Her insanın karakteri ve kişiliği farklıdır. Kimi yapılan hatayı asla affetmez kimi de sana bir şans daha vereceğim der. Tabi bu yapılan hataya bağlıdır ama bir çok insan pişman olup özür diler. Sen böyle bir durumda merhamet gösterip affeder misin yoksa hayatından tamamen siler misin?
Merhametli yanım hiç eksilmeden yola benimle devam ediyor. Acımasızlığa gelince, bazen bazı durumlarda duygularımı bir kenara bırakarak yapılması gerekeni yaparım. Bunu daha çok "hayır" derken hissediyorum.
bazı seyleri bu merhametimizden kaybetmiyormuyuz. Asırı merhametliyiğimiyim yani düsmanima bile yardim ederim. dayanamam. Bazen cok sacma ama dusunurum terörustleri yazık derim onlarda bi ananın babanın evladi . Cogu aslında kandıralak beynini yıkayarak daga cıkartılan gec . Bazıları neyin ne oldugunu bilmiyor bile ... . Eminim ki onların cogunda da vardır merhamet bi kusa bile ates edemeyen gencleri zamanla nasıl da canavar yapıyorlar anlamıyom. ORNK VEREM :Elimde bi tabanca olsun bi genc terorusle karsı karşıya geleyim ikimizde birbirimize ceksek tabancaları ilk onun bni vurmasını bekliyecek kadar merhametim var cunku o an duygusal dusunurum derim ki belki o da bu tabancayi alip dag cikmaz istemezdi belki oda bizden biri belki zorla yapiyor bu isi diye dusune kadar adam bi kara topraga sokar 🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
haklisin merhamet cok iyi degil ama merhamet erkege cok yaksiyir benim ilk askim babam onun merhameti cok guzel ama merhamet kadina da erkege de yanlıs yaptrirabiliyor buna bizzat sahit oldum 🤪🙃
İnsanın kendisi için bunları söylemesi biraz zor gibi ama bilmiyorum özellikle hayvanlar konusunda aşırı derecede vicdanlı olduğumu düşünüyorum. Belki bi candostumun olması bu durumu tetikliyor, onun varlığı sonrası merhamet duygum daha bir ayık ve uyanık hale gelmiş olabilir. Varlığına binlerce kez şükür 🙏🙏🙏 bu yüzden bi kedi sevmeyi, bi kuş beslemeyi yani en azından sokaktaki bi canlıya su vermeyi tatmalı, bilmeli ya da öğrenmeli insan. Teşekkür ederim 🙏
benim dinimde merhamet etmeyene merhamet olunmaz dini hükümlere uyarım merhamet ederim af ederim kişilik olarak ta böyleyimdir kin besleyen vahşi hislerle yaşayan bir kişilik değilimdir