Nişanlı ya da sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?

Cevaplarınızı bekliyorum...
Nişanlı ya da sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?

Cevaplarınızı bekliyorum...
Ramazan ayı gelince herkes orucu bozan durumları merak ediyor. Özellikle oruçluyken el ele tutuşmak gibi durumların orucu bozup bozmayacağı konusu sıkça merak ediliyor. Sevgili ya da nişanlıyla el ele tutuşunca oruç bozulur mu? El ele tutuşma ve sarılınca oruç bozulmuyor.

Oruçluyken el ele tutuşmak orucu bozar mı diyanet açıklamasında orucun bozulmadığı söyleniyor.
Bence de bozmaz ama sevabından bir kısmını alır. Oruç insanın eliyle, diliyle, fikriyle haramdan uzak durulmasını gerektirir. Orucun manası aç kalmak değildir sadece. Tabi modern düşünceler de yazacak buraya cevap ama nikah olmadığı sürece bu gibi şeyler haramdır. Bana sorsan sen yapabiliyor musun diye ? Hayır ama böyle olması gerktiğini biliyorum. Saygılar
Orucun sevabı azalır. Amaç, kendini günahlardan korumak iken sen orucun faziletine uymuyorsun. O sevaplarından faydalanamazsın. Normal zamanda dahi sevgilinin elini tutmak haram iken oruçlu halinle tutarsan, orucun amacına hizmet etmemiş olur. Ancak orucun bozulmaz yinede. Oruçlu iken yakınlaşmamanızı tavsiye ederiz.
iz...Kim o siz?
beraber yazıyoruz
sivocuğum içeriden bana 1 şaşal zemzem ile en sevdiğin parfümüm hacı misini getirir misin taklım ;);));999
aha muhteşem ikili evde...
:)
Şimdi dostum öncelikte selam ben Hayri, evvela bir günlük orucun 100 sevap getirdiğini varsayalım tmmi. sENİN DEDİĞİNE GÖRE ORUCUN SEVABI AZALIRMIŞ, diyelim ki yarısı gitsin. Sen oruç esnasında sevgilinlen ya da nişanlınlan ya da garınlan (ben bir yil garimi bikmedim) el ele tutustugunu varsayalım noldi 50 sevap aldin. Müslüman bilim adamı İbn-i Sina f2 hesaplamalarına göre ışık yılını da işin içine kattiğimizda peygamber efendimiz (s. a. t)'ın da dediği gibi günlük 50 sevap ile cennet barajını geçmek mümkün değil ondan mütevellit el ele tutuşmaniz caizdir.
dini olarak çok detaylı birşey bilemem ama mantığımın dediği şöyle . oruç zaten senin nefsin için yaptığım birşey . nefsini kontrol ediyorsun yokluğu öğreniyorsun ve belli süre kendini tutuyorsun . o süreçte inna el ele tutuşmak zorundamısın . nefsine bu konudada hakim olabilmeli insan
Fetva veriyorum; al kızım. çok günah, çok :)
Bu günah oluyormuşta, oruç neden bozulacak onu çıkaramadım tam.
Cevap
23Cevap
Müslüman değilim; sizin dininizi, sizden daha iyi biliyorum.
Sorunun cevabı: Eğer el ele tutuşma eylemi, sizde cinsel arzu uyandırıyor ve bu istek uyanışında vajinal ıslanma, akacak boyutta olursa bozar... Yoksa bozmaz... Bu kadar basit...
Oruç mantığı şu; ağızdan ya da makattan, içeri bir şey girmeyecek; bendensel sıvılar dışarı çıkmayacak! İstisna; girişte ve çıkışta hava ve tükürük; sadece çıkışta, çiş ve kaka...
1400 yıl oldu hala şu basit mantığı anlamadınız yahu... !
herkes bazi seyleri bilmek zorunda degil yeni yeni de ögreniyo olabilir islama yeni girmiste olabilir. madem cok iyi biliyosunuz neden müslümanligi secmediniz
Nişanlıyla deyince zaten oruçlu değilken bile zinaya giren bir durum olunca bozar mı bozmazmı bilemem. Eş ile olur ama bir başkasıyla olmaması lazım. Madem dinle ilgili bir gürüş istedin yanyana başkası (3. bir kişi) yokken geldiğinde zina yapmış sayılırsın. İlersini sen düşün artık. Dini de kendimize uydurmayalım veya oruç tutmayalım. Sevap kazanalım derken sevaptan çok günah işlemiş olur ve 61 i tatınırsın ve farkında bile olmazsın.
bozar hatta kefaret gerektirir el ele tutuşmak ne kelime erkek ismi bile zikretmeyeceksin :D bozulur :D diyor zekeriya beyaz hocamız dikkate almak gerek :D
Zevk alirsan bozulur ayni zamanda bence orucunu tehlikeye atma
Oruc bozulmaz. Dini yönden şöyle söyleyeyim imam nikahın yok ise haramdır.
hayır bozulmaz :) tabi tahrik olup adam filan bşlmazsa :D
orucu bozan şeyler belli
yeme
içme
si.. pardon..sevişme
bu kadar .
Ordan bakınca müftülükten biri filan gibi mi görünüyoruz ?
Bozmaz. Örneğin; oruçlu iken adam öldürsen orucun bozulmaz, günaha girersin ama orucun bozulmaz.
Onu bunu boşverin de bu sakız orucu bozar mı ya sakız?
Yıl olmuş 2023 millet teknolojide devrim açıyor durmadan.
Sorduğu soruya bir bak hele
Orucunu bilemem ama evlenmeden böyle şeyler bayağı bir günah diye duyuyorum.
hayır öpsen bile bozulmaz ama mekruh olur... el tutuşmayla bozulmaz önemli olan gırtlaktan bişe geçmemiş olması. bide cinsel organından bişe çıkmamış
bozmaz ama nişanlıda olsan günah el tutmak bunu biliyomusun ?
Bozmaz
Klasik ramazan soruları bi bitmediniz
Her sene aynı sorular. :D
kıyamet kopaydı iyiydi , en azından sana (:
Ne?
kocaman (o)
Bozulmaz
Not : Daha yeni vahiy geldi :)
bence saçma bi soru ve samimi değil .:/
herhangı bi patlama yasamıyosanız bozulmaz :)
Orucu bozmaz bildiğim kadarıyla.
abaza değilsen bozulmaz :D
Müslümanların saçmalıklarından birtane daha.
başladıııık :F
Orucu bozmaz ama zina'dır.
caizzz değilll
elektriklenme varsa
hayır bozmaz,
:D hayıırrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?