(:
Üniversite okuyan kültürlü okumayan kültürsüz mü oluyor?
(:
Yok be moruk kişiliği malsa bir insanın ısterse 2 tane uni bitirsin gene halt olmaz ne adamlar tanıyorum ilk okul bıtırememıs bıle kültürlü kariyerli. adam ilk okul mezunu 3 sınıf terk koskoca temizlik şirketinin sahibi emrinde çalışan bir sürü üniversite mezunu muhasebeciler var düşün yani. adam kendını nasıl geliştirmiş.
yokbe alakası yok görüyoruz kim 500 bin tl isterde odtü mezunu , boğaz içi mezunu kendi bölümleriyle ilgili sorularda yananı gördük eli boş gideni ama doğudan gelen teyzemiz daha ilkokulu zor bitirmiş olamsına rağmen ne sorular biliyor bin tl alıp gidiyor
60 bin tl yi alıp gidiyor num lock kapalıymış :D
Egitimle falan alakası yok bu işin. Senelerce egitim görüp kac universite bitiren insan var ama olmayınca olmuyor. Ağaç yaş iken egilir. Edep, terbiye, saygı, hürmet herşeyin basında gelir. Tabi ko egitimli kültürlü olmak güzel ama bunlar olmadan olmaz diye düşünüyorum.
tamamen bakış açısı.. neyi nerede ne kadar nasıl anladığın, algıladığın.
ondan şüphem yok.
saygılar..
Cevap
10Cevap
Ülkemizde egitim sistemi cok boş olduğu icin universite mezunu çoğu insan almalari gereken bilgiyi almamış egitilmemis oluyor ne yazik ki. Kültürlü olmanin kistası universiteli olmak degildir. Ne çok insan gördüm iki diplomalari olup boş gereksiz insanlar olduklarını. Hersey kendini gelistirmek ile alakali :)
Kendini geliştiremeyen kültürsüz, tersini yapıp kendini aşan kültürlüdür..
Tabiki var, ögrencilik hayatı boyunca yatıyorlar, geleceğe yatırım sıfır, neyse..
Boş yaşanan hayatlar, boş insanlar doğurur..
Tabi ihtimal dahilinde.. iyi geceler. .
Nice okumuslara taş çıkartan insanlar gördüm, ilkokul tahsilleri ancak vardı... İnsanlığı Diploma ile olcmeyelim...
İnsanlığı diploma ile ölçmem sizin de Dediğiniz gibi ama sizin kültür birikiminizden yararlanmak isterim
Okumuş cahiller diye bir cümle vardır çok severim. Diploma insanın etiketidir. Ne kadar zekiysen ne kadar kendini geliştirirsen o kadar varsın. Okumakla ne adam olunur ne de kültür sahibi. Önemli olan araştırıp, zeka ve çok gezerek bilmekle bir yere gelmek. Diplomayla kültürlü olunsaydı oooooooo :D:D:D
üniversite okumakla da alakalı olsa da insan kendini geliştirmeli öncelikle. Yoksa koyun gibi derslere girip cık sokaktaki insandan bir farkın olmaz. Ben çok insan gördüm ilkokul mezunu ama benden çok şey biliyo
Hayır tabikide. Herşeyin insaın kendini geliştirmesiyle ne kadar istekli olduyuyla bitiyor. bir laf var bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye
Rica ederim abicim
Kültür dediğimiz şey anlayış bence ve her üniversite okuyan kültürlü olmuş olmuyor.
ben lıse mezunuyum.. cogu unıversıtelının dıploması ıle kıcımı bıle sılmem...
Birşey yapma zaten bir başkasının başarısı ayrı karakteri kültürü varklı sen konuyu ayırt edemiyorsun, ben şunu diyorum üniversite mezunu herkes kültürlümüdür değilmidi biliyorum ben hepsinin kültürlü olmadığını ama bu bir algı yaratmaktı ks de soru amacım..
Şimdi o diplama alındıysa bir başarı var göz ardı edilemez kültür ayrı bilgi başarı ayrı..
Senin anlatmak istediğini anladım ama anlayış tarzın ve yorumun kültürsüzce ve saygısızca bunu anladın mı?
bak sen algımı yaratmak ıstedın terbıyemı olcmek ıstedın bunu ben bılemem.. benım bıldıgım sey su.. basarı ayrı sey.. tebrıye ayrı sey.. kultur ayrı sey.. sen once soruna sadık kal bence.. bırak ben terbıyesız olayım ama sen soruna sadık kal.. ben aynı yerdeyım cogu unıversıte dıploması ıle taharet bıle almam!! ha ben saygısız olabılırım! belki... ha ben terbyesızde olabılırım.. belki! ama bu kultur hakkındakı fıkrımı degıstırmez.. okumak cehaletı alır esseklık bakı kalır..
Insan kendini yetistirir isterse cambridge de okusun yetistirememisse iih gelmez ondan hayir
Kültür sadece okumakla olmuyor hersey icin tecrübe gerek.
bence değil kültürler bir kazanımdır ama eğitim durumunun ve üniversitenin buna etkisi yadsınamaz.
diploma. kriterdir ama cahil olup olmadigini göstermez eğitimli olup olmadığını gösterir
Kendini geliştirmeli aynı zamanda. Farklı alanlarda da kendini ortaya koyabilmeli
Universite okumak ile (hatta universitenin bolumlerine gore de degisiklik gosterir) dogru orantilidir. Para ile de alakasi vardir. Parasi olanin da kulturu cok olabilir. Olmayan da var tabii...
okumayan bir insan da kendini gelistirmiyor gercegini de goz onunde tutarsak universite okuyanin cevresi ve gelecek planlari daha farklilik gosterir.
Kültür seviyesini artırmak okuldaki kitaplardan değil insanın aklından düşüncelerinden araştırmasından tecrübesinden kendi. çizdiği çizgiden geçer.. Romandır dergidir gazetedir her yazı kültürünün gelişmesinde etken roldür..
Girdiği ortamlarda yaşadığı yerlerde kazandığı birikimlerdir..
Diploması elinde olup kültürsüzce yaşayanlar var diploma araçtır..
Üni okumak bitirmek başarıdır amenna ama bir kültür göstergesimi %50 dir benim gözümde..
Evet haklisiniz haksizsiniz demiyorum ama cevremde okumayan kim varsa amacsiz yasiyorlar. ***Ders calismaya usenen kisi kendini gelistirmeye de useniyor.*** Ha evet universite okumus ama kendini degil gelistirmek daha meslegi adina pek bilgisi olmuyor. Ama "genel anlamda" universite okuyan kisinin kultur seviyesi daha fazladir bana gore.
Yurt dışında ise kesin özenti ve kendini bir şey sanan tip oluyorlar genelde.
Hayır. Ne okumayan var okuyanlardan daha kültürlü
Her genelleme gibi bu genelleme de yanlış Hocam.
kültür diploma ile ölçülmezz..
beyinle alakalı
hiçte bile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar