Dünyanın düzenine ve kendi ve diğer insanların ve hayvanların yaşamına baktığımda, içimi boşluklar kaplıyor. Onla dualar, yalvarışlar ve yakarışlar. Kimime kabul görünüyor. Kendimi o kadar soyutladım ki yaşamaktan. Doğru insan olmaya çalışıyorum. Doğru insan kalıbı tam olarak nedir kendimi uyduramıyorum. İnsanlara baktığımda o kadar umursamazlar ki. Bir köpek bile yaşamayı umursuyor. Hedefleri var. Tabi ki konu hedefin olmup olmaması değil. Kuran okudum, ilim kitapları okudum, hocalardan yardım istedim. Ama olmuyor. Sizlerinde elinizden birşey gelmez biliyorum. Bu durumu yaşayanlar ve İnancını yeniden kazananlar bilgilerini paylaşırsa hem benim hemde aklında bu soruya cevap bulamamış kişilerin yararına olur.
Allah`a inanmaya ihtiyacım var. Fakat gittikçe uzaklaşıyorum?
benim çektiğim sıkıntıların haddi hesabı yok bikere yüzüm tam manasıyla gülemedi sürekli sınanıyorum bitmiyor ama inancımı kaybedersem sonum daha kötü olucak biliyorum bu dünyada sınanmayan kimse yok herkez bir şekilde sınanıyor zengini farklı fakiri farklı sınanıyor eyer sadece bu dünya için yaşarsan bu dünyayı istersen Allah verir ama öbür gerçek dünyanı tamamen kaybedersin o yüzden ne yaşarsa insan şükretmeli kimisi sağlıkla ölümle sınanır kimisi başka şekillerde Allah sevdiği kullannı daha çok sınarmış inancını kaybedecekmi die ölçermiş o yüzden bize düşen tek şey sabır ve Allaha sınanmak sonunda ödülünü verir rabbim buna inanmalısın..
Ben ateisttim Allah affetsin isyan bile ettim neden dualarım kabul olmuyor diye abim vefat etti neden öldü dedim daha sonra dua ettim hafız oldum tesettüre özendim anladım ki Allaha yaklaştıkça o bana yardım etti ne zaman namaz kılmasam aksilik buluyor
Nisa / 136. Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkâr ederse tam manasıyle sapıtmıştır.
İşte sen din anlayışını sorguladıkça, dinden uzaklaşırsın..
Çünkü; Okadar yalan, dolan üstü kapalı konular yazılmış ki dinden çıkmamak elde değil. Bunlara taviz vermemen gerek. din sorgulanmaz, sorgulayacaksan da din arayışında değilsin. Deistsin..
inançsızlıktan korkuyorsun çünkü tüm soyun sopun içinde yaşadığın toplum bu inançları sahiplenmiş. ve bunun içinde büyümüşsün. fakat bunu aşmanın özgürlüğünün yaşatacagı duygular dünyadakı en güzel duygulardır. bir toplum yanılır hatta çoğunluk hep yanılır.
@ComoRajul gerçek şu ki: allah diye bir şey yok. onu insanlar yarattığı ve kendi yaratıcı olarak gördü. senin inandıgın allahın kökenleri sümerlere kadar gider. allah ya da yaratıcı insanların bilgisilignden dogan bir hayatı anlamlandırma çabasınn ürünüdür. neyse uzatmayacam çok ve tartışmaya girmeye niyetm de yok sizle.
Etrafındaki mükemmel o işleyişe bir bak bu kendi kendine mi oluştu? Bugün dünyanın en gelismis ülkeleri bile allahın varlığına inanıyor. Benim korktuğum dünya zevkleriniz için yaptığınız bu göz ardıların ilerde telafisi olmamasıdır.
Benimde buna cok ihtiyacim var bugun oyle agladimki daha yeni hatta Allaha yalvardim uzaklastirma kendinden diye nedicegmi bilmiyordum agliyordum sadece yalvardim yardim etmesi icin beni kalbimi onun askinla doldurmasi icin ama iyi biri olamiyorum nekadar ugrassamda olmuyor yapamiyorum
Kün Feyekün = Ol der ve Olur. Olduk'da. Sen Samimi iste ! Açılır sana tüm kapılar, Sonsuzluk ötesine... Alnını Korkak Alıştırma Secde Et. Silkelen ve Kendine Gel. Neye İnanirsan Onu yaşarsın.
Kardesim kainattaki o mukemmel duzeni farketmeye calis hicbiri tesadufen ya da rastgele olusmadi ve olusamaz. Kalk bir silkelen kendine gel ve Rabbine bir kez secde et.
Her hafta sohbetlere git imanını yenile. Namaz kılmaya başla. Ramazan ayına kadar pazartesi ve perşembe allah için oruç tut nefsini dizginlersin. Kuran oku. Kuran meali oku.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İslamiyetin kelime anlamı teslim olmaktır zaten. Kendini teslim et. İnan. İnandıkça yoluna girer kendini huzurlu hissedersin. Sen ona bir adım yaklaş, o sana koşarak gelir.
En İyi Cevaplar