Arada bir otobüse binyorum ama bu durum beni çok üzüyor 😢. Herkes yarın böyle olacak belki daha beteri, neden yer vermiyorlar anlamadım? Su görüntüde insan evladı nasıl oturur? Topal olsam kalkarım ya tek ayaklı olsam yine kalkarım oturamam ben. Bu oturanların vicdanı özel üretim mı? Nerde satılyor?😡😡😡😡
Toplum olarak yitirdiğimiz değerlerin en başında geliyor ahlak ve görgü kuralları..
*Kişi saygıyı ve sevgiyi kendisi de görmek istediği için sunar karşıya.. Arz taleptir aslında. Günümüz toplumunda özellikle büyüklere saygıda müthiş bir gerileme var. Hepimizin annesi, kız kardeşi, eşi var. Ben saygı duymadan karşıdan beklemek aptallık olur..
Demem o ki; senin veya dolaylı yollarla sevdiklerinin saygı görebilmesi için, saygı göstermeyi ilke edineceksin arkadaş.. Güzel ve alımlı bir kadını, kızı gördüğünde nemalanmak adına yer verme mücadelesine girenler yaşlı teyzelerimize, hamile ablalarımıza, amcalarımıza yer verme konusunda külhanbeyi kesilmekte..
Kapitalizmin getirdiği yozlaşma sonucu insanlar beynini kullanamaz oldu bir çok şeyi bizim yerimize düşünen bilen şeyler var geleneklerimizi unuttuk. Saygıyı hoşgörüyü unuttuk... en önemlisi ölümü unuttuk. Çıkardan ibaret oldu hayatlar.
Basit yaşayacaksın basit. Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi basit... Çay, simit ve peynirle...
artık değerimizi kaybediyoruz farkında değiliz.. insanın bir ömüre bir koca bir yaşanmışlınğa meydan okuyan teyzenin dimdik duruşu.. birde karşıda gönül rahatlığı ile keyf eder gibi oturan delikanlımız.. hiç üzülmesin o teyzem kimin duygusu alında kiminin ayaklar altında..
Ben şahsen böyle bir durumda böyle bir teyzeye yerimi veririm.. Ama biliyorum ki o bedava kartlar sağ olsun, o teyzeler amcalar ulaşım için değil otura otura turlamak için biniyorlar o otobüslere. Yorgun veya hasta değilsem dediğim gibi veririm.. Ama bundan dolayı da kimseyi kınayamam. Yaşlılık tamam da orada sizin eleştirdiğiniz adam belki hasta, yorgun, sınavı vardı.. Ben yurt dışında hiç böyle bir adet görmedim.. İsteyen oturur isteyen ayakta durur.. Gerçi otobüslerde bizdeki gibi hiç kalabalık olmadığı için. Hatta yer verdim.. Amca dedi yorgun görünüyorsun otur. Kusura bakmasın kimse de binip gezip ring yapıp akşama kadar sömürmeseler kimse de böyle yer vermemezlik etmezdi..
Bu senin görüşün. Yurt dışında büyüklere pek saygı yok ovdugun çok ülkede bulundum bize böyle öğretiler. Ben yer veririm yorgunluk beni ilgilendirmez iki bacağım sağ ise eğer kalkarım o amca ya da teyze ister otursun ister oturmasın kendi bilir.
Şunu da ilave edeyim.. Yer verdiğim yaşlılardan daha çok çocuklara ve çocuklu kadınlara hatta birkaç kez babaya yer vermişimdir.. Kimse kusura bakmasın..
bir yandan haklisin. binyandan da bazi otobüsler 65 yaş üstü bedava diye resmen huzurevi gibi oluyor. adam 70 yaşında ekmek almaya bilmem nereye gidiyor. senden benden çok gezen var. 6li oynayip bira icip. aksam otobüste yer verilen amcalarda görmedim değil
gerçekten azaldı bu resmi geç günlük hayatta otobüse bindiğimde bunun gibi olayları çok görüyorum. teyzem ayakta zor duruyor ayıptır be yani bizde büyüklere saygı küçüklere sevgi esastır. neden böyle bir millet olduk ki.
ne diyim valla öyle gerçekten. geçen gün tranvayda amcaya yer verdim adam bildiğin herkese övdü beni. düşün o kadar ki düşmüşüz ki insanlar yer verince çok olağan üstü bişey zannediyor. ahlak olarak baya geriye gidiyoruz.
sadece büyüklere saygı azalsa iyi artık insanlar birbirlerini kırmaktan hiç ama hiç çekinmez hale geldiler önceleri efendi ya da hanımefendi derdik simdi zıpçıktı diyoruz gençlere
Benim annem de yaşlı kimse yer vermiyo ama ben veriyorum, annemle bindigimde yer verilmedigini görünce kızıyorum içimden belki o oturanların annelerine babalarına yer vermisimdir, benim anneme yer verilmedigini görünce acaba bu insanların yaslı akrabalarına yer verirken hata ettigimi düsünmüyo deilim haketmediklerini düsünüyorum çünkü haketmiyo kimse iyilik eden kötülük buluyo bu toplumda
Ben durmaksızın 10 saat ayakta çalışayım akşam boş yer bulayım otobüse bineyim evime gireceğim diye Neriman teyze bütün gün evde otursun 2 durak komşusuna gidecek diye yer istesin geçeceksiniz o işleri onlar eskide kalmış kimseye yer mer veremem arkadaş ! Bütün gün evde oturan tv izleyen ben değilim saygı mı istiyorsunuz düğün derneğe gelin hizmet ederim gerisi hikaye
Madem o yaşa kadar geldi ekonomik durumu için birşeyler yapsaymış ben bu yaşımda arabam var kendi evladı bakmıyorsa ben ne yapayım? Benim suçum değil madem ki aile baksın o zaman anasına babasına bindirmesin otobüse benim suçum değil
@tupamaross , ben haklıyım veya haksızım demiyorum ben yer vermem arkadaş o kadar kim veriyorsa versin umrumdada değil hayatım yer vermek ile geçti veremem kimseye yer falan bu saatten sonra
Belki kadın inecekti ve o yüzden kalktı ne biliyorsunuz? Ayrıca gezmeye mecali olan hiç bir yaşlıya da yer vermem. Biz de işten çıkıyoruz yorgun oluyoruz. Kimse kusura bakmasın.
Vicdan mı? Ona sorsan Fransızca bilmiyorum Türkçesi ne der sana. Teyzeme bak ya, yer istemeycek kadar gururlu, o tarafa bakmıyor bile. Her şey okumakla olmuyo işte. Ailede öğreniliryor bazı erdemler, saygı.
ima edilmemesi lazım herkesin dili var veya bir şekilde yer istediğini belirtebilir, evladım yer verebilirmisin dediğinde yer verilmediyse o zaman saygısızlıktan sözedilebilir.
Doğru olan bu kimse bilemez teyze ters gitmek istemez, basuru vardır, ya da 2 durak sonra inecektir oturmak istemez. Kendini ifade edemiyorsan bu durumlar çok doğal utanmanın çekinmenin alemi yok, hele günden gelen teyzelerden nefret ediyorum sürü halinde gelip herkesi ververeye vererek psikolojik baskı yapıyolar bu kavram çok görecelidir yani
Bana hiç bir getirisi olmayan, üstüne gençliğimin getirisi olan hataları yaparken beni kınayan, yadırgayan kimseye saygı göstermek zorunda değilim. Yaşı ne olursa olsun?
En İyi Cevaplar