ilerde çocuk kendini gerçekten yetersiz bulabilir mi her konuda?
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
18 yasindayim annem yillardir hicbi ise elimin yakışmadigi hicbir halti beceremedigimi yapamicagimi ilerde beceremicegimi soyluyo ve şöyle bir 3 yil kendimi artik kaybettim hicbir halti beceremiyordum ayriyettrn bni milletr maskara etmesi cabasi tabi hala soyluyo ama kulaklarimi tikadim bu evden gideceğim gubu sabırla bekliyorum gidecem onun bu beni yetersiz gormesinden dolayi özgüvenim düştü be yeter artik
seni anlayabiliyorum :(
İster yaşı küçük olsun ister büyük olsun etkilenir. Tabi ki bu söylemlerde bulunması çok yanlış. Çocukları önemsemek değer vermek gerekir. Onlarda bir bireydir. Bu söylemler ileride iş çevresi arkadaşık çevresi okul çevresi hatta aşk hayatını bile etkiler.
Annenin cahil olduğu anlamina gelir.. yapamayacağı şeyde elvet olabilir ama cevap sen yapamazsın olmamalı hicbirzaman uzun uzun neden yapamayacağı veya yapmamasi gerektiği anlatılır..
çok yanlış birşey hele çocuk yaşlarında hiç olmazsa yanında olsun varsın yapamasın
Cevap
6Cevap
annem ya da babam hep öyle derdi bana şimdi hala bazı şeyleri yaparken sanki onların sesi yankılanıyor bırakıyom hemen
en sevmediğim anne tipi. benim annem de öyle. gerçi ben umursamadığım için pek dokunmuyor ama işlerimi zorlaştırdığı da bir gerçek.
Evet kesinlikle bulur. Çok yanlış bir yaklaşım bence.
en yakınının söylemesi kendine olan güvenini yitirmesine neden olur bence
Ben buluyorum mesela ozguven denen bisey kalmadim surekli hata yapicam beceremicem korkusu
Cocukta özgüven eksikliği yaratır ve buyudugundede bu boyle devam eder.
Bazen hayatinda insanin etkileri kalabikir fidan yasken egdin egdin sinra gerisi bos
Hwr konuda etkiledi beni :( bwni cok severler ama ne billiyim
Evet, özgüven sorunları olur.
Benim annem hala öyle diyiii :(
Kaç yaşında?
Kesinlikle evet.
Özgüven kaybı olur.
Evet
Tabiki bulabilir
Evet
Evet
Evet
yetersiz bulabilir