alıntı
Merhametini kaybeden insanlığını kaybeder mi?
alıntı
Merhamet varlığın bir mayasıdır.. ..
"Cenâb-ı Hak rahmetini yüz parçaya ayırdı; bunun doksan dokuzunu kendi katında tuttu da bir parçasını yeryüzüne indirdi. İşte bu bir parça rahmet sebebiyle yaratıklar birbirine merhamet eder. Ana atın, (süt emzirirken) yavrusuna zarar verir diye ayağını yukarı kaldırması bile, bu yüzde birlik rahmetin eseridir. " (Buhârî, Edeb, 19, Müslim, Tevbe, 17)
At bile merhametten nasibini almışken.. Bir insan merhametsizse...
Söylenecek söz yok..!
süpersin arkadaşım
merhametini kaybeden insanlığını tam olarak kaybetmez ama %80 kaybeder.kim olursa olsun hangi dinden olursa olsun Alalh tüm insanların içine merhamet koymuş bir fakire yardım etmeye seni iten temel duygu merhamettir acırsın ona onun o haline çoğu zaman eğer insanın içinde merhamet olmasaydı hayvanlardan farkımız olmazdı güçlü zayıfı ezerdi ama fakire yardım örneğinde güçlü fakiri ezmiyor ona el veriyor insan merhametiyle yücelir bir yerde merhamet sayesinde verir vemeyi cömertliği öğrenir.
Merhamet, acıma duygusu olarak algılarsak ve kaybetmeyi satürasyonda düşünürsek... Yani sonuçta insan görünümündedir. Fiziksel olarak/bilimsel olarak insandır ama mana olarak insanlıktan nasibini almamış olur.
Merhamet gösterilecek duruma göre deişmesine rağmen genel anlamda ederi. Çünkü günümüzdeki olaylara bakarsak o kadar çok merhamet edilecek olay yaşanıyor ki. Merhameti hakedene göstermek lazım.
Cevap
5Cevap
cok derinlere girdin yaaa
bu kadarina kafam basmayabilir :((((((((((((
merhamet hesapsiz kitapsiz herseyi sevmektir
merhamet insani insan yapan degerdir
merhamet insana ve herseye saygi duymaktir
merhamet duygusu gelismis olan insanin hak ve adalet duygusuda gelismis olur
merhamet ben merkezcilikten vazgecmek demektir
Bu duygularindan yoksun olan insanlarin olusturdugu bir toplulukta yasamayi istemem
cunki artik onlar insanliktan cikmis demektir :))))
bu şehre girerken merhametini tabelanın önünde bırakacaksın demişti bir arkadaşım.
geç de olsa doğruluğunu çok iyi anladım.
insanlığımı kaybettim mi?
bilmiyorum belki de...
merhamet... insan hayatında gerekli bi kavram ama hayvanlar daha çok kullanıyo merhameti öreneğin anne kuş kendi yavrusu olmyan bi kuşuda besleyebiliyo
Evet.
Insani insan etkenlerin en agiridir merhamet duygusu.
bu cümlenin tersi de düzü de doğrudur . . .
kaybetmesede fazla direnemez
cevabı da kısa ve öz EVET ..
Dötü bile kaybeder.
aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar