erkeklere özellıkle bu sorum eşiniz anneniz birşey sorduğunda bazen cevap vermıyor ailenize karşı sıcak olmuyor ama sizinle gayet iyi bu durumda nasıl davranırsınız..kendi anneside sizin annenizin üstüne gidiyor ve iyi niyetle birşeyler yapmaya çalışan annenizi üzüyorlar.Anneniz yinede ona kızım neden böyle oldu konuşmaya çalışıyor fakat kendı adım atmadığı gibi yine tersliyor
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBekara kadın boşamak ne kadar kolay :).Bir çok kişi boşayacağını anlattmiş vs.Siz ne diyorsunuz?Adamlar kadınları eşleri annelerini evde istemediği için annenlerini dışarı atıyorlar.Annelerini eşleri ezerken sus pus oluyorlar.Adamın 3 çocuğu var ne yapsın boşasınmı hanımını? Benim amcam babannemin maaşınıda aldı ve babannemi eşi onu istemeyince sokağa attı.Benim babam babaanneme baktı ama maaşını her ay amcam aldı.Babaannem her ay sorardı maaşım geldmimi diye bende bir zarfa her ay para koyar babannem üzulmesin diye maaşın geldi diye onu kandırırdım.Böyle evlatlarda var ve böyle eşlerde var.Adam sesini bile çıkarmıyor çünki eşinden korkuyor ve bazı gelinler ne kadar valideleri melek gibi olsa bile onların varlığı bile onları rahatsız ediyor.Gerçekler bu.Kadınlar hükümet gibidir ve bir evde iki hükümet fazla geliyor.Benim annelerime((hem eşimin annesine ve kendi anneme) bu şekilde davranamazdım.Yapanlarda unutmasınlarki herşey hayatta sırasıyla.Bir gün olur kendi çocukları ne gördülerse onu uygulayacaklar.
316 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın bende bekarım ve asla eşimin ailesine böyle şeyler yapamam ben evıme gelmiş bir misafıre bıle bu sekılde davranamam üstelık anne melek gibi etrafta herkes o anneyi öyle tanıyor bir sen mi anlaşamıyorsun yani demekki sende sorun var öyle değil mi?..herkes bu kıza kibar davranıcak kelimelerıne dıkkat edıcek üstelık en ıyı sekılde söyledıgınıde tersten anlayabılen birisi..o kadın ilk torun sevgısı tadmanın mutlulugunu yaşarken bunları yaşatıyor.
- +1 yıl
Aynı şeyleri abimin eşiyle biz yaşıyoruz.Abim iki evlilik yaşadığı için annem herşeye susuyor.Anneme okadar saygısız davranıyorki anlatamam ama annem işte çocuklar var işte sabır edelim diye benide eziyor.Onlar arayınca veya bir şey isteyince tüm sular duruyor.Emirlerindeyiz.Yeterki onlar huzursuz olmasınlar diye hep susuyoruz ama bu hareketler çok yanlış.Susmak allttan almak o kişi senin hakkında ne düşünüyor biliyormusun? Ezerim diyor, bundan sonra istediğimi onlar derim yaptırırtım diyor.
Soran+1 yılya bu kadar ynı olur aynen anlattıgın gibi bende en başından bunu söylüyorum sustukca aman bişey olmasın deyıp isteklerini yaptıkça o kişiler şöyle görüyor ben bunlara her istediğimi yaptırtırım oğulları üzülmesin diye hep kabul ederler ben üstünüm asla kimse bana bişey diyemez..kocanın ailesi ilk kez gelmiş oglunun evıne maddi imkansizlıklardan daha önce gelememiş kız hamıle dıye kadın kıza rahat otur gel buraya otur dıyo sen söle ben yapayım yemek vs kızda kendısı yapıyor asla yardım almıyor
Soran+1 yılkadın yardım etmek isterken kötü kaynana ilan edildi üstelik kızın annesi çirkef gibi dınlemeden bagıraya cagırmaya başladı kadını kötü kaynana gibi yansıttılar benm kızım 30 yasında herseyı bılır o ıhtıyacı yok bişey yapmana söylemene dıyor ama en ufak bişeyde annesıne sorabılıyor demekkı sorulabiliyorken kocanın annesıne sormayıp takmıyorsan art nıyetın vardır
- +1 yıl
Benim abim ne yapıyor biliyorumuşun eşi bu tür şeyler yapınca.Susuyor :)ve ben neden susuyorum biliyormusun? Abim için değil babama anneme olan saygımdan susuyorum.Ne yapılabilir? Ya kavga edeceksin, ya biraz hayır demeyi öğreneceksin veya az görüşeceksin.Beni bizim gelin işi olunca öyle arıyorki bir bilsen şimdileri ben ''hayır'' kelimesini çok kullanıyorum, sonra abime şikayet ediyor ve abim beni arıyor bende diyorumki abime işim var hoşçakal ve telefoni kapatıyorum :).Başka çaresi yok
- +1 yıl
Başka çaresi yok .Üstüne yorgan olsan altına döşek olsan yine yaranamassin bazı insanlara .Ben olsam mesafeli olurdum ve herkes bu şekilde rahat çünki ileride kardeşini veya abine yüklecek.
Soran+1 yılbeni asla işi düşse aramaz çünkü o benden üstün olmalı ben bi işini halledersem benden aşağı oldugunu hısseder öyle davranıyor..ben bu olaylarda pek susamadım çünkü benim annem babam ıyı nıyetlı yakşaırla öyle laf sokmayı bilmezler ezmeyi bilen güzelce ezer zaten anneside öyle yaptı.birde bu şekılde gıtmemıze neden oluyor evınden hiç bişey olmamış gibi kocasına sırnaşıyor
- +1 yıl
Sen daha cicim aylarındasın birde eşini (kardeşinse eğer) sana karşı dönderdiği zamanlar olacak.Seni sikayet edecek, anneni , babanı.Yeterki kendisi haklı çıksın.Ben artık kendimle onlarin arasında mesefe koydum çünki ben oların uşaği değilim.Hizmetcileri değilim ve annemede söyledim.Bir daha onlar için beni ezerseniz beni sık sık göremessiniz.Siz ezilin , susun kendiniz bilirsiniz ama bundan sonra hayır. Umarimki sizin gelin inşallah çocuğu olunca annelik onu değiştirir ve insafa gelir.
Soran+1 yılhayır tam tersı annelıkle işte tamda yaşananlar oldu bebek odasında olucak biz her an gırıp göremıyoruz kendı anası ben bebegı severken aman daha cok küçük dıyebılıyor ya sabır dıyodum ama işte anlattıgım gbi en sonunda patladık.eşini dolduruyormu bılmıyorum ama onunla ben abımle konustum cogu yaptını söledm bize hak verıyr ama şu an dogum olayı falan fazlada bısey yapamyr.bende annemlere söyledm ben artk ezılmenzden bıktm sizi kurtarmaya calısrken ben yoruldm üstelık kızın her işi yerınde bense
- +1 yıl
Ben olsam ne yapardım biliyormusun.Onlarla mesafeli olurdum ev abini körüklemezdim.Bunca yıllardır ben abime eşi hakkında hiç birşey daha söylemedim ve söylemem ama anlıyor biliyorum :).Ben senin yerinde olsam çok fazla burunlarına girmem.Onlar mutlu olsunlar ve çağırırlarsa gidersiniz, sizde çağırırsınız gelirse gelir, gelmesse gelmez.Bence körükleme kötüleme kampanyalarına başlama çünki o zaman abin arada çok ezilir.En iyisi görevlerinizi yapın ve fazla üstüne düşmeyin.Insallah hayirlisi olur
Soran+1 yılben başta bişey söylemıyordum ama bakıyorum annem laf koyan bırı degıl kendını anlatamıyor ezıyorlar laflarıyla olmayan bısı seklıne sokmaya calısyorlar kadını ve hasta yaptılar.Sadece bazı durumları söyledım ona ve hep en basından herseye evet deyıp bızım tarafı pasıf konuma soktun bunlar o yuzden oluyor dedım yönetmeye calştılar bızı..abıme anlatmak ıstemem bırde baktmkı aglamayla kandırıyr onu ben olmadıgımda annemler iyice yalnz kalmasın istedım.
- +1 yıl
Bir birimize içimizi birazda olsa döktük ama yine benim dediğimi düşün.Bence abine bunları yansıtma.Çocukları olacak ve onların huzuru için araya mesefe koyarsanız hem onlar huzurlu olurlar hem siz.Gerçi o zamanda eşimin ailesi ilgisiz der ama dediğim gibi ben üstlerine yorgan oldum altarına dösek ve yine yaranamadım.Dağa fazla istiyor daha fazla eziyor.Bende karar aldım annemler dilediklerini yapsınlar ama ben artik yapamam.Söyle annene fazl dert etmesin.Umarim herseyin en güzeli olur
Soran+1 yılevet cok haklısın ya yakın akrabalar annem üzülüyo dıye sımdıde benle uğrasıyolar ben o kadar destek oluyrm aıleme üstelık bi sürü derdım var bunlarda bana sarıyo en ufak kendıme kapanmamda annen üzülüyo öyle yapma sunu yapma yanı onlar rahatındalar burda rahatsız olan benım benden cıkıyo acısı ben bu meseleden cok yoruldum kendı sorunlarım yuzunden kendıme kapandım her an gülücük dagıtamamkı buna sınır oldum bana mudahale edıyorlar devamlı zoruma gıdyor kaç yasında ınsanım
- +1 yıl
Kafaya takma ve annene söyle dert etmesin.Her ailede inan bana bir çok sorun var ama herkes öyle güzel tiyatro oynuyorki bir çoğu oskar ödülünü hak ediyor.Ben artık oynayamıyorum ve emin olkı şu an şen onu dusunuyorsun ama o seni senin düşündüğünün yarisini düşünmüyordur.Görümce, elti, kayın valide daima önceden beddualıdır.Bana değer verilince veya ben yeni bir işe girdim hayirli olsun bile demedi veya ben yakında tatile gitmemem için herseyi denedi ama kararlıyım :).Kendim için yaşayacağım
Soran+1 yılya ben işe gıremıyorum ve o şu an olmam gereken yerde ben bunu bıle kompleks yapmamıstm tebrık etmıstm ben yıllardr bu meseleyle yasıyrm kendımı murtarmaya calısyorum senınde dedıgın gıbı aramadı benı üzgündüm yıne bı hüsran yasamıstım aramadı yetmıyomus gıbı benı sucluyo o gunlerde onu aramadım dıye.bende kendımı düşüncem dıyorum ama o ortamı saglıcak bı durumum yok
- +1 yıl
Kadınlar arasında bu tür şeyler olur. .Bir birinize tolerans göstermelisiniz.Onu okadar değeri yere koyma hayatında.Resmi ol, ailende öyle olsun hem onlar rahat eder hem siz.Benim abimin eşi beni bir tedit gibi görüyor.Miras abime kalsın istiyor vs ama bilmiyorki ben babamdan kalan herşeyi abime zahten vereceğim.Bir kuruş bile girmiçek evime babamdan.Hepsi onların olacak , işte bunu bilmiyor:).Biraz uzattik sanirim.Insallah her sey gönlünce olur.
En İyi Cevaplar
Erkekler biraz erkek olsa Kendi ailelerini ezdirmese.
Saygisiz davranan gelin Kabul edilemez kendi annesi basta oturacak kayinvalidesi uzak dursun olmaz öyle sey
saygizsiz davran sende annesine O senin anneni uzumeye göze aliyorsa sende aynisini yap yoksa düzelmez
Seni büyüten annen bakan ona veren eziyetini çeken sakın ailene saygısızlık yapmasına izin verme pişman olursun
Annen ya baban korkma boşanmayla tehdit ediyor seni belli ama söyle terazi gibi ol denge sagla herkesin annesi deyerli kendine20 Yorumla
+ Nedir mevzu? Ne alıp veremediğiniz var?
- uffffff!
+ Hayır, varsa bir şey halledeyim ben.
- amaaaan!
+ Hani, şu odun halimle aranızdaki kadınsal arızaları anlayamam, adam gibi soruyorum. Varsa bir şey halledeyim ben?
- Aman boşver yaaa!
+ ...
- ?
+ Şrraaaaakk!
..
Velhasılı kelam, var böyle kadınlar..
Mantık dahilinde anlanılması imkansız ve muhtemelen ruh hastası..
Hani, anneme saygısızlık yüzünden değil, böyle boşa koysan dolmaz, doluya koysan boşalmaz hali nedeni ile..13 Yorumla
Soran+1 yılbirde kocası konuşmaya çalıştıgında hatasını söyledıgınde ağlıyor klasık duygu sömürüsü
Soran+1 yılkzın ailesi rahatlıkla boşanırlar diyebiliyor yanı sen kocanın ailesine saygısızlık yap kabullenme sırf bunun için boşanmayı göze al..birde kız erkegın annesıne rahatca dıyebılıyor boşanırım kadının iyi niyetını kullanıyor çünkü boşanmak aklından gecebılıyorsa ılk fırsatta kocanın annesı evden gidince kocana nasıl sırnaşabiliyorsun
anne baba yüzünden ömür boyu mutsuz olmaktansa alır karşıma konuşurum sizin yüzünüzden ben mutsuz olmak zorundamıyım yeter artk rahat bırakın bizi diye.. şuan evli değilim anne ve babamdan ayrı evde yaşamak istiyorum tek çocuğum diye fazla kalabalık olmayız birşey olmaz diyor annem ama ben ona şuan söylemiyorum dediğim an moralimiz bozulacak ama evlenirken kız istemiyor aynı evde yaşamayı diyip başka eve geçerim :)
11 Yorumla
Soran+1 yılaynı evde yaşamıyor anlattıklarım ve öyle herseye karısıan bır aile degıl tam tersı herseye olumlu yaklaşan insanlar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
13Cevap
aile terbiyesi lazım yaşınıza bakarak şunu söyleyebilirim bu saatten sonra terbiye olmaz onun silahıyla savunma yapki anlasın ne yaptıgını.
215 Yorumla
Soran+1 yılkendılerını aılece kız ve aılesı üstün görüyorlar beş vakit namaz kılıyorlar anlamıyorum bu ne kibir
Soran+1 yılevet annesının şu lafındanda anlaşılyor benım kızım gıbı bırını oglun aldıgı ıcın çok sanslı..kibir had safhada ama her fırsatta dinden bahsedılıyor o kadar zıt ki...erkegın aılesı sonunda evden kacar gıbı gtmek zorunda kalıyor üstelık oglunun evi ve ilk kez gelmişler.Ve kız ile annesi pişmanlık duymuyor birde onlar gıdınce kocasına sıcak davranmaya başlıyor
Soran+1 yılevet bende öyle düşünüyorum ama zaten erkeğin ailesi asla diyor özür dılemedıkce hiçbişey olmaz ama tatilde kalkıp gelse hiçbişey yok gbi kovamazsınya diyorlr.Aslında iş kocada bitiyor birazda ama şuan yeni bebeği oldu kız bu kredıyı kullanıyor
- +1 yıl
özür beklemeyin sadece , tabiri caisse ibreti alem meydanında caydırıcı ceza uygulaması sorunu çözer yoksa ileride yine konuşur arkasından bir özür tekrar konuşur tekrar özür süregelir gider sonuç döner dolaşır aynı kapıya cıkar , özür kabul edilir ama cezada verilir.Özrü olmayan kabahatler kanunu gibi düşün.
Soran+1 yılona birşey işleyecegını düşünmüyorum erkegın annesı ıyı nıyetle masum olmasına rağmen hala ılımlı konusmaya çalışırken ters konusabılıyor boşanırım dıyebılıyor.Birde kızın ailsi ve kendı durumları cok iyi erkegın ailesi öyle değil oğulları maddi olamasada manevi destek olyor sırf bundan bile insan vicdan duymalı.Ama dediğm gibi kibirli
Soran+1 yılgörümce denilenden ama ben arkadaş olmaya çalıştım karşımda öyle birisi yok tam tersi soğuk davranışlar hep kendini çok biliyo görüyo
- +1 yıl
Bırakın kendi çatıları altında yanlız kalsınlar.Ve sen onunla arkadaş olamassın çünkü yerin görümcelik,arkadaşlık değil bunu anlamalısın her şey kendi sınırlar içerisinde olduğunda stabil kalır.Onun şeklide bu deişmez yoksa sen kötü olursun ve oldunda sanırım kimbilir ne dedikodular yapıyordur arkandan
Soran+1 yılevet ona kötü bir görümce lazımmış bilemedim.en azından sıcak olabılenler var cevremde gelınlerı art nıyetsız onada söyledım zaten sen aileye art nıyetsız hıc yaklaşmadın en ufak seyın altında bısey aradın hep sevmeye calşmadın
Soran+1 yılbiz kimseye onun bazı şeylerini söylemiyorduk ama şimdi bir çoğu öğrendi şaşırdı çünkü biz iyi sanıyorduk diyorlar.dediğin çok doğru kendi kaybeder tabi ona belki daha hoş gelir sadece kendı ailesinin olması vs ama acısı cıkar bi şekılde
Soran+1 yılteşekkür ederım yorumların için evet tek başıma oldugumu daha iyi anladım bunun vicdanınıda hıssetmıyor yazık oysa kendı tüm işleri yolunda ben uğraşıyorum bir sürü derdımle ıyı geceler
+1 yılBeni doğuran kadını benim için doğuracak olan kadın uğruna ezmek zorunda mıyım? Annesini sevip değer vermeyen erkekten hayır gelmez bunu böyle bilin.
12 Yorumla
Soran+1 yılannesine tavır almıyor bu erkek her daım arayıp soruyor kızın hatalı oldugununda farkında ama sorun kıza tavır yapmıyor
evlilikte aileler de evlenir..o yuzden basta konusulmalı bunlar.baktın bi taraf saygısızlık yapıyor,bosanılmalı çocuk yoksa :)
36 Yorumla
Soran+1 yılbaşta o yüzünü göstermıyorlarkı erkegede ailesinede cok iyilerdi göz boyama
Soran+1 yılerkek ayrım yapmıyordu onun annesıne karsı ama kız kocasının annesıne sarılmaktan aciz mecbur kalmadıkca konusmuyor vs
- +1 yıl
Bak kardesim Sen de onun ailesine tavir koy kimse seni zorlayamaz
Böyle evlilik cekilmez bir yerden patlak verir ama yuz verme onun ailesine bak nasil rahatsiz olacak ve normale Döner dönmese kendi bilir kendi alileni ezip onun ailesini tutarsan bedua alirsin yeri gelince der ailesine deyer vermiyor kendini deyersiz yaparsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılkımse kımseyı sevmek zorunda degıl ama saygı gostermek zorunda netıcede ona evladını verıo o yuzden bundan rahatsız oldugunu ıfade etmelısın
22 Yorumla
Soran+1 yılne söylesen boş kendı haklı görüyo ve en basında zaten sorun olmadan öncede erkek tarafından birisi iyi niyetle bırsey söylese kötü anlıyor kuruntulumu denir öyle birşey
Cevap sahibi+1 yılsende onun annnesıne ogre davran
+1 yıleşim olacak insan anneme saygısızlık yapıyorsa hatayı, suçu onda değil kendimde ararım. bilmem anlatabildim mi?
31 YorumlaKesinlikle hoş davranmam.. Tamam ailemi sevmek zorunda demiyorum ama saygı göstermeli,
30 Yorumlakimsenin saygısızlık yapma gibi bir hakkı yook.. ağzının payını veririim...
11 Yorumla
Soran+1 yılevlı oluncamı değişiyo bu erkekler bunu nasıl yapıyo kadınlar..saygısılık degılmıdır kadın birşey söyledıgınde cevaplamamak ve bunu her zaman yapmak.Yada şunu şöyle yapalım dıye fıkır söylese nıye söyluyor 30 yasındaymıs herseyı bılıyormus.Birde kendı annesı işin içine gırıp oglunun yanında kadına bagrıyor sen benim kızım gıbısıne denk geldıgın için şanslısınız çok ta önemlı degıl boşanırlar dıyor pat dıye
otu konuş ileride çok ıkıntı oluyor olmaz böyle de benim ailemde böyle ileride çok fena oluyor
20 Yorumlaeger gerçekten saygısızlık yapıyosa ciddi bi sorun boşanmaya kadar gider
10 Yorumla
+1 yılKimse annmden önemli değildir .Nokta
41 Yorumlakapının önüne koyarım saygı yoksa
10 Yorumla
+1 yılTek kalemde boşarım.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaygılı olmayı öğretirim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEbesini *.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlisiniz eşiniz annenize saygısızlık yapıyor ve bunu kabullenmiyor nasıl davranırsınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım