Öncelikle iyi geceler ; Birçoğumuzun hayatı kalabalık, onlarca insanla iletişim halinde oluyor ve zamanımızı geçiriyoruz Iyi güzel.. Fakat insan bir el'e ihtiyaç duyar, bir ses'e. Ve bilir, onun en zor zamanında yanında olacağını. Öyle biri var mı peki? Teşekkürler
"Korkma, ben yanındayım" diyen biri var mı hayatınızda?
KORKMA, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak!
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar, 'Medeniyet! ' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım; Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım!
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!
ALLAH bizimle.. En büyük koruyucumuz odur her türlü pisliktem müsibetten koruyucu meleklerini göndererek korur ALLAH bizi önemli olan inançlı olmak gönlümüzü hoş tutmak işte o zaman ALLAH bizi kötülüklerden koruyacaktır
Babamın, Annemin, Abimin, Ablamın, Amcalarımın, Arkadaşlarımın zor anlarımda biz senin yanındayız, arkandayız dediklerine geçen yıllarda şahit oldum. Çok onur edici bir durum bu.
Ve gün oldu.. Kızıma karşı "Korkma ! Ne olursa olsun ben senin yanındayım" diyebiliyorum.
Öyle birine illâ ki ihtiyaç duyar insan ama maalesef benim hayatımda o güveni aldığım hiç kimse yok yalnız olduğumu yükümü tek başına üstlenmek zorunda olduğumu biliyorum ne yazık. Keşke benim hayatımda da öyle desteğini hissedeceğim birileri demiyorum birisi olsaydı.
sorunu uzun uzun düşündüm. gerçekten var mı böyle biri? böyle diyen insanlar var hayatımda ama emin olamıyorum ben hiç bir zaman bir sese, bir ele çaresizce ihtiyacım olacak kadar karanlıkta yalnız kalmadım. yine de umarım vardır dedikleri gerçektir karanlıkta beni yönlendirecek sesleri düşmemem için uzatacak elleri vardır... saçmalıyorum sanırım :)
sorunu çok beğendim geldiğimden beri uzun uzun düşünerek cevapladığım tek soru buydu :)
Çok sevdiğim biri vardı. Her anımda yanımda olan, bana destek olan biri. Herşey güzeldi. Varlığı baharı getirdi bana. Yokluğu ise kış soğuğu...
şu an kiminle ve nerede bilmiyorum bile. Birlikte güzel hayallere sahiptik. Onunlayken bir bütündüm ama artık yarımım. Şimdi korkum; Bir daha böyle sevememek, böyle birine sahip olamamak ve 'Ben Yanındayım' sözcüğünü duyamamak.
İlk kez düştüğümde yerden kaldırdı beni, İlk kalp kırıklığımda teselli etti beni, İlk hayal kırıklığımda yanımdaydı, Hayata ilk kez gözlerimi açtığımda yine o yanımdaydı, Senin hakkını nasıl öderim Anne ben?
Var hemde gercekten bunu kalpten diyenler var. Samimiyetine sonsuz inandiklarim. Annem babam disinda ananem var. Sevgilim var. Sebile var Enes var. Zor gunumde gozum kapali guvenebilirim onlara iyi ki varlar
Her düştüğümde beni kaldıracak, her zorlandığım da elimi tutacak tek insan; annemdir. Annem hep destekçim oldu. Her sıkıntımda yanımdaydı o hasta haliyle. Hala da yanımda. O olmasa belki şu günlere gelemezdim..
Güzel bir konuya temas etmissiniz... Gölgem vardi yorgun düştü ve hayatla olan savasini kaybetti. O kaybedince terkedilmiş bir çocuk gibi kaldim Gölgem artik onumden gidip beni korumuyor :( Biliyorum babacigim hala beni korumak istiyorsun ama elinden gelen birşey yok sen üzülme rahat uyu
Hahah yürüyen uçak tabi.. abim bunu her zaman diyorum bilirsin :) sözde demem ama her zaman korkmaman için yanındayım :) Seni çok seviyorum abilerin en tatlısı :))
@DeepSonas biliyorum kardeşlerin birtanesi :) :) bende yanındayım her dakika :) ama sen kork yine de ama benden kork yanlış birşey yaparsan önce ben döverim seni :) :)
@Tuâl- korkma ben varım kardeşim :) :) aynı şeyler senin için de geçerli :) döverim :) :P :)
@DeepSonas :) abisi kıskanılacak birşey yapmaz yaa :) bak uçan balık dedin yine geldi aklıma yaptığım bir iyilik... dün deniz de boğulan bir balık gördüm hemen aldım kuma yatırdım en son uyuyordu kumda mışıl mışıl :)
Ailem. ;Şükürler olsun. Yanımda olduklarını binlerce örnekte de gördüm zaten, seslendirmelerine gerek yoktu hiç bir zaman. Zaman asıl olan söz değil, eylemdir.
7 yaşımdan beri hasretim öyle birine neyseki yukarda Allah yanımd biricik 3 tane dostum var ama yinede insanın bile ailesi olmasına rağmen ailenin ne demek olduğunu bilmemesi tuhaf bişey :/
Korkunca yanında olabilecegim değilde ne zamn başım sıkissa kendimi kötü hitsetsem yanına gidip konusabilecegim moralim i duzeldip atar yapabilecegim knkam var :)
Öyle birine ihtiyaç duymuyorum, istemiyorumda çünkü ilerde öyle birinin bile beni bırakacağından korkarım ve bırakırsa yıkılırım toparlanamam o yüzden hiç gerek yok
En İyi Cevaplar