ürik asitim yüksek neler yapmam lazım ne yiyip ne içmem lazım zararlı davranışlar nelerdir ?
teşekkürler...
teşekkürler...
Süt ürünleri, yoğurt ve ayran düşürür. C VİTAMINI ALANLARDA ÜRİK ASİT DÜŞER. C VİTAMİNİ İDRARLA ÜRİK ASİT (ÜRAT) ATILIMINI ARTIRIR. Kafein de (kahve) ürik asit düzeyini düşürür.
1.Süt ürünleri, yoğurt ve ayran düşürür. C VİTAMINI ALANLARDA ÜRİK ASİT DÜŞER. C VİTAMİNİ İDRARLA ÜRİK ASİT (ÜRAT) ATILIMINI ARTIRIR. Kafein de (kahve) ürik asit düzeyini düşürür. Sebze, meyve, taze meyve suları , ananas faydalıdır..kakao, çikolata yenebilir.
2.Kilo verilmelidir. Fazla kilo ürik asiti artırır.
3.Alkol alımı kesilmelidir
4.Bol su içilmelidir (günde 10-12 bardak)
5.Protein yani et yemeği azaltılmalıdır.
6.Karnabahar, ıspanak, mantar az yenmelidir.
7.Sakatat yenmemelidir
Ürik asit seviyesinin yüksek olması bazı hastalıkların varlığına da işaret eder. Bu nedenle uzman bir hekim ile görüşmeniz daha uygun olur.
günlük protein miktarını biraz azaltıp bol miktarda su içmelisin.
Böbreklerindeki Ürük Asit oranı mı fazla? Evetse aynı dertten müzdaribiz bende de aynı durum var. Doktor bana az su içmekten ve çok maden suyu içmekten kaynaklı dedi. Ayrıca balık muz gibi minarel ve magnezyum değeri fazla olan ürünleri de az tüketmek gerekiyormuş. Ben çok fazla maden suyu içerdim ve su neredeyse hiç içmezdim bu sebeple diye düşündüm maden suyu içmeyi günde bir taneyle sınırladım bir süre sonra tekrar tahlil olacağım bakalım.
Cevap
3Cevap
Tanı birçok şeyi değiştirir
Doktor kansızlık tanısı ile mi
Hipertiroidzm m yoksa böbrek fonk bozk ile mi tanı koydu?
Eğer kansızlık ise pernisiyöz mü hepsi önemli
Böbreklerin çalışması ile ilgili bir sorun olabilir. Öncelikle doktor muayenesi ve tetkikleri yaptırmalısın.
ctrl+v.
Cevabın çok uzun ya da çok kısa!
bunu doktor mu söyledi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar