Psikopati ve Sosyopati (Ben bu ikisinin farklı şeyler olduğunu düşünen taraftanım) hakkında bir kaç yıldır araştırma yapıyorum. Araştırmaya henüz başladığım sıralarda sosyopatik semptomlar ile uyuşan bir sürü davranışım olduğunu farkettim fakat hiç bir zaman emin olamadım. Kişiliğim ve davranışlarım yüzünden yakınlarım durmadan yakarıyor. Öncelikle bahsetmeliyim ki umursamaz bir kişiliğim var. Başkalarının baskı altında olduğu durumlarda ben soğukkanlılığımı koruyorum. İnsanlarla durmadan alay ediyor, bulduğum fırsatlarda çevreme ya da hiç tanışık olmadığım kişilere küçük çaplı hırsızlıklar yapıyor, yine çevreme, özellikle de yakınlarıma saldırgan, agresif davranışlar sergiliyorum. Küçükken de hayvanlara zarar veren ve hırsızlık yapan bir çocuktum. Çok fazla olmasa da amaca ulaşmak için dostlarımı manipüle edip kullanabiliyorum. Bu davranışlarımdan genellikle hiç pişmanlık duymuyor, kendimi kurban olarak görüyorum. Empati kuramıyorum fakat çok fazla olmasa da küçük sempati sızıntıları yaşadığım oluyor.
Bunların dışında herkes tarafından sevilen, zeki, karizmatik ve entelektüel olarak bilinen bir bireyim. Notlarım mükemmele yakın ve öğretmenlerim tarafından epey övülen bir öğrenciyim. Azıcık narsist ve kibirli olduğumu da belirteyim. Peki sizce ben sosyopat mıyım?
NOT: Çoğu yerde sosyopati ile psikopati aynı şey olarak incelenmiş fakat psikopatik birey tamamen duygu yoksunu, doğru yanlış algısı bozuk olan bir bireyken sosyopat birey duygu sahibidir ve doğru yanlış kavramlarına sahiptir. Cevap verirken bunları göz önüne alın.
Bunların dışında herkes tarafından sevilen, zeki, karizmatik ve entelektüel olarak bilinen bir bireyim. Notlarım mükemmele yakın ve öğretmenlerim tarafından epey övülen bir öğrenciyim. Azıcık narsist ve kibirli olduğumu da belirteyim. Peki sizce ben sosyopat mıyım?
NOT: Çoğu yerde sosyopati ile psikopati aynı şey olarak incelenmiş fakat psikopatik birey tamamen duygu yoksunu, doğru yanlış algısı bozuk olan bir bireyken sosyopat birey duygu sahibidir ve doğru yanlış kavramlarına sahiptir. Cevap verirken bunları göz önüne alın.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada patolojik bir yalancı olduğumu söylemeyi unutmuşum. Bu da sosyopat olduğumdan şüphelendiren başlıca nedenlerden birisiydi.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil