Ben oldum olası sevmiyorum birile tokalaşmayi bay bayan fark etmez, eğer çok yakın biriyse öper gibi selam selam bitti. Siz nasıl bakıyorsunuz bu durma?
Hayır zorunda falan değil. İsteyen çağdışı bulur umrunda olmasın. Erkek sağ elini kalbine götürür , kadın ise iki elini birleştirip hafifçe eğilir. Genelde usül budur. Allah 'ın kuralları müslümana ağır geliyorsa hesap gününden evvel o müslüman kendini bir hesaba çeksin.
İnsanlara dokunmayi sevmiyorum da bunu dine baglamak sacma olmus. kadinlar ile erkekler hic gorusmesin o zaman. mesela bir isyerinde tokalasmaya mecbursun. normlar var sonucta
Herhangi biriniizn başına kızgın bir demir batırılması kendisine helal olmayan bir hanımla el sıkışmasından daha hayırlıdır (Hadisi şerif)
İnsan yapabildiğinin ölcüsünde sorumlu tutulur. Sokakta gördüğüm erkeklerin hesabi sorulmaz ama tokalaşırsam gunahi buyuktur cunku oyle bir zorunluluğum yok sonuçta. Kendi istedigim, kendi iradem, elimi kendim uzatiyorum
Toplumsal normlara gore yeni biri ile tanistiginda tokalasmak gerekir. kaldi ki buna buyuk cogunluk uyar hatta herkes. zaten yolda giden kimse birbiri ile tokalasmiyor. ancak belli nedenler sonunda tokalasma olayi gerceklesiyor ki bu artik aliskanlik haline geldigi icin elimiz otomatik olarak yukari kalkiyor zaten
En İyi Cevaplar