Arkadaşlar merhaba, benim bir sevdiğim kız var, evlenmeyi düşünüyorduk ama, kız önce deist şimdi de ateistliye meyillik gösteriyo. Korkuyorm. Siz deist ve ya ateisyle evlenir miydinz? Görüşlerinz önemli
P. s kendim müslümanım
P. s kendim müslümanım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fetva verme yetkim yok tabiki ama, dindar arkadaşlarımdan duyduklarımı söyleyeyim. Ateist biriyle yapılan imam nikahı kabul olmuyormuş. Çünkü onunda müslüman olup "Allahın izniyle aldım kabul ettim kocalığa" demesi gerekiyor. Yani imam nikahınız kabul olmaz. Bu durumda Allah katında evli olmayacağınız için ömür boyu zina işlemiş ve veledi zina yapmış olursunuz. Bu bilgiler ışığında yinede bir din alimine danışmanız iyidir...
evet bunlar çok ince işler malesef..
Bir insanin dini dili inancinin hic bir önemi yok kalbi kötü olduktan sonra yıl olmuş 2017 kimin ne inancı varsa ya da yoksa bırakalım öyle kalsın çağ bilim çağı çocuklarımızda okusun dünyayı görsünler görsünlerki dünyada bir değil binlerce din dil inanç var!
Sana tavsiyem arada aşk sevgi saygı olduğu zaman bir evlilik yürür yoksa zaten yürümez istersen git akrabanla evlen olmayınca olmuyor.
ben ateıstken müslümanla evlenırım sende müslümanken ateıstle evlenebılmelısın
sen 5 vakit namaz kılmıyosan zaten pek de müslüman sayılmazsın evlen gitsin
kılıyosan evlenmeden bir kızı nasıl seviyon haram işleyerek başlayan birşeyden hayır gelir mi sen söyle?
çocukların ateist olsun ister misin böyle düşün kararı sen ver
Cevap
5Cevap
eğer müslümanlığından ödün vermeyeceksen evlen fakat çocuğun annesini örnek alır ve müslüman bir birey olarak yetiştiremezsin onu zor olur yani nesiller için kötü bence evlenme
annesini de dinler sizi de dinler ortaya karışık bir şey olur
hayat görüşünü duruşunu bazen insanların önüne alman gerekebilir dik dur
aynen
Onlardan zarar gelmez müslümanlardan geldiği kadar korkma
Çocuğuna ne olacakmış?
Çocuklarınıza önce iyi insan olabilmeyi öğretin. İnancına da büyüyünce karar versin.
İyi insan olan kötü birşey yapmaz. Bu da cennete gitmek için yeterli. Çünkü sizin tek korkunuz cehennem.
Engel mi? Bence degil ama sen kabul edecek kadar guclu olmalisin
Senin yasam tarzina bagli. Dinine göre yasiyorsan o kizi birak derim. Cocuklar da anneye ceker hem.
Oscar wilde diyor ki hiçbir inanç bir aşka gölge olamaz
Peki kız arkadaşın sen Müslümansın diye bunları düşünüyor mu?
asıl müslümanla evlenilmez
Bunu bu kadar önemsiyorsan bence sevmiyorsundur ya
Evlenemezsin dinen yasak
evlenirim la o tür insanlardan inan zarar gelmez
yoq la olmaz aöq
Kız malmış galiba sende ne bulduysa :D
Evlenırdım çogu muslumandan daha duzgun yasıyolar
Sorun olur ilerde 😏ben evlenmem
Bu senin için sorunsa evlenme
Önemli değil benim icin
Evlenmem
Hayır
Hayir
Evlenmem.
Etkilenirim cunku birlikte bir omur gecirecegim insandan. Dinine bagli ve gereklerini yerine getiren biriyse ben de daha kolay yaparim. Amacsiz yasayan biriyse de ben de zamanla bosvermeye baslarim
Erkek dha baskin tabi. Onum senden etkilenmesi daha yuksek bir ihtimal
Ama bu da senin iradene ve kararliligina bagli biraz
Anneden gorduklerini uygulayacaklardir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar