Şemsi tebrizi ne güzel söylemiş en çok kimi seviyorsan seni en çok o yorar ki bu tuhaftır seni en çok kim yoruyorsa en çok onunla huzur bulursun ki bu daha tuhaftır ve huzur bulduğumuz şeyler için her zaman yorulmaya değer.
Huzur herkes için farklıdır kimisi için ailesinde sevdiğinde kocasında karısında çocuklarında sağlığında evinde parada uzaklarda peki sizin için huzur nerede huzuru buldunuz mu?
Ben daha tam olarak huzuru bulamadım aslında belki mutlu bir yuva hayırlı bir eş bulduğumda huzurlu olacağım bence dünyanın en güzel şeyi de mutlu huzurlu bir yuva ve sevdiğinle beraber olmaktır..
Çok güzel bir soru sormuşsun.. Çok anlamlı geldi bana. bence huzuru sevdiğimizde bulduk sanırız ama bulamayız çünkü en çok onu sever en çok onun tarafından kırılırız.. veya kaybetme korkusu olur, kıskançlık olur vs. Bunlar benim için huzur değil. Aşktır, ki zaten aşk huzur değildir.. huzuru bulduk sandığımızda dahi bulamayız.
bence sevgiyi bulunca huzuru bulmuş oluruz, sevildiğimizde. Bizim sevdiğimizde uğruna savaştığımızda değil de, bizi her anlamda yücelten bakmaya kıyamayan insanların yanında..
Ve tabi huzuru sadece insanların yanında bulacağız diye birşey yok..
çok basit küçük şeylerden bile mutlu olup huzuru yakalayabiliriz. mesela sakin bir çevrede, kitaplarda, sevdiğimiz sevgi dolu şarkılarda, bir fancan kahvede..
Ve bana özel olarak ben huzuru motosiklet kullanırken buluyorum.. kendimi özgür hissediyorum ve bunu beni rahatlatıyor. Böylece kendimi yüceltiyorum üstelik insanlarda olduğu gibi kaybetme korkum da olmuyor.. sonucta parasını verdikce o benim, beni terk edemez.
Ve annemin kollarında huzuru bulurum genelde, lakin o da her zaman yanımda değil..
Başarılı bir soru öncelikle tebrik ediyorum. Huzur sorunuzda da belirttiğiniz gibi çok göreceli. Kimi paranın yeşiliyle mutlu olur, kimi bir kırmızı şekerle. Kimi güneşe çıktığı için sevinir, kimi de yalnızlığına sığınır. Huzur ne mekandır, ne renk, ne de saat. Ben dua edersem huzur buluyorum ancak.
Sevdiğinle mutlu bir yuvada bulduğun huzur baki olmaz, gelip geçicidir. En hakiki ve kalıcı huzur Allaha tevekkül etmek ve verdiğine ya da vermediğine kanaat etmektir. Bunların sağlaması ise ibadetle ve itaat ile olur. Allah kendinsine itaat ve ibadet etmeyenin kalbine huzur vermez.
En büyük zengini fakirlik korkusuyla yaşatır. En güçlü iktidar sahibi herhangi bir adamı düşme korkusuyla yaşatır. Ancak emirlerine uyanların kalbine güven ve huzur verir.
huzur; uyumak gibi, mutlu olmak gibi, sinirlenmek gibi, gece gibi, gündüz gibi olabilir.. yani sürekli hissedildiğini sanmıyorum... sevdiğin kişinin yanında huzurlusundur da bişe olur tüm huzurunu yine sevdiğin kişi kaçırabilir.. bir kavak ağacını izlerken, ibadet ederken, çocuğuna sarılırken, bir hayvanın karnını doyururken, birisine yardım ederken, deniz kenarında yürürken, yüzerken veya bir yerlerde gezerken kendini çok rahat ve huzurlu hissedebilirsin.. Yani huzur hem her yerde olabilir hem de hiç kimse de olmayabilir veya tersi :)
huzursuz ve mutsuzum. insan sevdiğiyle huzur bulur. Kimi en çok seviyorsa ya da neyi en çok seviyorsa ancak sevdiğinin varlığı mutlu eder bir insanı para yalnızlık çikolata elbise araba ev açlığınız neyeyse elde edince mutlu olunur. benimki sadece bir insan. herhangi bir insan değil sadece "O" bu durumda imkansızlık olduğundan huzursuz yaşamaya devam yaşasın kötülük
Namaz kıldığım süreler kafamın en rahat olduğu dönemler. Hayatta insanın beklediği huzur yok. Yani öyle sonsuz mutluluklar vs. Önemli olan buna rağmen içini ferah tutabilmek.
İlk olarak huzur dindedir. İkinci olarak madde aleminde annene sarılmaktır. Sevdiğin insanın gece yatarken varlığını hissetmektir. Onunla galatasaray maçı izlemektir. Onun dizlerinde yatmaktır. Bazen sevdiğin bir arkadaşının omzuna başını yaslamasıdır onunla uyumaktır. Balkonda yağmuru izlemek ve türk kahvesi içmek ya da gece yapılan otobüs yolculuğu.. ya da yağmurlu bir günde araba kullanmak son ses müzik ya da evinde olup yayılmak.. Vs vs. :)
annem tabiki. güzel annem. her ne kadar çıldırtsamda o benim huzurumdur. kimsenin yerini tutmaz onun yanında ağladığımda başımı okşar öğüt verir kafamızı dank dank vura vura üzülmeyelim diye. ama biz yine bildiğimizi okuruz. şu dünyada anne ve babadann başka bence kimse yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Huzuru buldum. O uyurken ona sarılmaktı huzur. Hatta sırf o uyanmasına diye kımıldamamak ama yinede sarılmanın keyfini çıkarmak. Boyle bir garip :) hani insanın zamanın durmasını istediği bir an. Hic birşey dusunmeyip anın tadını çıkardığı işte o huzur... Sonra zaten kimse öyle huzurlu hissetirmedi hiç bir yerde hic bir şeyde huzurlu olamadim
Her insanın kendine göre değerleri vardır. Neye en çok değer veriyorsa huzuru onda bulur. Kimi Yaratılış sebebine değer verir, kimi ailesine, kimi sağlığına, kimi maddiyata...
Bana Allah'ın mescitleri huzurlu geliyor. Yani tüm dünya.
huzur nerede değil kimdedir diye boşa denmemiş şu an elbette aklıma ilk gelen kişi sevdiğim adam ama daima canım yandığında üzüldüğümde yorulduğumda mutlu olduğumda heyecanlandığımda korktuğum ve nicesinde ilk sığındığım insan annemdir onun dizine yatayım saçlarımla oynasın onun kokusu olsun yeter
Huzur tam olarak yaratılış gayemiz olan Allaha kulluk etmektedir. Allah rızası için seversin, yaratandan ötürü saygı duyarsın. İmtihan der sabredersin.. İbadet edersin ruhun mutmain olur. Tevekkül sahibi olursun, duan olur.. Dünyada yolcu olduğunu bilirsin derdini tasanı bindiğin gemide sırtında taşımak yerine gemiye koyarsın, rahat edersin. Ruhta kalpte yani insan fıtraten buna muhtaçtır, fakat muhtaç olduğu şeyi mecazi, fani şeylerde aradığı zaman elem çeker..
Ev kalbin olduğu yerdir. Benim için huzur evimin, ailemin mutlu ve huzurlu olmasıdır. Çünkü huzurlu olmak için ne yaparsan yap evin ve ailen huzurlu ve mutlu değilse gerisi kocaman bir yalandır...
Evimde ailemde, sevgilimde, bazen disarda yalnizken bazen arkadaslarla cene calarken.. Bazen isyerinde calisirken yorgunlugumda, bazen evde koltugumda.. Cogu zamanda dualarda..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Huzur'u bana göre tanrı verir. Sen bazı kullara mutluluk huzur ver bazı kulları sağlıkla imtihan et süründür ömür boyu acı çektir kanser ile onla bunla uğraştır huzur her insan'da olmuyor adalet sağolsun :D
Arkadaş bu dünya'da sürün öbür dünya'da yaşa oda garanti değil daha. Bu dünya'da mükemmel yaşayıp günah işlemez ve cennet'e gidenler her 2 dünya'da yaşayanlara ne demeli?
Huzur bazen annemin kucagi bazen seccade bazen sevdigimin omzu bazen babamin gogsudur. Huzurlu olabilmek icin yalnizliktan cok sevdiklerime ihtiyac duyarim... Allah hicbirini basimdan eksik etmesin
Huzur dediğimiz şey kişiden kişiye değişir ama şunu belirtmeli ki dünyadaki yaptığın işlere göre Allah'ttan gelen bir şey huzur sonra da sağlıklı sıhhatli ve ailenin mutluluğu en büyük HUZUR
Huzur insanin icindedir bence. buna katkida bulunur sadece cevredeki sahip olduklari.. hzur icimde. zaman zaman cokca hissederim. hissedemedigm zamanlar da var elbette...
bencede. ego sen şimdi huzurlu olamazsın huzurlu olman için şunların bunların olması gerekir der ama egonun şunları bunları asla bitmez. huzur ve ego insanda ters orantılı olarak bulunurlar. kendinizi huzursuz hissettiğiniz de kontrol ego da demektir.
Hayır. egonun tavan yapması huzurun taban yapması demektir. hayatın bize verdiklerine fazla sevinmemeliyiz, özdeşleşmemeliyiz. her şey gelip geçici. diyelim ki çok güzelsiniz eğer bu durumla özdeşleşirseniz buna benlik bağlarsanız yaşlanmaya başladığınızda bu durum sizi çok üzer. bu diğer alanlarda da yaklaşık böyledir. bir kral varmış. bazı günleri çok sevinçli bazı günleri çok mutsuz geçermiş. krallığında yaşayan bir Bilge den yardım istemiş. bilge ona bir yüzük vermiş. yüzüğün üzerinde BU DA GEÇER yazıyormuş. demiş ki ister çok mutlu olduğunuzda olsun ister çok mutsuz olduğunuzda olsun bu yazıyı okuyun. Elbette başımıza güzel bir şey geldiğinde tadını çıkarmalıyız ama bu arada bunun bir sonu olduğunu da bilmeliyiz. Allah bazen insana istediğini vermeyerek ona çok şeyler verir ve insan bunu sonradan farkedebilir.
Henüz huzur verecek kişiyi bulabilmiş değilim :) Yakında bulmayı umuyorum 😇 Mekan önemli değil , sevdiğim yanımda olsun yeter.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Huzur ve mutluluğu Dinde buluyorum fakat kendimi çok savunmasız hissediyorum şu yönden hissediyorum çok mutlu ve huzulu oldugumdan çok iyimser oluyorum insanların kötülüklerini hazırlıksız oluyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Mutlu olduğum anda içime çektiğim nefes tir huzur kız arkadaşımin göğsümde uyumasi beni çok mutlu eder ailemin yanidir huzur evde sohbet etmektir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Huzuru bulduğun yerler kişiler zamana göre degisir bence. kavgalisindir o zaman sevgilin huzur vermez de arkadasinla dertlesmek iyi gelir vs goreceli yani
En İyi Cevaplar