Gayet net.
Bir insan neden sevilmek istemez?
İnsanların kendisini sevmesinden neden nefret eder?
Bence ergenlik. kıs kıs...
Bir insan neden sevilmek istemez?
İnsanların kendisini sevmesinden neden nefret eder?
Bence ergenlik. kıs kıs...
Muhtemelen misantroptur
Olmadı aşırı güzel/başarılı/karizmatik vs filandır.İnsanların ilgi ve sevgilerinden bıkmıştır.
Olmadı aşırı hastadır.Hem hastalığın verdiği psikoloji hem de çevresindekilerin kişiyi boğan bir koruma ve aşırı ilgisinden bunalmıştır.
Olmadı egosu tavan yapmıştır,narsisttir,sadece kendini sever.Başkalarının sevmesine bile ihtiyacı yoktur.
Olmadı zekası ortalamanın epey bir üstündedir,kalan herkes gerizekalı geliyordur.Sevgileri bile vıcık vıcık geliyordur.
Olmadı aslında birilerinin kendisini sevmesine deli gibi ihtiyacı vardır ancak kimse sevmiyordur.O da seven 3-5 kişiden bile nefret eder hale dönüşmüştür.
Ancak bu tarz durumların genelde nihai bir cevabı vardır.Tüm yollar ona çıkar.Sen de cevabını vermişsin zaten.Kişi ergendir.Yaş kaç olursa olsun,hepimizin içinde bir ergen var.İtiraf edemesekte,inkar etsekte orda duruyor.Kimininki uykuda,kimininki 35 yıldır o bünyeye hakim olmuş.
İnsanlar sürekli kendilerini önemli birisi olarak hissettirmek ister.Sevilmemesi ilede övünür.
Her insan önemli birisi olma hissi ile yaşar.Bu hiç kimse tarafından sevilmemesi bile olabilir bununla bile övünebilir.
John D. Rochfeller, bu hissi, hiç görmediği ve göremeyeceği milyonlarca fakir Çinliyi tedavi etmek için Pekin'de bir hastaneyi inşa ederek gösterdi.
Dillinger, bu arzusunu bir haydut ve katil olarak ortaya koydu. Hatta polisler peşine düştükleri zaman Minnesota eyaletinde bir çiftliğe girerek: "Ben Dilinger'im" dedi. Bir numaralı halk düşmanı olmakla adeta iftihar ediyordu. Onun için: Size dokunmayacağım, fakat ben Dillinger'im" de
Eğer soru aşk anlamındaysa evet sevilmek istemiyorum; çünkü karşımdakine acı çektirmek hoşuma gitmiyor, üzülmesini istemiyorum.Ama öbür türlü çoğunluk sevmek,sevilmek ister..Zaten sevilmek istemeyen biri kendini beğenmiş olur ve çoğunlukta sevmez bu tarz insanları,)
Sevdiği zaman karşısındakine çok değer verdiği için,sevildiginde de karşısındakinin ondan boyle bir talebi olacağını sanır.Bunun sorumluluğunu da üstlenmek istemez,kaçış yoluna gider bahsettiğin şekilde.Fazla anlam yüklemiştir bence.
İhtimallerden biri olmakla beraber mantıklı.
Teşekkür ederim.Bakış açısı sadece.
Cevap
12Cevap
Toplumun genelinden uzak bir çizgi izleyip kendini uç noktalarda geliştiren bir insan diğerlerine yakın olmak istemez. Kendi safında bir avuç aptalın gezmesini, onların ayak bağı olmasını, onların saçmasapan muhabbetlerini, dertlerini, yakınmalarını, hakaretlerini, iki kelimeyi bir araya getiremediği gibi kendi öğrenilmiş normları dışında hiçbir şeyi layığıyla idrak edemeyen ve değerlendiremeyen beyinlerini sevmediği için onların takdirini hakaret olarak kabul edebilir haklı olarak. Bahsi geçen sığ insanların kendisini kavrayamadıkları için fütursuzca, şuursuzca hakaret etmesinin ne anlama geldiğini ve neden bunun daha güzel olduğunu yaşayarak öğrenmiştir.
Bu kadar detaylı açıklamayı da uydurmayacağını, bir bildiği olduğunu tahmin ediverin artık.
bir insan sevilmek istemez, çünkü insanlar Sevgi ve ilgi isterler, bunların hepten eksikliği Kişinin zamanla kendisini Hor, ezik, değersiz görmesine neden olur, kendisini başkaları ile kıyasladığında onların mutlu olduğunu Kendisinin ise çabalamasına ramen mutsuz olduğunu görür
Konu "Ben sevilmek istemiyorum" değildir
asıl konu "Ben kimsenin sevgisine layık değilim" dir
iş hırsı vardır, kendini kariyere adamıştır, son zamanlarda ben bunu hissediyorum halime ben de şaşırıyorum..
Emo akımına kazayla kurban gitmiiş olabilir.ya da hastadır, sosyal fobisi vardır ya da yalnızlıkla iyi anlaşıyordur gibi gibi...
sevmenin ne anlama geldiğini bilmiyordur. Yaşamamıştır nasıl bir şey olduğunu ondan.
Hayatta amaçları farklı olan insanların düşünceleri bunlar
herkes sevecegıne kımse sevmesın daha ıyı cunku ben herkesı sevmıyorum getirisi dahi olmayan ınsanlar tarafından sevılmemek ıstıyorum sevılmıyorumda
kendisinden nefret ettigi icin sevilmeye deger bulmadigi icin sevilmek istemez.
bilincalti.
sevilmemek ve nefret edilmek arasında ne farkı vardır ?:)
Sahte insanlar sevse ne olur sevmese ne olur bakış açısıyla bakarsak , sevilmemek isterim.
kendi kendisine değer vermiyor olabilir. bende de tam tersi sevgi açlığı var.
Yorumları göster butonu sanıp şikayet butonuna tıkladım, geri almanın yolu yok mu? :D
Bağlanmaktan korkması.
Bağlaninca ayrılmak cok aci geldigi icin bağlanmamayi tercih edebilir.
çok abartınca kötü oluyor çünkü. herşeyin çoğu zarar. dozunda sevmek ve sevilmek lazım ..
Bende çok sevmem böle yılışık yılışık sevilmek güzl ama uzakdan :)
a sosyalliklik soğuk ve kibirli davranışlar ve bu sevgi meselelerine yabancı olabileceği psikolojik bir bozukluk olabilir
Ergenlik , yeni gençlik akımı herşeyden nefret eden pis bakışlar , yada psikoljık rahatsızlık.
Belki karşıdaki kişiye zarar vermekten korkuyordur
Çünkü insana en büyük kötülük en çok sevdiğinden gelirmiş..
insanları sevmiyor olabilir.
Bir kız neden bana çok bağlanma beni çok sevme der
sevgi isteyip istememekle oluşan birşey değil
hastada ondan mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar