+1 yılcahillere göre bu insanlar insan değilmiş gibi görünüyor sanırım. hatta aleviler bile insanlık dışı görülüyor. bu cahillik nerden geliyor anlamıyorum. kitap okuyun biraz kitap!! kafanız o kadar kalınlaşmışki sizden olmayanı sizin gibi düşünmeyeni hakir görüyorsunuz kötü zannediyorsunuz. tercihim değil de geç. ben insanlığına bakarım, kötü mü iyi mi karakterli mi karaktersiz mi korkuları neler görüşü neler ona bakarım uyarsa evlenirim uymazsa ayrılır yolumuza devam ederiz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHristiyan biri ile evleniyorsan, Ateist veya Deist ile de evlenirsin.
Ayrım yapmamak gerekiyor fakat. Erkek tarafı aile de daha söz geçiren bir makam. Çocuklar ateizme göre eğitim alırsa. Bayan için iyi olmaz. Eğer görüşe saygı duyuyorsa evlenilebilir.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbüyük konuşmayayım ama evlenmem. Fakat ateist ya da deist biri benim dinimi seçerse olabilir Allah korkusu herzaman önemlidir. Allah korkusu olan insanın eşine saygısı olur en azından ateist ya da deist biri benim örtüme karısır namazıma orucuma zekatıma herseyime karışabilir bunu gözönüne alıpta evlenmem açıkcası
30 Yorumla
+1 yılOlabilir. Hiç değilse samimi gelir bana. Bir şeyden korktuğu için değil de kendi içinde olduğu için iyi bir insan olması benim için yeğdir.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılKadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! Mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]
emri bilip kabul etmeyen, yanlış gören de zaten ateist sınıfına gireceği için sıkıntı olmaz, emri bilip kabul edip yapan ise haram işlemiş olur00 Yorumla
+1 yılIslam yayılma taraftarı bir din olduğu için müslüman bir kadının gayrimuslimle ya da ateistle evlilik yapmasını doğru bulmuyor nedeni bu
41 Yorumla- +1 yıl
helal sana be dini bilginde iyiymis ;)
+1 yılİnanç için kimseyi yargılamam önemli olan zihniyeti, iyi insan olması benim için sorun olmaz yani ama inançlı olsa daha bir iyi olur tabi.
48 Yorumla
Soran+1 yılDeistlerde Tanriya inaniyor
- +1 yıl
Evet biliyorum varlıklarına inanıyorlar sadece.
- +1 yıl
Getirisi derken ne anlamda?
- +1 yıl
Ben inançlı biriyim beraber dua etmek, namaz kılmak dini sohbetler yapmak birşeyler paylaşmak güzel olur tabi. Ama inançlı olmasa da sıkıntı değil birbirimize saygı duyduktan sonra.
- +1 yıl
Bunların dışında da paylaşabileceğin çok şey olacaktır. Sen anlayış gösterdiğin sürece karşındaki de sana saygı gösterecektir. Mantıklı kararlar verildiğinde uzlaşılamayacak konu yoktur diye düşünüyorum. İki taraf da birbirlerinin kişisel alanına girmediği sürece sorun yok sanırım.
- +1 yıl
Evet aynen öyle :)
Kişilik & Karakter konusunda 721 cevap paylaştı. Evet ama soylede bısey var zaten bı yerden sonra bırbırıne benzemeye basladıgın ıcın kımın ınancı dıgerıne gore fazlaysa o dıgerının ınancına uyum saglar gecıs yapar bence
10 Yorumlaateist olmasına kişisel bir tercih olarak saygı duysam da maalesef çok zor, hiç yoktan deist olmasını tercih ederim. en azından yaradana bir inancı var.
00 Yorumlaİnsana sırf insan olduğu için değer veriyorum. Din duygusu olmayan insanlarda çok değerlidir tabi ama ben inancı olan birilerini tercih ederim.
23 Yorumla- +1 yıl
Hayır tedirginlik değil bu. @Liberteen
+1 yılolur niye olmasın namaz kılıyor diye insan mı oluyor
30 YorumlaEvlilik aynı zamanda fikir birliği ve uyum demek.. Ateist ve inanan insanların kendine ait değişmez normları var. Muhakkak çarpışma yaşanır.. Ben şahsen yapamam.. Tabi bir de sülalesi rahat olanlar var. İnsan olsun yeter der. :)
00 YorumlaAllah korkusu olmayan bir insanla evlenmek.. Zor Olmalı yorum yapamıycam ama istemezdim herhalde
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilide olurum, evlenebilirim de
82 Yorumla
Soran+1 yıl♥ozelden çık
Cevap sahibi+1 yılÇıkmıyorum
+1 yıliçinde doğru yolu bulacağı bir ışık görürsem evlenebilirim. Sevdiğim insanın öbür dünyası için de ona destek olmuş olurum.
00 YorumlaEvet evet bin kere evet
724 Yorumla- +1 yıl
nikahınızı kıyalım hadi :D
- +1 yıl
niye la. D
- +1 yıl
niye kabul olmasın yaa :D
Soran+1 yılImam nikahinizi ben kilalim
- +1 yıl
evet bizim evin belediye başkanıyım :D
- +1 yıl
tamam nikah olursa cagır beni :D
- +1 yıl
vaybe fakirliğin gözü ökör olsun
- +1 yıl
hangi evin bodrumu :D
- +1 yıl
bende bir çeşmeye gidip gelip :D
- +1 yıl
başım girer belaya
- +1 yıl
omg. D
- +1 yıl
olur :DD
Soran+1 yılYok Estağfurullah
Hayır olmaz. İlk başta her şey toz pembe gözükse bile zaten zamanla farklılıklar kendini gösterecek ve sorunlar başlayacaktır.
00 YorumlaTabiki hiç farketmez ister başka din den olsun ister ateist falan filan biz anlaştıktan sonra gerisi boşş
00 YorumlaBen birtek akp ve pkk lılarla aşk yaşamam. Hatta sevişmem bile. Ateistlerin kimsete zararı yok biladerim
20 YorumlaAteistler canavar değildir ve unutmayın ki dünyanın en büyük hümanistleri düşünürleri ve bilim adamları da atesitti bırakın yahu insanların düşüncelerini bu kadar bağnaz olmayın
00 Yorumla
+1 yılOlurum da evlenirim de
140 Yorumla
+1 yılNasip kısmet evlenmem demiyorum Allah alnımıza yazdıysa kaçışımız yok takdiri ilahi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim sözlüm deist. Hakikaten zor oluyor bazen her şey. Çok farklı şeylerden bahsedebiliyoruz. Arada bir ama çok şiddetli kavgalar edebiliyoruz. Zor yani. Keşke kendi düşünce yapıma göre olsaydı.
02 Yorumla- +1 yıl
dini nikah kıyabilcekmisiniz?
Cevap sahibi+1 yılO zamana kadar umarım değişir. Çünkü ben dini nikah olmadan evlenmem.
+1 yılAteist bir sevgilim vardı pek uğraşırdı böyle şeylerle sırlar kitabıyla illuminati gibi vs inancına saygılıyım fakat uğraşınca korkmaya başladım ayrıldım 😏
00 Yorumla
+1 yılHayır evlilik aynı evde yaşamak çoğu şeye ortak karar vermek ortak davranmaktır misal ben ramazanda oruç tutucam o ona inanmıcak filan çıldırırım gerek yok..
00 YorumlaHayır ama seversem o kişiyi müslüman yapmaya çalışırım olmazsa yapacak birşey yok
20 YorumlaRabbim öyleleriyle dost olmayı bile yasaklamis.
Öyle insanlardan Allaha siginirim.
Rabbim öyle bir imtihan vermesin bana10 YorumlaBuyuk konusmayim ama hayir arkadasim olabilirler ama hayatimi paylasamam Allah korkusu cok onemli bir mevzu , Allah hidayet versin herkese...
11 Yorumla
+1 yılhayır olmaz hem onun için hemde benim için durum çok zor olur saygı duyarım ama düşünce yapımız farklı sonuçta iyi olmaz iki taraf içinde
00 Yorumla
+1 yılZaten sadece ateist veya deist biriyle sevgili olur veya evlenirim.
40 Yorumla
+1 yılhayır müslüman olacak öyle olur ancak. Bunun tartışmasını çok yaşadım insanın mantığının alması lazım ilk önce lakin sonradan müslüman olursa o zaman olur bizim millet haram ile helali birbirine karıştırır oldu.
45 Yorumla- +1 yıl
tebrik ederim seni
- +1 yıl
teşekkur ederim.
Soran+1 yılBenceden insanin once mantiyi almasi onemli Kayseri yoremizin mantisini beraber yedikten sonra evlenilir bence sorun olmaz
- +1 yıl
beyin fosfat yeminle.
+1 yılevet 5 vakit namaz kılan biriyle asla evlenmem ilerde bu kadar da büyük konuşuyorum :D
19 Yorumla- +1 yıl
niye gardaş sen gavur musun
- +1 yıl
evlenmem kardeşim sıkıntı mı var :D benim görüşüm bu farzet ki gavurum
- +1 yıl
ne kardeşi ul. n önce yasına basına bak sabi seni.. koduumun kitapsızları sizi
- +1 yıl
işte tam da bu yüzden :)
- +1 yıl
Sizin bu topraklardabile yaşamanız yanlış müslüman bir toplumda yaşıyorsunuz bir savas cıksa it gibi kaçarsınız kitapsızlar
- +1 yıl
bak bu ülkenin dini yoktur bunu bir öğren yaşın 26 olmuş. ayrıca bu ülkede inanan inanmayan herkes eşittir eşit yaşamak zorundadır ama sizin gibi insanlar yüzünden olmayacak malesef. ha bir de yukarıda 5 vakit namazdan bahsettim benim görüşüm bu alttaki çoğu arkadaş da inançsızlarla evlenmem dedmiş neden gelip gavur dedin açıklar mısın?
- +1 yıl
kardeşim ne savaşı çıkacak inançsızlarımı öldüreceksiniz?
- +1 yıl
neymiş o bahsetsene biraz
+1 yılisterse kuran parçalamış olsun sevdikten anlaştıktan sonra banane :D
02 Yorumla- +1 yıl
hayır
Kişilik & Karakter konusunda 529 cevap paylaştı. Hayir olmaz eş dediğin kişi cennete beraber yurudugundur.. ateşe degil.
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar cennete inanmıyor, cennetin olmasını umuyor:)
Büyük konusmamak lazim ama hayır, anca müslüman olursa evlenirdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBinlerce kez evet harika anlaşırım asıl aşırı müslüman biriyle evlenmem
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Evet neden olmasın ki ne sakıncası var?
30 Yorumla
+1 yılCok karışır kafalar ayni kafa lazim
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. Araştırılması gereken bir konu
01 Yorumla- +1 yıl
arastiracak birsey yok ama tabiki arastirin gene. islam musluman olan bir kadinin gayri muslim bir erkekle evlilik yapmasini uygun gormuyor caiz degil diyor ve en kotusu o kadinin dini de gidiyor allah muhafaza
+1 yılNon-teist olmayan biriyle sevgilim olmam zaten.
02 Yorumla
Soran+1 yılHav hav hav
- +1 yıl
Evet. Uçarak parmağına yüzüğü takarım.
00 Yorumla
+1 yılSorun değil , olunur.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Deist olduğum için tabiki evlenirim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. anlaşamayiz ki olmaz heralde
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. yobaz değilse evlenirim
00 Yorumlahayir dinsizle evlenmem
00 YorumlaBilmem olabilir
40 Yorumla
+1 yılEvet evlenirim.
20 YorumlaYok hayir
012 Yorumla
Soran+1 yılNiye onlar canavar mi?
Soran+1 yılImani saglam ama cakici bir tipse
- +1 yıl
Bundan daha fazlasını sorgulamalısın. Eğer bir bireyi dizginleyen ve görgülü davranmasını sağlayan din ve dinin vaad ettikleriyse eğer o zaman o bireyden korkuluk bile olmaz. Nasıl yaşayacağını bilemeyip, iyiyi kötüden, kötüyü iyiden, doğruyu yanlıştan, yanlışı da doğrudan ayıramayıp, mantığını kullanamayıp yaşamda ona rehberlik etmesi bir inanışa sığınıyorsa birey o zaman o kişi özgün iradesi ve düşünceleri olmayan zavallı bir insan evladırdır.
Soran+1 yılKanka hll takip ediyom :)
- +1 yıl
O kadar satır yazdım uçkur dedin. Ahlak =/= bacak arası. Ancak bizim toplumumuzda ahlak sadece bu, ve böyle algılanıyor. Sanıyor musunuz ki burada üye olan erkeklerin çoğunluğu ''bir kız arkadaşım olsa da namusuna 7/24 bekçilik yapsam'' düşüncesiyle bir hayat arkadaşı arıyor? Hayır. Düşünen, özgün fikirleri olan ve genel anlamda ahlak olgusu olan bireyler aranıyor. O da buradan çıkmıyor zaten.
evlenmem hala yolunu bulamamış
11 Yorumla
+1 yılHayır zaten evlenilmesi doğru değildir
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenirim beni sevsn yeter
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevgilim deist evlencez inşallah
00 Yorumla
+1 yılHayır
10 Yorumla
+1 yılAsla ben allaha inanmayan biriyle asla ewlenmem
20 Yorumla
+1 yılataist nedir daist nedir biri açıklasın bana :DD
02 Yorumla- +1 yıl
Hım saol @bounty_
+1 yılbulsam direk nikah basçam
00 YorumlaEvlilik zaten benim tarzim degil
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet, olabilir...
00 Yorumla Hyir.
00 YorumlaHayır tabiki
22 Yorumla
Soran+1 yılHhhrrrrr rrroooarrrr
- +1 yıl
+1 yılolamaz.
00 Yorumlainsan olsun yeter
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır
08 Yorumla
Soran+1 yılAaaaiiii aaaaiiiii
Cevap sahibi+1 yılEşek mi olmaya karar verdin ☺
Soran+1 yılSenin icin cok deistim canim
Cevap sahibi+1 yılBu espriyi ne zaman yapcaksın diye merak ediyodum teşekkürler 😊
Soran+1 yılOyleyse benim kim oldugumu biliyorsun :)
Cevap sahibi+1 yılHayır bilmiyorum☺ bu konu açıldığında bu espriyi yapmayan yok
Soran+1 yılHmm yani evleneceksin oyle mi
Cevap sahibi+1 yılAy evet yüz bin milyon milyar kere evet diyorum
- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım