Tesettürlü kızların bakımına ve süslenmesine neden bu kadar karşısınız;? onlara karşı böyle bir yasak mı var? açık giyinen kızlar bakım yapıp süslenince iyi tesettürlü kızlar yapınca kötü mü ? tamam kabul ediyorum bazıları bu olayı baya abartıyo olabilir ama bence bu kadar anlayışsız olmayın sonuçta bizlerde genciz ve kadınız. Bizde ruj sürebilir bakım yapabiliriz tesettürlü olmak tamamen tercih meselesi bunu bu kadar abartmayın?
Cevabın nedir?
+1 yılMümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.”"Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
06 Yorumla- +1 yıl
Bayanlar avret maallerini sadece eslerine acar ve onlar icin suslenip onlar icin renkli kiyafetler giyerler...
- +1 yıl
Evet var. Dikkat cekmeyin diyor canli bir renk ornek pembe yesil kirmizi renkte giyinen bir kapaliyi dusun dikkat cekiyo. Buda tesetturu bozar ve küfre goturur allahin indirdigi ayetleri inkar etmis dalga gecmis gibi olur
- +1 yıl
siyah giyinelim topluca olur mu yaz günü
- +1 yıl
Ben uyardim karar senin herkesin ahireti ayri herkes kendi gunahiyla yasiyacak
En İyi Cevaplar
zaten tesettürün amacı dikkat çekmemek. ama bakıyosun son zamanlarda tesettürlü bayanlar açıklardan daha çok makyaj yapıyo bu da haliyle dikkat çekiyo. bir de tesettürlü olup dar pantolon giyinenler var onları hiç söylemiyorum bile umarım sen onlardan değilsindir.
01 Yorumla- +1 yıl
emin ol onlardan olsam bu soruyu paylaşmazdım
Abartilan birsey yok, eger bir kadin "din" icin "tesetture" giriyorsa, bunun nedenini anlamali ve dikkat cekici olmamalidir, hani sacimdan erkekler tahrik olabilir zihniyeti nasil ben gencim ruj surebilirim dediginde rujundan ve dudagindan tahrik olunmayacagini savunur, ben de bunu anlamiyprum, bu olayi moda haline getirdiniz eskiden anneannelerimiz hem temiz gorunumlu hem * asaletlo hem de tesetturluydu, simdi bir bakiyorsun bu ne perhiz bu ne lahana tursusu kusaura bakma ama boyle yapan ve hala bunu "din" icin yaptigini soyleyen kadinla da dalga gecilir
11 Yorumla- +1 yıl
bazıları öyle ama genel olarak kimse böyle degil
böyle insanlar yokmuş gibi davranıyorum genelde. kendi örtünme gayretine bile girmez ama seni çatır çatır eleştirir. çok biliyor madem kendi örtünsün de görelim. totoyu devirip oturduğu yerden konuşmakla olmuyor öyle. ve bir çoğundan şu cümleyi duydum "kapalı olup şöyle böyle olacağıma açık olurum daha iyi" halbuki saydıkları şeyi her kapalı kadın yapmıyor. diyelim ki yapıyor, kendi yapmasın örnek teşkil etsin hepimize. nefsine ağır geldiği için yapmıyor bir de üstüne vicdanını rahatlatmaya çalışıyor. ancak kendilerini kandırırlar.
44 Yorumla- +1 yıl
haklısın çok teşekkür ederim konuya çok açıklık getirdin baksana yukarıdaki yorumlara konu nereye gidiyo sürme sürmek bir kere sünnet Peygamber efendimiz (s. a. v) bile sürme sürermiş biz çıkıp kırmızı bir ruj sürelim çekici görünelim demiyoruz bizde kadınız bizimde bakım yapmaya hakkımız var diyoruz hala eleştiriyorlar madem o kadar rahatsız oluyosun sende kapanda örnek ol deyil mi :)
- +1 yıl
samimiyetsizler ve nefretlerinden saldıracak yer arıyorlar. sen istesen de onlarla münakaşa edemezsin çünkü o kadar hadsizleşemezsin. kendi afedersin bir yerleri kadar etek giyer bana saygı duymak zorundasınız der ama kapalı birinin taktığı şaldan yaptığı makyajdan iç çamaşırının rengine kadar eleştirme hakkını kendinde görür. bu hakkı nerden kendinde görüyorsun? kimsin sen yani? bizi kendilerinden aşağıda gördükleri için bu densizliği yapma hakkını da kendilerinde buluyorlar.
- +1 yıl
o kadar da degil zaten kimse benden kendi için saygı göstermemi bekleyemez babam ve annem dışında
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence muslumanla susluman birbirine karistirilmamali :)) bende tesetturluyum ve bu sorumlulugun getirdigi seyleri layikiyla yapmaya calisiyorum. Bizim tesetturumuz bas ortusunden veya kiyafetlerimizden ibaret degilki. Tesettur demek dilimizle gozumuzle sacimizla vucudumuzla kalbimizle kapanmaktir. Ruj surdugunde dikkat cekmicekmisin? Bizim amacimiz zaten dikkat cekmemek kardesim :)) bu yuzden tesetturlu bir kardesin olarak uygun bulmuyorum ve bunlara 'bakim' diyemeyiz. Bakim dedigin kremlerle olur elin ayagina vucuduna yuzune bakim yaparsin ama senin dedigin 'dikkat cekmek adina' yapilan 'makyaj' dan ibaret. Umarim ictenlikle anlatabilmisimdir :))
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@giovannim mutlu oldum:)
- +1 yıl
ben seni anlıyorum kardeşim:) ama en ufak bir şeyden pay biçelim sen sokakta bir saat fazla gezsen suç açık kız istedigi kadar gezer suç degil ben bunu anlatmaya çalışıyorum tabikide boya küpü gibi gezmek dinimizce caiz degil bakım yapsan dahi eleştiri yapıyorlar madem o kadar dinine düşkün bir milletiz açık bir tane bile bayan kalmasın
Cevap sahibi+1 yılBence sokakta cok gezmekle boyle bir anlayis olmuyoki yani ben cevremde hic gormedim bu tepkiyi. Ama haklisin cogu konuda aciklara gore kisitlaniyoruz ya da biz yapsak kotu onlar yapsa iyi oluyo burada sana hak veriyorum adil degil. Ama napalim bu dunyaya zaten bir imtihan icin geldik :)) dunya muminin cehennemi, ahiret cennetiymis, ins muslumanligimiza yakisir bir sekilde cennette bulusrz. Beni anladigin icinde Allah razi olsun, Rabbim her daim bize yardim etsin ins :))
Tesettur takmak bana bakma demektir. Tesettür güzelliğini dışarıya karşı örtmektir tabii tesettür sadece saçını örtmek değildir bunuda söyliyeyim. Benim karşı olduğun nokta samimiyetsizlik sen madem tesettür takıyorsun bari samimi ol samimice yap bunu Allahın ayetini bozma ama açık olan bir insana daha çok saygı duyarım en azından samimi rol yapmıyor.
20 Yorumla
+1 yılRuj sürebilir misin? Tesettürlü olmazsın ruj sürersen. Tesettürlü bayan tabi ki bakımlı ve temiz olmalı ama süslü ve makyajlı olması kabul edilemez. Sen bunları sadece esine helaline yapabilirsin başkasına yaparsan yani sokakta o şekilde dolaşırsan haram olur. Ve tesettürlü bir bayanın eğer tesettürlüyüm diyorsa bunları bilmesi gerekir.
10 Yorumla
+1 yıltatlım sen neden kapandın Allah ın gözüne girmek için mi yoksa erkeklerin gözüne girmek için tamam anladım sende kendine bakmak isiyosundur ama bunu nolur çok dikkat çekici bir makyaj yapmadan uygula öbür türlü çok iğrenç duruyor. Allah aşkına kapalı dediğin birisi nasıl olur sence? gerçektende soroyorum kapalı olamk yani tesettürlü olmak sadece başını poponu oranı buranı kapamak değildir daha bir çok şey vardır bence eğer bunları yapamayacaksan ne diye bu yükü aldın sırtına?
00 Yorumla
+1 yılTesetturlu insan tabi ki bakimli olacak, dis fircalamasin pis pis gezsin demiyoruz. ancak makyaj bakimli olmak değildir bunu unutmayin. Ayrica tesettür ilgi cekmemek icin yapilir, guzelligi kapatmaktir. Kapali olup da kirmizi ruj suren, kirmizi cizme giyen arkadasim da var. Dikkat cekmeyecek sekilde giyinilip makyaj yapilabilir, kim karisir?
11 Yorumla- +1 yıl
Bayanlar avret maallerini sadece eslerine acar ve onlar icin suslenip onlar icin renkli kiyafetler giyerler...
tesettür ile süslenmek tezatlık oluşturur. bir yandan kimse görmesin diye kapanıyorsun bir yandan da baksınlar diye ruj süreceksin. çelişkili değil mi sence de
45 Yorumla- +1 yıl
biz kimse bizi görmesin diye degil yaşımız geregince kapanmamız gerektigi için kapandık ayrıca her ruj sürene bakılmıyo öyle olsaydı ilk sırada bülent ersoy olurdu ;)
- +1 yıl
- +1 yıl
ben öyle bir insanım zaten tabi sen görmedigin için boya küpüne düşmüş gibi gezenlere sözüm yok ama en ufak sürmede bile eleştiri yapıyosunuz
Makyaj vs dini acidan her ikisinede esit günahtadir. Kapaliya günah olan aciga da günahtir fakat basi kapali olan insanlarin dini görüsü disardan daha net belli oldugu icin insanlar böyle tepki veriyorlar.
18 Yorumla- +1 yıl
konuyu çok iyi açığa kavuşturmuşsun :D
- +1 yıl
evet öyle ama bu ülke madem özgür bir ülke ben senin kısa etegine karışmıyosam sende benim rujuma karışmayacaksın bu kadar basit
- +1 yıl
- +1 yıl
hm görünmüyo kusra bakma verdikleri tepkiyi sorguluyorum bende zaten açık kıza karışılmıyo ama kapalı kıza eleştiri hazır
- +1 yıl
kendi eşine kızına söyleyemediklerini başkalarına konuşmasınlar kardeşim
+1 yılyasak olmasa da saçma yani hem islam kültüründensin hem de batıdan esintiler taşıyorsun. çok saçma. erkekleirn ilgisini çekmemek adına örtünmüyormusunz siz? e makyaj mukyaj da bir taraftan erkeklerin ilgisini çeker. bu ne perhiz bu ne lahana...
17 Yorumla- +1 yıl
@LioNeLLi haksız mıyım yani..
- +1 yıl
tatlım biz erkekler için kapanmıyoruz neticede bizde genciz istedigimizi yapma özgürlügüne sahibiz
- +1 yıl
tatlım ama sizi erkekler için kapatıyorlar. erkekler için olmasaydı niye kapanın derdi islam :D işinize gelen yeni bir anlayış mı getiryorsunz islama yine :d
- +1 yıl
bizi erkekler için kapatsalardı şu an sende kapalı olurdun bebegim tabi geniş bir çevren yoksa
- +1 yıl
ben kapanamam tatlım ben islamcı mislamcı deglm bu bir. ikincisi anca bu kadar saçmalayabilirsn. amazon halkı bile islamın kadınlara neden kapanın emrini verdigni iyi bilir. dinini bilmeden dinini yaşıyorsun. çoğunuz böylesinz zaten.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bacım. Hem tesettürlüsün hem makyaj göze sürme çekmen dahi caiz değil. Nasıl tesettürlüsün tarz için mi kapanıyorsun? Yani anlamadım.
13 Yorumla- +1 yıl
tarz degil sadece açık kadınlara bişey denmezken kapalılara neden bu kadar eleştiri yapıyosunuz madem o kadar dine düşkün bir milletiz sokakta bir tane bile açık gezen kız bırakmayalım
+1 yılTesettürlü bir hanım da bakımlı olabilir lakin eşinden başkasına süslenemez!!!
Yazdığınız gibi ruj veya koku sürünüp dışarıya çıkarsanız tesettürün gerçek manasını bozarsınız. Kapalıyım deyin anlarım lakin tesettür değil bu..10 Yorumla
+1 yılçelişkide oldukları için.
haram gözlerden korunmak için tesettüre giriyorsun, ama gözüne far, dudağına ruj sürüyorsun.
e bunun neresi korumak pardon? zaten modası var, üste başörtü altı biptir et yüzde biton makyaj.00 Yorumla
+1 yılTesettür dikkat çekmemek için vardır. Eğer bir kız tesettürlü olduğu halde yüzüne gözüne bir ton makyaj yapıyorsa veya dar kıyafetler giyip dikkat çekiyorsa onun için tesettürün modadan bir farkı yoktur herhalde, yinede kimseye karışamayız.
10 YorumlaNeden tesettürlü olduğunuzu bir düşün sonra konuş o zaman. Hani 1 saç teli bile gözükmesin, erkeği tahrik eder mantığı var ya, işte o yüzden yaptıklarınız arasındaki bağı, inandığınız şeyin mantığını anlamadan yaptığınız her şey saçmalık.
20 Yorumla
+1 yılYAPIN yapında fazlası zarardır
MİLLET kötü gözle bakıyor biliyorsun
RUJ sürecekse niye kapandı diye00 Yorumla
+1 yıltesettüründe bir algısı var toplumda ona göre davransalar bu kadar tepki çekmezler ama başı kapalı altında tayt yüzünde pavyon karısı gibi makyaj yapanlar yüzünden bu algı oluştu
01 Yorumla- +1 yıl
Tesettürün amacı erkeklere çekici görünmemek. Öyleyse neden tesettürlü biri süslenmeye gerek duysun! Tamamen çelişki.
26 Yorumla- +1 yıl
sence ruj süren herkes çekicimidir
- +1 yıl
- +1 yıl
hangi niyetle sürdügüne baglı ben ruj derken kalkıp kırmızı dikkat çekici bir renkten bahsetmiyorum
- +1 yıl
işinize gelmeyince sıkılıyosunuz zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok fazla ilgi çekici olmadığı sürece bence bir önemi yok sen burdakilerine bakma madem öyle daha iyisini yapsınlar hodrimeydan herşey bir anda olmuyor.
02 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle konuyu başka şeylere çekiyorlar sonuçta bizde bir genciz
Cevap sahibi+1 yılRenkli giyinmeyin yok makyaj yapmayın dişlerini fırçalama falan demiyoruz diyen bile var şaşırıyorum böyle yorumları görünce oldu o zaman biz hiç bakımlı olmayalım o zaman aynı şeyler söylücekler mi acaba veya direk çarşafa gireyim ben.
+1 yılBakim ayrı süslenmek ayi. Amac dikkat cekmemek. Dikkat cekmicem diyosan istedigini yap
00 YorumlaYasak değil ama bazıları müslüman değil süslüman oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
ben bazılarını sormadım
Tesettüre neden girdiğini bir düşün istersen? Açıksan açık kapalıysan kapalı gibi davran.
Kapan diyor, kapan ve süslen demiyor.00 Yorumla
+1 yılBakim tamam da makyaj olmuyor neden dersen zaten niye kapaniyorsunuz karsi cinsin dikkattinizi cekmemesi icin bide ustune makyaj yapiyosunuz bu sus icindir allah icin kapanmak bu degildir
00 Yorumla
+1 yıltesettürün amacı zaten dikkat çekmemektir :) temelinde tek renk giymek vardır... yarım yamalak yapacaksan hiç yapma da gerçekten yapanların adı çıkmasın
00 Yorumla
+1 yılKapanmanın amacı zaten dikkat çekmeme isteğidir, süslenince zaten kapanmanın bir amacı kalmıyor. Süslenmek isteyen bayan da bir zahmet o türbanı çıkarsın, tatlı su müslümanlığının lüzumu yok.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Istedigini yap birçoğunun amacı istegimizi yerle bir etmek açılsak ancak rahat ederler.
00 Yorumlatesettürün anlamına ters tesettürlüysen bakım yap bakımlı ol ama süslenmek aşırı makyaj yanlış bence
01 Yorumla- +1 yıl
aşırı makyaj tabikide yanlış
- Kişilik & Karakter konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yıltesettur yeter makyaj gereksiz. makyaj yapıpda erkeklere tahrik mi edeceksin yani. en dogrusu sade tesettur.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü tesettür sadece kafana bir örtü gecirmek değildir. Insanda nefis denen bir şey vardır ama abartmamak gerekir
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ben aksi bir şey mi dedim? @cenkkaraduman
+1 yılKendi kararı ama başörtüsü takıyorsa, bunun getirdiği sorumluluklarıda üstlenmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYasak değil elbette ama taktığınız örtünün ağırlığını bilerek bakım yapın ağzınızı yüzünüzü boyarsanız o tesettüre hakaret etmiş olursunuz...
02 Yorumla- +1 yıl
ben abartanları degil zaten geregince bakım yapsak dahi eleştiriye hazır millet bunun yasak olup olmadıgını soruyorum
Cevap sahibi+1 yılSenin niyetin temiz olabilir ama karşı taraftakilerin ne kadar temiz onuda göz önünde bulunarak giyiminize dikkat etmelisiniz fitne çıkmayacak derecede giyim olmalı dışarda yeni nesil tesettürlülere bakıyorumda üstü kapalı altta dar pantolun bu şekilde giyim teşettüre leke getirir gençsiniz kanınız kaynıyor elbette ama bu gençlik hepimizin elinden gidecek...
+1 yılSınırında oldukça bence olmalı aksi taktirde zaten yobaz diyorlar insanları memnun etmek imkansız
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBiz moda olduğu iiçin kapananlara diyoruz öyle ki kapanmanın mantığı bunları istememektir.
00 Yorumla Sadece evde nikahlı eşine süslenebilirsin bana söylenen bu biraz araştır istersen emin değilim.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılTesettür bence doğallık dır ya, zaten makyaj yapanları sevmem.
00 Yorumla Hayır kardeşim herkez bakımlı olur bazısı aşırıya kaçar boya küpü olur bazısı az yapar manken olur
01 Yorumla- +1 yıl
Bakim temizliktir yapilmali ama dikkat cekmemek icin tessettur takilirken suslenip dikkat cekersen bir amaci kalmaz
00 Yorumlakapalıların bakım yapması daha güzel oluyor bence daha ilgi çekici ve daha estetik.
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Sana degil kocalarina syslenecekler
+1 yıltesetturlu bır arkadasım var normal kızlardan daha bakımlı temız suslenırde gerektıgı kadar yasak fılan da degıl
00 YorumlaKatien tesetturlu kisiler bakimli olamaz diye bir kaide yok
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılTesüttürün amacını bir söyler misin?
05 Yorumla- +1 yıl
tesettürün amacı bir kadının belli bir yaşa gelince yapması gereken görevlerden biridir ama bu onun bakımlı olupta en ufak sürme çekmesini engellemez
- +1 yıl
ben tesettürün amacını sordum sen ne cevap yazdın
- +1 yıl
yazdıgım şeyi iyi okursan anlarsın :)
- +1 yıl
tesettürün amacı bir kadının belli bir yaşa gelince yapması gereken görevlerden biridir bu mudur?
- +1 yıl
evet bence öyle
Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kendi kararın bize laf düşmez
10 YorumlaEşi dışında bir erkek için süslenemez.
14 Yorumla- +1 yıl
tabikide
- +1 yıl
öyle yapıyoruz zaten ama milletimiz eleştiri yapmaya hazır
+1 yılDikkat çekici olmamalı az yapsın
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılTarz-farz markajını iyi ayarlamak lazım...
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Farz-tarz marjını ben bunun için söyledim.
+1 yılYapar bisey demedim herkes ozgur
00 YorumlaEşine kocana süslen evinde
00 Yorumlakafana taktığın eşarbın bir anlamı kalmaz o zaman
00 Yorumla
+1 yılne alaka şimdi tesettürlü bayanda bakım yapabilir
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
toplum içinde ise çingen gibimi dolaşsınlar o zaman
- +1 yıl
Ne alaka kapanin diyo evinde kocana suslen diyo allahh c. c
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBakım iyidir.
00 Yorumla
+1 yılbence değil
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
o kadar detaya girdikten sonra günümüzdeki kadınların sokağa çıkması bile yasaktır
- +1 yıl
bence de haklısın
- +1 yıl
Insanlar farkli sekilde zinaya duserler goz kulak koku ve yataktaki zina bunlarin gunahi aynidir. Erkekleri sehvete dusurmek haramdir
Gizli Üye(30-35)+1 yılkatulıyorum
00 Yorumla
+1 yılyasak değilll
01 Yorumla- +1 yıl
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası