En zeki burç hangisidir? Ben İkizler diye düşünüyorum ama sizin düşüncelerinizi merak ettim. En zeki burçlar sıralaması hakkında bir bilginiz var mı? Biliyorum 2021 yılında en zeki burç mu kaldı gibi dalga geçenler olacaktır ama gerçekten siz bir sıralama yapsaydınız nasıl yapardınız? Özellikle astrolojiye ilgisi olanlar katılırsa sevinirim!zeki insanlar hangi burç
Astroloji & Burçlar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
En zeki burç hangisidir? Sıralaması nedir?
Öncelikle bu soruya cevap verebilmemiz için zeka kavramını incelememiz gerekir ki aslında en zeki diye nitelendirebileceğimiz bir burcun olmadığının varsayımını yapabilelim. Öyleyse zeka ve türlerini burçlarla ilişkilendirip, günümüzde varlıksal olarak en değerli hangisi ise ona göre bir sıralama yapabiliriz.
Zeka nedir?
Bunun herkeste farklı bir tanımı vardır oysa. Zeka aslında biz insanların bir şeyi öğrenebilme, anlayabilme, düşünebilmek, adapte olmak gibi yüzlerce olguyu zihinde yürütebilme mekanizmasıdır. Biraz karmaşık tanım yaptım ama benim için bu. Zeka insanların en ayırt edici özelliğidir. Bunun beraberinde insanlar, zihinlerinin farklı olgularda zamanla yetenekli olduğunu keşfeder. Bu da zeka türlerini ortaya çıkarır. Kuramlara fazla takılmadan en çok ortak paydası olan kuramların zeka türlerine göre şekillendireyim.
Zeka türleri nelerdir? Zeka türü hangi burçları kapsar?
Sözel Zeka: Dilsel de denilen dili, kelimeleri, cümleleri en iyi kullanabilme yani daha çok yazar-okutur taraflı yetenek grubudur. Sosyal zeka ile karıştırılabilir. Bu gruba Koç,Terazi ve İkizler koyulabilir.
Sosyal Zeka: Yine sözel zekadan bir tık gelişmiş olarak gördüğüm, dili ve iletişimi diğer insanlar üzerinde etkili olarak kullanabilme sanatının yetenek grubudur. Yazar-okutur-dinletir diyebiliriz. Terazi, Akrep, Başak, Kova ve Yay bana göre en sosyal zekaya sahip burçlardır.
Sayısal Zeka: Matematiksel, mantıksal veya analitik diye de adlandırıldığını gördüğümüz zeka türüdür. Genel olarak mantıksal düşünceleriyle yol gösterirler ve çözüm üretme konusunda en iyi grup burasıdır. Bu zeka türünde ise çoğu kişinin bileceği üzere İkizler,Başak ve Oğlak en aktif rol oynar.
Bedensel Zeka: Adından da anlaşılacağı üzere bedenini yani dış özelliklerini en iyi kullanan sportif, atletik, güç odaklı grup diyebiliriz. Konsantrasyon ve sinerji olarak vücudunu aktif kullanma zekası da diyebiliriz. Bu gruba Boğa, Oğlak, Aslan ve Yay burcunu koymak uygun olacaktır.
Görsel Zeka: Yine adı üstünde görsellikten gelen, görsel üretme, seçme, anımsama üzerine olan zeka türüdür. Becerileri bu yönde gelişmiş bazen de duygusallıktan ve hayalperestlikten ötürü anımsanmış türdür. Bu gruba Kova, Yengeç, Akrep ve Balık koymak uygun olur.
İçsel Zeka: İçerlerindeki sesi dinleyip, bazı süzgeçlerden geçirdikten sonra genel olarak analiz edip, 'oha aklımı okudun!' şeklinde tepki alabilen zeka grubudur. Biraz da sosyal zeka üzerinde etkileri olabilir. Yani yine bileşke zeka diyebilirim ki bu gruba Başak, Terazi, Koç, Oğlak ve Kova en uygunu olacaktır.
Ritmik Zeka: Müziksel olarak adlandırılan bana göre bunun zeka ile alakası değil de tanrı vergisi yetenek olduğuna inandığım grup diyebiliriz. Kısaca müzik aşıklarının kendilerini ifade ettiği zeka türü. Bu gruba ise ne vereceğimi hiç düşünmesem de bu cümleleri yazarken aklıma Aslan, Yengeç, Yay ve Balık geldi.
En zeki burç hangisi?
Evet geldik en kritik yere. Biraz spoiler görsel hazırlamak istedim. Aslında en baştan beri vurgulamaya çalıştığım şey en zeki burç diye bir şey olmadığı. Yorumcudan yorumcuya değişen, zeka türlerine göre en zeki yorumlaması vardır. Bu sıralamayı tamamen kendi açımdan, karar verme dürtülerini, zihinlerini en iyi kullandığını düşündüğüm burçlara göre yaptım. İlk altıya ise sırasıyla;
Başak; Sosyal, Sayısal biraz da İçsel olduğu için en zeki.
Terazi; Sözel, Sosyal ve biraz da İçsel olduğu için 2. veya 3. en zeki.
Oğlak: Sayısal, Bedensel ve biraz da içsel olduğu için 2. veya 3. en zeki.
Kova: Sosyal, Görsel ve biraz da içsel olduğu için. 4. en zeki.
İkizler: Sözel ve Sayısal olduğu için 5. en zeki.
Koç: Sözel ve İçsel olduğu için 6. en zeki.
Puanlama değerlerim ise bana göre en önemli zeka türünden en önemsizine doğru sıralanmıştır. Bazıları denk olabilir! Sosyal zeka = Sayısal zeka > İçsel zeka > Bedensel zeka = Sosyal zeka > Görsel Zeka
Astroloji & Burçlar konusunda 2,2b cevap paylaştı.
En Zeki Burç : İkizler En Aranılan Burç : Koç, Aslan En İyi Eş : Boğa, Yengeç En Çapkın Burç : Terazi, Yay En Gizemli Burç : Başak, Terazi En Kıskanç Burç : Akrep, Yengeç En Sade Burç : Kova En Hareketli Burç : Yay En Şanslı Burç : İkizler En Duygusal Burç : Yengeç, Balık En Başarılı Burç : Oğlak En Cesaretli Burç : Koç, Aslan En Girişimci Burç : Boğa, İkizler En Anlayışlı Burç : Oğlak En Sportmen Burç : Terazi, Koç En Değerli Burç : Oğlak, Koç En İyi Müzisyen Burç : Başak, Terazi En Güvenilir Burç : Oğlak, Koç En Havalı Burç : Balık, Yay En Dikkatli Burç : Kova, Boğa En Kırılgan Burç : Balık, Yengeç
Ciddi ciddi buna inaniyorsunmusun? Öncelikle burçlara inanmam inananda ise beyin ararım. Burçların ne biolojil ne fiziksel ne gökbilimsel açıklaması vardır. Gel gelelim listene.
En sportmen Terazi demişsin, oysa en büyük sporcu Cristiano bir Kova, Lebron Schumacher ve Muhammed Ali Oğlaktır. Bu isimler yaptıkları sporun babalarıdır.
En zeki Ikizler demişsin, Einstein Balık, Lincoln Galileo ve Copernicus Kova, Hawking Kepler Joule Newton ise Oğlaktır.
Şimdi gelelim soruma, her Oğlak Kova bu adı geçenler gibi mi?
öhöm öhöm. Bir ikizler olarak ikizler diyorum ama bir ikizler olduğum için ikizler değil, ikizler olduğu için ikizler diyorum. Tabi bu görüşümü genel görüş de etkiliyor çoğunlukla. Kendimle de onaylıyorum bu görüşü. Duygulara çok önem veririm bir tiyatro öğrencisi olarak fakat sahnenin dışında da hayat duygularla değil olasılıklarla ve akılla yürüyor. Uzun lafın kısası en zekisi ikizler midir, ben miyim veya başkası mıdır bilmem fakat ikizler zekidir, ben de Allah'a şükür :)
En Zeki Burçlar Hangileri? En Zeki Burç : İkizler En Aranılan Burç : Koç, Aslan En İyi Eş : Boğa, Yengeç En Çapkın Burç : Terazi, Yay En Gizemli Burç : Başak, Terazi En Kıskanç Burç : Akrep, Yengeç En Sade Burç : Kova En Hareketli Burç : Yay En Şanslı Burç : İkizler En Duygusal Burç : Yengeç, Balık En Başarılı Burç : Oğlak En Cesaretli Burç : Koç, Aslan En Girişimci Burç : Boğa, İkizler En Anlayışlı Burç : Oğlak En Sportmen Burç : Terazi, Koç En Değerli Burç : Oğlak, Koç En İyi Müzisyen Burç : Başak, Terazi En Güvenilir Burç : Oğlak, Koç En Havalı Burç : Balık, Yay En Dikkatli Burç : Kova, Boğa En Kırılgan Burç : Balık, Yengeç
En zeki burç ikizler arkadaşlar benim burcum diye demiyorum ama etrafımdaki bütün ikizler burcu insanlar olasılık hesaplamalarıyla nefes alıyo geleceği görerek yaşıyoruz resmen tahminlerin tutması acı verecek dereceye de ulaşabiliyo zaten konuşmaya hiç bişey demiyorm ama tek sorunumuz su ki asla haksız olmuyoruz hep haklıyız aslında bu da ön gördüğümüz gerçeğin biraz parçası ikiizler olmak harbiden zor karasızlık trajedisi de cabası Allah ikizlere ve etrafındaki sabırlı arkadaşlara yardım etsin...
Burçla zekanın bir ilişkisi yoktur biyoenerji uzmanı olarak söylüyorum aynı zamanda senaristim herneyse. Konuya gelelim zeka testi yaparken doktorlar burcunuz ne diye sormuyor. Bionerjide ise burçların kendine has özellikleri dillendirilir. Ama en zeki burç diye söylenmesi saçmalık. Zeka göreceli bir kavram değildir yani şu burcun şu huyu var diye zeki olmuyor. Ama çeşitli bölümleri vardır zekanın. Sosyal zeka Görsel Zeka İşitsel Zeka Matamatiksel zeka Sanatsal zeka Böyledir...
Insanların özelliklerini burclara sığdırmayı doğru bulmuyorum. Kişiler yaşadıkları ortama, çevreye ve cevresindeki insanlara gore kendini gelistirir. Son olarak da aldiklari eğitim ve kendilerini geliştirmedeki çabalarına göre şekil alırlar.
herkes kendininkini söylicek tabi ki :D girip araştırman daha hayırlı merak ediyorsan.. ha bu arada ikizlerr konuşkandır ondan zeki gelmiş olabilirler sana ama kesinlkle en zeki burç olmaları olmaları imkansız... çook tanıdığım ikizler var onların dahil olduğu bir gurup en zekiyse ben de Konfüçyus'un reenkarnasyon sonucu geri dönen ruhuyum :D
Tabi ki benim burcum yani oğlak, Selin' e sorsam aynisini diyecek benim burcum yengeç, Erdem' e sorsam diyecek benim burcum akrep, Melek' e sorsam diyecek benim burcum başak... Her firsatta egomuzu tatmin etmeye çalışıyoruz ve bence bu abes. Oğlak burcuyum; yükselenim akrep ama gel gör ki ne oğlak burcu özelliklerini taşiyorum ne de akrep burcu özelliklerini. Eskiden burcumun ozelliklerine bakar ve kendimde o ozellikleri var etmeye calisirdim. Yani burçlar büyük manipülasyon. Zekanın, kişiliğin, şerefin burçlarla değil aekadaşlar kişinin benliğiyle, kendisiyle alakası var.
Zekanın burçla alakası pek yok öyle olsaydı bütün zeki insanlar aynı burçtan olurdu ki araştırdığınız zaman her burcun üstün zekalı bireyleri olduğunu görürsünüz kaldı ki zeka geliştirilebilir yani lopları açmak ve diğer insanlardan farklı düşünmek mümkün önemli olan insanın gelişime açık olması 😉
Herkes ikizler burcu demis. Birkaç ikizler burcu tanıdığım var. Ani ruh değişimleri yaşıyorlar aşırı döneklik var onlarda. Ve insanlar kötüleri akıllı olarak görüyor 😠😒 Artık zeka ile kurnazlığı karistirmasaniz mi artık. Önemli olan akıllı ve iyi olabilmek. Aklını kimseye zarar vermeden kullanabilmek. Bu gerçekten zor bunu başarabilen insanlara hayranım 💐💟 Yoksa diğer türlü her türlü kazanırsın ki 👎👎 Burcu belirlemem gerekirse Yay ve Yengeç demek istiyorum. Ben Aslan burcuyum ama zeki değilim o yüzden eledim 😄
Öncelikle ben kendi fikrim olarak zekanın burçlarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Fakat bu burçlara inanmadığım anlamına gelmiyor. Zekanın yaşama koşulları, çevreye bağlılık, söylediği şeyleri sözünü kesmeden dinlemek, vb. Gibi şeylere bağlı olduğunu da düşünüyorum. Üstte de dediğim gibi burçlara inanmadığım anlamına gelmiyor. Tabiki burçlara inanıyorum fakat bu kişiden kişiye de değişebiliyor. Bazıları farklı bir görüş söylerken bazıları daha farklı görüşler söyleyebiliyor. Bunun için bence zekanın burçlarla pek bir ilgisi yok. Ama ilgisi olduğunu düşünürsek kova diyebilirim😁
Herkes kendi burcunu yazacağı için pek de bir önemi kalmıyor bu başlığın 😃 Benim şimdiye dek tanıdığım zeki insanların Burcu sırasıyla Akrep Aslan Yay dı İkizler için de Zeki derler ama ben katılmıyorum çünkü evet ikizler hızlı düşünür ama önemli olan hızlı düşünmek değil en doğruyu düşünmek
Bu kişiden kişiye göre değişir. Bence burçla alakası yoktur çünkü. Ben sadece kendi burcumu zeki zannederdim.. ama kova, ikizler de öyle insanlarla tanıştımkı. Bu yüzden bunun burçla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Öte yandan fesatlık ve kıskançlık söz konusu olduğunda yengeç burcu öyle zeki oluyor ki gözlerine inanamazsın.:)
Kova ve İkizler hava grubu burçları olarak, fikirlere ve zihinsel etkinliklere daha yatkın, entelektüel olmaya meyillidirler. Ama bu mutlaka zeki olacaklar anlamına gelmez. İnsanın zaten tek bir burcu olmadığı için tabii ki herkes için aynı şekilde geçerli bir şey de yoktur.
Kova'nın üzerine tanımam.. karekteri baskın olduğu için güzel bir hayat yaşatacaktır. Zekasına gelicek olursak ikizlere aşık atmış biri olarak ben kovayım.. zekam ile hep başarılıyım be kardeşim:) seni de üzmek istemezdim kusura bakma ÜĞASDÜĞAS. ÇA çocuk daha cümle kurmasını bilmiyor, gelmiş burada kendi saçma ve yanlış fikrini insanlara aktarıyor tam bir ironi burcu bu ikizler :D
Tamam da :D Rezan Kiraz ilk önce o kadının ismi. Kova burcu özelliklerin de ilk başta zekasının geçmesi ve insan oğluna verilen zekanın en çok ve en doğru şekilde kullanıldığının kova burcuna ait olduğunu kendi ağzı ile anlatıyor... YouTube'den girip bakabilirsin Rezan Kiraz'ın ''Kova Burcu Özellikleri'' hakkında ki videosuna.
Emin misin en zekinin ikizler olduğuna? boşlukları silip izle bakalım mini brain. Ha bu arada! güldürdüğün için teşekkürler yazı yazmasını dahi bilmeyen zeki çocuk seni xd https : / / www. youtube. com/watch? v=9-K6cPG-RLw&t=17s
Burçlara göre yorumlarsak en zekisi ikizler. isteyen istediğin söylesin. ha nedeni de şudur ; Diğer burçlar gibi duygularına yenik düşüp zalaklaşmaz. Diğer burçlar mantığını kaybettiği gibi zalaklaşırlar. Şimdi biri çıkıpta burada bana resim linki vs atmasın. o cücük herkesin altına yoırumda bulunuyor. Aslan ve Akrep burcu da zekidir ama özellikle de akrep bu zekasını pisliğe kullanmayı daha çok yeğiliyor. İşi gücü intikam almak mq.
bence en zeki burç aslan burcudur , daha doğrusu ateş grubunda yer alan burçların zekası kıvrak oluyor, tabiki her burç zeki ama her burcun zeka alanı ilgileri çok farklı çünkü herkes zekasını aynı alanda aynı eylemle gösteremez
Ikizler burclari zeki degilde uyaniktirlar Güzel soruya denk geldim astroastroloji okuyorum en zeki burc balık tir örneğin albert einstein balık burcudur 2. Zeki miz ise terazidir bu ikilinin dersleri aşırı kötü olabilir ama ZEKA derslerden yargılanamaz Bu ikili zekidir tesekkurler
Bence pek dahilerin burcuna baglamayın isterseniz bun işi ya da burclara yani ben e ben ikizlerim ama coğu yerde de ikizler goruyorum bu bir şeyi degistrmez çunku zeka akıl insanin burcuna degil aklına bagli nasil gelistirdigine onu nasil kullandigina neye kullandigina... gerisini siz anlayin yani
@blackwhite11 Merkür Gezegeni, burçlar üzerinde ki özellikleri (İletişim, Birlik, Zihinsel) zeka en sona geliyor be kardeşim. İkizler tabi ki salak değildir. Hava grubunun bir üyesi çünkü:) en zeki burç diye araştırmalarımın %70 i kova burcu olduğunu iddia ediyor. Google'ye ' En zeki burç ' diye arattığımda da kova burcu çıktı :D annem ve teyzem kova burcu ailenin en gelişmiş ve zeki bireyleri be :) şimdi anladın mı?
En zeki insanlar, ikizler başak kova insanlarından çıkmaktadır bunun yanı sıra teraziler de sözel zekaları ile sıralamada yer alır ama bu diğerlerinde zeka yok anlamına gelmez her burcun yoğunlaştığı bir zeka grubu vardır.
Başak burcu en zeki ve sistematik zekaya sahip burçtur. Başak zaten zekasıyla öne çıkar, diğer burçlar ise, popo, dudak, yanak, kıyafet... Biz yazılım mühendisiyiz, şirkette çalışan yazılımcıların 9 da 8 i başak. Biri de yengeç :)
Hava grupları zekayı temsil eder. Kova, terazi ve ikizler burçları ve bu burçtan olmasalar da haritalarında hava grubu baskın olanlar zekidirler diye biliyorum
Burcun zekayla gerçekten alakası yok,özellikler burçlarla sınırlı değildir aslında burcun hiçbir şeyle alakası yok kandırmacadan ibaret inanan da olunca bu iş yürüyor
terazi olarak şunu diyebilirim, sanat bizim alanımız, zeka sanatta yansır bizde. diğer burçları bilmem ama yaratıcılığı 10 numara olan bir kafa yapımız var. ona göre kıyaslayabilirsiniz.
burçlar zamanın devinimi içindeki 12 millettir. ve içinden her çeşit adam çıkmaktadır. karakter ile burçların ilişkilendirilmesi meselesi büyücülerin yalanlarını göklere çıkarmasıdır.
Herkes kendi burcunu diyecek ama ben gözlerime göre yapicam bu siralamayi, Kendi burcum diye demiyorum ama koç burçları zeki olur genelde. Karşılaştığım her koç burcu da öyleydi, daha sonra ikizler geliyor. Masum dururlar ama sinsi zekilerdir daha sonra akrep geliyor diğerlerini bilmiyorum ama
Tabiki de ikizlerdir türkiyede zeka işe yaramaz Türkiye gibi bataklık dahil olmak üzere tüm yerlerde sıkı çalışma disiplin ve sabır ilkeleri ön planda :D ama bu ikizleirn zeki olduğunu değiştirmez
İyi ben ileride çocuğumun burcunu en zeki burca ayarlayarak doğurayım. Hayvan gibi yetiştireyim. Ne de olsa zeki doğacak çocuğum. Ben onun zekasına katkıda bulunmayayım hiç. Ne gerek var ak demi. Ben çocuğumu güzel yetiştirmeyeyim de. Ne de olsa burcunun özelliklerini taşıyacak.
Zekayı nasıl ölçüyorsun? Öncelikle bunu bilmemiz lazım. Eğer yaratıcılık, sanat ve bilim ise terazi derim, eğer kurnazlık, cingözlük, dolandırıcılık diyorsak akrep
Ben Akrep diyorum sadece kendi burcum diye değil akrep burcu her zaman doğuru seçer en iyi şekilde değerlendirir ama bu insanına göre yani burcuna göre değil her biri kendine kadar zekidir
En zeki yay ve ikizler En tehlikeli Akrep ve balık Kendini kurnaz sanan ama salak olan Yengeç Takıntılı ruh hastası başak ve kova Bencil Aslan ve boğa Dengesiz terazi Sinir küpü oğlak ve Koç
ben boğa burcuyum ama kızım ve kız kardeşim oğlak burcu ben zeki değil dahi kelimesini yakıştırırım onlara en zeki burç oğlak demişler kesinlikle katılıyorum