İyilik yaptığında, düşmanını sevdiğinde, yanlışlıkları affettiğinde ve şefkat gösterdiğinde Erdemli derler?

İyilik yaptığında, düşmanını sevdiğinde, yanlışlıkları affettiğinde ve şefkat gösterdiğinde Erdemli derler?
  • Peki iyilik yapılması gereken sensen düşman sensin yanlış yapan ve affedilmesi gereken sensin yani şefkat gösterilmesi gereken ve muhtaç sensen...
  • Çevrendeki herkes bir aynaysa ve sen yansımaysan ne olacak?

Herkes bardağın dolu ya da boş olduğuna yoğunlaşmış durumda peki orada bir bardak var mı acaba?

Aslında insan durmadan aynı yerden sınanıyor.

Hayatınızı şöyle geriye doğru bir sardığınızda ki yapabileceğinize inanıyorum yaptığınız hataları, karşılaştığınız insanları tek tek düşünün, hep aynı çamura battığınızı saplanıp kaldığınızı göreceksiniz...

Göremeyenler kendini oldum sanan ve nefsi ile konuşanlardır. İnsan nefsi çok karmaşıktır bize neyi ne zaman nasıl yaptırdığını asla anlayamayız..

Mesela şu an bu soruyu sorarken bile aslında nefsimin ne istediğini sorguluyorum.

Bana bu soruyu neden sordurdu! Acaba yorumda kimle karşılaşıp kimin bir sözünden bir ışık bulacağım ya da kimin karanlık tarafını görüp ışık tutacağım. Tesadüflerin insanı olmayan ben belki de biraz abartıyorum:))

Hizmet ettiğimiz güçlü noktaları belirlediğimizde ne oluyor biliyor musunuz yanlışlarımıza artık doğru demekten ve karanlık tarafımıza geçmekten korkmuyoruz özgür olan bütün duyguların aslında size hizmet ettiğini görüyorsunuz...

#kişilikkarakter