+1 yılÖncelikle bu sitedeki insanlar demekle genelleme yapıyorsun.. Bu hoş değil..
Avrupaya özenmek bizim atalarımızdan gelen bir olgu.. Hep kendi içimizde aramaya tenezzül etmediğimiz değerleri, yaşam biçimini, düşünceleri vb. dışarda aradık ve halen buna devam ediyoruz ve adına moderlik diyoruz.. Hiç bir bağlantımız veya uzlaşma sağladığımız yanları olmasa da bunu onlarda aramayı görev saymışız..
Keşke sadece onların " saygı" kavramını kendi belleklerimize yazabilseydik.. Düşünmeyi, empati kurabilmeyi öğrenebilseydik. O zaman belki de bu toplumda , müslüman olan türkler kendi ablalarını, kızlarını katletmezdi.. Eğer avrupadan aldığımız şeyleri ahlaksızlık olarak görüyorsan, bunun adını sen koy.. Bu katliama ne ad verirsin ?
Çok garip milletiz.. Nefret ediyorum.. Neden biliyor musun ? Din kisvesi altında her türlü ahlaksızlığı yapanlardan nefret ediyorum, 5 vakit namaz kılan ve evli bir erkekle beraber olabilen insanlardan nefret ediyorum, ahlak naraları atıp akşam eve gittiğinde baldızına sarkanlardan nefret ediyorum.. Bunu dinle, ırkla, milletle bağlayamazsın.. Bu insanlıktır ve bu insanlığı yitiriş türk toplumunda daha fazla.. Müslüman olan bir türk toplumu..
Bireysel olarak dinine bağlı olabilirsin ki hepimiz olmalıyız ama bunun hakkını da vermeli bir inanan.. Avrupa dediğin bizden düşünce, bilim, sosyallik, saygı, teknoloji ve İNANÇ vb. bakımından çok önde.. Biz tembel türk toplumu, işimize geldiği gibi, dalavere içinde, ahlaksızlık içinde yaşadığımız için bunların hiç birine sahip değiliz.. En azından hakkını veremiyoruz.. Çalıp çırpma bizde, turiste tecavüz bizde, şike bizde, dolandırıcılık bizde, cinayet bizde, kralcılık bizde, şakşaklık bizde, insanın kanundan üstün olması bizde, torpil bizde.. Daha uzar gider bu.. Sence bunları yapanlar müslüman değil mi?
Yani burda suçu avrupaya atmak ne kadar mantıklı onu sorguluyorum.. Evet bende isyan etmiştim bir soruya bu ne utanmazlık diye, bu ne ahlak dışı bir yaklaşım diye ama bunu avrupaya bağlama gereği duymadım çünkü burda avrupanın değil biz türklerin suçu var.. Düşüncelerimiz modern olacak diye s*çıp sıvıyoruz çoğu kez.. Her işte olduğu gibi bunu da tam yapamıyoruz.. Övündüğümüz tek şey misafirperver olmamız ama biz misafirperver türkler gelen turisti dolandırrız, tecavüz ederiz, dayak atarız.. Nerde ahlak ? Nerde müslümanlık ? Herşeyimiz sözde maalesef, pratikte bi b*k yaptığımız yok..
Bir türk evladıyım, bununla da gurur duyuyorum ama bu yukarda saydıklarım yüzünden çoğu kez bu ülkeden gitmeyi, gidebilmeyi istemişimdir.. Müslümanız diye nara atmak yerine keşke tam yaşabilsek bu inancı.. Maalesef bu hiç bir zaman mümkün olmayacak bu kafa yapısı değişmediği sürece..40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şeytan" önce insana "ALLAH' ı unutturur...Sonra çağdaş çöplükte ne bulursa yutturur.
özenenlere dikkat et hangısı imanlı?
şunu hiç bir zaman unutmayın Türklük islamda gizlidir.türkiye 80 bılmem kac senedır yuzunu batıya dondu hıc bır bok olmadı 8(yavuz)doguya dondu osmanlı oldu.neden hala bunu anlamıyorsunuz?gizem ben sana soyleyeyım neden bu kdar avrupaya ozenıyoruz?cunku atamızı veya gecmısımız bılmıyoruz. nfk nın da dedıgı gıbı atasını bılmeyen ıt pesınde gezer.sitedeki sözüm onalara gelince boşver onları onlar sadece yeni dünya duzenı ıcın tvler veya çesıtlı programlar sayesınde uyutulmus ve yahut cagdaslık budur dıye agzına kemik atılan tipler1112 Yorumla- +1 yıl
kuranı ezberleyerek çok şey öğrendik. iyi ki arap alfabesini kullanıyormuşuz, öğrenmesi seneler alıyordu. mısırlı araplar sağolsun istanbula geldiklerinde sıtmadan kurtulmak için dini gücün önemli olduğunu söylediler. nezaman ki arap etkisi altına girmeye başladık imanımız yükseldi, çöküşüüz de hızlandı ama olsun.
- +1 yıl
aynen oyle en azından dıger avrupalılar gıbı vebadan olmuyoruz arap dedıgın senın dının ve dınını arastırırsan belkı bı haltlar ogrenırsın senın gıbı gıdıp marksıst, lenınıst, stalınıst darwınıst ve materyalıst felsefeler pesınde kosmam cunku ne oldugumu bılıyorum ıt cakal degılım.turkıye senelerdır soktumun avrupasına ozenıyor aynı senın gıbı dıngıllerde oyle bana soyle cumhurıyet tarıhı boyunca dunya sıyasetınde ne bok yedık.
- +1 yıl
mantıgı terk etmıs adam olmadık en azından. bı yerden duyup gelmıssın mısırlılar temız degılmıs*gıt once avrupada pislıkten olenlerı ogren.dın bosuna temızlık ımanın yarısıdır demıyor o arapları yakala benım ıcın kafalarına sık.cunku onların hıc bırı musluman degıl sadece muslumanlıgı karalamak ıcın yapılmıs yavsaklıklar bunada senın gıbı hergeleler gayet ıyı ınanıyor.gıt o ezberlıcegın kuranın turkcesını bı oku bakalım temızlıkten baska ne gecıyor?
- +1 yıl
Yönümüzü doğu döndüğümüzde göreceklerimiz nelerdir ? zaten doğunun etkilerini yaşamıyor muyuz şuan ? Yüzümüzü doğuda ki recme mi dönelim,aptalca yapılan idamlara mı dönelim, kadının küçültüldüğü bir ortama mı dönelim, dikdatörlüğemi dönelim, sefalete mi dönelim, inançlı inançsızlara mı dönelim, birbirinin kuyusunu kazan araplara mı dönelim, kendi lüks içinde yaşarken halkına bir lokma ekmek vermeyenlere mi dönelim, kan ve revan içinde mi olalım..? nedir doğuda seni cezbeden şey ?
- +1 yıl
markist, lenist vb. düşüncelerin dinle ne alakası var ? markist bir adam inançlı olamaz mı ? madem çok biliyorsun dinini, din kötü söz söylemeyi yasaklamıştır değil mi ? " soktuğumun avrupası", "dingiller", "it çakal", "yavşak".. bunlar kötü söz müdür ey inanan kardeşim ? Din ayrıdır, düşünce ayrıdır.. bunun ayrımını yap önce.. Müslümanların şu konumda ne olduklarını görüyoruz.. Şeytan varolduğunu unutturur ve eğer insanın kalbi kötüyse zaten Allahı unutturmasına gerek kalmaz..
- +1 yıl
Sen ataların için ne yaptın ki burda insanları ata tanımamazlıkla suçluyorsun ? Tv dayatması sırf türklere veya müslümanlara yapılan bir şey değil ki.. Dünyada ki her insan bu kayboluştan nasibini almakta.. Bunlara köpek diyemezsin.. Eğer dersen ailende tv izleyen var mı yok mu bu soruyu sorarım sana.. Atalarından biri olan Atatürk' ün değerlerine ne kadar sahip çıkıyorsun? Onu tanıyor musun ? Doğuya yaklaşımını biliyor musun ? Onun sayesinde bir himayeden kurtulduğunun farkında mısın ?
- +1 yıl
ayrıca değinmeden geçemeyeceğim; kullanıcı adın neden avrupa dilinde yazılmış ? Türk isimlerinin veya arap isimlerinin suyu mu çıktı ki ? Nedir bu avrupaya özenme :/ Bir fikrin olabilir saygı duyarım ama bu fikrini söyleyiş biçimin yanlışsa fikir fikir olmaktan çıkar.. Bir fikrin varsa bunu destekleyici hareketler yapmalısın güzel kardeşim.. Avrupaya özentiye o kadar laf söylemişsin ama nickin scofield.. Hoş bir ironi..
- +1 yıl
+1111
Kesinlikle katiliyorum sana canim !
Herkesin kendine has örf adetleri var, neden biz örf adetlerimizden vazgecmeye çalisiyoruz avrupalilara benzemek için, onlar bize özensin onlar türbeleri dolassin onlar dinimizi ögrensin (uygalamasalar bile meraktan bilgilensinler madem) Neden onlar gibi olmaya çalisip örf adetlerimizden utanir hale geldik ! Ben de soruyorum nedennnnnnnnnnnn ?
NE SEREF KI TÜRK DOGMUSUM TÜRK'ÜM DEMEK ZOR OLSADA !43 Yorumla
+1 yılböyle bir soru sorduğun için seni ayakta alkışlıyorum :) puanımı da çok iyi olarak verdim :) nedense biz Avrupa ülkelerinin zekasını, bilimini, teknolojisini, yapmaya calıstıklarını öğrenmeye değil, yaptığı pislikleri örnek alıyoruz. bunun adı da modernleşme, batılılaşma oluyor maalsef. ahlaksızlık moderleşme oluyor :) ne kadar ahlaksızdan o kadar modernsiz bu zamanda :) ahlaklı terbiyeli insalar geri kafalılıkla itham ediliyor.
63 Yorumla- +1 yıl
@brave teşekkürler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılHepimizde senin ve en iyi cevap seçtiğin arkadaşın ne kadar acınacak halde olduğunuzu gördük.. Böyle bir cümle yok ama ya.. İnsanlara düşüncelerinden ötürü "acınacak" sıfatı yapıştırmanın ne kadar doğru ve uygun olduğunu kendine sor.. Neden acınacak halde bu insanlar ? Seninle aynı görüşü paylaşmadıkları için mi ? O zaman bende acınacak bir insanım ve senin acımana ihtiyacım yok kanaatindeyim.. Çünkü;
Sen avrupaya özentiden dem vurdun ve dinden çıktın.. Senin bugün giydiğin kot pantolandan, ayakkabıya, yediğin fast food' tan içtiğin gazoza kadar hepsi avrupa veya abd sermayesi.. Sen madem bu kadar milliyetçisin madem bu kadar dindarsın bu ürünleri kullanma..Çünkü o kullandığın ürünlerin getirdiği gelir sayesinde israil kudüste din kardeşlerini doğruyor..Kullanmıyorum zaten bu ürünleri, ambargo koydum diyebilirsin ama ne kadar inandırıcı olur şu sistemde.. Sence sen müslüman veya milliyetçi misin ? Senin bakış açına göre, bence değilsin..
Kafanızda kurduğunuz ütopyalar içinde insanları yargılamayın artık.. Sen veya sizin gibiler, Allah ile kul arasına nasıl girersiniz, bu hakkı kimden alıyorsunuz ? Dinini tam anlamıyla yaşarsın ve bazı şeyleri yol göstermek adına söylersin, beyan edersin ama senin yaptığın direk saldırı.. 5 vakit namaz kılıyor musun, oruç tutuyor musun, zekat veriyor musun, aç olanı doyuruyor musun, kul hakkına özen gösteriyor musun, evli olmadığın halde bir sevgilin var mı ve sayamayacağım bir dizi dinin gereklerini yerine getiriyor musun ki burda gelmiş insanların inançlarını sorguluyorsun..
Level durumun 6.. Yani belli bir süredir burdasın.. Bu sitenin kardeşi de ne gariptir ki yabancı menşeili.. Dinini bu kadar gözeten bir kimse bu sitede ne arar? Avrupa özentisi değildir de bu, nedir ?.. Dinin yasak ettiği herşeyi konuşabiliyoruz burada çünkü.. Cinsellik kategorisinde zamanında bir soru sormuştu vatandaşın biri ve ben bunun üzerine tepkimi koydum ama senin gibi kimseyi aşağılamadım veya rencide etmedim.. Lütfen bin düşünüp bir konuşun.. Seçtiğin en iyi cevaba bakar mısın lütfen.. Ne kadar da tezatlıklarla dolu bir cevap.. Hakaret dolu yorumlarla bezenmiş.. Ayrıca türklükten dem vuran bu arkadaşın kullanıcı adı da ne gariptir ki ingilizce ve bu isim bir yabancı dizi oyuncusuna ait.. Bak sen şu şeytanın işine... Demek ki ahkam kesmekle olmuyormuş bu işler bak.. Herkes kendi önünü süpürdüğü vakit, kendini yargıladığı vakit bazı şeyler rayına oturacaktır..
Velhasıl kelam; kimseye düşünceleri için hakaret etme, yargılama hakkına sahip değilsiniz.. Eleştirebilirsiniz ama saygı çerçevesinde.. O beğenmediğiniz avrupada buna özen gösterirler mesela.. Çok doğru bir davranış değil mi? Bence, bizce öyle.. Saygıyı kaybettiğiniz anda isterseniz hafız olun yine fayda etmez bazı şeyler.. Bir düşünceniz, fikriniz varsa bunları destekleyici şeyler yapın ki insanlar sizin fikirlerinize olumlu baksınlar.. Anti tez ile hemen çürümesin teziniz.. Herşeyin başında saygı gelir, unutmayın..59 Yorumla- +1 yıl
yok ya canım sıkıldı güncellemeye onun için yazdım.. Mahsuni bu, söylerse güzel söyler :)
- +1 yıl
İstediğim cevabı en iyi yapma hakkına sahibim bunu sorgulamak haddin değil. ,Doğruları insanlara anlatmak, tepkimi ortaya koymak istedim. Dindarlığımı, milliyetçiliğimi de sorgulamak sana kalmadı bay Optimus. prime. Ayrıca benim saygı duyduğum insanlar gerçekten saygı duyulacak insanlardır. Basit insanlara ne saygım vardır ne sevgim...
- +1 yıl
Sorgulamıyorum sadece ayna tuttum düşüncelerine.. Sana,senin görüşünde olan birinin tezatlıklarını sundum.. Tabii ki haddime değil istediğini seçersin ama dediğim gibi, fikirleriniz sağlam temele otursun yoksa çöküverir.. Tepkinizi insanları aşağılayarak gösteremezsiniz.. Önce saygıyı öğreneceksiniz ondan sonra saygı duyulması gerekenlere saygı duyacaksın.. Sen milletin dindarlığını, milliyetçiliğini sorgularken bunun yanlış olduğunu sana gösterebilmem ne kadar güzel..
- +1 yıl
"Aranızdaki bütün perdeleri tek tek kaldır ki, Tanrı'ya saf bir aşkla bağlanabilesin.
Kuralların olsun ama kurallarını başkalarını dışlamak yahut yargılamak için kullanma.
Bilhassa putlardan uzak dur dost.
Ve sakın kendi doğrularını putlaştırma!
İnancın büyük olsun ama inancınla büyüklük taslama! " Şems- i Tebrizi.. - +1 yıl
Askerlik peygamber ocağıdır bilirsin ve orda yemek duası " Tanrımıza hamd olsun" diye başlar.. Dikkat edersen " TANRI" sözünü Şems kullanmış :)) O kullanıyorsa sorgulama bence ve bunu Allaha yapılan ters bir hareket olrak algılama.. Elhamdülillah bende müslümanım..
Kişilik & Karakter konusunda 308 cevap paylaştı. "Din, iman, ahlak kalmamış " haha züğürt ağadaki şıh sen misin yoksa...
ahlaka aykırı olan her şeyin bende karşısındayım daaa.. AHLAK NE?
Kime göre ahlak, neye göre ahlak ?
Bana göre İçki içen,namaz kılmayan, cinsel ilişkiye giren biri günahkardır ama ahlaksız değildir.
oysa. namaz niyaz, içki içmez hacca gider, gece kondu diker 20 sene tapusunu alır. Onu da müteahhite verir 3 daire alır ahlaksızdır.
Hacca gitmiştir. Kaçak kat çıkar. Ahlaksızdır.
Ahlak nedir. Önce onu açıklığa kavuşturmalıyız sevgili kardeşim.
Ahlak ve namus. Cinsellikle sınırlandırılamaycak kadar kutsal kavramlarıdr.70 Yorumla
+1 yılAvrupa ülkeleri günümüzde insanoğlunun yakaladığı en yüksek seviyedir arkadaşım eğer siz bir araştırma yapma cabasına girseydiniz ekonomi,sosyal adalet,kültür,eğitim,sağlık,sanat,spor ve buna benzer bir çok alanda örnek alınması gereken kıtanın Avrupa olduğunu görürdünüz ..
Önümüzde doğru olan bir örnek var ve siz bu örneği hedef alan o seviyeyi yakalamak isteyen insanları özentilikle suçluyorsunuz ve bunu yaparken din ahlak gibi değerleri kendinizi haklı çıkarmak için kullanmaktan çekinmiyorsunuz...
Sizin alternatifiniz hangisi ortadoğu ülkeleri yada orta asya türk cumhuriyetlerimi acaba?84 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım bilgi sahibi olmadan eleştiri getirmeyin bence bugün dünyada ekonominin üretimi ve paylaşımı açısından adil gelir dağılımı işsizlik sigortası kişi başına düşen milli gelir rahat yaşama standartı olarak OECD sıralamalarına bakın ilk yirmide hangi ülkeler var...
- +1 yıl
arkadaşım bahsettiğiniz çok uluslu şirketlerin dünyadaki politikasıdır bunu sadece Avrupa merkezli şirketlermi yapıyor sanıyorsunuz dediğinizi Amerika Japonya Çin Hindistan Rusya Brezilya merkezli şirkerlerde yapıyor siz kapitalizm eleştirisi getiriyorsunuz benim anlatmak istediğim konu farklı...
+1 yılcevap basit,öncelerden atalarımıza özenen her dalda bilgi alan avrupa,bir anda çok büyük bir çağdaşlık simgesiyle karşımıza çıktı..
bunun sebebi işte dinimizden kültürümzden herşeyden soğumamız...
geçmişte neydiiik şimdi ne olduk,avrupada icat edilen şemsiye ve parfüm ün asıl ne amaçla kullanıldığını çoğu kişi bilmez...öyle bi medyayla poh poh ladılar ki çağdaşlık olmayı,din,haya,utanma duygusu, diye birşey kalmadı.600 yıl devam ettirdiğimiz kültürümüzü 50 yılda sıçtık çöpe attık.,artık götünü başını açarak gezmek onla bunla istediğini yaşamak oldu kültürümz...,sokaklar pislik fuhuş yuvasına döndü,tecavüzlern haddi hesabı yok,televizyon başında medya yoluyla bu hale geldik biz.,artık öyle bi duruma geldik ki,HERŞEYİMİZLE UTANIYORUM,herşeyimizle,YARIN ECDADIMIZA NASIL HESAP VERİCEZ ACABA!
ben bu millete senelerce sitem ediyorum,yanlız değilsin arkdaşım...11 YorumlaEee canımcım, onlar or*spuluğu çağ atlamak zannediyorlar da ondan...
Merak etme, benim gibi "dindar" insanlar da var. Ama gerçek dindar. "Dinciler" gibi kadınları 2. plana atmak için baş örtmeyi haşa Allah'ın emriymiş gibi gösterip türlü avantalar elde etmeye çalışmayan, sakal uzatıp sarık cübbe ile dolaşmayı din diye savunmayan, hatta bunlara karşı çıkan, Atatürkçü, laik ve dinine de bir o kadar bağlı... Tabi az sayılarımız ama yapacak bişey yok.
Çünkü, şaşırtıcıdır ki, bu da Kur'an da yazar. Cennete gidecek, iyi kullarından bahsederken "onların çokları ilk zamanlardan, pek azı da son zamanlardandır" der. Eeee son zamanlarını yaşadığımız tüm insanların ortak kanısı olduğu şu günlerde dünyada bu tip insanlar çoğunlukta olsa zaten Kur'an a aykırı düşer ki!
O yüzden pek fazla kafana takmayacaksın. Ben gücüm yettiğince ortalık malı olmaya özenen bayanlara yaptıklarının yanlışlığını anlatmağa çalışıyorum. Tabi anlamak istemeyene bişey anlatamazsın. Yapacak bişey yok.530 Yorumla- +1 yıl
artiliyorum ama kurani kerimin arapcasinida turkcesine okudum digerle soylediklerine katilmamla beraber dinde ortunme vardir kurani kerime dikkatli bakmani.oneririm
- +1 yıl
Tabiki vardır. Ben yok demedim ki. Ama o örtünme başı örtmek değildir bazılarının iddia ettiği gibi:
"Mümin kadınlara söyle baş örtülerinizi/örtülerinizi göğüs yırtmaçlarının üzerlerine vursunlar." cümlesinde örtülmesi gereken yer "göğüs yırtmaçlarıdır" baş değil.
Ayette "baş örtüsü" kelimesi (ki örtü kelimesi ile eş anlamlıdır) geçti diye başın örtülmesi emrediliyor demek Kur'an'a iftiradır diye düşünüyorum. Çünkü emir göğüsle ilgili. Saç ile değil! - +1 yıl
Ama dinciler yozlaştıra yozlaştıra bu hale getirmiş malesef.
Bir kadının saçından "tazyik" alan zihniyete de zaten şaşarım...
Lütfen "saçının 1 teli bile gözükürse 40 yıl cehennemde yanarsın" uydurması nereden çıkıyor açıklayınız. Bu dine sokulmuş mudur sokulmamış mıdır? Kur'an'da böyle bir ceza yaptırımı var mıdır? İşte halkın dini, işte Kur'an... - +1 yıl
kurani kerimin arapcasindan turkceye tercume edlirken yakin anlamlar alinmis tam anlamiyla tercume edilmesi zaten imkansizdir zaten tercume degil meali deniyor ama haklisin ortunmeyi turbana turbani siyasete cevirdiler cikarlari icin dinle oyuncak gibi oynuyorlar...
soran@ guzel soru sormussun avrupali adam uzaya cikar medeniyim der benim vatandasim 16 yasinda bakireligini kaybeder medeniyim diye gosusunu gere gere ortalikta dolasir medeniyetten anladiklari bu iste lanet olsun boyle medeniyete - +1 yıl
Bak oda güzel konu. Allah emretmiş olsa bile o baş örtüsü şu an fitnedir ki fitne insan öldürmekten daha büyük bir günahtır. Yani müslümanım diyen zaten o pisliği kafasında takmaz...
Şahsi kanaatim başı rahibe kıyafeti türban gibi örtmeyen "şal" benzeri baş örtüleri bayanlara çok yakışıyor. Çok güzel bir aksesuar. Ama bu "dinciler" yüzünden ondan bile hazzetmez oldum ha... Neyse. Bakalım sonumuz nasıl olacak.. - +1 yıl
valla hocam eskiden bende turbancilara fena takardim ama bizim millet asti artik is bakirelik bacak arasinda degil beyindedir diyen beyinsizleri gorunce onlar bana masum geliyor artik benim merak ettigim geberip obur taraftaki savunmasida oylemi olacak yahu
- +1 yıl
ah kardeşim her erkek sen gibi olsa ortaya kendini atmış kızların günah kendi seçimleri ama bide şerefsiz diycem şerefsiz bazı erkekler doğru dürüst kızları anlem edip kanlem edip o kızlara benzetme derdindeler zor olanmıdır dertleri ama bunlarda hadi Allah korkusu yok olsa bunu yapmazlar peki zerre kadar vicdan damı yok tur nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum yazdıklarınla yaşadıkların birse Allah gönlüne göre versin
- +1 yıl
Valla var öyle mahluklar da onun benzeri kızlar da var. İsteye isteye yapıp yaptığı işi koz olarak kullanan dişiler... Zira bir kızı kandırmak zordur. Öyle kolay kolay kğl yutmazlar.
Ayrıca evlenicez diye cinsel ilişki yaşayıp ayrılmanın adı "evlilik vaadi ile tecavüz"dür ki yasada suç sayılmaktadır. Ben son zamanlarda kimselerin bu maddeden yargılandığını duymadım... Madem kandırılmış, şikayet edecek... Ama geneli alan membun veren memnun modeli malesef.
- +1 yıl
Sevgili Erdem, sadece şunu merak ettim dostum; iyi bir giriş yapmışsın ama her şeyi yine şu türbana dayandırmış gitmişsin. Kardeşim ben de sana bir soru soruyorum: ''Ne alakası var?''. Yani böyle bir konuyu dahi neden ve nasıl türbana dayandırdın anlamadım. Daha önce de senin bu fikirlerini okudum ancak öyle tartışmalar yapmışsınız ki; diyorsunuz Avrupa uzaya gidiyor biz türban takıyoruz.(Bu arada Avrupada uzaya giden yok) nerdeyse buna getirmişsiniz işi. ben de tekrar soruyorum; Ne alakası var?
- +1 yıl
Ha ayrıca medeniyeti de özgürlüklerle karıştırmanıza şaşıyorum. İster istediğiyle yatar; işini iyi yapar. İster başörtüsü takar işini en iyi yapar. İster her tarafını açar işini en iyi yapar. İsterse sokakta yatar işini en iyi yapar. Esas olan işini en iyi yapmaktır. Ülkesini en çok seven ; işini en iyi yapandır. Eğer medeniyetten bahsediyorsanız biraz bunlardan bahsedin derim. İşi döndürüp dolaştırıp sosyal hayata , inançlara, dünya görüşlerine dayandırmayın.
Sevgiler.
- +1 yıl
"İster istediğiyle yatar; işini iyi yapar" demişsin. Eee dini yoksa yapar tabi. Bundada bir sakınca görmez...
Ayrıca "türbana dayanma" bizim değil, başımızdaki siyasetçilerin yaptığı bir iş. "Türban" bir simgedir, bir semboldür. Dinin yozlaştığının, gerçeğinden uzaklaştığının ve insanları koyun gibi gütmenin bir aracı yapıldığını anlatan bir sembol. Dini konuları konuşurken, dinin ne hale geldiğini bundan daha iyi özetleyecek bir imge daha var mı? - +1 yıl
İşini iyi yapmak işin yarısıdır. Ama sen işini istediğin gibi iyi yap, diğer alanlarda "kötü" isen. Önüne gelenle yatıp kalkar boktan bir hayat yaşarsan o hayat yaptığın işe de illaki yansıyacaktır. Çaresi yok!.
Yani adam gibi, işini en iyi şekilde yapabilmek için önce o adamın kendine çeki düzen vermesi gerekir. İş yaparken "akşama helgayı mı olgayımı" diye düşünmemesi gerekir... Medeniyet senin düşündüğün gibi sadece "işi iyi yapmak" değildir yani.
Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar..
- +1 yıl
Ya dostum elbette sakıncası olmaz. Bizim onun diniyle imanıyla görüşüyle işimiz olmaz. Ülkesine hizmet etmiş mi? Aslolan budur benim gözümde. Yani birisi başörtüsü taktığı için dini yozlaştıramadığı gibi diğeri de biriyle yatarak dini yozlaştıramaz. Çok yanlış bir yaklaşım bu. Ha siyasetçilere gelince, burda konuştuğumuz bu değil bana göre. Toplumun ahlaki yapısı siyasetçinin değil. Zaten benim gözümde hiçbir zaman ahlaklı bir siyaset olamaz.
- +1 yıl
Seni hala anlamış değilim.Türk toplumunda eskiden beri çok kadınla beraber olmak vardır. Gerek evli olarak gerek cariye olarak gerek metres olarak. Osmanlı döneminde her padişahın 4-5 eşi ve 4-5 tane sadece yatmak için cariyesi varken, Atatürk'ün dahi birkaç kadınla ilişkisi varken ve bu insanların ülkeyi kurtaran ya da yüzyıllarca hüküm sürmüş insanlar olduğunu düşünürsek ; asla diyemezsin ki aklı yatakta kalır bilmem ne olur. Sosyal hayatla iş hayatı veya idealler çok farklı konulardır.
- +1 yıl
Yahu sende kendini padişah mı sandın? "Harem" zaten haram kelimesinden gelir. Padişahın 10 sevgilisi var diye illa benimde mi 10 sevgilim olması gerek? O senin kültürümüzde var dediğin, baştaki padişah ve zengin sınıf. Yoksa halk hiç bir zaman kimin eli kimin cebinde oynamamıştır şu zamanki gibi...
Ayrıca Atatürk'e de dil uzatmana da çok şaşırmadım. Şu aralar moda... İçtiği rakı kadehlerini de say istersen. Kadınla ilişkisi olur duygusal olarak. Konu bu değil. Konu ahlak. Atamın onda biri ahlak - +1 yıl
olsa zaten Atamıza dil uzatmazdın... Kanıtla kimle birlikte olmuş? 3 tane şahit getir! Yada sus daha çok batma bence...
Milletle düşüp kalkmayı meşrulaştırmak için padişahlardan, önderlerden örnek veren adamın ahlakından ne beklenir ki zaten...
Onların aklı kalmıyorsa başkasınında kalmaz mışmış..
Senin aklınla onların aklı bir mi diye sorarlar adama? Ne yaptın? Hangi devrimi gerçekleştirdin? Şu ülkene ne kattın ki kendini onlarla bir tutuyorsun?
- +1 yıl
Ayrıca başına taktığı örtü o insanın dinini yozlaştırır. Yozlaştığının da alametidir...
Senin gibiler bunları masum göstererek kötülüklerin toplumun içine girmesine zemin hazırlıyorlar. Kur'an'ın dediğine göre insan görünümündeki şeytanlık böyle bişey olsa gerek...
Onlarcasıyla düşüp kalk. Yarın ellerinde piçleri ile gelsinler, bu çocuk senden desinler, sende "iş farklı sosyal yaşam farklı" de, işini en güzel şekilde yapmaya deva et bakalım. Bakalım Allah'ın karşısında ne cevap vereceksin... - +1 yıl
Yazıklar olsun diyorum. Ben sana gayet nazikçe bir şeyler anlattım. Ve sevdiğim de bir üyeydin ama yanılmışım.Görüşlerine dokununca hemen çirkin yüzünü ortaya koydun. Ayrıca ben Atatürk'e laf veya çamur atmadım. O senin olduğu kadar benim de ''Ulu Önder''im. Atam diyorsun sonra başörtüsüne karşı çıkıyorsun fakat Zübeyde Hanım'ın ve Latife Hanım'ın başının örtülü olduğunu unutuyorsun. Buna da yalan diyemezsin ya. Bilmiyorsan link göndereyim ama istersen.
- +1 yıl
Ha gönül ilişkileri gayet de olabilir bu da çok normaldir bunu yalanlayamazsın bilinen gerçeklerdir bunlar. Ve bundan dolayı Atatürk'ü kimse yargılayamaz. En bilinen gönül ilişkisi Fikriye Hanım olmakla beraber. Naciye Hanım, Gençlik aşkı Miti Kovaçeva, Emine, Hatice ve Makedon Eleni hanımlardır. Bilinen birkaç isim. Ayrıca bilip bilmeden konuşma eskiden çokeşlilik ve zina daha yaygındı. Savaşta ölen erkeklerden dolayı erkek nüfusu çok azalmaktaydı. Tarihi bilip bilmeden gelip bana nutuk atma..!
- +1 yıl
Cahile dert anlatmak zordur demişler...
Sen öncelikle git baş örtüsü ile türban arasındaki farkı bir öğren. O hanımlar yozlaşmanın sembolü olan Türbanı değil, "gelenekleri" olan baş örtüsünü takıyorlar. Saçımın bir teli görünürse 40 yıl yanarım gibi de düşünmüyorlar...
Burada ahlakla tartıştığımız ilişkide gönül ilişkisi değil "zinadır". Herkes istediğini sever istediğini duyumsar. Zina farklı bir olay...
Diyelimki zina yapmış, Kur'an der ki 3 şahit getir yada o iftirayı atanın sözüne bir daha - +1 yıl
güvenmeyin...
"Savaşta ölen çok olursa zina serbesttir" diye bir ayet de hatırlamıyorum ayrıca.
Sen zinakarlığı tepene çıkarttın diye herkesin çıkartmasını bekleme. Topluma da küfür etme. Sen zinayı tepene çıkart, güzel bişey gibi öv, sonrada ahlaklı geçin. Olacak şey değil.
İşte insan görünümündeki şeytanlık budur diyorum...
İyi ilerde kızın falan olursa falan anlat bunları ona... Belki o yüzüne tükürür... - +1 yıl
Vayy beee tartışmaya bak:)) Neler varmış bu sitede:)) Erdem bişey sorcam sen ne mezunusun :)? Adam yine sabırlıymış:) Bişey dememiş sana. Ben olsam bu kadar sakin olamazdım valla:)) Sabırtaşıymışsın @Realman25 tebrikler:)) Cahil adamla muhatap olmak zor dostum:)))
- +1 yıl
valla katilmamak icin zor tutuyorum kendimi ama yazmiyacam lann anlayan anladi
- +1 yıl
bosver karakoy yolculari darilir daginik kalsin hic toplama...
+1 yılAvrupa'nın Köpeği olarak bu soruyu nasıl kaçırmışım, hayret.
Avrupa'nın Köpeğiyiz. Oradaki büyük ölçüde doğru uygulanan insan haklarına özeniyoruz. Kimi yobazlar tarafından Türk kültüründen soğuduğumuz için Avrupa kültürüne özeniyoruz. Özgürce ve baskı altında kalmadan hayat sürmelerine özeniyoruz. Dinin etkisinin az olduğu (dikkat, anayasal olarak laik demiyorum) bir toplumda yaşamaya özeniyoruz. Hristiyanlığın reforma açık yönüne özeniyoruz. İnsan gibi yaşamaya özeniyoruz.
Türk olmak gelenekleri kabul etmek ve Müslüman olmak mı demektir? "Ahlak" denen bir kavramı kabul etmek ve hayatı bu şekilde düzenlemek midir? Bu mudur olay? Anlayış buysa Türk olmaktansa Avrupa'nın köpeği olurum, daha iyi.
Üzgünüm ama medeniyet Avrupa'da.72 Yorumla- +1 yıl
İkinizi de artıladım.
Arkadaşlar aşağıda bir gizli kullanıcı Atatürk ün Dini eleştiren görüşlerini paylaşmış ben bu konuda birşey söylemek istiyorum.
Atatürk ün din konusunda farklı açıklamaları vardır bu açıklamaları burada yazmayacağım fakat bazı konuşmalarında Atatürk islamı överken dinlerin en mükemmeli derken,bazı konuşmalarında ise dinleri şiddetle eleştirmiştir bilmeniz için yazdım.
Medeni Bilgiler isimli kitaptan Atatürk ün bu konudaki düşüncelerini okuyabilirsiniz.
Sonuç olarak Atatürk e ne dinsiz nede müslüman diyebiliriz.
Ama dinsiz olma ihtimali daha yüksek çünkü dini eleştirileri övgülerinden zaman olarak daha sonraları yapmıştır.60 Yorumlayazılanlara baktımda eşcinseller evlensin mi sorusu senin kafanı bayağı bi bozmuş.eşcinsellik ahlaksızlık değildir.o insanlar ahlaksız oldukları için değil hormon salgıları yüzünden o haldeler.onlara yaşama hakkı tanımıcaz mı bu yüzden?ya normal olan onlar olsaydı da biz 'anormal' olsaydık?aynı tepkiyi bizler için verselerdi o zaman ne hissedersin?bırakalım onlar da istedikleri gibi yaşasınlar.batı özentiliğine gelince;bu bizde asırlardır var.batılılaşmayı tam olarak idrak edemedik hiçbir zaman.kendi değerlerimizi koruyup modernleşmek,gelişmek lazım.o açıdan sana katılıyorum.
50 Yorumla
+1 yılbunlar senin kendi fikirlerindir. herkes istediğini düşünebilir. insanların ne düşündüğü seni neden rahatsız ediyor bukadar? he evet türküz demiştin değil mi? insanlara karışmak genetik bir özellik bu topraklarda. bırakın herkes istediğini yapmakta özgür. ahlak kavramı kişiden kişiye değişir. kime göre yargılayacaksın ki bir başkasını? ayrıca kimse yargılayamaz bir başkasını çünkü herkesin değer yargıları farklıdır. bu avrupaya oraya buraya özenmek değildir. birey olabilmektir. kimse bir kalıptan çıkmak zorunda değil kimse ben türküm ben müslümanım ozaman bu şekilde davranmak zorundayım demek zorunda değil. eğer öyle davranıyorsak zaten birbirimizden ne farkımız kalır, robotlaşırız iyice. bir kalıp binlerce insan.
10 YorumlaYa neden bu son yıllarda bu laf dillere pelesenk oldu? Ne ahlağı kalmamış ben anlamıyorum ki? Gayet de ahlak var. Ama bence daha ziyade siz insanların daha çok para kazanmasından rahatsızsınız. Evet çok çarpıcı ama gerçek. İnsanlar eskiden bu kadar çok para kazanamıyordu, kır nüfusu çok fazlaydı, şehirde kimse yaşamadığı gibi gelir düzeyi düşük olduğu için ve elbiseler pahalı olduğu için insanlar alamıyordu. Bugün durum çok farklılaştı. her şey ucuzladı. Herkes istediğini alabiliyor giyebiliyor. İnternet tv hemen elimizin altında. Global dünyayı birebir takip edebiliyoruz. Eskiden internet olmadığı için bu konuşmaları duyamıyordunuz sayın gizemli61 ama artık duyabiliyorsunuz. Sadece sorun bu başka sorun yok. Yani daha da ötesi insanların parası var ve kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. Sizin sorun gördüğünüz şeyin temelinde bu var esasen
20 Yorumla
+1 yılYa benim anlamadığım müslümanız bilmemne, her türk müslümanmı olmak zorunda
dinle ırkı karıştırmaktan vazgecin ya. Hrıstıyan Türkleride var, yahudi Türklerde var, bunun ateisti de var, Scientology tutumlusu var, varda var.
Bırakın böyle konuşmalari. saygı duymuyorum diyorsun, sen kimsinki başkalarına karşı saygı duymuyacaksın. herkes kendinden sorumludur sen bizden değil, seni bu durumlar ne geriyor elaleme ahkam kesiyorsun? Sen kendini biliyonmu güzelim biliyon, eee yoluna devam et otur yerine işte.
Avrupaya özentim yok, Türkiyemden herşeyinle memnunum fakat her koyun kendi bacağından asılır ve kimse kimseyi yargılamaya hakkı yoktur!46 Yorumla- +1 yıl
onunki uyarma değil aşalama ve kendini üstün görme! bunun hakkinda kuran ne diyor benden daha iyi bilirsin! allah'dan başka kimse yargilayamaz.
- +1 yıl
abicim sendenmi bahsettim ben soruyu soran bayan anca bayan kiliginda baska profilin varsa lafim yok. onunki kendini üstün görme diyorum... senin degil!
ne dedimse halka hiç yaramadı
ben gittikten sonra ararlar beni
boşa cahillerin gözü karardı
kuru çene ile yorarlar beni
duman eksik olmaz her yüce dağda
bülbül eksik olmaz her yeşil bağda
atomun patlayıp bittiği çağda
onun ötesinde sorarlar beni
ebedi değildir bu yeşil bağlar
ebedi değildir şu yüce dağlar
öz kardaşım şu bizim softalar
mezarımda bile kırarlar beni
dövüştüm çekiştim ham sofuyunan
dikildi karşıma boş kafayınan
aşıklar gidemez bir sefayınan
böyle boşu boşuna yorarlar beni
mahzuni şerif'im gayrı gam yemem
ondan ötesini kimseye demem
ufak vücuduma kefen istemem
varsa insanlıkla sararlar beni "
(aşık mahzuni şerif)10 Yorumla
+1 yılAvrupa Birliğinden yanayım bu birliğe gimek için gösterilen mücadelenin yanındayım hangi siyasi ideolojik felsefi yada dini görüşten olursa olsun Avrupa medeniyetinde yer almamız için emek veren caba harcayan herkese müteşekkirim yerimiz Avrupadır ortaçağ karanlığında cebelleşen kanlı diktatörlerin sömürüsü altında olan ortadoğu ve orta asya değildir...
46 Yorumla- +1 yıl
yazımı okudunuzmu arkadaşım okuduğunuzu anlamadan eleştiri getirmeyin lütfen ben ne diyorum yorumumda bizim yerimiz Avrupadır ama ortadoğu orta asya ülkelerinin hayalleriyle yanıp tutuşan insanlarda çok bu ülkede kimin kazanacağını zaman gösterecektir...
- +1 yıl
ayrıca aşağıdaki diğer yorumuma getirdiğiniz eleştiriye cevap yazdım okuyun lütfen
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru Söylemek Hiç Bir Fayda Vermez Bak Kardeşim Yeni Üye Oldum Yazını da Görür Görmez Yazmak İstedim Bende Pek Girmem Hem Konulara Hem Sitelere Her Şeye Karşıydım. Bence Susmak İyi. Neden Diyecek Olursan; İnsan Söze Gerek Kalmadan Anlayandır. Bilmem Anlatabildimi İki Kelime. Sex Erotizm Para Vs.. Amerika Yada Avrupa Bu Kadar Değildir. Herkes Sadece Tv Kültürü Peşinde Benim Bu Ana Dek Arkadaşım Olmadı Sevgiliyi Bırak. Hadi Onu da Boşver Zaten Sevgili Benim Bildiğim İlk Ve Tek Olmalı O'dur Sevgili. Söyleyecek Çok Sözüm Var Ancak Susmak İstiyorum En Azından Şimdilik. Tek Sorum Var Bu Yüzden Belki Cevap Alırım Diye Girdim Yoksa Heves Değil Zaten Rastladım Soruyu Ararken. Kendini Kaybetme Yeter Derim Sana. Başkası Seni İlgilendirmesin. Sonra Emek Verdiğin Kişiler Sayesinde Zamanın Tükenmesi Hoş Değil. Kuruyacak Ağaca Su Vermek Akıl Kârı Değildir. Saygılarımla kardeşim.
21 YorumlaKimse falan acınacak durumda değil yalnız şu soruyu sormakta ne amacın vardı bilemiyorum ama ortalığı iyice karıştırdın.İnsanların din hakkındaki veya batı düşmanlığı hakkındaki eleştirilerini duymak istemiyorsan böyle bir soru sormamalıydın.
Senin hatan son cümlende Türk lüğü müslümanlıkla özdeşleştirmen ister istemez buna tepkiler verilecekti.Ve öylede oldu.Herkesin görüşlerine,inançlarına saygı duymalısın.
Eğer sana kişisel olarak bir hakaret yoksa diğer konularda herkes istediği eleştiriyi ve övgüyü yapabilir.
Şimdi ne değişti ben sana soruyorum herkes farklı farklı argümanlarla kendi düşüncelerini haklı çıkartmaya çalışmış.44 Yorumla
+1 yılKabul etmem gerekiyor zaman zaman sertleşerek ilerlesede derinliği olan içeriği sağlam hoş bir soru cevap maratonu oldu kendi açımdan mutluyum artıları eksileriyle herkese teşekkür ederim karşıt fikirler olmazsa tez antitez birlikteliği ve mücadelesi sağlanamazdı bir ricam var eksi veren arkadaşların alternatif cevap yazmalarını ve eleştiri getiren arkadaşlarında cevapları okuyup ilgili olmalarını istiyorum bu tartışmaları daha sağlıklı hale getirir bence...
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Türkler, Arapların dinini kabul etmeden evvel büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra millî rabıtalarını gevşetti,millî hislerini uyuşturdu." -Atatürk
"Türk milleti birçok asırlar, bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü..." -Atatürk927 Yorumla- +1 yıl
"Ey Millet! Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selameti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Koyduğu esas kanunlar, Kur'?n-ı Azimüşşan`daki ayetlerdir. İnsanlara feyz ruhunu vermiş olan dinimiz son dindir. Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, hakikate uymamış olsaydı, bununla diğer ilahi ve tabii kanunlar arasında aykırılıklar olması gerekirdi. Bütün ilahi kanunları yapan Cenab-ı Hak`tır." (Atatürk`ün S ve D. c. 2, s. 93)
buyur bakalım ataturk nasıl bırıymıs gor - +1 yıl
Oysa, Atatürk'ün hayatı ve düşünceleri araştırılıp incelendiğinde, materyalist kesimlerin öne sürdükleri bu tür iddiaların bütünüyle gerçek dışı olduğu ortaya çıkar. Gerek Atatürk'ü yakından tanıyan kişilerin aktardıkları bilgiler, gerekse Atatürk'ün hayatını anlatan güvenilir kaynaklar incelendiğinde, Atatürk'ün sarsılmaz bir Allah inancına sahip, Kuran-ı Kerim'i kendisine rehber edinmiş samimi bir Müslüman olduğu görülecektir.
- +1 yıl
işte senın gıbıler yuzunden bu haldeyız.daha atasını bılmez cıkar burada konusur o kadar mıllı kutuphaneye gıttım sahsı adına yazılmıs bır cok onemlı ve gercek eser okudum hıc bırınde bu sozlerıne rastlamadım kım adına konusutguna dıkkat et.hakkında konustugun sahsıyet turkıyeyı kurandır
- +1 yıl
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)
Konuşmanın tamamı TBMM resmi sitesinde : link - +1 yıl
Ve bunu da şu sözleriyle pekiştiriyordu:” Evet Karabekir, arap oğlunun yavelerini ( uydurmalarını ) Türk oğullarına öğretmek için Kur’?n’ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edipde aldanmakta devam etsinler ”
(Kazım Karabekir-Paşaların Kavgası Syf, 159) - +1 yıl
Atam ne güzel söylemiş! Çünkü islam ile "Arapların dini" arasında dağlar kadar fark vardır.
Ayrıca Kur'an kendisinin anlaya anlaya okunmasını EMREDER. Manasız bir şekilde arap papağanlığı yapmayı değil.
İşte bu yüzden, Atatürk, T.C. devletin de Allah'ın dinini savunan 1 numaralı adamdır. Devletin de değil, kendi şahsi parasınadn verip, Kur'an ı Elmalılı Hamdi'ye Türkçeye çevirtmiş ve çoğalttırmıştır. bundan daha iyi müslüman var mı şu devirde? - +1 yıl
Kur'an için arapoğlunun uydurması diyor Mustafa Kemal kazım karabekir'in , Mustafa Kemal'in yakın arkadaşı Dr.Rıza Nur'un sansürsüz hatıralarında geçiyor hepsi ve bu kitaplar şuan hala yasaklıdır otur oku ayrıca Kur'an için gökten indiği sanılan diyor iman etmemiş tamamen gökten indiğine dinini tam yaşıyan diyorsun :)))))))) Sen şimdi bu mesajıma yine alengirli cevap yazacağına şu bahsettiğim yasaklı kitapları oku hemde Atatürk'ün en yakın arkadaşlarına ait bu kitaplar.
Cevap sahibi+1 yıl@Realman25, gerçkler bunlar. Cümleyi Google'da arat.
Cevap sahibi+1 yılben sana kaynak olark wiki'yi mi sundum?! oradaki kaynaklara bak dedim.
- +1 yıl
Şimdi arkadaş kaynakça verirken Atatürkle yakın ilişkiler kurmuş kişileri şahit olarak göstererek kaynakça gösterirsin. Ve bu birçok kişinin onayladığı bir tez ise, doğruluğu kabul edilir. Ancak bu gönderdiğin linklerdeki belgeler çürütülmüş ; kurumlarca veya şahitlerle onaylanmamış belgelerdir. Yani kaynakça gösterirken resmi kaynakça göstermen gerekir.
Cevap sahibi+1 yılsana ne versek beyenmeyecksin
Cevap sahibi+1 yılAtatürk'ün yakın dostalarından dinle ilgili çıkan şeyler hemen hemen aynı; Atatürk dini sevmiyordu. Ve bu insanlar öyle öyle dinle veya Atatürk'le bir alıp veremedikleri yok. Bir de altını çiziyorum: yakın çevresi.
- +1 yıl
Ya dostum ben sana bu şekilde 1000tane link veririm dindar olduğuna dair. Al mesela bir tane link bu şekilde kaynaklarla olmaz. Aslolan resmi kaynaklardır. Kardeşim Kongre kayıtlarında kongreye girerken Atatürkün bizzat Kur'an okuduğu yok mu=? Al sana gerçek kaynak. Ama bana bir yazar bir hoca şöyle dedi diyerek gelme.
- +1 yıl
Ya hu TBMM resmi sitesinde adam Kur'an için '' Gökten İndiği Sanılan '' kitap diyor.Kendi el yazması Medeni bilgiler kitabında ise '' Muhammed Mekke'den Medine'ye kaçtı '' ibaresi var açta oku.Allah Allah.Muhammed sanki cephede asker arkadaşı hicret etmemiş kaçmış.Hala neyi savunuyorsun.
"Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir.
- Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı
link
Cevap sahibi+1 yılYukarıda Nova-'nın yazdığına bakın. Dhaha iyi anlayacaksınız. Ben de "müslümanım, inanıyorum" diyorum ama gerçekte inanmıyorum, sadece bir iki arkadaşım biliyor. Açıkça söylese zaten adamı idam ederlerdi.
Kişilik & Karakter konusunda 826 cevap paylaştı. Bunun önüne %100 geçemezsiniz..
O zaman tv de izemeyelim, interneti kullanmayalım, kot pantolanda giymeyelim, saçlarımızı modelli kesmeyelim.. her şey avrupa özentisi nasılsa.. hatta arapça alfabeye geri dönelim.. İran gibi ahlak polislerimizde olsun.. olduu..
Mümkün değil bu.
Biri gider müslümanım der ortalarda dolaşır, her tür yalanıda ondadır, riyakarlık ondadır, dedikodusu ondadır..
Biri gelir ben ateistim der, en yardım sever odur, en efendi odur, hayvanları koruyuyan odur, dürüsttür.. vs vs..
Herkes kendi dininden imanından sorumludur, her koyun kendi bacağından asılır.00 Yorumlaallahsızhollandalı'nın pek sevdiğim bir sözü vardır.
"Emperyalist Avrupa'nın köpeği olduğum için böyle davranıyorum."104 Yorumla- +1 yıl
Yukarda söylemiştim ben emperyalist Avrupa'nın köpeğiyim.Siz kendinizi ne ara efendi konumuna soktunuz?Sizin tarlada kargaları kovalayan korkuluklardan farkınız yok.Durduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz.Saygı bilmiyorsunuz,başkalarının hayatlarına karışabilecek yetkiyi kendinizde görüyorsunuz.İnsanlara din,ahlak öğretmeye kalkıyorsunuz.İçi saman dolu bir korkuluktan pek farkınız yok.Bekçiliğinizi gidin kendi sığ görüşlerinizin olduğu tarlada yapın.Saygılar
- +1 yıl
Ben olurum.Sizse eminim olmazsınız,olsanız da olmamış gibi yaparsınız.Durduğunuz yerde biz nereye gidiyoruz? diye sızlanırsınız.Siz kendi dar pencerenizden bakmaya devam edin.Yukarıda bir gökyüzü var.Özgürce yukarıya bakanların yerine siz bodoslama karşıya bakın.Sıkıldım.Dünya'da en zor şey bir insanın düşüncelerini değiştirmektir.Hele ki sımsıkı kapalıysa.Haydi bana eyvallah.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAvrupaya uymayan, geleneksel, dini-bütün geçinen bir sürü Türk var ahlaksızlığın en beterlerini yapan. Gazetelerde okuyoruz. Bir zaman çocuk p*rnosunda birinci ülkeydik. Ahlaksızlığın sebebi batıya özenmek değildir. bizim toplumumuzdaki çöküş ondan bağımsız, cehalet ve baskıdan kaynaklanıyor. hem cahil hem baskı altındaki toplum tvde orda burda, rahat yaşamları görünce daha kötü yozlaşıyor, çünkü o yaşamı kaldıracak kafa yapısı yok.
31 YorumlaErdem lafım sana: Orda benim yazmamı engelleyip altına kafana göre karalayabilirsin. Senin ahlakında bu kadar işte. Ve sana son yorumum:
Ha ne yaptığıma gelince: Devletin bir kademesinde kamuya ve devlete hizmet ediyorum ve işimi en iyi şekilde yapıyorum. Senin ne yaptığınıysa merak etmiyorum. Çünki seni artık umursamıyorum bay çok yararlı!21 YorumlaHerkes dine inanmak zorunda mı? Elhamdülillah ateistim bende.
106 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Avrupa'ya özenmek kötü birşey değil. Bilim, sanat, özgürlük, yaşam, modernlik avrupadaysa elbette onu örnek alırım. Yok tam tersi arabistandaysa onu örnek alırım. Ama Arabistan ve diğer arap ülkeleri örnek alınacak ülkeler değil dünyada... Bu kadar basit. Bilime, sanata, özgürlüğe, demokrasiye Avrupa kadar değer veren varmı şuanda? Yok... O zaman bitmiştir...
Ayrıca eksi verenlere de burdan selam ederim. Gelin yazın derdinizi cevabını vereyim. - +1 yıl
arkadaşım bırak versinler bizimle şu an tartışma içinde olmayı tercih edip eksi veren bu insanların benim gözümde değeri var tez antitez birlikteliği başka türlü sağlanamaz...
- +1 yıl
eksi verenlerden yalnız bir ricam var mutlaka eksiledikleri yoruma cevap yazmaları gerektiğine inanıyorum bu önemli bana kalırsa...
- +1 yıl
herkesin dini inancı kendinedir diğer kişinin inancına saygısızlık etmediği sürecede kimseyi ilgilendirmez. din dil ırk siyaset gibi kişiye özel seçimlerinde tartışılması hatadır bence sadece dikkatimi çekti ve yazmak istedim bilinç dışı yazmışsınız belli ama Elhamdülillah derken bile Allahın adını zikrettiniz Allahıma şükür anlamına gelir ve ateizm de hiç birşeye inanmama anlamına gelir siz kendi içinizde bi ikilemde değilsinizdir inşallah
+1 yılavrupalasacaz diye ne oldugumuz belirsiz bir halk olduk ciktik
95 Yorumla- +1 yıl
merak etme herkes anliyorda islerine gelmiyor
- +1 yıl
kısa ve öz tebrikler ++++++++
- +1 yıl
:)
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. lusacan ile geçen diyaloğunuz üzerine,
sizin gibiler de bizim gibi bu dünyaya kul olmaya geldi, ama sizler bir noktada çoban olmaya karar verdiniz ama o kadar kana susadınız ki başımıza kurt oldunuz. bu gibi durumlarda sizin gibi kurtlardan sürüyü korumak bizim gibi çoban köpeklerine düşüyor. iyi akşamlar.43 YorumlaKendi fikirlerini sonuna kadar açıklamana saygı duyarım ama insanları neden böyle değil de öyle davrandıkları için yargılaman, onların da seni yargılamasına yolaçar ve tartışmalar hiç bir yere ilerlemez.
20 YorumlaSana katılıyorum.Bu konuda insanları değiştirmek istiyorum.Hayatımda benimsediğim büyük amaçlardan biri.Tek büyük idealim bu.Tepkin iyi bunu heryerde göstermeni dilerim.Gerekirse bi ortamda tek kaldığın zaman bile her zaman bunu savun onlarla aran bozulcak diye sakın sende yozlaşma böyle sürdürürsen ne mutlu sana.
10 Yorumla
+1 yılgeniş olmamın sebebini söyliyeyim. şahsiyetsizim ve böyle olduğumda da, kendimi bir şeylerle tanımlamadığımda, farklılıklar beni rahatsız etmiyor. kesin doğrularım olmadığı için başka insanların doğruları bana yanlış gelmiyor. ve bu durumumu olumsuz görmüyorum. ( belki anlatmak istediğin noktaya yaklaşmamış olabilirim ama kendimce cevap vereyim dedim. )
30 Yorumla
+1 yılsorduğun soru çok ama çok genel olmuş oysa türkiyede avrupaya özenen çok az bir kesim var onlar göz önünde olduğu için sende türkiyeyi öyle sanmışsın oysaki türkiyenin sosyal yaşamına bakarsak türkiyede yaşayan bir çok kişinin benliğini koruduğunu görürsün nitekim geçen seçimleri baz alırsak türkiyenin hala değerlerini ne kadar savunduğunu görmemek mümkün değil
06 Yorumla- +1 yıl
internet ortamına bakaraka bu kararı veriyorsun oysa gerçekte böyle değil nitekim internet ortamında yapılan anketlerinde ne kadar gerçekçi olmadığı türkiyeyi yansıtmadığı ortaya çıktı
- +1 yıl
ben sizin gördüğünüzü göremedim sorun bende olması gerek...
- +1 yıl
gözlerim açık ama demek her bakan sizin gördüğünü göremiyormuşum belki bakış açımı değiştirmem gerek belkide siz değiştirmelisiniz
+1 yılGeleneklerimize sahip çıkıyoruz. Ama Sitede Türkiye ortalamasını bulamazsın ki.
Evililik yaşı bile sitede ideal...25-26. Gerçeği hepimiz biliyoruz.
Boşver, isteyen istediğini yapsın. İstediğini düşünmekte özgür. Kızmanın, Sinirlenmenin kime faydası olacak.03 Yorumla- +1 yıl
Tepkini belirtmen güzel. Ama Sitede çok kültürden gelenler de var. Hepimiz Müslümanız. Hoşgörü dinimiz, dogruyu hatırlatmaktan başka ne yapabiliriz ki..
Üye olanların çoğu Sözlük yazarı, hayatı tiiye alıyor. Rahat yorumları o yüzden görüyorsun.
- +1 yıl
herkes bildiğini okuyor nasrettin hoca misali elimizde bir kap yoğurtla göle maya çalabilirsen bu bazı neye ne yorumu yaptığını bile bilmeyen bikaç densiz ahlaksız insanlarıda sözünle yola getirebilirsin onlar kendi yollarını bulmuşlar bodoslama bindirirler elbet birgün biryerlere
1- Sen insanların düşüncelerine saygı duymazsan onlar da gelir sen ne saçmalıyorsun der.
2- Bu ülkede herkes müslüman değil, böyle bir genelleme yapamazsın.
3- Ahlak anlayışı kişiden kişiye değişir, insanları böyle yargılayamazsın.
4- Sana yanlış gelen şeyler, başkasına doğru gelir, kimseyi sen şöylesin böylesin diye yargılayamazsın.
5-Herşeyde Avrupa'dan örnek aldık demek yerine tarihini biraz araştırmak daha yararlı olacaktır.915 Yorumla- +1 yıl
Sokağın ortasında sevişmek ahlak dışıdır. Gay çiftlerin evlenmesi ise sadece onları ilgilendiren, seni hiçbir şekilde psiklojik ya da fizyolojik yönden rahatsız etmeyecek bir durumdur. Bu yüzden ahlak dışı bir durum yoktur ortada. Senin hoşuna gitmiyor diye durumları ahlak dışı olarak yaftalayamazsın. Seninde toplum tarafında kabul görmeyecek bir özelliğin olabilirdi bunu unutma. Biraz empatiyle her şey daha berraklaşır.
- +1 yıl
içine sytan kaçmış gibisin saldırıyosun ama seni kovacak hocam yok yanım da bu bir iki o zaman bılmedıgın konular da ornekleme yapma bu da iki cok bekçilik istıyosan da bır ceza evın de gardıyan yada bır guvenlık bekcısı olmanı tavsıye ederek daha fazla muhattap olamıyacagımı belırtırım arkadasım
- +1 yıl
hepimizin kendine göre doğruları var elbette siz çok saygılı bi biçimde ve sabırla yaklaşmışsınız yorum sahibine ben yorum sahibine yakın bir zihniyetteyim ancak sanırım kendisi biraz tahammülsüz zıt görüşlere karşı, bence anlatmak istediği özetle şu dönemimizde gerçekten bazı şeyler iyice çığrından çıktı gizli yapılması gerekenlerde alenen yapılır oldu tasvip etmediğimiz ancak kişisel tercih olan şeylere karışamayız ancak kıral çıplak masalı gerçek olmaya başladı özeti budur bence
- +1 yıl
Ne yazık söylediğiniz gibi oldu ve sonunda dayanamadım.Patladım. Benim karşı çıktığım tek şey saygısızlık. İnsanları sen öylesin,sen böylesin diye yaftalayan insanlarla benim mücadelem. Ben şahsi düşüncemi bile söylemedim bu tartışmada ki ben homofobik bir insanım. Ama bu bu insanların özgürlüklerini kısıtlayalım, bu insanlar ahlaksızdır, bu insanlar toplum düzenini bozar gibi düşünceler içinde olamam. Bu benim haddim değildir zira bu insanlarda benimle eşit haklara sahiptir.
- +1 yıl
Ya sen ne kadar tahammülsüz ve boşa savuran birisin sayın @Soran. @cobainkd'nin şurda bırak yanlış; eleştirilcek bir tarafı dahi yok. Ha belki daha da çok şey söyleyebilirdi ama konuyu uzatmamış ve herkesin okuyacağı güzel ve sade bir şeyler anlatmış. Senin söylediklerin o kadar boş geliyor ki...
+1 yılAtayisler yine ortalığı karıştırmış. Kaçırmışım tüm eğlenceyi.
45 Yorumla- +1 yıl
Agnostik bakış açısıyla, uzaktan keyifle izliyorum. Yiyin birbirinizi.
- +1 yıl
Yoo dostum yoo.
+1 yılİnanır mısın bugün benzer şeyleri arkadaşıma söyledim.Net ortamı olduğu için mi niye bilmiyorum.Çok rahatlar.Öyle sorular soruyolar ki görünce ağzım açık kalıyor.Yuh dedirtiyor insana.Tamamen görmemişlik bence.Allah'ı unutmuşlar.Yazık
10 Yorumla
+1 yılavrupalılar bizi hala kadınları bir metre arkasında yürüten erkeklerden oluşan bir topluluk..kadınları çarşafla gezen bir sessiz çoğunluk olarak görüyor.bu doğrumu hayır.görmeden bilmeden konuştukları için böyle diyorlar..sende görmeden bilmeden konuştuğun için avrupalısın bence...eğer gidip gezdinsede .fotoğraf makinendeki iki görkemli bina yanıltmasın seni yorum yapmak için görmelisin binanın içini.saygılar
32 YorumlaÖnce insan; neden Cumartesileri çalışıyoruz? Neden fazla mesai yapmak zorundayız? neden çalıştığım yerde güvenlik önlemleri alınmıyor? neden kayıtsız çalışıyoruz? diye sormalı. sanki türkiye'nin başka derdi kalamdı da bi ahlak sorunu kaldı. avrupa mı insan haklarına daha çok değier veriyor yoksa arabistan mı? (araplar daha dün kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiler, dün dediğim sanırım 25 eylül 2011).
31 Yorumla- +1 yıl
+1
bizim zaten avrupadan bir farkimiz var,
hayatinda bir kez olsun almanyaya gelen bir kisi bu yorumuma itiraz etsin yanlisim varsa.
almanyada sokakta yürürken herhangi bir alman erkek tarafindan tacize ugrayan var mi aranizda?
bence ahlak anlayisimiz avrupalinin ahlak anlayisindan farkli. sekil a'da görüldügü gibi.00 YorumlaBırak insanlar nasıl istiyorsa öyle yaşasın, öyle davransın, rahat olsun. insanları bir kalıba sokma ve baskı altında tutma isteği nedendir? ayrınca avrupa dinsiz, ahlaksız değil. kafana estiği gibi genelleme yapamazsın. zira irlanda, iskoçya gibi avrupa ülkeleri gayet muhafazakar ve ahlaklıdır.
27 Yorumla- +1 yıl
ahalaklık ayrı birşey. avrupa yaşantısı ayrı bir şey. avrupada dudak dudağa öpüşmenin bir sakıncası yok ama bizim kültürümüze çok ters olan bir şey ve ahlaksızlık. bu bir gerçek. eskiden yani osmanlı zamanında mahallede bir kız geçiyorsa, o erkek yolunu değiştirirmiş. şimdi millet sarmaş dolaş. biraz gerçekleride görmemiz lazım.
- +1 yıl
ahlaklık ayrı birşey. avrupa yaşantısı ayrı bir şey. avrupada dudak dudağa öpüşmenin bir sakıncası yok ama bizim kültürümüze çok ters olan bir şey ve ahlaksızlık. bu bir gerçek. eskiden yani osmanlı zamanında mahallede bir kız geçiyorsa, o erkek yolunu değiştirirmiş. şimdi millet sarmaş dolaş. biraz gerçekleride görmemiz lazım.
Her Türk Müslüman olacak diye birşey yok.Orada saçmalamışın bence.Dini gelenekler Türklerin asıl geleneği değildir.Bunu bilmelisin bence.Ayrıca sen Avrupalı insanlara dinsiz diyorsun ama Katolikler senin dinine bağlılığından daha bağlı dinine.Ayrıca Ateist de değilim ben ve Atesit'in anlamını bilmeden bence konuşuyorsun.
00 Yorumlaavrupa bizim şanlı tarihimize hayran, biz ise onların aile içi yaşam tarzına.
65 Yorumla- +1 yıl
kim diyor şanlı tarihimize hayran olduklarını arkadaşım kendi kendinize temelsiz iddialar ortaya atıp üstelik inanıp birde savunmayın lütfen...
İslamiyet avrupadan gelse müslüman olacaksınız.
Necip Fazıl Kısakürek
Bu söz herşeyi açıklıyor.72 Yorumla- +1 yıl
+1
Nefis Diyelim :) Bir insan vardi nefsi onu herseyden tad alması için durmadan sıkıstırdı, oda nefsine uydu sonra tad alınacak birşey kalmayınca, nefis dediki ölümü tadmadın, bukez ölümü taddı, sonrası malum.
İnsanoglu herseyi ister ister ister, önemli olan kendini kontrol etmesi, avrupa mavrupa meselesi degil gec onlari..?02 Yorumla- +1 yıl
avrupa örnek model ve sizin sözlerinizde çok doğru önde duran örnek model ve şeytan ve nefside karışınca işe adına bide modern diye kılıf uydurulur düzgün yaşama çabasındaysanda yobaz derler hangi çağdayız derler aklını türlü oyunlarla çelmeye çalışırlar
Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı. türk olan herkes müslüman olmak zorunda mı?
ayrıca sitedeki üyelerden bu kadar şikayetin varsa islami sitelerde mevcut oralara da gidebilirsin burada hakaretler yağdıracağına55 Yorumla- +1 yıl
Daha önce de söyledim. Benim saygı duyacağım insanlar gerçekten saygı duyulmayı hakeden insanlardır. Yoltulmaya ihtiyacım yok. Dinimi, imanımı yaşayıp yobaz olarak anılmaya razıyım. Çağdaş olup kendinize Avrupa'nın köpeği sıfatını yakıştırmaktan çok çok daha üstün bir mertebedir bu.
ya apla, burada herkes Türk ve müslüman değil. bu soru buraya gitmemiş bak. herkes senin gibi değil. türlü adam var. herkes birbirine benzemez. herksi bir sanma. tamam herkesin türk ve müslüman olduğu yerde bu soruyu sorabilirsin ama burada olmaz, uygun olmamış yani.
03 Yorumla- +1 yıl
ya burada farlı tepkiler alırsın. bura bu sorunun yeri değil. türk ve müslüman olanlar zaten avrupaya özenmez avrupa bize özenmiştir ve bundan sonra yine onlar bize özensin der. burada herkes türk ve musluman değil. farklı tepkiler verirler. herkes burada aynı değil. kozmopolit.
Özenti olduğumuz doğru, konu monu fark etmez her b*ka özeniyoruz.
40 Yorumlagizemli arkadaşım haklı olduğun noktalar var ama şunu unutmaki burada sadece müslümanlar veya inançlılar yazmıyor. her çeşit insan var ve herkes dilediğini yazmakta özgürdür. katılmayabilirsin ama yazma diyemessin.
03 YorumlaHayat bir çok şeyi öğretti biri de ''en büyük dinsizlerin dindarlığını övenlerin olduğu. Sen ne hakla kimseyi tanımadan bilmeden iki satır yazıya bakarak bu kadar ağır itham ediyorsun. Örtüyü gevşette biraz kan gitsin beynine canım kardeşim...
44 YorumlaArkadaşım sakin ol.
Hangi ahlaka aykırı konuda saygı duyman isteniyor?
.45 Yorumla- +1 yıl
Eşcinseller sakat doğduğu için onları yakalım değilmi fırınlarda,
Yada sokaklarda dövelim,aşağılayalım öylemi
Onlar aslında insan değil sadece dünyaya gelmiş birer çöp mü,
Yada mahallelerimizde barındırmayalım,iş vermeyelim,evlerinde rahat uyutmayalım.
Bunlarda yetmezmiş gibi devlet eliyle yasal haklarıda alınsın ellerinden öylemi.
Eğer eşcinsel in ne demek olduğunu bilmeden yazdıysan birşey demiyorum.ama bilipte yazdıysan önce sen insanlığından utan derim.
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. sana gösterdiğim hoşgörüyü hayli hayli onlarada göstermem icap eder. çünkü kınayacak olsam önce senin gibi anlayış ve hoşgörüden yoksun, anlatmayı değil uyarmayı seçen birisini kınardım. selamün aleyküm bacım.
36 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaynı senin gibi bağırdım durdum dışı modern görünen ama özenti olmayan biriyim dışım modernken içim tam türk anadolu idi demek zorunda kalıyorum yakın tarihe kadar kendimde guru duyduğum şeref duyduğum şeyleri sınırlarımı zorladılar bu bile kendimi ucuz yabancılaşmış gençlikden biri gibi hissettirmeye yetti ama inan öyle bi an geliyorki şeytan sana bir çelme takıyor aklın şaşıyor ben diyosun ben Rabbim kötülerden uzak tutsun bizleri yolumuzu şaşırtmasın hatalarımızı tekrar yaşatmasın
11 YorumlaAtalarımız ruhu sad olsun onlardan gelen avrupa özentisi genetik :)))))
35 YorumlaBir soruya verdiğin cevap : "Converse, şuan trend olan dar paça kotlar. "
... Yorumsuz !1011 Yorumla- +1 yıl
süpersin!
o soruyu ben sordum ama hıcte avrupaya ozenmem ve saygı cercevesı ıcınde oldugu surece her turlu dusuncemı yazarım ahlaksız falan da değilim acıkcası
14 Yorumla- +1 yıl
ayrıca bır musluman olarakta avrupaya ozenıyoruz dıyorsun ama onların dinsiz oldugunumu dusunuyorsun kı onlara benzemenın ahlaksızlık oldugunu dusunuyosun 4 dine saygı nerde bence bır de dine baglamadan önce dinleri bir öğrenmeni de şiddetle tavsıye edemeden gecemıyorum öncelikle kendininkini
- +1 yıl
Dinleri gayet iyi biliyorum. Bana göre ortalık malı olmak ahlaksızlıktır ve ben buna saygı duymam saygı duymadığım için de bu kadar tepki aldım. Bir dine bağlıyım evet ancak dinimi bilerek yaşıyorum. Doğruları ve gerçekleri bilerek. Umarım siz de anlarsınız bir gün doğruları, siz de anlayabilirsiniz islama bağlı olmanın sadece Yaradan'a imandan geçtiğini.
Abd özentiliği oldugunu kabul edebilirim bende . Ama ahlak seviyem yerinde evelallah. Özentiyz diye ahlaksız olcaz diye bişeymi var. Ve bu özentilik kelimesi yerine hayranlık desek daha hoş olur. .
00 Yorumla"Sakın ahlak kurallarını çiğnemeyin çünkü öcünü çabuk alır." TOLSTOY
00 YorumlaSen yerinde say o zaman modernleşen insanlarıda kınama.
10 Yorumla
+1 yılAvrupali insan düssen bir bardak su vermez tecrube ile sabit özenmeyin su insanlara fazla
00 Yorumlabi ahlak bekçimiz eksikti
91 Yorumlayeni nesil tvde gördükleri herşeye özeniyor.
15 Yorumla- +1 yıl
hotdog :D haahahah
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllahü teala (doğru yolda yardımcın olsun)
10 YorumlaSen çok mu darsın?
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden bu kadar Araplara özenmek?
67 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSana ne başkalarının hayatından? Sana mı soracaklar.
Cevap sahibi+1 yılAraplara özenen diyor ki "Neden Avrupa özentisi?". Bilmem anlatabildim mi.
Cevap sahibi+1 yılhakkosii sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın.
- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat