Namaz kılıyorum ama kapanmadım..
H. Yahya " kadın kapanmak zorunda değil" diyordu
H. Yahya " kadın kapanmak zorunda değil" diyordu
Aslında kurallardan önce neden o kuralın konulduğunun mantığını kavramamiz gerek..
İmtihan dünyasındayız dimi? Hepimiz imtihan oluyoruz. Öyle bir sınavdayız kitabı açıp bakmak serbest.. Engelli insanlari illaki görmüşsunuzdur onlar mi secti engelli olmayi? ya da biz mi sectik saglikli olmayi? Allah ayak vermiş harama gitme demiş, goz vermiş harama bakma demiş, dil vermiş haram konuşma demiş.. Erkekle kadının fıtratı çok farklidir ve ikisinin imtihanı başkadir. Erkek cinselliğe son derece düşkündür. Kadın ise iltifatlara düşkündür.. Allah da insani o yuzden imtihan ediyor. Erkeğe diyor ki bakmayacaksin, gözüne hakim olacaksin. Erkeğin en zor imtihani bu zaten. Kadına da diyor ki sadece helalin beğensin isticeksin, başkalarinin iltifatlarini istemeyeceksin.
Kaşıkçı elmasını bilirsiniz. Ne kadar güzel korunuyor dimi? Etrafinda onu koruyacak bircok şey var. Kimse dokunamaz. peki sokaktaki taşı neden kimse öyle korumuyor?
Çunku sokaktaki taş değersiz ama kaşıkçı elması değerli dimi? İslamda da kadın böyle değerlidir. Korunur, saklanır, kotu gozlerin gormesine izin verilmez. Kadinlari köle olarak kullanan, ufacok deger vermeyen Araplar "Cennetin annelerin ayaklari altindadir" diyen İslamla tanışınca çok değişmişlerdir, yani kadınlara verilen kapanma emri sadece erkekler etkilenmesin diye degildir kadının değerini gosterir. Kadinlar estetik olarak guzeldir, bazen bir kadin kendi cinsini bile begenebilir. Cunku kadin guzeldir, degerlidir. İslam da degerli birseyi saklamak istemistir..
Ben erkek olsam eşimin guzelligini sadece ben biliyim isterim, sadece ben bakiyim sadece ben itifat edeyim sadece guzelligini bana gostersin..
Şöyle bir hikaye anlatilir kadinla adam evleniyor ve halı almak icin alşverişe cikiyorlar. En cok begendikleri haliyi bir dükkanın vitrininde goruyorlar. Hemen içeri girip almak istiyorlar ama halıcı o satilik degil diyor. Adam şu kadar para veriyim dese de nafile. Halıcı katiyen satmıyor. Sonra adam "sen o halıyı vitrine koyduysan satmak zorundasin" diyor. Halıcı da adama sunu soruyor "Eşinj kaç paraya satiyorsun?" adam şok oluyor ve sinirleniyor. "Benim eşim satılık değil" diyor halıcının da beklediği sey bu zaten, o zaman cevabi yapiştiriyor "O zaman neden herkese gösteriyorsun, eşinin guzelligini gosteriyorsan satmak zorundasin!"
Kapanmak zordur, güzel saclarımızı saklamak fiziğimizi gostermemek.. Ama mukafati da o derece guzeldir.
Ayrica eger bir kadin açık bir sekilde sokakta yürüyorsa ne kadar erkeği tahrik ettiyse o kadar zina gunahi yazilir, hatta bazi alimlere gore gusul abdest almasi gereklidir.
bir kadın trafik kazasi gecirse, yüzü tanınmayacak halde olsa, kimliği de yanında olmasa kimsesizler mezarliğine gömülür. Ama en azindan başörtüsüne bakarak musluman olduğunu anlayabiliriz. Başörtü bizim bayrağımızdır, Ben müslümanım demektir. Saçlarim guzel olsa bile Allah istedi diye kimseye gostermiyorum diyebilmektir... İffet abidesi olan Hz Fatıma "en hayırlı kadın kimdir" sorusunu duyuca şöyle buyurmuştur "Başka erkeklerin hayallerinde gezmeyen kadın.” Hz Fatıma cenazesinin gece gömülmesi istemistir cunku araplarda cesedin ustu (en azindan yuzu) acik olur herkes gorur Hz Fatımanın vasiyeti de gece gömülmektir. Ölüm döşeginde bile bunu düşünmüştür...
Bunları başka bir soruya cevap verirken yazmıştım kopyala yapıştır yapıyım dedim :) İnşallah anlatabilmişimdir :)
Tesettür Allah'ın kesin bir emridir. Tercih felan asla değil. Allah’ın emirlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ederiz. Yapamadığımız veya eksik bıraktıklarımız için de içimizde bir burukluk varsa Allah’ın izniyle gerisi de gelir. Önemli olan inatlaşmamak, inkâra kaymamaktır. Siz, önemli bir merhaleyi kat etmişsiniz. İnşaallah gerisini de getireceksiniz. Hele hele namazı asla ihmal etmeyin; o sizi uçurumdan kurtaracaktır. Boş tartışmalara girerek de kendinizi yıpratmamaya çalışın. keşke hepsini en iyi şekilde yapabilsek. Yarım yapıyorsunuz diye hiç yapmamayı size kimse tavsiye edemez; daha iyisine doğru koştukça siz iyi yoldasınız demektir.
Nasıl bir insan, sıhhatini en üst derecede, hiç bir sorunla karşılaşmamış olarak yaşamak istiyorsa dinimiz de böyledir. Hiçbir günaha bulaşmadan, Allah’ın huzuruna tertemiz olarak çıkmayı hedef ediniriz. ‘Şu kadar hastalanayım da sonra iyileşirim.’denemeyeceği gibi ‘Şu kadar günahla idare edeyim, sonra düzelirim.’ de denemez. Akıl bunun aksini kabul etmez. Çünkü bugün nefsine hâkim olamayan yarın nasıl hâkim olup ‘Bırakırım.’ dediği şeyleri bırakacak. ‘Yaparım’ dediği şeyleri yapacak? Onun için tertemiz olmaya çalışacağız. Bu hayatın sonrası mı var ki sonra yarım diye beklenti içinde olalım? Bu size yazmak istediğim birinci gerçek. Ama asıl yazmak istediğim husus şudur: Kesinlikle ama kesinlikle, ne yaparsak yapalım yaptığımız şey, Allah’ın rahmetinden daha büyük, O’nun affını aşabilecek bir durumda olamaz. O’nun rahmeti ve affı, daima en öndedir. Bunun, bizim umudumuz olarak sürekli gözümüzün önünde durması gerekir. Ne yapıyor olursanız olun, O’nun affını geçemezsiniz. İki şeye dikkat edin yeter:
Bir: İşi inadına yapmayın. ‘Ne olacak?’ türünden bir savunma yapmayın. ‘Kulum, zavallıyım, eziliyorum, pişmanım.’ deyin.
İki: Hedefiniz, gayeniz cennetlik olmayı sağlayacak işler olsun. Yapabildiğiniz kadarını da yapın. Laf Müslüman’ı olmayın. Gayretli olun, sabırlı olun, umutlu olun. Ayrıntılara da takılıp kalmayın. Üniversite sonrası da demeyin. ‘En kısa zamanda, hemen inşallah!’ demeye çalışın. Allah yardımcınız olsun.
Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz Nur Suresi 31 Allah diyor var mi ötesi?
Harun Yahya kim biliyor musun? Genç kızları kandırarak, onlarla anal ilişki kuran pis bir sapık! Bunu bilmiyorsun galiba. Diğer adıyla Adnan OKTAR. İnternette bu adamın ne b*k yediğini bir araştır. Analcı olduğunu, mason olduğunu, şantajcı olduğunu göreceksin.
sapıklığı tv sinde oynattığından belli de analcı olduğunu nerden öğrendin ki kanıt var mı
bende hiç sevmem ama analı ilk senden duydum
@titretenmuamele İnternette "Adnan OKTAR Silivri villa Baskını" yaz, bak neler neler var. Genç kızları bir yakışıklı ve paralı erkeklerle kandırıp, "bacı" dedikleri bir kişi ve yanılmıyorsam Adnan OKTAR'ın da gözleri önünde tarikat merasimi adı altında bir güzel anal ilişkiden geçiriyorlar. Onlar anal ilişkiyi överek kızları buna zorluyorlar. İlk analı, kızı kandıran erkek yapıyor ve sonra Adnan OKTAR'ın tezgahına veriyorlar. Daha sonra bu kızları birçok siyasetçi ve işadamlarıyla beraber videoya alıp, bunu bir şantaj aracı olarak kullanıyorlar. Pislik yuvası bunlar. İsrail ve diğer ülkeler adına çalışıp, Türkiye'nin siyasetine yön verip ele geçirmeyi planlıyorlar. İlk büyük çaplı baskınını Sadettin TANTAN döneminde yedi. Oradan kurtulan genç kızların anlatımıyla Adnan ve seks tarikatının içyüzü gün yüzüne çıktı. İnternetten tek tek bu bilgilere ulaşabilirsin.
ama adam hala serbest e tv bile kurdu
bu pisliğe bu hükümet nasıl göz yumuyor muhtemelen pisliğe devam ediyor
baskın neden yapılmıyor
Cevap
64Cevap
Bak bende 2 yildan fazladır namaz kılıyordum 5-6 ay once kapandim bende senin gibi tereddute düştüm her yeri araştırdım çünkü kapanmak istemiyordum ama sonra annem bana bir ayet gösterdi aklımdaki sorular gitti harun yahya yani adnan oktar sapkinin teki boşver canim sen onu kızlarını görmüyor musun o adama hapiste siyanur verdikleri icin öyle. ben isteyerek kapandim pişmanda degilim düşündüğüm kadarda kötü değilmiş. kimse senin kapan diye zorlayamaz sadece diyorumki kapanmak kesinlikle allahin emri gerisi sana kalmış birsey
Bir farzı yapıp diğerini yapmamanın cezası elbette vardır eğer sen namaz kılar ken başını kapatıp düzgünce kiliyorsan sonrasında başını açıyorsan
Mesele yok namaz kabul olmaz falan diyenlere bakma. Kabul olur inşallah ama sevabını eksik almış olursun o. kadar elbette Herşeyi ALLAH. BİLİR bu. arada adnan oktar sahtekar onu. Yerine Nurettin yıldız, Nihat hatipoğlu, cevat akşit gibi hocalar var onları dinle
namaz kılıyorsunuz ne güzel müslümanım deyipte namaz kılmayan çok hatta bende öyle biriyim fakat dinimizde örtünmek farz tabiki bu sizin kararınız kimse karışamaz harun yahya dediğiniz kişinin sözlerine kulak asmayın dini kullananların değişik versiyonlarından üfürükçülürden farkı yok ve tekrar söylüyorum bu sizin kararınız kalbinizi dinleyin
Birinci hersey insanin imaninda bitiyor kapali unsan var da ne oluyor acik insan varda ne oluyor degisiyor mu hayir ve o mason olan harun yahya yi yani adnan oktari izlemeyi ve dinlemeyi sana tavsiyem birak
boşver kapanma ne alaka bir lkere mantıklı düşün saçtan etkilenen kişi sapıktır o zaman ki arap kurallarına göre yapılmıs birşey o zaman gerekliymiş üstünden 1500 sene geçmiş yani miadını cok doldurmus bence gereksz
H Yahya dediğn Harun Yahya mı? Onun din olayı zaten mükemmel p*rno starlar bile onun yanındakı hatunlar gibi değil adamın işi dinle diyanetile mi sankı din diye milleti sekülerleştiriyorlar
Adnan oktar sapığın tekidir onun peşine takılıp da kapanma kararın varsa vazgeçme tesettür Allah'ın emri hiçbir insanoğlunun da buna izin verme gibi de lüksü yoktur.
Senin bileceğin iş. Kapanmak farz. Namazda kapanırsan namazın kabul olur. Onun dışında bize bir şey düşmez. Her insan günahkardır sonuçta. En kötü günahın bu olsun deyip geçelim.
Harun Yahya namı diğer Adnan Oktar'ı dinleyen var mı diye merak ediyorum merakımı gidermiş oldun teşekkürler :))
Birincisi Harun Yahya gerçek bir Müslüman değildir. İkincisi gerçek Müslümanlar bulunamamaktadır, bu yüzden Orta Doğu'da Müslümanlar birbirlerini öldürmektedir. Son olarak Allah yok, din yalan.
Abi beni sev!
Birader ateist isen başka yerde yaşayabilirsin ateistliğini. İnsanları rahatsız etme buralarda.
namaz kılarken kapan da namazlar boşa gitmesin. Namazını uygun şekilde kıldıktan sonra başın açıkta olsa namazının sevabının etkilemez ayrıca başı açık gezmenin haram olduğunu bil ve günah işlediğinin farkında ol imanınla ilgili problem oluşmaz
Biliyorsun şimdi herkes dini kendi mantıgına göre yorumluyor yaha söylemişsse dogrudur diye bir şey yok ama Allahın huzuruna çıkıyorsun dikkat etmek gerek bence
namaz esnasında kapanmalısın orası kesin gerisi için bişey diyemem ama edepli giyindikten sonra da sıkıntı olmamalı herhalde
Zorundasın.
Onun bunun lafına değil, Kur'an ve sünnete bakacaksın.
din kişilere göre değişmez. kur'an da herşey yazıyor abla. nur suresi 31. ayette yazan 'humur' un arapça anlamı başı örtmek demektir.
Harun Yahya senin bildiğin evrim teorisini çürüten adam değil yani şimdiki Adnan Oktar onu diyen o adamda Siyonist zaten.
Allah da kadın kapanmak zorundadır diyor hangisini yapacaksın?
Zekeriya beyaz da kurbanda tavuk kesmek caiz ve su içmek orucu bozmaz diyordu :D
Harun Yahya dediğin kişi şu dimi
H. Yahya ya kaldıysak ohooo kedicik gibi dolaşmamız lazım da neyse aptalın teki hoca falan değil o yalancı
Neyse çok uzağa gitme kuranda Örtünün yazıyor
Tabiki dinin gereklerinde buda var örtünün yazıyo Kuran da ama kapalı olup namaz kılmayanlar olduğu gibi namaz kılıp kapalı olmayanlarda olabilir. Ters bir durum yok yani
Senin yorumlamanın veya H. Yahyanın yorumlamasının seni kurtaracak birşey olduğunu düşünüyorsan sıkıntı yok. Bence kurallar gayet net keskin olarak yazılı. Sen bilirsin
Allah ın emirleri mi önemli harun yahya nın sözü mü? Önce bir bunu kavra
kapanmak erkeğin kıskançlığıyla ilgili bir sorun
h yahya takılırsan bir gün tangada normal gelir
Harun yahya nın laflarını dinleme. kapamak farzdır. Allahın emridir.
h. yahya denen şu etrafında dansöz oynatan şarlatan değil mi
o ne derse tersini yap bence
israili çok sever boy boy resim çektirir
dinde zorlama yok açık kadın cehennee gıdıcek dıyede bışe yok ama her sevap işlediğinde günahları silinicek yanı savabın kalmayacak günahsız ama sevapsız mısalı :) umarım ıstıyerek kapanırsın
kapanmak istiyorsan gerçekten içinden geliyorsa tabikide kapanmalısın, içinde öyle bir istek yoksa eğer kapanma namaz kılıyosun diye kapanmak şart değil.
Yahya dan bize ne?
Sen kuranda rabbin sana ne emir etmiş ona bak.
Harun yahya'yi dinlersen pek hayra cikmazsin uyariyim...
Ya birakin su Adnan Oktar denilen sarlatanin tavsiyelerini. Cok iyi din alimleri var onlari dinleyin. Ornegin Suleyman Ates.
bunu diyen adamı bir araştır bence. onlar din adamları falan değil. dini kullanıyorlar sadece
Namazını kiliyorsan sikinti yok keyfine bak kardesss
Harun yahya sanırım Adnan oktarı dıyorsun :D Adamın cicişleri geldı aklıma
Böyle kapanacaksan hiç kapanma tesetturu öğren önce ondan sonra kapan bunlar gibi rengarenk cicili bicili giyme sonra.
Harun yahya mı oda kim ki onu dinliyosun kadının bir tek saç teli gözükürse haramdır
Kedicik li adam deyince kaale mi alınıyor kapanacak ama bu senin tercihin zorlama yok dinde
namazı ne için kıldığını düşün, kapanıp kapanmamaya daha rahat karar verirsin
normalde dinimizde kapanmak gerek fakat kişinin içinden gerçekten gelmesi gerekir
H. Yahya içinmi namaz kılıyosun ki onun dedeğine bakıyorsun
H. yahya senin yerine cehenneme gider boşver sen kapanma
İnanan kapanmak zorunda.
Harun Yahya bunu diyorsa arkasında durulmaz..
harun yahya ya pek itimat edme derim ben
Kapanmak şart ama kapanmasanda İbadetlerini yapabilirsin
Hic bir sey zorunlu degil. Sadece farzi eksik etmis olursun
H yahya yı dinlersen yanındaki kedicikleri gibi olur hala müslümanım zannedersin.
O beyinsize inanıyorsun da kuran ayetine mi inanmıyorsun :)
Din acisindan kapanmak zorundadir ama namaz kliyosan kapan bnce
bunu burdan ogrenme bence hiçbirimiz yetkin insanlar degiliz Kurana bak
Haa o diyorsa kapanma tabi adam peygamber töbe töbe
Senin kararin bu. Arastir derim dogrusunu yap bence
namaz kılarkan örtün ama normalde çokta önemli değil
Nûr Suresi 31 ayet mealine bakarsan yeterince açık yazıyor kardeş
Tam müslümanlık bu değil Allahın emrettiği şekilde örtünmen lazım
Zorundasin bu allahin bir emri
Tesettüre riayet etmek şarttır.
Bahsettiğin kişi din üzerine bilgili mi
O ipneye kaldıysa ooo oo o...
Kapanmak bayanlara farz olan bir sey
Kapanmak Allah in emridir.
Neden kapatmak istemiyosun ki
Harun Yahya dediğin gavatın önde gideni.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar