Bak sana en kralından tavsiye bir tatlı kaşığı kahve 1 tatlı kaşığı seker normal su koy sonra orta derece ateşte kaynamaya yakin cezve ile fincana yavaşça koy yarısı kadar sonra ayni ateste kaynayana kadar sonuna bkle sonra üzerine yavaşça dok full köpüklü orta şekerli kahve sana bu tarif kahvecilerden yapanlardan calistigimdan biliyorum
O öyle olmuyor maalesef :) Ders çalıştığım sırada çok denedim düşünce gücüyle yapmayı ama yok, olmuyor. İlla kakıp o cezveye o suyu, kahveyi koyup bir de başında bekleyeceksin.
orta şekerli tek kişilik kahve : cezveye 2 çay kaşığı türk kahvesi bir kaşıkta toz şeker koy içeçeğin fincanlada 1 fincan su koy bunu ocakta karıştır biraz köpüğü olunca köpüğü kaşıkla al fincana koy kahve kaynayınca tamamdır
Hihi bakir bir cezve bur fincan, suyu ekle bir tatli kasigi kahve ve bir ya da iki kup seker icaga koymadan iyice karistir ve ocaga birak kisik ateste karistirmadan belle ve kopukler muthis olucak goruceksin afiyet olsun:):)
Hep bir yapanım olduğu için öğrenmedim. Aslında teorik olarak biliyorum ama pratiğe dökmedim henüz. Canım çok isterse de hafta sonları Kemeraltı'na gider içerim. :):
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kemeraltında askerlik yaptığım zamanlarda yemek yerdim, nasip olmadı orada kahve içmek :)
Türk kahvesini şekersiz tüketiyorum, kahvegillerden en iyisi saglıklısı türk kahvesi olarak görüyorum
Genel olarak pişirme yöntemim vaktime göre degişiyor mesela bir saat varsa daha özenli beş dakika varsa en sıradanı oluyor genelde tadı için bunu bile dert etmeyebiliyorum
@_Bluelady 'm oyssh, sen varsan her turlu gelirim :** asd Soran; sorunu biraz kirlettik ama k. bakma, soz konusu Lady olunca kendime hakim olamiyorum /=
En İyi Cevaplar