Bu konu ile ilgili daha önce de soru sormuştum. Annem babam ayrı. Ben iki tarafla da tekrar kendilerine yeni eş buldukları için anlaşamıyorum ve bu yüzden abimle kalıyorum 4 senedir. Abim çalışıyo ben okuyorum, maddi durumumuz kötü de değil iyi de değil. Zar zor geçiniyoruz. Babam tekrar evlenince 2 çocuk yaptı. Şimdi doğru düzgün işi yok, eline geçen parayı bugüne kadar hep savurdu. Zamanında çok hata yaptığı için bu duruma geldi. Yaklaşık 1-2 senedir HER AY bizden gelip para istiyor. Az da değil, her 2-3 haftada bir gelip 150 lira 100 lira falan istiyor. Babamızdır bizimle her ne kadar ilgilenmese de sırf para için arayıp sorsada verdik hep bugüne kadar. Ama yetti artık yemin ederim bıktırdı adam. Biz mi getirdik onu bu duruma 😢 ne annem ne de babam arayıp sorar onlar bize çok şey borçluyken biz neden yaşıyoruz bunları? Psikolojik baskı altında bırakıyor babam, elimizden parayı alınca da öyle bir sırıtıyor ki anlatamam. Para için arıyor telefonda hayır diyince kapımıza geliyor, kendiniz okuyun. Aradı az önce para vermeyeceğimi söyleyince de yüzüme kapattı, sonra bunları yazdı, siz söyleyin yanlış mı yapıyorum? 😭
Babamdan BIKTIM! Bir bakın Allah'ınızı seviyorsanız :(?
Hayır hayatım hiç bir şekilde vermiyorsun bu aile adına abin ve sen elinden geleni yapmışsınız. Böyle olaylara o kadar çok tanık oldum ki. Sakın ama sakın susturmak ya da ertelemek içinde vermeyin. Çok özür dileyerek söylüyorum ki maalesef size babalık yapamamış. Artık desteği bırak köstek bile olmaması lazım. Bilmiyorum yine bir tarafım belki çok zor durumdadır diyor ama ne zor durumda insanlar var 2 3 işi aynı anda götürüyorlar. Hani onun elinden geleni yaptığına inanıyorsan bir şey diyemem. Ama öyle düşündüğünüde düşünmüyorum, o yüzden içini rahat tut.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biliyorum babalık yapmadığını yapamadığını... En başta tekrar evlenerek hata yaptı... Durumu iyi değilken insan neden evlenir neden çocuk yapar ki :( elinden geleni yaptığını düşünmüyorum ne yazık ki :(
evlenerek kötü mü yaptı bilemem bak bir erkeğin helede boşanmış bir erkeğin hayatını tek başına sürdürmesi çok zor. bir sürü ihtiyacı işi gücü zannetmiyorum ki tek başına başarabilsin. ama hadi bir çocuk oldu sonra iki. ee madem oldu bunlar neden bilinçli harcama yapmıyorsun. madem 2 çocuğu var deli gibi çalışarak onlara bakacak. siz bakasınız diye olmadı onlar. ki baba yani bu neden böyle konuşuyor tamam kızım afedersin hoşçakal deyip konuyu kapatması lazım istediği kadar zor durumd a olsun öönce seni düşünmesi sana yansıtmaması ve üzmemesi lazım
Senin babanla benim babam ne kadar da benziyormuş, hayretler içindeyim. Nasıl bir sorumsuzluktur bu, madem geçinemiyorsun ne diye çocuk yapıyorsun be adam. Üstelik size karşı hala sorumlulukları varken. Allah Islah etsin öyle insanı, ve size Allah yardım etsin.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hadi ya.. varmıymış benim babama benzeyen birileri daha.. :( amin inşallah, Allah sana da yardım etsin. Bu büyük sorumsuzluğunun farkında bile değil kendisi
Seninkinden daha kötüdür hatta benim babam bunu diyebilirim. Âmin , ama yaklaşık 7 yıldır görmüyorum kendisini. Farkına varmaz ve kendini haklı görür. Sakın yüz vermeyin, Tamam bir yerde baba ama. 19 Yaşında ki, bir kızdan para isteyecek kadar da adam değiller işte.
Çok doğru söyledin.. Allah bizlere sabır versin. İnşallah kendi kuracağımız ailelerimiz çok daha huzurlu olur. Gerçekten üzücü böyle bir babaya sahip olmak..
Senin için tek duam , Abinin bu saatten sonra sana Babalık etmesidir. Yuva kuracağın zaman ailede bir Erkeğin ağırlığına çok ama çok ihtiyacın olacak. Ve sakın, hayatına girecek insanlara Baba'nın sorumsuzluklarından bahsetme. Yeri geldiği vakit, eşin bile olsa çok iyi kullanıyor bu durumu sana karşı. Allah abini sana, seni de abine bağışlasın.
Çok sağol ablacım amin inşallah. Yok, asla evleneceğim insana anlatmam. Aile içinde yaşananlar aile içinde kalmalı. Yoksa bu durum eşimle aramızı da bozar ilerde. Çok çok teşekkür ederim söylediklerin için, Allah razı olsun.
Yani babanın durumu zor gördüğüm kadariyla 2 küçük çocuğu varmış evlendiği içinde masraf yapmış belki ev su vs. Masrafları var isede yeni girmiş bilemiyorum ne yapicaksin bir yandan haklısın bir yandanda baban zaten bu güne kadarda bu yüzden vermissin valla ne yazicagima şaşırdım karısı ne yapıyor calismiyor mu
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır o da çalışmıyor. Babam yeni evli değil. 8 sene oldu. Ve hep böyleydi. Durumu biraz daha iyiyken parayı savurdu sağda solda gezdi ailesine bakmadı şimdi biz mi suçluyuz :(
abin ve sen ordan taşının başka bir yere sizi bulamasınlar dünyadan bir haber sizde abinle hayatınıza yön verin ne ana ne baba hayır gelmez şu saatten sonra siz kardeş kardeşe sahip çıkın birbirinize
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Asla hayır gelmez bundan sonra. Abim de çok sıkıldı bu durumdan. Telefona çıkmasak kapımıza geliyor parayı verene kadar gitmiyor
memleket değiştirin demiyorum ki semt değiştirin mesela senin okuluna ya da abiyin işine daha yakın bir yere. yoksa öbür türlü babanızdan daha çok çekersiniz.
o halde abine damardan gireceksin her seferinde başının etini yiyeceksin abi bu nezamana kadar böyle gidecek diyeceksin durumdan şikayetçi olduğunu her fırsatta dile getireceksin yaşadıklarınızı bir gün abinle kafa kafaya verip abi kardeş dertleşerek çözüm bulacağınıza inanıyorum.
Abin ile konuş o da vermesin para falan sizi düşünmüyorsa sadece para için kapınızı çalıyorsa ona baba bile demem ben ne uğraşıyorsun umrunda olmasın kendi gidip evlenip çocuk yapmasını biliyor insanların gerçek yüzlerine hitap edin onların önünde ki maskelere değil
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sanki biz git çocuk yap demişiz gibi çocukları bahane ediyor en çok bu zoruma gidiyor çünkü bugüne kadar çocukları düşündüğüm için verdim şu an bile canım yanıyo ama artık sonlanmalı bu durum :(
Abin konuşmalı bence o son sözü söylesin gidip çalışmasını söylesin bir daha da para için kapınızı falanda çalmasın yazık onunla evlenen kadına o çocuklara yazık çok sorumsuz bir baban varmış
Galiba öyle. Normalde en büyük destekçiniz onlar olması gerekir ama siz onlara rağmen bişeyler başarmışsınız kendi ayaklarınızın üzerinde durabliyosunuz bu da önemli bişey
Ya şimdi çok haklısın onunda artık kendine çeki düzen vermesi lazım şimdi siz yardım ettikçe o kendini bırakır normalde verin derdim ama kendisine çeki düzen vermesi için vermeyin ya da ne istiyorsa yarısını verin
Öyle tuhaf bir insan ki telefonda 20 lira diyor gelince 20 lira uzatıyorum ayıp vallahi ayıp 20 lira ile ne yapacağım ben yok mu 50 falan diyo iğrençleşiyor istediği parayı verince de bir gülüyo bir gülüyo 1 dk içerisinde kayboluyor arabaya binip. Normal değil yemin ederim :(
Suç mu? Nasıl suç? En son para verdiğimde bana elini uzattı kızım bu sondu bak söz veriyorum dedi ben de annemin üzerine yemin ettim vermem daha diye o da tamam dedi ve gitti aradan 2 hafta geçti ya da geçmedi. Ben mi suçluyum? Babamı ben mi geçindireceğim? Bana bugüne kadar hiçbir faydası dokunmadı. Ben hiçbir zaman babama gidip bişey istemedim. Artı biz küçükken annemi hep yalnız bıraktı, biz hastayken annem tek başına götürdü bizi hastahaneye babam diskolardaydı. Suçlu ben miyim sen söyle? Ayrıldıklarında annemi aldatmıştı. 7 yaşındaydım. 7. doğum günümde yaşandı bunlar. Doğum günü partimin ortasında, arkadaşlarım ve anneleri de varken. Suç bende mi diyosun?
gerçektende helal olsun sana sana yatıp kalkıp dua etsin bu nasıl bir pişkinliktir kusura bakma ama gerçektende senin gibi evlat bulamaz kimse gerçektende seninle tanışmak isterim yanlış anlama ama dünya ahiret kardeşimsin..
En İyi Cevaplar