Arkadaş edinemiyorum. Biraz çekingenim :( ne yapmalıyım?

Çok cekingenim cocukken yasadigim olaylar yuzunden sanirim. Birinin yanina gidince acaba beni istiyorlar mi benden rahatsiz oldular mi diye dusunuyorum. Cunku eskiden bicok arkadasim dedigim kisi yapti bunu. Bisey konusurlarken gonderdiler beni yanlarindan. Bende surekli eve kapandim. Beni kabul etmelerine ihtiyacim yok dedim. Kendimi kabul ettirmeye calisarak kucuk dusmektense evde otururum onlara ihtiyacim yok diye dusundum be bu olay surekli boyle devam etti :( yeni arkadasliklar kurmaya calistim. Ama beni sevmeyen insanlar hep beni yeni kurdugum arkadasliklardan dislamaya calistilar bana iftiralar attilar. Ne zaman biriyle arkadas olsam onlar hemen gelip o arkadasligi bozmaya calistilar sonra kendileri onlarla arkadas oldular ve beni disladilar. Yani arkadaslari bana karsi kiskirttilar. Bu yuzden hic iyi bir arkadaslik edemedim sadece bir seferinde sinifa yeni gelen bir kiz vardi daha kimseyi tanimiyordu ve cok iyi arkadas olduk sonra lise icin izmire gitti. Bende sirf onun icin izmiri yazdim lise tercihlerime ama gelmedi. Ve puanim cok iyiydi 496.5 :( nakil istemeyi deniyim dedim. Once izmire gittim okulu gorup vazgectim. Bu arada okul ifl idi. Spor salonu yikik dokuktu bende bunun puani mi bu kadar yuksek dedim icine de sinmedi. Vazgectim!! Yani ben yine oldugum yerde eski arkadaslarimda kaldim. Hepsi degil ama coguyla ayni liseye gittim. Ama bu sene hersey farkli olsun istiyorum. Herseyden once koruyup kollicak arkadaslar , erkek kankalar sevgili olayi cok onemli degil benim icin arkadaslik herseyden once gelir. Daha once yasadigim olaylar yasanmasin. Bu sefer egolariyla insanlari ezmek istemeyen arkadaslarim olsun. Ama bastada soyledigim gibi sorunum bu. Iyi bir insanla tanissam bile artik arkadas olmaya cekiniyorum acaba beni istiyor mu onu rahatsiz ediyor muyum beninle zoraki mi konsuyor falan diye :( yardim edin nolur
Arkadaş edinemiyorum. Biraz çekingenim :( ne yapmalıyım?