Neden filmlerden çok etkilenir insan?

Az önce "The Haunting in Connecticut"u izledim ve muhtemelen yine uyuyamayacağım. Bende neden böyle oluyor bilmiyorum ancak, bilim kurgu ve aksiyon tarzları dahilinde neredeyse tüm filmlerde kendimi senaryo ve kurguya o kadar kaptırıyorum ki, oradaki herşeyin sadece bir "SET"den ibaret olduğunu unutup, gayet gerçekmiş gibi yaşıyorum. Buna ister dram filmlerini dahil edin, ister komedi. İşin içinde yüklü bir duygu varsa (ki bu en çok korku-gerilim filmlerinde oluyor), bütün gün üzerimde hissediyorum filmin etkisini. Bazen günlerce geçmiyor. Artık bu durum beni o kadar rahatsız etmeye başladı ki, danıştığım bir doktor arkadaşım hatta bir süreliğine belli tarz filmleri izlemekten kendimi alıkoymam gerektiğini bile söyledi.

Mesela duygusal bir aşk filmi izlesem, rekorum 1 hafta boyunca olan yoğun dugyu bunalımı yaşarım, bunu engelleyemem. Arkadaşlarıma karşı melankolik olurum, ne bileyim bir matem havası bürür gider ve filmden aldığım etkiye göre değişiyor bunun geçiş süresi. : ) Komik geliyor ama gerçekten öyle. En basitinden bir korku filminde dahi, sani içindeymişim gibi izlerken o kadar yoğun şeyler hissediyorum ki, bazen bizimkiler odada kendi kendime çığlık attığımı duydukça "yine mi saçma sapan şeyler izlemeye başladın?" diye sorarlar...

Ne olur benim halim? : (
Neden filmlerden çok etkilenir insan?