Ben asagidaki mesaji aynen oldugu gibi babama attim. Ayni evin icindeyiz su an ama ben yetim gibi agliyorum. Basim ise agridan zonkluyo. Bazen soruyorum kendime neden mutsuz ailenin cocugu oldum neden her antidepresan birakis safhamda babam agzima siciyo? Soyler misiniz neden? Ilac ictigim icin daha dogrusu ruhum incinmekten harap oldugu icin univrrsite sinavina hazirlik maratonunda erken pes ettim. Yoruldum. Uzun muddet ara verdikten sonra da dersanedeki kampa katildim. Eve cok yorgun geldim annemle didistik ve babam araya atlayip ben sana yollamayalim dedim bu kiz okuyamaz okuyamayacak dedi. 2 saat oldu hâla kendime gelemiyorum benim gunahim neydi soylermisiniz?
Beyleer , kendinizi baba olarak dusunun ve kiziniz si boyle bir mesaj atsa neler hissederdiniz?
Herşeyden önce o senin baban bu bir... ben küçükken babamdan çok çeken ve dayak yiyen biriydim... bugün bir çocuğa vuran birini görsem mutlaka müdahale ederim... Bende iki kız babasıyım birisi uvey... İkiside canım ve ikisi içinde canimi veririm... Bir dediklerini iki etmem... zaman çabuk geçiyor 3-5 seneye hayatını kurunca dediklerimi hatırlarsın ben çok sıkıntı cektigimden çocuklarımın sıkıntı çekmesini istemem.. Sende yaşadıklarından ders al ve çocuklarına nasıl davranacağını iyi ezberle...
Babamı soracak olursan geçmişte yaptıklarını hatırlamak bile istemiyor...
Bazen evlatlar büyüklere anne babalık yapmak zorunda
zaman herşeyin ilaci ama olanda sana oluyor yinede babamı çok seviyorum...
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne kadar guzel :( ah abi herkea sizin babaniz gibi olabilse keske
Hayatta yenilgiyi baştan kabul edersen şeyde başarılı olamazsın neden bu kadar olumsuz düşünüyorsun Başarabilirim ve başaracağım diye düşün Şimdi sana bir film önereceğim ama sadece filmlerde olur diye geçiştirme izle ve başarıyı gör ama ders çıkartarak izle
Ben sanırım intihar etmezdim ama etmekten beter ederdim kendimi :( ah be güzelim.. Gece gece oldumu bu :( kazan üniversiteyi kendi hayatını kur başarılı oldugunu gördüğünde "ben hata etmişim" demesede bir yerlerde kurşun gibi çarpar içine senin başarın..
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abicim ben kendime gelemiyorumki sinavi kazanayim. 2 yillik tutuyo Allahtan. Sirf babami gormemek icin yuksekokul okuyacagim. Gercekten babam beni hep eksik yasatti. Keske cebime bir tomar para koycagina fakir olsayfida svgisini koysaydi
bence atmamissin canim atsaydin mesaj gonderilmis olurdu hala orda gönderilmemis durumda afedersn ama bu mesaji bir babaya atmaya gott ister. egonu bole basit seylerle tatmin etme inandirici degil hadi iyi eğlenceler sana ;)
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bal gibife attim bekle capsleyim gonderiyorum. Ben babamdan o kadsr dayak yedimki o yuzden bu mesahi atacak goot var bende. En fazla bir tokat daha cakar. Her zaman yaptgi sey ztn :)
gerçekten oyleyse senin adina cok üzüldüm bende sana benzer seyler zamaninda cok yasadim. Sana bir sey diymmi bu hayat cok kisa kimseye degmez hele ki sana saygisi olmayan ni babaya hic. Allah bazılarının kalbine merhamet sevgi vermez eger baban sana her zaman kotuyse birinde arama care bir erkege sığınma. zor ama hayatini kur kendini kimseye yem etmeden. cnku disaridaki piccler babadan daha beter cikabilir. okul her sey demek degildir. etrafimda cok ilkokul mezunu ama son model arabalarla en iyi kendi isleri olan. tirnaklarnla kaziyip sabredeceksn. okumus 4 yillik mezublar bile magazada calisiyorsa is bulamiyorsa ve icinden okumak gelmiyorsa okuma. yasn kac bilmiyorm ama 24 den ufaksan 24 den sonra pisman olma ihtimalm yuksek. istediğin iste calisamicaksin az para alicaksin belkide ve ilerde bunlar zoruna gidebilecek. keskelerin çogalacak. sen kendi kendine destek olmalisin. Psikolojik olarak cokersen senin kendine bir faydan olmaz o babaninda sana saygisi olmaz.
Ben bir babayım en az senin yaşına yakın 17 yaşında kızım var bizde bazen sorun yaşıyoruz ama bu kadar olmaz senin babana böyle bir mesaj atman doğru değil bunun için kendinden utanmalısın Ailen senin herzaman iyiliğin için çabalar sen onların sana yaptıkları için minnet duymalısın senin okuman için kim bilir ne kadar fedakarlık yapıyor ben kızıma okula giderken 10 harçlık ve yol parsı veiyorum ama kendim işe yay gidip 5 tl ile günü kurtarıyorum sorsan kızımda benim için ne yapıyorsunuz diyor siz anlayamazsınız sizler şu an ergenliğin ve hata yapma çağınızın doruk noktasındasınız asla sonra pişman olacağı şeyleri yapma. Ağızdan çıkan söz yaydan atılan ok geri dönmez. onun için Ailenin değerini bil çok geç olmadan.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Abi yorumun icin tesekkur ederim fakat mesajda farkettiysen benim maddi yonden hicbir sikayetim yok. Tek ruhu incinen ben degilim. Babam anneme de cok cektirfi. Simdi annemi birakti arada bana sariyo ve benim tahammul edecek psikolojim dermanim kalmadi. Inanin bende babamla iyi gecinmeyicok isterdim. Bu arada 19 yasindayim. Ama kendimi cok yasli hissediyorum hepsi babam yuzunden. Beni defalarva sebepsiz yere doven bir insandan neyin iyiligini beklwywyim ben?
güzel kızım peki ya halin tavırların babalar kızlarının iyiliğni ister sana verdiklerinden sonra senden okul yönünden bir şey alamazsa sonrasında kişilik efendilik yönünden bir şey alamazsa verdiği emeklerim heba olduğunu düşünerek sana saldırgan davranır sen biraz hale yola gel şimdi ban hiç ben eendiyim şuyum buyum deme zamane gençliğini hepimiz görüyoruz eskisi gibi değil gençlik duman olmuş sen kendi hatalarını görmeye çalış ailenin sana hiçbir açıdan ihtiyacı yok senden menfeat beklemiyorlar para istemiyorlar tek istedikleri okuman haftalık harçlığın ne kadar ne alıyorsun kaç günde harcıyorsun . derler ne alemde devamsızlık okuladn verim var mı bunları koy üstüste topla çıkar bakalım sonuç kaç
Liseden her seneboomasada donem donem tesekkur belgesi alarak mezun oldum. Derslerime cok iyi calisirdim ama ne varki her sinav sabahi babam aglayarak yollardi beni. Bana aylik 200 tl verir aradan 20 ..50 .. yine koyar cebime. Bunlarin benim gozumde hicbor degeri yok. Babam sokagin ortasinda bagirarak karisina seni bosayacagim diyen bir sinir hastasi. Nefret ediyoeum ondan nefret. Cocuklugumu yasatmadi bana. Gencligimde hep hastanede gecti. Surekli acile kaldirdilae sakinlestirici igne yemekten bir hâl oldum. Gervekten benden babami anlamayi beklemeyin cunku o bir câniii !
Bizim toplumumuzda babalığın ilk gorevi cebine harçlık koymak olarak anlaşılıyor fakat sayın abicim abicim Allah kızını sana bağışlasın onun en çok sevgiye ihtiyacı var en çok desteğe en çok güvene ihtiyacı var bir evlat babasından bunu bekler. Harçlık en son meseledir. Yanlış anlama sen bunları veriyorsundur belki fakar ben genel icin konuşuyorum. Ben bunları yaşayarak büyüdüm babalık sadece bana bakan ve cebime harçlık koyan bir aile bireyi idi. Bana oğlum deyip sarılmadı hiçbir kavgamda arkamda olmadı haklı olsam dahi vs vs. Evlatlarımıza zaman ayırmalıyız para değil
zaman ayırmalıyız tamam çok şükür benim kızımlar sorunum yok olanıda konuşarak aşıyoruz aileler para kazanmak için çalışmak çalışmak içinde zamanını vermek zorunda sizlerde fazladan olmayan zamanı istiyorsunuz örneğin ben hafta sonu tatilim yok full çalışıyorum çocuklarım diyorki biz hiç beraber gezemiyoruz baba bende bu şekilde anlatıyorum işe gitmediğim taktirde para kazanamayacağımı kazanamadığım zaman onların ihtiyaçlarını karşılayamayacağımı anlattıyorum ilk okul 3 e giden oğlum bile hakveriyor peki baba sen işe git diyor akşam eve gelişimde kapıda karşılar yoruldunmu diye anlıyor çocuk anlatınca sizler de bazı şeyleri anlarmadan fikir yürüterek anlamaya çalışın. yargılayıcı olmayın pozitif olun. sadece sizde dert yok sizin depresyonunuz yüzünden biz giremiyoruz bu kadar derdin içinde o depreson denen illete.
Üzücü bir durum insanın ailesi tarafından sevilmemesi hiç kimse bunu haketmez babanda bir ton dertle uğraşıyodur o da böyle olmasını istemezdi bence kendinde de ara hatayı babanın yerine koy kendini
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben 19 yasindayim. Ama babamin gozunde ne ergenim ne cocuk nede genc kiz. O sadece hakaret eder. hakli veya haksiz hakaret eder ve benim susmami bekler aglatmaz bile. Ama herkesin bir sabri var artik eskisigibi sessiz aglayamiyorum oyle bir agliyorumki yuzumde izler cikiyo ve bikacgun gecmiyo
Neyden kızdı sana baban ne yaptın da durduk yere mi kızdı niye okumicağını düşünüyo bence olayın küçük kısmı buraya yansıyan. Açıkçası yaş ilerledikçe bazı yaptıklarımızın yanlış olduğuna inanıyoruz hak veriyoruz karşı tarafa bence babalar anneler böyle şeyleri haletmiyo
bak arkadaşım ben babamdan 19 senedir ayrıyım babam beni sadece işi düştüğü zamanlar arar ve ben askere giderken bana beddua etti geri gelemeyeyim diye küfürler etti ve yemin ederimki doğru bunlar şimdi bile beni aradığında ben açıp konuşuyorum sıkıntısı ile ilgili bana babalık yapamasa bile babalık hakkı var bende tek korkum ölünce hesabını verememek o yüzden kırmamaya çalışıyorum ne kadar kötü olsada baba ama ben inanıyorumki senin baban kötü birisi değil tabi sende
Senin yazdığın gayet net abicim kusura bakmada yani hic farklı bir anlamı yok şu sözlerin "sen okumayı beceremiyorsan baban ne yapsın birde böyle düşün?" bana bunun bir tane tutar yanını söyler misin? Simdi ben 1 düzine çocuk dünyaya getirteyim 10 tane çocuk babasıyım ama babalık hakkım olcak mı? Hayır!! Hiçbir dinde kültürde ahlakta böyle bir şey yok!!
@MelihSEÇGİN babası ile arasındaki asıl ilişki nasıl bilemem ama babası o okumayı beceremez demekle baba hakareti haketmez asla evet babalık iki damla sprem le de olmaz ben iki tane çocuk büyütüyorum ama babaları değilim şöyle düşün sen babanla kavga etsen bile ona küfür edermisin ya da hakaret? ya da gelip de burada yayınlarmısın? sen bir baba gibi düşün ben soran arkadaşa kızmamın sebebi babası ile arandaki konuyu burada ifşa etmesin kendisi haklı ya da değil bunun ne denli ağır bir durum olduğunu idrak edebiliyormusun babası görse evlatlıkdan siler tonla parayı cebine koymasaymış belki fakir olsa bu zihniyetle bu sefer biz fakiriz babama hakaret ettim iyi etmişmiyim diye zırvalar tabi bu soru fake değilse
ayrıca bu mesajı babasına ilettiğine dair ileti resmini de çekip atsın
Beyfendi gercekten objektif bir yorum yaptiginizi mi zannediyorsunuz? Elbettebtek sebep bu olamaz fakat her yaptigi bardagi tasiran son damla. Benim babam neleri ifşa ett bie bilseniz :) cevremde kimse bilmez babamla aramdaki problemleri. Gizli kullanici oldugum icin bubraya yazabiliyorum. yoksa onu da yapamazdimm cubku benim bir gururum var. Ulu orta yerde ismim cismimle babamin hayatini zindan edisini anlatamam ! Buyrun buda fotogrwf
Gayette objektifim ben sen anlamıyorsun bence artığın resim ilk resimle aynı babana mesaj gidince gelen ileti raporunu paylaş ya da Baba'nın sana attığı cevabı
Ileti raporu gelmiyo bana. Icerde telefonunun sesi duyuldu. Sizi inandirmak zorunda degilim. Babam cevap yazmadi henuz yazamaz da zaten O anca yanima gelir hakaret eder
Mesaji okudumu bilmiyorum mesaji atinca telefonun sesi duyuldu. Illaki kalkip bakmistir yikilsin Hep o mu yikacak. Bende dusunuyorum acaba yablismi yapiyorum baba hakkindan cehennemi boylarmiyim diye ama olmuyo ne yaptiysam yaranamadim adama bir sever bir bagirir bir dover allahim olsem keske
En İyi Cevaplar