Yaklaşık 6 senedir kapalıyım lisede kapandım ve ailemin zoruyla tabiki. Beni zorla yatılı yurda verdiler yeni ayrıldım yurttan üniversite okumamı istemiyorlar hayırlı kısmetim çıkarsa evlendireceklermiş. Kapalıyım dediysem yarı açık falan değil tam Tesettür kapalıyım pantolon Şal vs yok annem izin vermiyor pardüse ve eşarp o kadar ama ben dayanamıyorum açık olmak istiyorum evde hep şortla atletle geziyorum saçımı belime kadar uzattım ama çok mutsuzum
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilen senin gunaha girmemen icin zorlamislardir. Ki sen onlarin bir parcasisin. Kimse sevdigine zarar gelsin istemez. Dogal olarak kapanmak dinimizin geregi.. Zorla kapatilmak acı olsada açık insanlar açık oldukları icin mutluluk sergilemiyorlar. İlk basta bunu hafızandan bir sil.
Buraya sorman senin icin bir anlam ifade etmez. Dogru olanda var yanlış yorumlayacak olanda. O yuzden ilk basta sen kapanmayı kendine sormalısın. Ben niye kapanıyorum sorusunu bir cevapla.
şu an dunyada dinin geregini yapmaya calısırken hele bide buyuzden zulume ugrayan bir yıgın musluman varken bunu sorun haline getirenlere gercekten uzuluyorum.. Yapma kardesim bunlarla ancak seytanı mesut edersin..45 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın bunu yapmam bir hata ama en büyük hata ailemde ben Elhamdülillah 5 vakit namazımı kılıyorum ama annem farzında kıldığımı gördüğü zaman Açıyor ağzını yumuyor gözünü. Ramazan da Kuran-ı Kerim hatmi yapmadığım için sen ne biçim insansın diyor. Ayrıca pantolon tunik giydirmiyor. Sokağa çıkmak istemiyorum çünkü yaşlı teyzeler gibi giyiniyorum ayrıca eşarp yapış şeklime kadar karışıyor. Makyajı söylemiyorum tabi yüzüme sürmüşlüğüm yok 😔
Cevap sahibi+1 yılSende bir gencsin sonucta seni anliyorum
Hevesin var mutlaka sende istediklerini yapmak isteyecek ve bu sayede kendini rahatlatmis olacak ve huzur bulacaksin..
Kardesim..
Emin ol mutluluk huzur bunlarin disinda yok.
Namazini kiliyorsun ne guzel.
Ailen dinini sana sevdirmesinden biraz acizler belki ama inanki su bir gercek senin iyiligin icin yapiyorlardir.
Ben sahsi olarak acilmani istemem..
Biraz belki seni sıkıyor olabilirler ama obur dunyanın tek gercegi budur.
Burada sıkılırsın asıl olan yerde huz7ra boğulursun. Ve iyiki annem. babam bana bunu yapmıs dersin. Simdi dunya hayatı
Hersey suslu guzel.
Ama şunu duşun acildin ve isteklerini yapıyorsun diyelim peki kac zaman daha yapabiklirsin bunları? Ölümün yaşı yok bilirsin. Dayan be ne guzel tutmuşun biyerinden guzellikle dolu olanı..
Soran+1 yılTeşekkür ederim Haklısınız
Cevap sahibi+1 yılDaima mutlu ol.. Bizim dualara ihtiyacimizda var. Duanda bizide unutma..
Hosca kal..
Soran+1 yılTeşekkür ederim sizde beni unutmayın, Allah'a emanet olun
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılKimse seni istemediğin bir şeyi yapmaya zorlayamaz. Sen nasıl giyinmek istiyorsan öyle giyinirsin. Şimdilik aileni idare et. Dışarda üstünü başını değiştirirsin. Adam gibi bir üniversite oku güzel bir bölüm kazan sonra ailenden ayrıldığın ve kendi paranı kazanmaya başladığın vakit istediğin gibi yaşarsın.
00 Yorumla
+1 yılMutsuzsan, kendini mutlu edecek şeylere yönel. Durumu ne pahasına olursa olsun ailene açıklaman gerekir. Ayrıca üniversite hayatını başlamadan bitirmeleri çok cahilce bir hareket olmuş. Ha yok, üniversite için ailemin maddi durumu el vermiyor diyorsan, devlete başvur. Kendin çalış. Bul bir şekilde masraflarını karşıla. Ama gerçekten durumu ailene açıklaman lazım.
02 Yorumla
Soran+1 yılDurum Karışık yani her istediğimi yapıyorlar maddi durumum Fazlasıyla iyi yani arabam evim var ama onların istediği gibi yaşıyorum bir anne kızını. Eşarp yapışına kadar karışmamalı
- +1 yıl
Canım ya, çok üzüldüm. Bak beni dinle, ailene üniversite okumak istediğini söyle. Bu çok önemli. Sonra diğer duygularından bahset. Hayatının başkalarınca kontrol edilmesine izin verme. Ben ailemin beni yönetmesine izin vermiyorum örneğin. Biraz illegal olmalısın.
Eger icinden gelerek kapanmadiysan ne fayda ki. Annenle konus dicem ama pek faydasi olmaz gibi. Cunku senin fikirlerini dusunen zaten zorla kapatmaz. Allah bir kolayini verir insallah.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
35Cevap
Simdi burada "Üniversitelere basi kapali giremiyoruz, kimseyi acilmaya zorlayamazsiniz" diye senelerce kicini yirtanlar, seni kapanmaya zorlamakta bir problem görmeyecekler.
Istedigini yap ve acil.
Senin gibi bu ülkede kactane kapanmaya zorlanan kardesimiz, var.40 Yorumlayok böyle bir şey ya ne değişik ailele var benimde kardeşim kapalı ve kendi isteğiylen kapandı kimse zorlamadı ama senin gibi de değil ve ailen seni çok sıkıyor onların yaptıkları çok yanlış iyilik yapıyım derken yanlış yapıyorlar bu normal bir şey değil
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle sadece baş örtüm değil herşeyime karışıyorlar
- +1 yıl
dediğim gibi yaptıkları hiç iyi bir şey değil onlar öyle sanıyorlar işte yorumlara baktımda herkse aynı şeyi tekrarlayıp durmuş annen baban senin iyiliğini istiyor bunu sende biliyorsun zaten ama bu tür iyilik hiç iyi değil hayra alamet değil senin üniversite okuman gerekli seni zorla kimseylen evlendiremezler anende babanda sıkıntı var
Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. İşte bu yüzden kız cocuğum olur ise kapan demıcem kendı kapanırsa zaten dünyanın en mutlu ınsanı ben olacağım.
Yahu Efendimiz bile dinde zorlama yoktur der iken bizim yobaz aileler bunu neden yapar anlamıyorum.
Allah'ın gücü yetmez mi ki kulunu örtmeye zaten irade vermiş irade özgür irade.11 Yorumla
Soran+1 yılKapalı olmaya karşı bir nefretim yok en azından ailemin baskısından fazla değil herşey zamanında güzeldir. 12 Yaşında küçücük bir kızdım kapandığım da ne dinden ne Namazdan haberim vardı Çarşaf giysem herhalde olmaz demezlerdi
+1 yılHani akahpe
Ne diyor
Hurriyet ozgurluk
Seni gidi a kah pe seniiiii
Hani ozgurluk hani
Bak zorla kapatiliyor kizlarimiz
Gercek ve aci olay
Bir kizla beraber oldum 18 yasinda bu siteden kapaliydi
Yatakta cok guzelsin acilmayi dusunmuyirmusun dedim
Ve cevabi sok yasadim sere f sizker bunlar
Mahallede bir kiz acilmis ve cemaat ona o. rspu demis 1 hafta boyu
Kiz bunalima girmis tekrr kapanmis
O insan olmayan mahlukatlara gore neymissss
Kapali normal acik olan herkes o. rospu yaaa22 Yorumla
Soran+1 yılEvet bizdede öyle gibi yani babam baya zengin ve etrafındakiler ne der Gözüyle bakıyor ayrıca mükemmeliyetçi
- +1 yıl
kapanmak allahın emri ve sen seytanın vesvesesiyle aklını celmeye çalısıyo bu dünya gelip geciici ya diğer dünya ne olucak o zaman ne yapcaksın sadece bunlar bahane chp zamanındada kapalılara öyle kötü davrandılar ki üniversteye bile almadılar o kadar olay oldu kapalılara o kadar eziyet ettiler ya sizinkisi neydi hür ve özgürlükmüydü sakın acılma kim ne derse desin unutma yukarda allah var kapanıp acılmak daha büyük günah onuda söylüym
+1 yılSözde müslümanlik hosgörü dini iste cok iyi anliyorum seni kardesim banada zorla oruc tutturup cuma namazlarina gönderiorlardi daha cok dinden sogutuyorlar insanlari. Biraz baş kaldir kac yasindasin karsi cikmaktan korkma sakin asik olmadigin bir insanla evlenme. Cok pisman olursun. Gerekirse kac onlar anlicaktir seni zorla anlaticaksin. Anlamazlarsa dönme eve birak.
16 Yorumla
Soran+1 yıl12 Yaşında kapandım 19 yaşındayım kaçsam çözüm değil ki. Ama bir insana zorla Dindarlık yapılmaz.
5 vakit namaz kılıyorum bir kere annem farzından kıldığımı Görsün Başlıyor saymaya- +1 yıl
Kardesim nasil cözüm degil sirf onlar icin sevmedigin bir adamla mi evleniceskin? Köle gibiyim diyosun biraz bas kaldir özgür bir bireysin sen bu ulkede demokrosi var.
Soran+1 yılO demokrasi bizim eve uğramamış
- +1 yıl
Sen yapicaksin bunu senden baskasi yapamaz. Ben gecen sene yeter dedim artik bende 19 yasindayim ve artik onlarin her istedigini yapmiyorum
Soran+1 yılAslında her istediğimi yapıyorlar ama karşılığın da onların bir dediğini iki etmememi istiyorlar.
Herşeyim var nasıl anlatsam arabam var ama izinsiz bir yere gidemiyorum evim var ama kullanamıyorum yani ayrı eve çıkamazmışım bilgisayar telefon tablet hiç bişeyde sorun yok ama onların inşa ettiği hayatı yaşıyorum- +1 yıl
Kardeşim o sorun zaten, sen biraz suspus ola isyan cikar. Kendi devrimini baslat evde :)
+1 yılSenin fikrin fakat yani açık oluncada pek bir şey farklı olmuyor sadece saçın gözüküyor. Açılınca eline bir şey geçmeyecek. Sen açılıp kapanmaya değilde bir önce okumak için çaba ver. Üniversite okumak için çaba ver. Şu an düşünmeden gereken şey bu değil üniversite olmalıydı
10 YorumlaÇok gördüm aile basksıyla kapanıp sonradan açılanı kimliğine bakıyorum kızın kapalı mini eteği giymiş dekolte vs... Dedim ne günlere kaldık. Eski sevgilimin ablaları cozutmuştu kapalılardı babası vefat ettikten sonra bir baktım ohoo bunlar bizim baldızlar mı almış başlarını gitmişlerdi. Sonra da rabbim nasip etmedi olmadı şükür.
00 Yorumla
+1 yılaçıl saçıl arkadasım nasıl olsa sen inanarak yapmıyorsun bunu
açıl saçıl iki-üç kız arkasın ve onların sappları olsun hayatında
annen baban senden umutsuz olsun sen bu türlü bir sevgiyide haketmiyorsun00 Yorumla
+1 yılİşte bu yüzden kimseyi zorla kapatmak ya da zorla açmak dindarlık değil şerefsizliktir! Allah'ın zorla yaptırmadığı bir şeyi insanlar nasıl zorla yaptırabilir ya
01 Yorumla- +1 yıl
Kendini nasıl hissediyorsan öyle ol
+1 yılşimdiye kadar hep kapalıydın bozma bence ailen çok muhafazakar ve katı elinden bir şey gelebileceğini sanmıyorum en azından üni okusaydın belki biraz açılırdın ( yanlış anlaşılmasın dışardaki hayatı görmen açısından açılırdın )
10 Yorumlaaçıl dicem ama maddi yönden ailene bağımlısın sanrım bence kafana uygun açık fikirli birini bul evlen hem açılırsın hemde aynı zamanda okursun :)
00 Yorumla
+1 yılAçılma çok pişman olurusn inan o kadar kapanmayı isteyen ama cesaret edemeyen insan varki inan açıklıkta hiç bir şey yok. Şeytana uyma derim.
10 YorumlaZaten kendin niyet edip kapanmamışsın. Bunca sene iskence cekerek yapmışsan emin ol hirçbir anlamı yok. Bundan ötürü, istedigin gibi dolasmalısın.
00 YorumlaZorla kapandıysan kapanmanın zaten bir anlamı olmaz. Eğer ailenin istediği hayatı yaşarsan hep mutsuz olacaksın
00 Yorumla
9 ayİstemiyorsan zaten zorla kapalılık doğru değil bu durumdan hemen kurtul
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailenn baskısı yüzünden böylesn seni çok sıkmışlar bunaltmışlar bnce açılmak gbi bir hata yapma ailenden uzaklasnca rahatlarsn kafa dengi seni çok bunaltmıyacak sana dozunu kacrmadan karısacak bırıyle evlenmelısın sahsı fıkrım..
00 YorumlaBöyle bir hata yapma diyeceğim ama zaten istemeyerek kapalısın.
Allah rızası için kapanmadıktan sonra bir anlamı yok.04 Yorumla
Soran+1 yıl12 Yaşında ki bir kız dini ne kadar bilir öğrenirde kapanır?
- +1 yıl
hayır ben şuanki halin için diyorum. Zaten istemeyerek kapalı isen bunun bir anlamı yok , önemli olan Allah için kapanmaktır. Ailen zorluyo diye kapanıyorsan , açıkta olsan bir farkı olmaz. Ailenin yaptığıda yanlış tabi.
Onların tek görevi sana doğruları anlatmaktır, zorla yaptıkmak değil .
Soran+1 yılEvet ama doğruları anlatmayııp zorbaya baş vuruyorlar
Ailene karşı çık kendi kararlarını verebildiğini bu kararların onları ilgilendirmeyeceğini söyle ve açıl bu arada ben başka bir soruda türban konusunda çoğu insan aile zoruyla kapanıyor yazdığımda tepki çekmiştim gelin görün kapananları.
00 YorumlaOncelikle Allah islah etsin ailenede akil fikir versin zorla kapatmakta ne demek ya onun hicbi sevabi olmazki insanin kalbinde olacak önce ya
02 Yorumla- +1 yıl
Allah seni ıslah etsin asıl kızın fikri ile zikri bir değil işte baskı sonucu kapanmış istemiyor? Ne demek ıslah etsin falan ıslah olmamış olan zorlayandır senin gibiler.
İçinden gerçekten gelerek o pardesü giyip başörtüyü takmıyorsan boşuna demektir. Ailen için kapanıp açılma karşılarına geç konuş ben şöyle şöyle istiyorum saygı duyun de.
00 Yorumla
+1 yılValla canım anlıyorum seni de evdekilerle ters düşeceksin ki açılsan.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılsenin ne hissettigin önemli mutsuzsan açıl ben açık biriyim kapalı olamıyorum saç olsun elbise olsun yaşlanınca kapanırım diyorum
00 Yorumla çok var senin gibi bu ülkede ne diyim allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılKalbinden ne geçiyorsa öyle davran, gönlünde olmadan takma başörtüyü zaten
00 Yorumla
+1 yılNasıl istiyorsan öyle yaşa. Hayat senin inanç senin kime ne?
00 YorumlaBasın kapalı fakat fikrin acık zaten.. bence fikrinle zikrşn bir olmalı...
00 YorumlaELHÂMDÜRİLLÂH MÜSLÜMANIZ HEPİMİZ BASKIYLA ZORLA BİR İNSAN KAPATILMAZ HANGİ ALEMDE YAŞIYORUZ BASKI HİÇ BİRŞEYİ CÖZMEZ
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılall ıste bı kız daha abı aıle zoruyla bısey yapmayın yaptırmayın olmaz ters teper mutsuz olur cocuklarınız zorla bısy yaptıramazsın kı kmseye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenin tutumunu onaylamiyorm seni tesetturden sogutmuslar ama sende soyle dusun bu sana farz kilindi sonucta
00 YorumlaBu kadar zaman kapalı oldun açılınca mutlu olucak mısın eğer tek sebep bu ise açılmalısın
00 YorumlaSakın böyle bir hata yapma
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasil mutlu olacaksan öyle yap hem zorla kapanmissin bunun bir sevabı yokki
00 Yorumla
+1 yılAçıl gitsin rahatlarsın
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılMesai saatleri kaça kadar? Kaçta kapanıyorsunuz?
00 Yorumla Insanın içinde olacak
00 YorumlaAçıl gitsin çünkü sen tesettürü hak etmiyosun.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılDeğişik bir durum
müslüman değil misin.05 Yorumla
Soran+1 yılElhamdulillah Müslümanım
Soran+1 yılEğer ailemin zoruyla olmamış olsaydı daha çok sevebilirdim annem herseyi geçtim eşarp yapışıma bike karışır.
- +1 yıl
Sıkma baş olmak istemezsin. .
değil mi..
araştır bir neyin ne olduğunu belki ondan boyledirler. . Esarpta belli şekilde olur. cunku.
Soran+1 yılHayır herseyi gayet iyi biliyorum dini ehil kişiden öğrendim ailemden değil Arapça Osmanlıca dersler gördüm. Tesettürü bozmayacak şekilde yani bir kız arkadan bağlasa ki çoğu baş Örtülü bayan öyle örtünüyor. Annem bunu istemiyor kendi gibi yapıcakmışım
- +1 yıl
Herkesin yapması doğru olduğunu gostermez
+1 yılÜzüldüm ya. Aç o zaman ya kim, nasıl karışır ki?
00 YorumlaAçıl ama saçılmadan, mutlu ol :)
00 Yorumla
+1 yılFazla açılma bogulursun 😈
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Kişilik & Karakter konusunda 775 cevap paylaştı. Yazık aile baskısı insanları ne hale getiriyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok fazla baskı var Köle gibi hayatımı
ölede hayat geçmez bea...
00 Yorumla
+1 yılmadem açılmak istiyorsun açıl
00 YorumlaTamam açıl nediyelim?
00 YorumlaAcıl gitsin kimse bişey diyemez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyeni bir hayata adım atmaya cesaretin var mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYurt derken?
Hangi cemaatin bu?012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir şey sordum
Soran+1 yılSüleyman efendi
Cevap sahibi+1 yılTa şimdi üzüldüm işte :(
Hem de çok fazla
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılDiğerleri bir yana,
Onlar bir yana...
Konuşmak ister misin?
Soran+1 yılBakın her bahçede çürük meyve olur ama ben hep yalancı hocalar gördüm, olabilir konuşabiliriz siz Cemaate bağlı misiniz?
Cevap sahibi+1 yılProfilini aç da oradan yazayım olur mu?
Soran+1 yılTanıdıklarım var burada açamam
Cevap sahibi+1 yılYazacaksan ben açayım...
Ama yazacaksan...
Soran+1 yılOlur yazarım tabi
Cevap sahibi+1 yılAçtım...
Biraz acele et ama...
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılgel evlenelim istediğin gibi giyin :)
10 YorumlaAcilma bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen hocaefendi takılıyormu
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılÖbür tarafta ateşe gidersen eğer ailen seni izlecek ateşte ister misin öyle?
Kişilik & Karakter konusunda 378 cevap paylaştı. acil o zaman
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı. Açıl o zaman
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılacılma gunah
00 Yorumla
+1 yılAçıldınmı şu an
00 YorumlaKapalilara bayilirim
00 Yorumla
+1 yılNerde yaşıyorsun
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında