Toplumumuz avrupaya neden bu kadar özeniyor? Türkiyenin o kadar güzellikleri varken, neden avrupa ülkelerine bu özenti? Ayrıca birde avrupada yaşayanları neden genelde zengin zannederler? Yani türkiyede çalışılıyorda, dış ülkelerde havadan mı yağıyor? Buna biraz avrupadaki sonradan görmelerin sebep oldugunu biliyorum ama bizim toplumumuz avrupanın herşeyine özeniyor. Yaşam tarzına, insanlarına, kızlarına, erkeklerine.. Neden peki?
Cevabın nedir?
- Kişilik & Karakter konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılbunu bende anlamazdım oncelerı ama haklılar neden ozenmesınlerkı ınsalık ayaklar altında burada ınsana deger verılmıyor ınsanlarda bırbırıne karsı cok saygısız ve ınsalar fazla calısıyor az ucret alıyor sosyal hakları yok elı cebınde gezmeyı ozgurluk sanıyor mılletımız rusvet ıftıra ıltımas ıle hersey 2dk da halloluyor abaza bır mılletız hala cıncılerle buyuculerle yuva yıkma pesındeyız sanat yok tıyatrodan anlayan yok sabıt fıkırlı asla kendı bıldıgımız dısında bırseyı dınlemeye bıle tenezzul etmıyoruz. en kısa bır ornek verecegım bır amcamız yıllarca avrupada yasadı kesın donus yaptı artık gıdemeyecek avrupaya bu konu hakkında bana dedıklerı suydu keske gıtmeseydım avrupaya dedı neden dedım mal geldım mal gıtseydım keske oraya gıttım ınsanlıgı gordum yasamayı ogrendım sımdı dondum gene buraya gıtmez olaydımda mal gelıp mal gıtseydım dedım. hanı bız hep ovunuyoruzya avrupalı ınsanlıgı yok bır bardak su bbıle vermez derızya hepo oyle degıl ıste bırlık beraberlık nedır sadece gıdenler bılıyor burda asıl menfaatsız bır bardak su vermezler adama ıtalyan gelın degılmıydı bısıkletle dunyayı gezdı turkıyeden gecerken tecavuz edlıp ormana cesedı atıldı bende ozenıyorum ve fırsatım olursada donmemek uzerede gıderdım
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
geçen yıla kadar iş gereği çok gezerdim. en çok da Avrupa'ya giderdim. adamlar herkesin kurallarla bağlı olduğu tıkır tıkır işleyen belli bir sistem oturtmuş. bizdeyse kanunlar, kurallar, günlük yaşamı düzenleyen ilkeler çok esnek. bunları takan yok gibi. bir de eğitim konusunda daha çok yolumuz var. ama son 5-6 yılda özellikle ekonomi ve alt yapı alanında çok yol aldık. bir tek o kültürün, o günlük yaşamı düzenleyen kurallar bütününün toplumda yer etmesi eksik kaldı. o da zamanla olacak inşallah.
22 Yorumla
Cunku hep ozendirdiler onlari bu yuzden. Calismayan her yerde zor gecinir ama bu ulkenin sarrlarina bagli. Avrupanin cogu ulkesinde calismiyorsan kira odemiyorsun ve karin tokluguna yasayabiliyorsun ama Turkiyede bu yok. O yuzden avrupaya gitmek istiyen insan sayisi oldukca fazla. Ben Turkiyede calisan insanlarin gayet iyi yasadiklarini goruyorum en bastinden kuzenlerim. Avrupadada oyle calisirsan iyi yasarsin ama calismazsan acliktan olmezsin. Ve en onemlisi sinif ayrimi yok avrupada. Paran yok okuyamazsin veya aktivite yapamazsin demiyorlar kimseye. Hersein bir cozumu var.
10 Yorumla
+1 yıldoğru tespit. nedeni iletişim kurduğun herşey, tv,bilgisayari,filmler,müzik, dergi,gazete,kitap. onalr topluma bu tür şeyleri önce bir kültür medeniyet adı altında sunuyorlar toplum Avrupa kültürünü ilk başda yadırgasada göre göre normalmiş gibi algılıyor ve farkında olmadan hayatına uyguluyor. bir süre sonra toplum Avrupa zihniyetini benimseyince onlar gibi dünmeye ve hareket etmeye başlayınca rtık avrupadan kopya etmesine gerek kalmıyor kendisi bir Avrupalı gibi haytını dğiştiriyor şekillendiriyor Avrupalıdan daha Avrupalı oluyor ya da bozulmuş bir kültür ortaya çıkıyor.
22 Yorumla- +1 yıl
teşekkürederim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9Cevap
en başta avrupa zengin zannediliyor demissin. mesele sırf para degil oradaki yaşam standartları turkiyieden yuksek. insanlarının iyi yonlerinin ozenilmesi bence guzel birsey ama yasam tarzına ozenmek kotu. bu ozenti dediklerin genelde eğitim almış olmasına rağmen yabancı gibi davranmayı birşey zanneden bağnaz insanlar.
ve avrupalılar türklerden daha soguk sanki robot gibi evet , ama türkler de cana yakın oldugu halde hayvan ( bazıları ) ve saygısız13 Yorumla- +1 yıl
yaşam standartları farklı olabilir ama kendim gidince yaşıyorum, öyle bir kullanıyorlar ki insanı, sen gene alırsın, ben alamıyorum gibi sözler. buda demek oluyor ki, sende paradan çok ne var sen alırsın. iyi yönlerini görüp uygulamaya geçilmesi güzel olur ama kültürüne ve yaşam tarzına özenip özünü begenmemek saçmalık. aynen öyle avrupa insanı çok soğuk, en azından almanlar öyle.. türkler cana yakın, sıcak kanlı yardım sever bir millet. tabi dediğin gibi istisnalarda var hayvan gibi olanı.
özenmek tabi ki de çok doğru bişey değil ama ordakiler daha demokratik daha huzurlu daha refah seviyesindeler.ayrıca ayrupadakileri de zengin sanıyolar demişsin.ne değiller mi yani.avrupanın normal bir ülkesinde kişi başına düşen gelir 40 bin dolar.zengin değiller de neler.medeni bir şekilde yaşamamız gerekli.maalesef son dönemde halk bazı şeylerle çok kandırıldı.kandıranlar da parayı götürdüler.kul hakkına girip iyi gözüktüler hem de en hassas konular üzerinden.şimdide sistemi değiştirmeye çalışıyolar ama başaracaklarını sanmıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Nedense Turkiyedekiler sadece avrupadakilerin gelirine bakiolar..giderini hic hesapladinizmi? herseyvergi aklina gelen herseye vergi verioruz..ev kiralari 600 euro biriktirip Turkiyedeki gibi ev alamiorsun..evmi aldin..eve her ay en az 1200 euro oduyorsun..Avrupada aileler tek kisi calissa ac kalirsin..
- +1 yıl
işte sizlerde sadece anlatılanı biliyo ve görüyorsunuz. tamam avrupada işsiz kaldıgında aç kalma olasılıgın yok, örnegin almanyada işsizlik maaşı alıyosun ama verdikleri 350 euro için seni sokmadıkları kılıf kalmıyor, aşagalanıyorsun inceden inceye insanı oynatıyolar. zengin değiller mi demişsin? sen 30-40 yıl önceki şartlardan bahsediyorsun sanırım, burada artık 1 euroya çalışan insanlar var, öyle havadan yağmıyor. işsizlik diz boyu.
- +1 yıl
ilköncelikle şunu söyliyim.gideri fazla olabilir ama aldığı maaş da daha fazla olacağıiçin çok fazla etki yapmaz.avrupada yaşamak tabi ki kolay değil.hiçbir yerde yaşamak kolay değil.bir de siz hep almanyayı tüm avrupa olarak anlatmışsınız.polonya litvanya letonya gbi baltık ülkeleri de var.ve orda yaşam çok ucuz.30-40 sene öncekinden bahsetmedim.türkiyede huzursuz kısıtlanan bir şekilde yaşamaktan kat kat daha iyidir avrupada zor şartlar altında yaşamk.
Gizli Üye(30-35)+1 yılonlar neden doğudaki toplumlara özenmiyorlar? çünkü her konuda ilerdeler, bu yüzden bizde onlara özeniyoruz, sadece tek özenilmemesi gereken bence aile yapıları. çünkü genellikle ilişkileri bizimki gibi değil aileler paramparça dağınık...
batı toplumları bizde güçlü oldukları için dil ve kültürlerini diğer toplumlara yaymaya çalışıyorlar. bu da normaldir, büyük balık küçük balığı yer hesabı, onlar özelikle sinema sektörüyle hem kültürlerini hem dillerini dünyaya yayıp bizi buna aşina etmeye çalışıyorlar..bunların hepsi normal şeyler türkiye veya doğu ülkeleri eğer güçlü olsa diğer ülkeler için de aynısı söz konusu olurdu..
bizim tek yapmamız gereken özümüzü, kültürümüzü, dilimizi unutmamak unutturmamak, gelecek kuşaklara bunu aktarmak fakat dünyadaki farklı kültür dil ve yaşam tarzlarına saygı duyup tanımak gerektiğine inanıyorum..10 Yorumla
+1 yılgüzel soru cünkü ben 34 yildir avrupadayim,avrupanin türkleri sindirme politikalarini bilen yok,daha yakinda bulgarlarin türklere yaptigi fiziksel zulmü bugün avrupa pskolojik olarak türklere uyguluyor,bende cumhuriyet devrinden bu tarafa türk liderlerin avrupa sevdasini anlamis degilim.
ha birlesince ne olur bizimkilerde baslar domuz eti yemege.oda cok ucuz oldugu icin,ya gecin avrupayi gercekten türkiyemiz dünyada degeri bicilmez bir ülke.herkes yedigi ekmegin kiymetini bilmeli.10 Yorumlaaynen çok doğru bir tesbitte bulunmuşsun:)avrupadan her yıl bizim plajlarımıza almanı,ingilizi ,fransızı akın ederken bizimkiler oralara o kültüre özeniyor.halbuki buraya gelen turistin ilk öğrendiği cümle türkish raki şiş kebap oluyo:)))
11 Yorumla
+1 yılNe özenmesi keşke özenebilsek. Onların ancak ahlaksızlıklarına, bozuk zihniyetlerine özeniyoruz. Hiç teknoloji veya bilim alanında özentiliğimiz yok. Bizimkilerde her türlü pisliği yapıp adına avrupalı der oldular. Bu avrupalılık değildir. Bilimde ve teknolojide ne zaman onlar gibi olursak o zaman özendiğimizi dile getirebiliriz.
20 YorumlaAvrupa modern ve insanlar saygılı. Orada bizim ülkedeki gibi dini kullanan ve ülkeyi satan yöneticiler yok :) Adamlar kurallara uyuyorlar. Bizde var mı böyle bir durum? Adamlar zekasını kullanıp halkını koruyor. Bizimkiler halkına işkence yapıyor. Asgari ücretlere bak mesela. Eğitime bak mesela. Türkiye mi avrupa mı sen karar ver. Sence hala neden avrupa diye sorman gerekiyor mu?
06 Yorumla- +1 yıl
herşey kuralına göre bu doğru.. ama türkiyede ilerliyor, yol kat ediyor. aslında türkler aklını kullansa oraya buraya özenmeyip birbirine kazık sokmadan iş yapsa, en zeki millet türk milleti üretici ve yaratıcı bir milletiz. zekalarını kullansalar avrupa ülkelerini geçerler. ama malesef bizimkiler özenmeyi ve kazıklamayı sever.. ben avrupada yaşıyorum ve herşeye rağmen türkiye diyorum.
- +1 yıl
işte bu :) ne boktan bir ülke diyip kenara çekilmek yerine aynen dediğin gibi aydın insanlar olarak ayaklanın birşeyler yapın sonuna kadar destekliyorum :) inanıyorum kazanacagınıza zeki insanlarsınız birlik olursanız üstesinden gelmeyeceginiz birşey yok :) avrupada bile en çok türk milletinden korkarlar, neden mi, burada birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için diye birşey var çünkü. birbirini tanımayan türkler birinin başı sıkışmışsa toplanır ordu olurlar :)
+1 yılNeden mi?
bu sruyu nasıl sorarsın ya?
cünkü orada insana saygı var. insana saygının olmadıgı yer cok cok az. işte bu yüzden özeniliyor. anlatabildim mi?
Zenginlik? insanca yasadıktan sonra herkes zengindir.
Türkiyede çalışan bir cok kesimin aldıgı para 700-1000 arası.
Zaten açlık sınırı burada 1000 lira
Erkekleri Türkiyedekilerden daha olgun düşünen kızlar var
Kızları Evet her ülkenin güzel kızları var ve Yurt dışındakiler daha cekici geliyor cogu erkege
Kısacası avrupada yalan yok014 Yorumla- +1 yıl
Oraya göre avrupanın şartları biraz daha iyi olabilir ama avrupada yaşamakta zannedildiği kadar kolay değil. İnsana olan saygıya katılırım, yalnız buranın şartlarıda çok zor artı sosyal hayat diye birşey yok robot gibi yaşıyorsun. insanca yaşadıktan sonra herkes zengindir demişsin, kendi tecrübelerimden ve yaşadıklarımdan biliyorum. gittiğim zaman en yakınımdan tut en uzağı ne koparırsam kar diyor.
- +1 yıl
merak etme buradaki yasantı da robot gibi
millet 6 gün calışıyor ya sen ne zannediyorsun ki Türkiyedeki işcileri? calısanları ?
bazıları 9 bazıları 8 de işe baslar. .
sabah 6-7 de kalkarsın servisin yoksa daha erken belki. servissiz dünya kadar yol tepersin üstelik ayaktasındır. bazen 2-3 vesait yapan bile var. aksam da cıkarsın6-7-8 degişir bazıları 9 da cıkıyor. dönüş trafigi kalabalıgı metrobüs metro otobüslerin yogunlugu. aksam gelirsin eve yemek falan pat yataktasın. - +1 yıl
Sen burdakileri ne sandın anlamadım ya.
pazar günü tatilsindir. ama sadece dinlenirsin. yapacak hiç birşeyin de yok
robot dedigin yerlerde haftada 34 saat calısan yerler de var
almanyada sabah 6 dan öglen 2 de iş bitimi olan yerler de var. yani oradaki calısma kosulalrı inan cok farklı.
en azından insansın ya. birisi burada agır işlerden ötürü iş kazası yasayınca söylenen ne biliyor musun? " birkac işci öldü" dür. anladın mı? yani önlem yok.
insana deger yok
neyse cok tartısmak istemiyorum - +1 yıl
ben türkiyedeki işçilerin ne şartlarda çalıştıgını biliyorum, zorluklarınıda biliyorum. gidip yaşayıp gördüm, evet çok çalışıyorlar ama o robot hayatı dediğin yinede burdaki robot hayata benzemiyor. bir örnek vereyim, ttürkiye kadınlarının çoğu kuaföründen maniküründen gündelikcisinden eksik kalmıyor. istisnalar vardır. buradaki kadınlar da ek iş olarak gündelikcilik yapıyorlar. çalışmaktan çocuklarına vakit bulamıyorlar. herşeye vergi ödüyorsun, gelirin kadar giderin var.
- +1 yıl
komşuluk diye birşey var orada, burda olmayan. benim alt komşum 1 hafta evinde ölü yattı, kimsenin ruhu duymadı. neden? komşuluk yok, avrupa insanlarının türk toplumu gibi aileye bağlılıgı yok sahip çıktıgı yok. türkiyenin eksisi kadar artısıda var, birazda artılarını görmeye çalışın..
- +1 yıl
Sen burada komsuluk kavramının kaldıgını mı zannediyoersun ya? Apartmanlarda komsuluk kavramı yoktur. o eskide kaldı gözlerin ac derim hele büyük sehirlerde hiç yok köylerde vardır ki sen Avrupadaki köylere git gez orada vardır komsuluk
Merak etme burada da oyle aileye asırı baglılık yok ki avrupada ne kadar varsa burada da o kadar var emin ol. aile kavramı var. bunu inkar etme lütfen orada da aynı burada da hele simdi tamamen aynı.
Lütfenavrupanın da artıları var eksileri de tıpkı burası gibi
- +1 yıl
Burada nasılsa avrupa da da aynı artılar eksiler. bu kadar büyütme burayı
En önemli sey nedir biliyor musun.?
insan gibi yaşamak. anladın mı? burada insan gibi yaşayan 1 çeşme yapılsa mutlu olan tipler. sen düşün artık. insanca yasamak 1 çeşme yapılınca mutlu olmak ise buyur sen burada yaşa ben orada - +1 yıl
Artıları sayayım mı sana?
Türkiye eşsiz bir ülke. ama parası olana. gezmek parayla. bedava birşey yok zaten. Türkiye dünyanın incisi bana göre ama kime? parası olana. parası olan bu ülkede krallar gibi yasar. gezer tozar. ama kime ? sadece kendine. anladın mı? burada artılar eksiler yok. Dünyanın heryerinde para deme bosuna. cünkü insanca yasamak paradan bin kat degerlidir - +1 yıl
herneyse. ben daha fazla uzatmak istemiyorum. sadece sunu bil Türkiyede insan hakları olmadıgı icin bir cok insan hak aramak bile istemiyor. cünkü hak aranmaz hak vardır
- +1 yıl
ben köyde yaşıyorum burada ve komşuluk görmedim, türk komşuluklar dışında. ben avrupanın artılarınıda görüyor ve biliyorum, bunları inkar etmiyorum zaten. sen artılarını bile eksileyerek anlatıyosun o yüzden bende daha fazla birşey demicem. sabit düşüncelisin çünkü. sende avrupayı o kadar büyütme gözünde derim. umarım birgün nasip olurda burada yaşarsın.
- +1 yıl
Arkadaşım köylerin cogunda komsuluk var. kendi aralarında da vardır ama yabancılarda dedigin gibi olmayabilir. ama heryerde degil. burada sanma eksisi gibi hersey. cidden degil. eskidendi o komsuluk falan bitti yani anlasana. bitti. eksilemeden anlattım simdi oldu mu?
sabit düsünceli degilim bana insanlıktan bahsetsene biraz?
,insan hakları arıyor millet. huzur arıyor. işte o burada yok. yemisim komsulugunu ya. insanca yasamadıktan sonra gerek bile duymuyorum. eksik anlatıyorsun deme. - +1 yıl
gel istanbula. gülen mi var bak. herkes robot. calısmayan işsiz de var. robot herkes. yüzler asık. yarın ne yerim diye düşünüyor herkes. burası cidden berbat. ama anlamıyr kimse. neyse fazla birşey demiyecektin deme ben de demiyorum bye bye
- +1 yıl
Kardeşim sen Türkiyeyi kötülemek için kötülüyosun
avrupalılar da bilir Türklerin birbirine bağlı olduğunu bunu tek inkar eden sensin. Kaç kez avrupaya gittinde insanları hakkında bu kadar emin konuşabiliyosun
hayat kaliteleri daha yukarda bende buna özeniyorum tabi bizden daha kötü olanlarda var ama kültürleri itici geliyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Egtimsizlikten! Okula egtimine deger veren biri avrupalardan farki yok
00 YorumlaAvrupa Avrupa Duy Sesimizi İşte Bu Türklerin Ayak Sesleri!
00 YorumlaBen özenmiyorum .
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılavrupa daki turkler yoldan sapti
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbende avrupa dayim butun gencler ailelere bakmiyor kimse orfu adeti takmiyor ayni avrupalilar gibi sadece gunluk yasiyorlar
- +1 yıl
genelleme yapman yanlış, bütün avrupadaki türkler böyle yaşıyor diye birşey yok. Aile ne verirse çocuk onu işler. Önce aile örf ve adetlerine sahip çıkacak ki çocugunada aşılasın. Biraz daha özgür yaşadıgımız doğru ama aileye sahip çıkmamak, örf ve adeti önemsememek gibi bişey yok. Burdakiler daha tutucu.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım