Bi bakın hele... adamı çığrından çıkarıyorlar.
patronlara yada işverenlere karşı nasıl davranmalıyız ki mutlu olalım ?
patronlara yada işverenlere karşı nasıl davranmalıyız ki mutlu olalım ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Patronlarda İşverenlerde öncelikle insandırlar. Genelde insanlara saygılı ve ölçülü davranıldığı süreçe size pek ilişmezler. sizi pek rahatsız etmezler. çoğunun kişisel egoları hırsları sizi tanıyana kadar demoklesin kılıcı gibi tepenizdedir. İşini en iyi şekilde yapıp sizide biraz tanıdıktan sonra hersey yoluna daha rahat girecektir. Size verilen işi yaptığınız olur olmadık seylere karışmadığınız, her salataya cacık olmadığınız, kendinize saygınızı yitirmediğiniz, ve aradaki resmiyeti ve mesafeyi koruduğunuz sürece rahat edersiniz. Şöyle düşünün sizin paraya ihtiyacınız var onunda işi yapacak elemana. Siz işi yaparsınız oda ücretinizi öder bunun daha ilerisi veya gerisi söz konusu değildir. Bu mantıkla düşünürseniz iş yaşamınızı buna göre yönlendirirseniz belki daha mutlu olabilirsiniz. iş dışında ise iş arkadaşları ile değil farklı arkadaş ve sosyal cevre ile moral ve motivasyonunuzu geliştirmeniz daha doğru olur.
Sanırım vurguda hata var ! bizler maaş aldığımızda mutlu oluruz .Patronlara ise onlara para kazandırdığımız zaman mutlu olur. Sanırım iş hayatına yenı atıldın yaşın itibarı ile söylüyorum beni yanlış anlama olurmu. Birde işverene karşı sorumlulukarımız yani bizden bekleneni yapıyorsak eğer sorunsuz bir şekilde çalışırız ve kımse gelip biize aferın demez .Aksi bir durum var ise işimizi yapamıyor durumdayız demekdır yanı bahaneler artıgında anlamalıyız kı işimizi yapamıyoruz .Birde işyerlerinde diğer calışma arkadaşlarımızla olan ilertişimiiz kötü ise artık yeni iş arama vakdı gelmiş demekdir...
Doğan Cüceloğlu'nun -yeniden insan insana- isimli kitabını okumanızı öneririm
bununla ilgili güzel tahlillere yer verilmiş kitapta
umarım faydası dokunur:)
:)
mesela -etkileşim içinde benlik tanımı- diye bir kavram var
kabullenme,reddetme,umursamama diye 3 çeşidi var;bu karşındaki ile ilişki düzeyini gösteriyor karşındakinin sana verdiği tepkilere göre
mesela bir sekreter patronuna akşam şu diziyi izlediniz mi diyor
patron;
-sekreterin bu tavrını kabul edebilir
-reddedebilir
-sekreteri umursamayabilir
çok uzun bir açıklama olmadı ama daha geniş tahliller var kitapta
umarım bir fikir edindirmiştir:)
Takma, hep diik dur.
Cevap
29Cevap
Kimsenin kimseyle duygusal bağ kurmak zorunluluğu yok. İş veren de işçi de aynı şekilde. Yasalarda duygularla alakalı belirtilen tek şey, duygusal durumun, psikolojinin (sözleşme maddelerindeki yükümlülükler hariç) bozulmaması gereğidir.
Sen mevzuata uygun davranırsan, iş verenin mevzuata uygun davranırsa ortada üzülmeni gerektiren bir şey olmaz, işini gücünü yapar gidersin. Mutluluğunu dışarıda ararsın, bu durumda zaten mutluluğunu artıran veya azaltan bir şey yok.
Yok mevzuata aykırı olan işçi ise, sözleşmesi feshedilir haydi yoluna denir.
Yok mevzuata aykırı olan iş veren ise, şikayet edilir hakkın alınır.
Mutluluğu nerede bulmaya çalıştığını bilirsen ve zaten işine saygı duyuyorsan veya isteyerek yapıyorsan olay biter.
Patronların hepsi emperyalisttir...seni sömürür ki zaten kendisi mutludur.. senin mutlu olmanı düşünmez :)
normal davran ama sen bir bayan olduğun için o dengeyi ayarla sonra peşine düşmesin
zira bir bayan arkadaşımın başında bir olay vardı..
emin olma bazı erkekler varki kadının en ufacık bir hareketinden bir sürü senaryo yazar :) ALLAH korusun...
Müdürüm bir lafı var memurun aptalı amiriyle ters düşendir diye. Kimseye yalakalık yapmak zorunda değilsiniz ama ne olursa olsun aranız iyi olmalı. Aran iyi olmadığı müddetce çalıştığın yerde huzur bulmazsın
Ben hep kafama göre davrandım:) kendi bildiğimi yaptım. 16 yıldır aynı patronla çalışıyorum ve kimse bana neden bunu yaptın diyemiyor. işini iyi yap yeterli bir de dürüstlüğünden emin olsunlar.
Yeri gelecek susacaksın, yeri gelecek yıkama yağlama yapıcaksın. Ben sadece susma kısmını yapıyorum. Ona rağmen yaşıma göre fena bir yerde değilim :)
ben bir patron değil bir arkadaş yeri geldiğinde bir yoldaş, yeri geldiğince ana-baaba, hatta bir fakbadii (kız ofisi terk eder)
bizim abi kardeş ilişkisi gibi 2 patronumlada çok iyi geçiniyorum :) abi kardeş ilişkisini kurmak önemli
:) kazık kısmında doğrusunda insan uzun süre çalışınca kimin ne oldugunu anlıyor :)
Patron olsaydım
Elemanlarıma çok iyi davranırdım
yüzde yüz zam
haftada 3 gün izin :))
Bu kulvarlarda mutlu olmaya çalışma üzülürsün daha çok.Emperyalist Dünyanın şartları hep işverenden ve yöneticilerden yana.İşleyiş bu şekilde.Birilern sırtına binmeden ilerleme kaydedilmiyor.
Mesafeli bir şekilde yaklaşımı her zaman için tercih ederim.
ne derlerse he de..
namazı beraber kılalım sorusu hariç:)
he de tamam de yeter :P neyse ki benim müdürüm fransız olunca işler daha kolay oluyor nedense daha sakin daha güleryüzlü arada hawaryu newaryu geçinip gidioz :P
olduğun gibi olacaksın ya herkes seni öyle kabul edecek yada kendine yeni bi iş arayacaksın :)
bayansan rhat olurusn erkeksen cıle cekersın tabı bu patronada baglı bayan patronsa erkek yuzde elı yırtar erkek patronsa bayan yuzde yuz yırtar :))
Iş çıkışı gostercekmis gibi yap gösterme em mesain erken biter hemde herfun iyi muamele hobaa hoppan gangham styla
herşeye tamam denmez. tepene çıkar yoksa patron milleti.saygılı ama mesafeyi koruyarak ;)
ben kendimi ezdirmem..resti çekerim..bu huyumun çok faydasını gördüm..
yaptıgın işi severek yapman gerekir bnde bir hırs varki bazı yerlerde yaptıgım işleri severek yaparım
İşini en iyi şekilde yaptığını kanıtlarsan, saygılı davranırsan senden iyisi olmaz.
onlar asla mutlu olmazlar ve işverdiklerini beğenmezler onun için onları kabul etmek gerekir
gerçekten nasılsan öyle yapmacık olma baktın olmyo zaten kendine başka yer bak yalakalıkla iş yürümüyo
nasıl bir mutluluk arıyorsun =) yaptığın işi severek yapmıyorsan mutlu olamazsın, ya işi kendine sevdircen işini yapıcan yada çalışmican
hepsinin beklentileri farklı. kimisi çok çalışan düzgün dürüst ister kimisi de çalışmasa da olur hafif oynak olsun der...
köprüyü geçene kadar dayı diyecez..
Peki efendim, tamam efendim.
en güzeli recep ivedik gibi tepki vereceksin..
Herkese he he diyeceksin ki iyi olacaksın :)
Patronlar kıymet bilmez ki
-Kirli ayaklar altında alın teri .
Yok öyle patron :D
Suyuna göre şerbet vermeyi öğren gerisi kolay...
bütün patronlar döttür
sevıyelı davran..ve bence saygılı ol..
İtaat etmek
işin yap mesafli ol ve yalakalık yapma yeter :)
saygı herşeyi halleder
bilmem daha önce hiç patronum olmadı.
salla başını al maaşını hesabı yap bence...
dik durmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar