Babam habire beddua ediyor küfrediyor bıktım ya? Ne yapmalıyım?

tek sorun keşke bu olsa biliyorum dünyada daha bintürlü kötü baba var ama akraba çevremizde arkadaş çevremde birtek benim babam böyle öyleki kızkardeşim kaçtı gitti... hayatı boyunca hep pintinin tekiydi işçiler yüksek maaş alırlarmış ben hep babamın parası yok sanardım hatta babaannemin verdiği 15 lira harçlığı bir keresinde çocuk aklıyla babama bvermiştip acıyıp ertesi günler para lazım oldu okuldan aidat istediler tamda verdiğim para 15 lira istediğimde odadan kovaladı kalkıp tekme atmaya yeltenmişti...
bu daha ne ki evde ne olursa kahvede orda burada anlatıyormuş hatta birkere bana iftira atmıştı cafede oğlanların kucağındaydı diye hiç ama hiç unutmuyorum halamla enişteme anlatıyordu bu yalanıda... sonra şımarık bir kuzenim vardı küçükken onun yüzünden hep bizi dövmeye kalkardı o zamanda küfrederdi hemde ne küfürler g. tverenler anan avradını diye girerdi... babam bana seslendiğinde efendim derdim efendini s. kiyim diye karşılık verirdi size sevgi yok diye bağırırdı zaman geçti cidden içimdeki sevginin kırıntılarınıda yok etmeye devam ediyor kızkardeşim daha bu sene kaçtı onunpintiliğinden dedikoduculuğundan küfürbazlığından... kızkardeşim suçsuz da değil tabi ama... aması var işte

bu adamın tuhaf bir özelliği var istediği zaman sesini kısabiliyor sonra geçiyor 1 günde bu sefer 2 hafta falan sürdü bide ona buna kanser heralde falan diye bize duuyuruyor bide konuşmasnı yavaşlatıyor falan bende "baba niye yalandan öyle yapıyosun" dedim bana öyle geliyor çünkü o da "he yalandan başınıza versin başınıza versin" diye beddua etti eskdien beridir hep eder hep küfredr şimdi her vukuatı yazsam uzun olur kimse okumuycak kardeşim kaçıncada sanki kendisi suçsuzmuş gibi hemen saf adam moduna geçti sinir oldum ya ben katil olucam ya da cidden kendimi öldürücem anlamadım geçinmesi ne zor adam ya hiçbirzaman elimize adam gibi harcamak için para vermedi adam gibi harçlıkları hem teyzem halam enişteler falan verirdi ya cidden bıktım ya yani dediğim gibibsürekli sinirlerin bozuk birşekilde gezmek nedir ya en ufak birşeye bağırıp durur sokakta küfrederek bağırarak gezer otobüstete aynı durum "baba biraz sessiz konş deyincede daha çok bağırıp bidaha küfreder "sen kimsinki bana sus diyosun diye "
Babam habire beddua ediyor küfrediyor bıktım ya? Ne yapmalıyım?