir şahsiyeti var.
Çok şey yazmak isterdim, ama önümde konuşma uzunluğumu kesmiş, 'daha fazlası olamazsın' diyen beni tekdüze yorumlara çevirmeye çalışan bir K'alınkafalı S'alak var.51 Yorumla
Soran+1 yılEline sağlık, yorumun için teşekkür ederim :)
Her kelimesine katılıyorum-ekleyecek bişey kalmamış zaten..
En İyi Cevaplar
+1 yılAynen öyle
Bazilari insanlar sanal da kendi gibi değil yapmacik falan diyor ama katilmiyorum buna bence sanala gelince daha ozgur ve rahat olduklari için asıl o zaman o kişilerin gerçek yuzunu karakterini görmüş oluruz172 Yorumla- +1 yıl
Bence yanlış kişilik karakter dediğimiz şey bence bir duygu aktarımıyla bütünleşmiş hareket ve davranışlar bütünüdür. Peki hangimiz gözüyle görmediği, kokusunu hissetmediği ve mimiklerini aktaramayan birine gayet ciddi ve kendi olarak cevap verir. Mesela hayatı dalgaya alan sadece gerekli zamanlarda ciddi olan biri burada bir soruyu troll sanıp dalga geçebilir. Ama belki karşısındaki insan klavye başında ağlıyor. Anlatabilmişimdir umarım :)
- +1 yıl
+1 yılHikâyeler yazıyorlar. Ben arkasından çocuk gibi ağladığı, beni bırakma dediği kızı şimdi egosu için yerden yere buranın biliyorum. Birde kötü yazıyor senaryoyu mübarek. Yavrum ciğerinizi biliyoruz aranızdan habersiz çişe gidecek insanlar değilsiniz.
32 Yorumla
Soran+1 yılDışarda "Ne kadar beyefendi, kibar" dediğimiz kişiler, burada "Ne kadar yawşak " dediğimiz kişiyle aynı kişi olabiliyor.. Sanalın verdiği rahatlık gerçek yüzlerini göstermelerini sağlıyor.. Asıl karakterlerini daha iyi çözmek, insanları gözlemlemek için burası iyi bir yer aslında..
- +1 yıl
İnsanlardan nefret edilmesini de sağlıyor burası. Yoruyor burası kadınım. Aşağılık duruma düşenleri ya da mükemmelleri görüyoruz O rüzgarda yoruyor.
Kesinlikle öyle.
80 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
131Cevap
+1 yılBence temel sorun şu
aslında bircok insan ne olsa beni ben dışında kimse fark etmez diye bastırılmış kişiligini ortaya döküyor nedense..
bunun sorunu belkide hayatın ona dayatması..
ama bunu tamamen sanal ortamda gercek kişilik cıkıyor diyemeyiz..
Sebebi herkesin olmak zorunda oldugu ve olmak istedigi durum var
olmak istedigi durumuda böyle özgür bir ortamda saglıyor..
Ancak temel sorun kendine benzeyen birisi bulmak.. yoksa sanal alemin sucu yok
belkide albenisi fazla olan insanlarla yakın olmak sorun201 Yorumla- +1 yıl
abicim helal sana valla ya psikolog musun?
+1 yılBiraz tuhaf gelebilir ama ben tam tersini düşünüyorum. Sanal ortamda bazı insanlar reelde olmayacakları kadar abartılı tutum ve davranışlar sergiliyorlar. Reel de böyle davranmadıkları için gerçek yüzlerini gösteriyorlar diye düşünmenize neden olan bu bence. Neden böyle davrandıklarını sorsanız muhtemelen mantıklı bir açıklamaları da olmayacaktır. Yani aslında gösterdikleri gerçek yüzleri değil, sadece farklı davranma ihtiyaçlarını giderebildikleri bir ortamı yakalamış olmanın fırsatçılığı. Elbette bu da eleştirilebilecek bir tutum. Zira bu tip davranışlar sergileyen insanların, kişiliklerinin aslında henüz oturmadığının bir işareti çünkü.
10 Yorumla
+1 yılO kadar doğru bir laf ettin ki; ne desem hangi kelimeleri bulsam da tam anlamıyla ne kadar katıldığımı ifade edemeyeceğim... Bana internette kafa tutan yan binadaki çocuk abi hayırlı akşamlar diyor, o nasıl bir cehalet göstergesidir o. O Bana internette tipsizin önde gideni diye başkasına laf edenin yanındakini görünce istemsiz gülüyorum... Klavye delikanlılığı yapma arkadaşım diyenlere gülüyordum onlar doğru söylüyormuş ya o. O
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Aslında tam tersi. Olmak istedikleri fakat olamadıkları kişiliklere sanalda sahip oluyorlar. Mesela sivilceli çirkin tipsiz suratlarıyla basit uygulamalar sayesinde daha hüzel görünmeye çalışmak gibi. Çulsuzun teki olup arkadaşından ondan bundan ödünç aldığı marka ürünlerle zengin görünmeye çalışmak. Gerçekte kezbanın ya da mahmutun teki olup sanalda artis havsları yaşayanlar. Aslında maske sanalda var. Gerçekte bir kıza adını soramayan öküzler burada iç çamaşırının rengi ne diye soruyor. Bu tamamen özgüvensizlik.
00 Yorumla
+1 yılAslında sanalda herkes farklı görünmeye çalışıyor bunun nedeni güven meselesi birde sanal ilişkilere cinsellik gözüyle bakılıyor bu yanlış bişey erkekler kızları yatağa atmak kızlarda erkeklerin ya tipine ya da parasına bakıyor bunlar yanlış insan her yerde insandır sanal la realin farkı sanalda görmeden konuşursun realde görerek konuşursun tanımadığın biriyle bile ama oda yalan söyleyebilir burdaki en büyük hata insanların güvenmemesi ve sanal diye her insanı kötü görmek realdeki insanlarda burdakiler bazıları realde bulamadığını burada arıyor tek amaç güven meselesi..
10 Yorumla
+1 yılÇok doğru demişsin. Ondan mediada yazılanlar ve hatta facebook ta yazılanlar devletler tarafından inceleniyor ve insanların gerçek kişiklerini çıkarıyorlar sorna o ülkenin bilinç seviyesine göre de ya saldırı ya da ambargo uyguluyorlar ABD ve bunun gibi güçlü olarak nitelenen devletler.
00 Yorumla
+1 yılEvet dogru cünkü burada kimse seni tanimiyor, ister resim korsun ister komazsin, sahte bir isimle kayit olursun. Genellikle insanlarin kisiligi verilen cevaplarla belli oluyor, seni normal hayatta taniyan, seni tanimiyor demektir, insan kendini yazarak anlatir, konusarak zor oluyor kendini anlatmak.
00 Yorumla
+1 yılBu sadece oldugu gibi gorunmeyenler icin gecerli bir durum bence, ve o insanlr genellikle de icine kapanik pasif tipler oluyor.. Disa karakterini yansitamayanlar.. Onun disinda disadonuk insanlar her yerde ahnidirlar cunku onlarin zaten gizledikleri pek bir sey yok.
Ha buna iki yuzluleri dahil etmiyorum onlar ayri bir b*k turu00 YorumlaAlakası yok :) tam tersi aslında klavye başına geçen erkek kadın burada yüzlerine maskelerini takıyor ve olmadık haltlar yiyor :) kocasını ifşa eden, ensest ilişkilerini itiraf eden, sevgilisini aldatan, yan bakan milleti kandıran hertürlü kız ve erkek tipine rastlamak mümkün. Bu maskeyi çıkarmak değil aslında takmak oluyor ve altından işler çevirmek oluyor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bence burayi burada birakirsan sorun yok abartip ilerletmemek lazim muhabbeti
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin aslinda
+1 yılSadece özgürsun sanal alemde bence gerçek kişiliğine değilde olmak istediği kişiliğe bürünmüş oluyor insanlar rahatça konuşuyor soruyor hatta yeri geliyor kendini gizliyor da rahatça kusuyor sorularını ya da içindekileri yani bence daha cok olduğu gibi değilde olmak istediği kişi gibiler sanalda gezenler
00 YorumlaBunu anlaman için çok psikoloji okuman lazım, önyargılarına zaaflarına esir olmaman lazım. Orta kanı herkes hayalini kurduğu bir insan yaratma çabasında, ama bibirilerini etkileyim diye rol de yapabilir, çok faktörlü, detaylardan anla. En çok neleri vurguluyor, onda o eksik kalmıştır ki kapatıyordur. Ben bu konuda detaycıyım o yüzden çoğu insana gülüp geçiyorum. Ardındakini görmek komik oluyor.
00 YorumlaBiz onlara BordoKlavyeli diyoruz
https://i.capsspot.com/s/23/5/903687.jpg71 Yorumla
Soran+1 yılBen bu soruyu gunun sorusu mu yapsam ne, hergun biri hortlatiyor =/
Katılıyorum. Nede olsa sonuç olarak insanlar gerçek hayatta gerçek benliklerini söylemekten korkuyor veya utanıyorlar. Fakat sanal alemde ve sosyal mecralarda insanlar daha rahat ve daha özgür oldukları ve kimsenin sözlü taciziyle karşılaşmadığı için çok çok rahat davranıp gerçek benliklerini ortaya koyabiliyorlar
00 YorumlaSanmıyorum gerçek karakterleri olduğunu olmak istedikleri kişi gibi davranıyorlar burada. Sonuçta burada daha rahatsın seni tanımıyorlar vs istediğin kadar yalan söyleyip istediğin hakareti edebiliyorlar.
00 YorumlaBence tam tersi. Burada istedikleri kadar saçmalayıp kendi kimlikleri dışına çıkabilirler.(Hatta cinsiyetinin ve yaşının bile). Ama gerçek hayatta ne mal olduğunu görüyorsun. Kendi gibi olmaktan başka bir şansı kalmıyor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 435 cevap paylaştı. gercek kisili ortaya cikar oda onu ne kadar tanidina bagli söyle diyim bir insani ne kadar konusursan o kadar tanirsin yani sanal alemde birini tanimak icin uzun zaman onunla yazisman gerekir kisiligini de anca yazistikca taniyorsun..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı. bir sürü maske var artık.. hangilerini çıkardığına bağlı
20 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=NEkLHslHGfo
Hepimiz bu maskeli balo'nun bir parçasıyız. Yani senin dediğinin tam aksi oluyor.11 Yorumla- +1 yıl
:DDD
+1 yılMaskeyi bırakalım, bir de tişörtümü çıkarayım öyle bak istersen
10 Yorumlaİki yüzlü olmayı hiç beceremedim. Gerçek hayatta ne ise; burada da oyum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük yanılgı içindesiniz.. ben tersini düşünüyorum...
10 Yorumla Insanlarda özğuven eksik zengin olanda ve icende yuksek olur..
Emin olun ki iradenize hakim olunca hepimiz gayet basarilir oluruz hayatta ve iliskilerde gereksiz tartismalardan kurtulunur.00 Yorumla
+1 yılaynen doğrusunu yazmışsın çoğu tam tersi olduğunu düşünüyor ancak dışarıya ayak uydurmak zorunda çoğu o yüzden dışarıda maske takarlar burada ise içlerinden geldiği gibi..
10 Yorumla
+1 yılgercek kisiligimm mi yoksa sahte mi bende bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılevet ya haklısın katılıyorum bende buna, gerçek kimliklerini ve gerçekte ne olduklarını sanal alemde açığa çıkarırlar. Aslında gerçektekiyle bir bağlantıları olmadığı gibi sanalda da gerçek yüzlerini görmüş oluruz.
00 Yorumla
+1 yılbence yanılıyorsun. burada insanlar olamadıklarını oluyor. yapamadıklarını yapıyormuş gibi gösteriyor..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bile birçok derdimi birçok sıkıntımı burada gizli olarak paylaştım sordum gerçek hayatta sorsan ulan adama bak kendini nasılda acındırıyor diye yorum yapıcaktı.. Gerçekte gösterdiğim güçlü yapının içindeki çatlakları burada gösterebildim ben.
00 YorumlaSözü özü bir olan her yerde aynıdır."Aldanırız, aldatmayız."Yalan dolan süslü sözlerle insanları aldatmak şerefsizlerin işidir.
00 YorumlaKim olduklari belli degilse oyle bu. Yoksa sanaldan tanistigin konustugun insan daha tehlikeli oluyor. Boyle ortamlarda oluyor o dedigin
00 YorumlaBn mümkün olduğunca kendim gibi görünmeye çalışıyorum. Başkası ne yapıyor onla pek ilgilenmiyorum. 😄
00 Yorumla
+1 yılsenin bahsettiğin bordo klavyeliler, klavyeden asan, kesen hatta kendini kral ilan eden ergen topluluğudur
00 Yorumlagerçek hayatta uğradıkları baskıyla burada çıkan sesleri doğru orantılı
20 YorumlaDüşünceleri yazıya döken kişiler belli ediyor az çok kendilerini..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Laa alayı sallıyor be sen neyin kafasını yaşıyon devişik. Çakma klavye delikanlısı, fake fotolusu, fake hesaplısı Haaaa ama bir hakikat var ki alayı bir alay asosyal abazan ezik. O hakikat da Tanrının birliği kadar muğlak. Bak Muğlak dedim çaktırma:)
00 Yorumlasanal rahat bir ortam, kimse beni tanımaz, bilmez diye karşı tarafa seviyesizce yaklaşım gösterebiliyorlar, akıllı davranmak gerekiyor, gerçek ortamda tatmin olmuş bir kişi, buralarda pek gözükmez tatlı kız.
00 YorumlaKimliklerini gizliyorlarsa evet öyle oluyor. ya da bastırılmış olmanın acısını sosyal medyada, sanal alemde çıkarıyorlar. Ağzı olan konuşuyor lafına geliyoruz kısaca.
00 Yorumla
+1 yılevet bence çok dogru insanlar burada kendini guvende hissettigi icin ve kimse kimseyi tanımadıgı icin dogal davranabiliyor.. kendi ne özgü konusbiliyo mesela ben :)
00 Yorumlahayır gercek kısılıkten sahte bır ortamda bahsetmek doğru olmaz.. aslında ınsanlar olmadıkları hallere burunurler bole ortamlarda. buysa gercek kısılık degıl dusebıldıklerı kadar dusmeleri oluyor
00 Yorumlaben aptal sorularda gayet eğlenmeme bakıyorum ama ciddi sorular olursa da bunun gibi mesela gayet içten samimi cevaplar vermeey çalışıyorum.
sonuçta insanlara ne kadar yardımcı olabilirsek o kadar iyi diye düşünüyorum.00 Yorumlayok ya bnce tam tersi burada kendini istediği karektere sokuo bir insanı yakından tanımadan anlaymazsın
00 Yorumla
+1 yılİnsan zaten sanal ya da gerçekte hep kendi kişiliğini yansıtmalı... Aksi yalancılık olur.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 774 cevap paylaştı. :) ne sanslıyım ki özümde bir sözümde sanaldada reel hayattada birim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence olmak istedikleri karakterler burada ortaya çıkıyor , mesela kızlarımız burada sallıyor da sallıyor annesi kalk kız sofrayı kur deyince özlerine dönüyorlar.. :))
00 Yorumla
+1 yılValla ben ks de gizlli kullanıcı ile bütün maskemi çıkardım bile
00 Yorumla
+1 yılEvat bu sitede insan iclerindeki coskuyu cikariyolar
00 Yorumla
+1 yılbende değişir gercekte kötü olanlar burada da iyi maskesini rahatlıkla takabiliyor
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir kız tanıdım ki burada yemin ediyorum çeşit çeşit maske kullanıyor. Ne gercek yüzünden bahsediyosun Aryam
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,1b cevap paylaştı. insanların gerçek yüzlerini 'gerçek hayatta anlarsın.' insanlar bu tür sitelerde binbir surata bürünürler. gerçekten anlamak zor. sana ayrı ona ayrı konuşur. sahtelik :samimiyet dürüstlük yok.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. insanların gerçek kişiliğini anlamak için ellerine güç verirsin ve kontrolü azaltırsın böylece içindeki maskenin atdındaki gerçek kişilik gün yüzüne çıkar sanal bu konuda sanırım çok iyi bir örnek
00 Yorumla
+1 yılIlgisi yok çoğu insan burada stres atmak vakit gecirmek icin var bazıları hayatın gerçeklerini makaraya alıp bir bakima bundan kaciyorlar bu bir çeşit teselli gibi bir şey
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle herkezin içinde hem bir alım hemşire sapık varmış burada gördüm ben dahil
10 Yorumla
+1 yılDoğru. Ama maskelerini burada takanlarda vardır illaki.
00 Yorumla%30 u için geçerli diğer kısım buralarda bile maske kullanıyor
00 YorumlaÖyle değil bence. Aksine kendilerini olduklarından daha iyi mükemmel gösteriyorlar.
00 Yorumla
+1 yılSanalda, çoğu kişinin gerçek kişiliği belli olur. Bu arada benim kişiliğimi yorumlayabilecek var mı? Merak ettim şimdi. :D
00 Yorumla
+1 yılAslında evet sanalda beni tanımazlar diyerek kendilerini salıyorlar ama bazen yeni bir kişilik oluşturanlarda var
00 Yorumla
+1 yılhiçte öyle degil sahte karakterler burada gerçekte ne oldugunu gördükten sonra uzaklasacagımız insan çok bilemeyiz kimseyi
00 Yorumlaİnsanların gerçek yüzü nerede olursa olsun kuyruğuna basıldığında açığa çıkıyor :)
00 YorumlaBence de cesaret edemedikleri herseyi burada açığa cikartirlar
00 Yorumla- Devamını Gör (157)
Devamını Gör(202)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanların gerçek kişiliği burada yani sanal alemde ortaya çıkmıyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler